מה דעתכם על כל אנשים שלא עזרו לחותרת שטבעה בירקון ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #21 

oferlaor כתב:osherov,

ניקח את זה למקום יותר קיצוני.

ילדה עומדת באמצע הרחוב ומשאית דוהרת לעברה. יש סיכוי יותר מסביר שאם תנסה להציל אותה תיהרג ביחד איתה.

תרוץ ותקפוץ להציל אותה?
...
עופר, הדוגמה שלך, לטעמי, ממש לא טובה
מכיוון שבירקון המציל לא הסתכן במוות (נוח לחשוב ככה אבל מה לעשות זאת לא האמת !) אני אתן דוגמה אחרת:
אתה נמצא בבריכת שחייה ופתאום אתה רואה מישהו טובע מתחת למיים ! האם תקפוץ עם הבגדים להציל אותו ?!
הדוגמה שלי הרבה יותר קרובה לארוע שהתרחש בירקון מאשר הדוגמת הילדה והמשאית !
ברור לי שתגידו שזה לא אותו דבר ובירקון ייתכן והמים מזוהמים שלא כמו בדוגמה שלי אבל אני שוב חוזר ואומר, שהרי כולכם יודעים שציאניד לא היה שם !
ואף אחד לא ביקש ממכם לקפוץ למים ולהתחיל לבלוע אותם !
כולה צריך לשחות כמה מטרים עם הראש מחוץ למיים ולהביא את הקייק לחוף !
ראבאק, חיים של בן-אדם בכף ידכם, מה תעשו ?!

אגב, אני לא מכוון או מתכוון לאף אחד פה באופן אישי לכן אנא לא להיפגע מכך

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #22 

Catskinner כתב:osherov, תאמין לי שטבע האדם הוא כזה שכנגד כל מקרה שבו אדם מסכן את עצמו כדי להציל אדם אחר יש לפחות עוד מקרה שבו עצמו את העיניים והמשיכו הלאה.

זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו.
...
סיפורים אני מכיר לכאן ולכאן, אבל גם יש לי קצת ניסיון בחיים (וקצת רקע) ולכן יצא לי פה ושם לפגוש דברים כאלה וחלקם היו פי כמה וכמה קשים מהמקרה הכל כך פשוט הזה. הם היו יותר מסובכים, מסוכנים וחסרי סיכוי ולמרות זאת כל סביבת האנשים שהיו באותם אירועים טיפלו בהם בצורה יפה (אנשים חריגים היו דווקא מהצד שלא נהג כשורה).
אגב, אני לא מדבר רק על חיילים או רק על אנשים בעלי כישורים לצורך ההצלה. אני מדבר על אנשים פשוטים כמוכם וכמוני !

כל הזמן אני שומע שמנסים לפאר את הקושי וההישג של ארוע "המסובך" במקרה הטביעה וההצלה בירקון, אבל מה לעשות שמה שהתרחש שם הוא מאוד פשוט לפתרון והסיבה לתוצאות העגומות זה הביזיון שהיה שם, לא פחות !

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #23 

מעניין אן כותרת כזו לפני המקרה היתה עוזרת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711034,00.html
העם דורש..... כל מיני דברים

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #24 

תסלחו לי אני לא מבין מה כל הרעש!
הבחורה הסתומה הזאת חייבת לצאת לשייט עם ליווי.
מה היא לא יודעת שדברים כאלו יכולים לקרות??
בתור בנאדם שחי 5 דקות מהירקון אני בחיים לא הייתי נכנס למים.
אתם רואים רק כתבות וכותרות.
עד לפני בערך חצי שנה היו שמה נמיות,דגים וברווזים ועכשיו כולם מתו עקב זיהום
ממפעלי סנו ששופכים את כל הכימקלים והפסולת שלהם לנחל.
זה לא מספרים לכם...
כמו כן לא מספרים לכם על הזרמת הביוב הקבועה שמזרימים לנהר.
אני פשוט לא יכול להבין את האנשים ששטים עם קייק בנחל הזה ועוד לבד!!
הבחור שהציל אותה יקבל בעיות בריאות בעתיד אתם עוד תראו....
נערך לאחרונה על ידי המוח ב 06/05/2009 20:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

תיקון: לא מדובר בנהר, מדובר בנחל.
The Black Wax

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #26 

אני לא חושב שצריך לשפוט, במיוחד אם לא היינו שם ולא ראינו את המקרה בעצמינו. מה לעשות, אחרי שנים של חדשות וסיפורים על הגועל והמחלות הנוראיות בירקון והסרטן בקישון, וואלה, לא יכול לבוא ולהאשים אנשים שחושבים על עצמם ועל המשפחות שלהם קודם ולא דוהרים למיים. גם אני אישית לא בטוח שהייתי ישר קופץ פנימה, אלא אם כן מדובר במרחק של 1-2 מטר כך שלא מכניסים את כל הגוף. מה שכן הייתי עושה זה לא עומד סתם אלא מזעיק עזרה ועד אז מנסה למצוא פיתרון.

ואגב, סיפורים אחרים לא מקבלים אפילו % אחד מכל הטררם של הסיפור הזה. למה לא מספרים על האנשים שהצילו יחד מבוגר מטביעה בים לפני יומיים? כי זה לא פופוליסטי ולא מביא רייטינג. רציתי להביא את הקישור מ YNET אבל לא מצאתי וחבל.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

roeek כתב:תיקון: לא מדובר בנהר, מדובר בנחל.
...
תוקן :oops:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #28 

מבחינתי זה מאוד פשוט.
אם אני יודע שיש סיכוי שאני אציל אותה והמחיר הוא שאני אפגע, אני קופץ.
שני חצאים במקרה הזה, שווים הרבה יותר מאחד שלם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #29 

המוח כתב: תסלחו לי אני לא מבין מה כל הרעש!
...
המוח,
רק כדי שתדע הבחורה "סתומה" שלך שכמעט נהרגה היא יסמין פיינגולד, בוא אני אכיר לך אותה קצת:
היא כיום בת 20, לתיכון היא הגיעה כבר בכיתה ט', ואת מבחני הבגרות סיימה שנתיים לפני שאר בני המחזור שלה, בהצטיינות. את התואר הראשון סיימה יסמין בעודה תלמידת תיכון כמצטיינת דקאן. כאילו לא די בכך, בתור נערה השתתפה בפרויקטים חברתיים רבים, בהם פורום מנהיגות תל אביב-לוס אנג'לס ומחנה שלום בברצלונה, אחריו אף פרסמה מאמר בנושא זה - בהיותה בת 15 בלבד. סטודנטית מצטיינת באוניברסיטה הפתוחה, לומדת לתואר במדעים בדגש על מתמטיקה במקביל לשירותה הצבאי כמורה חיילת, ונמצאת בצבא במעמד של "ספורטאי מצטיין" על היותה אלופת ישראל בחתירה. יסמין מייצגת את ישראל בתחרויות בינלאומיות, בסירת יחיד במשקל-קל, והשתתפה בעבר בתוכנית הפיתוח לחותרות מטעם FISA.

המוח,
אני מאחל לכולנו בנות "סתומות" כאלה, אפילו לך !

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים

שליחה #30 

osherov כתב:אני מנסה להיות עדין אבל זה קשה לי,
מבחינתי כל מי שהיה שם והבין את המתרחש והייתה לו את היכולת לקפוץ ולשחות אלייה אך עדיין לא עשה זאת משול בעיני לעבריין, בדיוק (ואף יותר) ממישהו שלו שלא נותן סיוע לנפגע בתאונת דרכים. לאנשים שלא עזרו לה יש אחריות ישירה למצב החמור שלה !
כל שאר הטיעונים לגבי זיהום וחוסר הבנת המצב בעיני הם סתאם נסיבות מקילות לפשע שנעשה שם !
זאת החובה הכי בסיסית שיש לבן אנוש לפני כל חובה אחרת !
דמיינו ש 10 מטרים ממכם אתם רואים אדם במצוקה ומבינים שאם אתם לא עוזרים לו עכשיו הוא מת ! פשוט מת ! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשחות כמה מטרים אליו ! עכשיו דמיינו שבמשך מספר דקות אתם לא עושים כלום בטוענה שאולי יש זיהום במים ואולי אתם לא תרגישו טוב אח"כ ! (איך אפשר לחיות עם החלטה כזאת בחיים). זה מכיך אותי להשוות הצלה בארוע כזה לסיפורי גבורה במלחמות ! מה הקשר ! איזה סיפור גבורה ? מישהו סיכן פה את החיים שלו (נוח לנו לחשוב שכן) ?! הרבה יותר קל להתמודד עם זה שיש פה ארוע של מעשה גבורה והנה יש לנו את גיבור היום שהציל חיים של מישהו מאשר להתמודד עם האמת והיא שיש פה אנשים שאין להם בעייה להרוג מישהו בטענה שייתכן ואם היו מנסים להציל ,אולי ,הם לא היו מרגישים טוב אח"כ !
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!
...
מסכים עם כל מילה.
והייתי מצפה שכמו שאני הייתי נכנס בלי לחשוב. (כי כך חונכתי)
אחרים ייכנסו להציל את הבת שלי במקרה הצורך חס ושלום.
נערך לאחרונה על ידי ironman ב 06/05/2009 23:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #31 

לפני שכולם פה נהיים ג'ק באואר, אני רק מזכיר שההקרבה האישית פה במקרה שאכלת אותה בירקון זה לא מכה או כוויה קטנה מאש, אלא סיבוכים רפואיים כואבים שאם יוצאים מהם זה לוקח שנים וגם אז אתה לא חוזר למה שהיית. בכל אופן אני מוריד את הכובע בפני אותו אדם שהציל אותה, ואני מקווה שיהיה בריא.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים

שליחה #32 

אבי, שיחיה.
צלל בקישון בהיותו חייל ביחידה מובחרת עשרות פעמים וב"ה הכל בסדר.
אף אחד לא רוצה להיות ג'ק באוור, אבל גם לא להיות כוסיות כמו אלו שעמדו וצילמו עם הפלאפון כדי למכור לערוץ שתיים.
האדישות הורגת אותי :evil:

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #33 

הירקון מזוהם ומסוכן להיכנס אליו עם קיאק אם בלי. צריך לחוקק חוק שאוסר על כניסה למים עם קיאק או בלי וככה ימנעו טרגדיות מהסוג הזה. בנוגע לסוגייה של האנשים שלא נחלצו לעזרתה של המסכנה אני חצויי כפי שרוב המגיבים בוודאי מרגישים, מצד אחד מדובר במקרה שיש מקום להרים את הכפפה ולגשת לעזור אבל מצד שני הדבר כרוך בסיכונים רבים, קפיצה למים האלה לדעתי אינה שונה מקפיצה לתוך אש רק שבמקרה הזה רק אלוהים יודע איזה מחלות אתה יכול לחטוף. המדינה ומשרד איכות הסביבה צריכים לנקות את הירקון, כרגע הוא נראה כאילו הוא נמצא במדינת עולם רביעי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #34 

בקיצור יש כאלו שמוצאים תירוצים ויש כאלו שלא . לא נעים לי להעיד על עצמי , אבל אני אספר לכם משהו שקרה לפני מספר שנים , הלכתי עם חבר בשעה 1 בלילה בשכונה בעיתית מאוד מבחינת פשע (חזרנו מסרט והפסדנו את האוטובוס האחרון ), וראינו קבוצה של 5-6 בני טיפש עשרה שהתחילו כמעט לעשות מעשה מגונה בבחורה באמצע הרחוב . אני לא יודע אומנויות לחימה ואני לא נראה בריון , והיו שם עוד אנשים שצפו בזה (חלקם בשעשוע ), ורק לי זה *** במידה כזו שפשוט הלכתי לעברם , והחבר שלי נשרך אחרי , העסק נגמר כי כנראה מרוב כעס שכעסתי שעושים את זה לבחורה , הייתי פשוט מוכן להרוג אותם במקום , וכמו כול בריון כשהוא יודע שחייו בסכנה הפחד שלו הפנימי משתלט עליו גם אם הוא בקבוצה (מעניין שתמיד הם צריכים קבוצה כדי להתעלל אבל זה נושא אחר ).
הנקודה היא שיש אנשים שפשוט עושים את הדבר הנכון ויש אנשים שלא , רק שפעם היו יותר אנשים שעשו את הדבר הנכון , והיום לא .

שלא לדבר על האלימות ועל העובדה שילדים בני 14 של הייום מתנהגים יותר גרוע מפושעים של לפני 20 שנה , כך שכול המדינה הזו יורדת לאט לאט ברמת המוסריות שלה, והגיע הזמן שתמודדו עם זה ואל תנסו לטאטא את זה מתחת לשטיח בתירוצים שונים

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #35 

truejoker כתב:בקיצור יש כאלו שמוצאים תירוצים ויש כאלו שלא . לא נעים לי להעיד על עצמי , אבל אני אספר לכם משהו שקרה לפני מספר שנים , הלכתי עם חבר בשעה 1 בלילה בשכונה בעיתית מאוד מבחינת פשע (חזרנו מסרט והפסדנו את האוטובוס האחרון ), וראינו קבוצה של 5-6 בני טיפש עשרה שהתחילו כמעט לעשות מעשה מגונה בבחורה באמצע הרחוב . אני לא יודע אומנויות לחימה ואני לא נראה בריון , והיו שם עוד אנשים שצפו בזה (חלקם בשעשוע ), ורק לי זה *** במידה כזו שפשוט הלכתי לעברם , והחבר שלי נשרך אחרי , העסק נגמר כי כנראה מרוב כעס שכעסתי שעושים את זה לבחורה , הייתי פשוט מוכן להרוג אותם במקום , וכמו כול בריון כשהוא יודע שחייו בסכנה הפחד שלו הפנימי משתלט עליו גם אם הוא בקבוצה (מעניין שתמיד הם צריכים קבוצה כדי להתעלל אבל זה נושא אחר ).
הנקודה היא שיש אנשים שפשוט עושים את הדבר הנכון ויש אנשים שלא , רק שפעם היו יותר אנשים שעשו את הדבר הנכון , והיום לא .

שלא לדבר על האלימות ועל העובדה שילדים בני 14 של הייום מתנהגים יותר גרוע מפושעים של לפני 20 שנה , כך שכול המדינה הזו יורדת לאט לאט ברמת המוסריות שלה, והגיע הזמן שתמודדו עם זה ואל תנסו לטאטא את זה מתחת לשטיח בתירוצים שונים
...
כל הכבוד שעזרתה לבחורה אבל מה הקשר בין השירשור והנאמר בו למטאטא, אנשים באו לפה לעשות חשבון נפש עם עצמם, החלק השני של התגובה שלך לא במקום.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

osherov כתב:
...
המוח,
רק כדי שתדע הבחורה "סתומה" שלך שכמעט נהרגה היא יסמין פיינגולד, בוא אני אכיר לך אותה קצת:
היא כיום בת 20, לתיכון היא הגיעה כבר בכיתה ט', ואת מבחני הבגרות סיימה שנתיים לפני שאר בני המחזור שלה, בהצטיינות. את התואר הראשון סיימה יסמין בעודה תלמידת תיכון כמצטיינת דקאן. כאילו לא די בכך, בתור נערה השתתפה בפרויקטים חברתיים רבים, בהם פורום מנהיגות תל אביב-לוס אנג'לס ומחנה שלום בברצלונה, אחריו אף פרסמה מאמר בנושא זה - בהיותה בת 15 בלבד. סטודנטית מצטיינת באוניברסיטה הפתוחה, לומדת לתואר במדעים בדגש על מתמטיקה במקביל לשירותה הצבאי כמורה חיילת, ונמצאת בצבא במעמד של "ספורטאי מצטיין" על היותה אלופת ישראל בחתירה. יסמין מייצגת את ישראל בתחרויות בינלאומיות, בסירת יחיד במשקל-קל, והשתתפה בעבר בתוכנית הפיתוח לחותרות מטעם FISA.

המוח,
...
שמע זה שהצטיינה בלימודים לא אומר כלום על חוכמת חיים.

לפי דעתי אתה בדיוק מתאר פה מישהי סתומה שמבלה את כל ילדותה בהגשמת הפנטזיות של ההורים שלה.
ועוד סיפור ככה לקינוח:
הייתה לי בחורה בכיתה שהייתה מוציאה מאות כמו כלום הייתה מצטיינת בכל הלימודים
כולם אמרו שהיא גאונה.
משום מה הרבה פעמים היא באה ללמוד אצלי ואצל חבר שלי.
לאחר שהיא התחילה לבכות יום אחד ודיברנו היא סיפרה שהסיבה שהיא כזאת מצטיינת היא בגלל שאם היא לא הייתה מוציאה מאה אבא שלה היה מכה אותה.
ועכשיו אני שואל אותך היא חכמה?
לא צריך תואר באוניברסיטה הפתוחה בשביל להבין שלא שטים עם קייק לבד בנחל הירקון :roll:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #37 

osherov כתב: אני מקבל את זה שהיו שם לא מעט אנשים שלא יכלו או פחדו לעזור לה:
1. אנשים מבוגרים
2. אנשים שלא יודעים לשחות
3. הורה עם ילד קטן שלא רצה להשאיר את הילד לבד
4. אנשים שזאת פעם ראשונה שלהם בארוע קשה כל כך ולכן הם חטפו בלאק-אאוט
5. אנשים שראו בעיני רוחם את אסון המכבייה וחששו פחד מוות שאם יכנסו ייתכן וימותו

אבל איפה כל שאר האנשים האחרים ?!
...
למה אתה שואל איפה, הרי אבי טיומקין הוא מ"שאר האנשים" והוא אומנם הגיע, אז יש לך תשובה.
מה שכתבת לעיל היה מתאים אם לא היה מישהו מהסובבים שהיה נכנס בכלל.

עדיף כמובן שהיה מגיע קודם ולא אח"כ. איני יודע אם הזמן שלקח עד שהגיע האדם שתפס אחריות הוא ארוך או קצר בהשוואה למה שסביר לצפות מהמצב. גם איני יודע אם בתקופות עבר הוא היה מופיע קודם כמו שנטען בשרשור השני.
סה"כ מה שהתרחש בפועל מתאים לתמונה הכללית שבראש שלך.
לצפות שתמיד האדם הראשון שרואה את המקרה הוא זה שייכנס זה לצערינו לא ריאלי.
המסקנה שלי: אי אפשר לגזור מהמקרה שום דבר לגבי "אופי החברה הישראלית". צריך לזכור שבמקרה הזה דווקא מישהו (לא בתפקיד) כן נכנס.

כמו כן, הסכנה האמיתית שנשקפת מהמים ובאיזה קטע מהירקון מדובר זה בכלל לא גורם. הגורם הוא הסכנה כפי שנתפסת אצל האנשים.
משה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #38 

המוח כתב:
osherov כתב:
...
המוח,

המוח,
...

לפי דעתי אתה בדיוק מתאר פה מישהי סתומה שמבלה את כל ילדותה בהגשמת הפנטזיות של ההורים שלה.
ועוד סיפור ככה לקינוח:
כולם אמרו שהיא גאונה.
לאחר שהיא התחילה לבכות יום אחד ודיברנו היא סיפרה שהסיבה שהיא כזאת מצטיינת היא בגלל שאם היא לא הייתה מוציאה מאה אבא שלה היה מכה אותה.
לא צריך תואר באוניברסיטה הפתוחה בשביל להבין שלא שטים עם קייק לבד בנחל הירקון :roll:
...
כל הקונספט בתחום שבו היא הצטיינה הוא חתירה לבד ואיפה עוד אפשר להתאמן בארץ, אי אפשר להגיד שהיה לה את הלוקסוס לבחור לוקיישן. מצד שני יש מקום לחשיבה על חקיקת חוק שתמנע כניסת אנשים אליו ללא קשר לאירוע המצער עד אשר ינקו אותו. זהו מקום מזוהם ולא בריא לבני אדם ולבעלי חיים באופן כללי.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #39 

המוח כתב:
osherov כתב:
...
המוח,

המוח,
...

ועוד סיפור ככה לקינוח:
כולם אמרו שהיא גאונה.
...
(n)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #40 

לא רוצה להתיימר,יכול להיות שהייתי קופץ,יכול להיות שלא

יוכל להיות גם שהייתי מחפש דלי ומתחיל להוציא את המים,,,,,