djeuro כתב:פשוט ככה , ואני מצטער להעיר לך על זה , אבל זה צריך להיאמר .
בעבר כתבתי שלא יהיו ליס בקרוב ערוצים חדשים , והנה , עברה מאז חצי שנה ואין ליס ערוצים חדשים . אתה רואה ערוץ חדש ביס HD ? איזה ? בינתיים הכסף של מנויי YES-HD מתקתק בקופות יס .
זה שיס לוקחים שידורים שאותם מעבירים לערוץ אחר בשם חדש , כלומר "יס דרמה ..." או כל שם מפוצץ אחר לא נקרא "ערוץ חדש " . מקווה שככה גם יס מתיחסת ולא תשווק את זה כערוצים "חדשים" כי אין שום חדש בערוצים האלה כי כאן מדובר למעשה בפיצול ערוץ לשניים .
לגבי " חוק וסדר SUV " אני מדגיש שוב ואני מבקש מכל חברי האתר לבדוק את אמינות דבריי בכל דרך אפשרית : רק העונה ה-9 והעונה ה-10 צולמו ושודרו ( עונה 10 עדיין משודרת ) ב-HD . כל שאר העונות מעולם לא צולמו ב-HD .
יכול להיות שאתה רואה את העונה 5 ב-HD ויכול להיות שאתה רואה גם את העונה הראשונה ב-HD . זה לא אומר שמה שאתה רואה גם צולם ב-HD וזה מה שציינתי . אין ספק שהעונה 6 שאתה מציין שתשודר ב"יס דרמה HD " תשודר ב-HD אבל היא לעולם לא צולמה ב-HD אלא רק ב-SD . זה לא אומר שלא יראו טוב , זה אומר רק שהמקור לא מקור HD וכדי להגיע לרזולוציית HD בתוכן כזה יצטרכו לבצע UPSCALE .
אני מבקש שתבדקו בעצמכם את נכונות דבריי . זו סדרה מאוד מוכרת בעולם ואני בטוח שתמצאו בקלות את המידע הרלוונתי בנושא זה .
כנ"ל לגבי "המירוץ למיליון ארה"ב " רק שכאן זה הרבה יותר פשוט - אף עונה , כולל זו שמשודרת עכשיו בארה"ב -14 במספר - מעולם לא צולמו ב-HD אלא רק ב-SD .
מה לעשות ? זו האמת ! יס יכולה לשדר כל תוכן שצולם ב-SD ברזולוציה גבוהה יותר מהמקור , אפילו HD , אבל זו פשוט מרמה ולזה קוראים UPSCALE .
...
חבל על הויכוח לגבי חוק וסדר: מדור מיוחד - חד וחלק הסדרה הייתה ב- HD מעונתה הראשונה וצולמה מאז ומעולם ב- HD, כמו שסמולוויל צולמה מאז ומעולם ב- HD ועובדה שראיתי פרק מעונה 8 שהראו סצינות מהפרק הראשון של הסדרה משנת 2001 (!!!) והיה ניתן לראות בבירור שהם צולמו ב- HD וכמו סרט משנות ה- 50 שצולם ב- HD. זה שהעונה לא שודרה מעולם קודם ב- HD לא אומרת שזה לא קיים. אין סיבה ש- yes תקנה קלטות באיכות HD, תשלם עליהן כסף ותשדר לא ב- HD. זו פשוט שטות מוחלטת מה שאמרת. פשוט שטות ! ממליץ לך לעשות שיעורי בית ולהבין כיצד מפיקים במקור תמונת HD. אני אתן לך רמז: מצלמים בפילם ! (וזה רק מתחיל פה). כל מה שצולם בפילם ניתן להביאו לאיכות HD. התוצאה הסופית של איכות התמונה תלויה בגורמים רבים הקשורים לתהליך הניקוי והעיבוד ש הפילם וככל שהפילם ישן יותר יהיו לכך השלכות בעיקר על עומק הצבע.
המירוץ למיליון לא צולמה ב- HD - זה עדיין לא אומר שאי-אפשר לשדרג את התמונה, בוודאי וכאן אין ספק שזה לא יביא אותה לאיכות HD, אבל המטרה לשפר את התמונה מ- SD רגיל.
djeuro
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
שליחה
תודה אבל אני לא צריך רמזים או לעשות שיעורי בית . את החומר אני מכיר טוב מאוד .
אם יס קנתה תוכן SD בעלות של HD זה עיניין פנימי של יס ולא רוצה להתערב בו . סביר יותר זה שיס מחפשת את תכני SD כי הם זולים משמעותית מ-HD , במיוחד תכנים כמו עונה 6 של "חוק וסדר SUV " שצולמה בשנת 2005, כלומר לפני 4 שנים .
תהליך ה-UPSCALING משפר את האיכות בהשואה ל-SD , בהחלט . אם עושים את זה בכלים הנכונים ובמקצועיות , סביר להניח שתוכן SD שעבר אפסקייל יראה טוב יותר מתוכן SD . אבל אני משוכנע שרוב מנויי YES-HD או HOT-HD לא ישמחו לשמוע ובמיוחד לראות את המילה upscale בחבילת ההפרדה הגבוהה שברשותם שאותה רכשו כדי לצפות בכמה שיותר תכנים שצולמו ב-HD ולא שהומרו מ-SD ל-HD .
smallville4r
חבר ותיק
תגובות: 2056
שליחה
djeuro כתב:תודה אבל אני לא צריך רמזים או לעשות שיעורי בית . את החומר אני מכיר טוב מאוד .
אם יס קנתה תוכן SD בעלות של HD זה עיניין פנימי של יס ולא רוצה להתערב בו . סביר יותר זה שיס מחפשת את תכני SD כי הם זולים משמעותית מ-HD , במיוחד תכנים כמו עונה 6 של "חוק וסדר SUV " שצולמה בשנת 2005, כלומר לפני 4 שנים .
תהליך ה-UPSCALING משפר את האיכות בהשואה ל-SD , בהחלט . אם עושים את זה בכלים הנכונים ובמקצועיות , סביר להניח שתוכן SD שעבר אפסקייל יראה טוב יותר מתוכן SD . אבל אני משוכנע שרוב מנויי YES-HD או HOT-HD לא ישמחו לשמוע ובמיוחד לראות את המילה upscale בחבילת ההפרדה הגבוהה שברשותם שאותה רכשו כדי לצפות בכמה שיותר תכנים שצולמו ב-HD ולא שהומרו מ-SD ל-HD .
...
יש לי שאלה - איך קבעת שזה לא HD ? תגיד לי איך. תוכיח לי. אני ראיתי את איכות התמונה והיא חד-משמעית HD ואני מדבר על עונות 4 ו- 5 שצולמו ב- 2002/3 ו- 2003/4.
איך קבעת ? מה תוכן שצולם לפני 4 שנים הוא לא HD ?
מה, לא מצאת טורנט של זה ב- HD, אז זה לא היה מאז ומעולם ב- HD ?
מה הקשר שהיא מחפשת תכנים משנים קודמות ? היא גם הביאה את "עמוק באדמה" שדרך אגב, זו לא צולמה ב- HD כי צילמו אותה במצלמות טלוויזיה 4:3 רגילות ולכן גם לא משודרת ב- HD.
חוק וסדר משודרת במקביל גם בערוץ ה- star הרגיל. ראיתי את האיכות SD, ראיתי את האיכות HD וההבדל - שמיים וארץ. זה אפילו לא יכול להיות Upscale.
אין לך yes - איך אתה יכול לקבוע את מה שאתה אומר מול מישהו שיש לו ואומר לך שזה HD, תגיד לי איך.
ride
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
שליחה
smallville4r,
חבל על המאמץ שלך. ויכוח עם בעלי אג'נדה הוא מיותר ומתיש.
smallville4r
חבר ותיק
שליחה
ride כתב:smallville4r,
...
והוא עוד טוען שאין לו אג'נדה. כל מה שהוא אומר כבר גובל בהוצאת לשון הרע וכמובן הטעיה.
idan309
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
שליחה
אני לא סגור על כל הטענות שהעלו פה אבל ברור לי שאם הייתי יודע מראש לפני יותר משנה שזה מה שאקבל בשנה הזו מהתחברות לשירות ה-HD, לא הייתי מתחבר כלל.
יתרה מזה, אם הייתי יכול להחזיר את ממיר ה-MAX וה-HD שלי בתשלום קנס סימלי (200-300 ש"ח) ולא ב-1,000 ש"ח, הייתי מתנתק מיידית.
החברה ב-YES אמנם לא הפרו אף התחייבות באופן בולט אבל הם גרמו למתחברים להבין שהם יקבלו הרבה יותר:
1. לא יכול להיות שהסדרה המובילה של YES, נמלטים, לא תשודר ב-HD.
2. לא יכול להיות שסדרה מובילה אחרת, השרדות, לא תשודר ב-HD
3. לא יכול להיות שכל הסדרות שכן משודרות ב-HD לא יהיו ב-DD.
4. לא יכול להיות שאין אחוז נכבד של סרטים שמשודרים ב-DD (במיוחד סרטי אקשן).
5. לא יכול להיות ששידורי ספורט ב-HD יהיו כל כך מעטים (ואני לא רוצה לשמוע הסבר כי זה לא תלוי ב-YES, אולי זה לא תלוי אבל בהחלט יש להם ול-HOT השפעה מכריעה על העניין, ורק לאחרונה שמעתי כי יש סיכוי לשיפור במצב בקיץ)
ללא טיפול רציני ב-5 עובדות אלה, גם YES-MAX HD לא יכול להציל את המצב.
djeuro
חבר פעיל מאוד
שליחה
לא אני זה שמפיץ כאן שמועות לא נכונות ומנסה להוביל עשרות אלפי מנויים שולל .
כמו כן , ביקשתי שלא תקחו את דבריי כעובדה אלא שתבדקו את אמינותם . כנראה שלך לא נוח עם זה כי אתה יודע כמוני את מידת הנכונות שבדבריים . אם לא , אתה מוזמן להביא הוכחות שמוכיחות אחרת . זה שאתה צופה ב-HD בסדרה שאף אחר אחד לא צופה בה ב-HD בגלל שלעולם לא צולמה ב-HD , זו לא הוכחה מספקת .
כמו חבר הפורום שענה מעליי ואין לו שום קשר אליי , אתם יכולים להבין שלא כולם מרוצים מההטעיות שהוצגו כאן דרך בעלי עיניין בזמן אחרון תוך כדי הפצת שמועות לא נכונות עם מטרה אחת בלבד - שמירה על הלקוחות בכל דרך אפשרית .
smallville4r כתב:
...
והוא עוד טוען שאין לו אג'נדה. כל מה שהוא אומר כבר גובל בהוצאת לשון הרע וכמובן הטעיה.
...
levikon
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
שליחה
djeuro כתב:לא אני זה שמפיץ כאן שמועות לא נכונות ומנסה להוביל עשרות אלפי מנויים שולל .
כמו כן , ביקשתי שלא תקחו את דבריי כעובדה אלא שתבדקו את אמינותם . כנראה שלך לא נוח עם זה כי אתה יודע כמוני את מידת הנכונות שבדבריים . אם לא , אתה מוזמן להביא הוכחות שמוכיחות אחרת . זה שאתה צופה ב-HD בסדרה שאף אחר אחד לא צופה בה ב-HD בגלל שלעולם לא צולמה ב-HD , זו לא הוכחה מספקת .
כמו חבר הפורום שענה מעליי ואין לו שום קשר אליי , אתם יכולים להבין שלא כולם מרוצים מההטעיות שהוצגו כאן דרך בעלי עיניין בזמן אחרון תוך כדי הפצת שמועות לא נכונות עם מטרה אחת בלבד - שמירה על הלקוחות בכל דרך אפשרית .
smallville4r כתב:
...
...
...
אני חייב לציין שאתה טועה. תכנים שצולמו בפילם יכולים להיות ממורים ל-1080P ואף מעבר. ע"ע טרילוגיית הסנדק והוצאתם של הסרטים בבלו-ריי (סרטים משנת 1972,74,90).
djeuro
חבר פעיל מאוד
שליחה
אתה רואה איך מטעים כאן אנשים ... מי כתב כאן שהסדרה הזו צולמה בפילם ? לא אני . מישהו בדק אם זה נכון והסדרה באמת צולמה בפילם ? לא , כי אם כן הייתם בודקים , הייתם בודאי יודעים שזה לא נכון .
תפסיקו להיות תמימים .
levikon כתב:
djeuro כתב:לא אני זה שמפיץ כאן שמועות לא נכונות ומנסה להוביל עשרות אלפי מנויים שולל .
smallville4r כתב:
...
...
...
אני חייב לציין שאתה טועה. תכנים שצולמו בפילם יכולים להיות ממורים ל-1080P ואף מעבר. ע"ע טרילוגיית הסנדק והוצאתם של הסרטים בבלו-ריי (סרטים משנת 1972,74,90).
...
levikon
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
שליחה
djeuro כתב:אתה רואה איך מטעים כאן אנשים ... מי כתב כאן שהסדרה הזו צולמה בפילם ? לא אני . מישהו בדק אם זה נכון והסדרה באמת צולמה בפילם ? לא , כי אם כן הייתם בודקים , הייתם בודאי יודעים שזה לא נכון .
תפסיקו להיות תמימים .
levikon כתב:
smallville4r כתב:
...
...
...
...
...
Law & Order: Special Victims Unit has been shot on film in the 16:9 aspect ratio since at least 2003 (the year first-run episodes also began airing in HDTV). Since 2006, all new episodes of the multiple Law & Order series have aired in 16:9. Recently USA Network began airing reruns going all the way back to "Payback" in wide-screen (16:9) format.
smallville4r
חבר ותיק
שליחה
smallville4r כתב:
...
...
...
תפסיק לבלבל בשכל. הסדרה צולמה ב- - והיא ב- HD. כאן הנושא סגור. כל דבר אחר שאתה טוען הוא פשוט הטעיה. נקודה !
הבה נבהיר כמה דברים.
ראשית חוק וסדר. הסדרה משודרת ב-HD. כיוון שהיא צולמה בפילם NBC יכולה לספק עותקי HD של הסדרה והיא עושה זאת עבור רשתות טלוויזיה ברחבי העולם.
yes רוכשת כיום עותקי HD בלבד שמהם נעשה דאון-סקייל לערוצי ה-SD. כך שתוכן המשודר בערוצי ה-SD וה-HD הוא HD במקורו.
מספר קטן של תכנים לא זמין ב-HD (כגון המירוץ למיליון) ולתכנים אלו יערך אפסקייל. עדיין הרוב המוחלט של הפריים-טיים (95%) יהיה HD מלא.
למספר מצומצם של סדרות לא נרכשו זכויות HD. רוב הספקים מעניקים זכויות HD ללא עלות נוספת או בעלות זעומה אך יש ספקים שדורשים עליהן מחיר מלא כאילו מדובר בסדרה נוספת. לכשיוסדר ענין זה יתווספו לסדרות אלו גם הקרנות ב-HD. בשלב זה הן לא ישודרו ב-HD ובערוצי סטארסHD ישודר במקומן תוכן חליפי ב-HD בזמן שידורן ב-SD.
באשר לעקרות בית נואשות, עקב צמצום פער השידור בין ישראל לארה"ב לפרק אחד בלבד, הספק של הסדרה אינו ערוך לספק לנו בלו"ז הנוכחי עותקי HD ולכן בשלב זה ישנו שידור SD בלבד של הסדרה. בסבב השידור הבא של העונה ישודרו עותקי ה-HD החסרים.
כמה מילים אגב על עותקים לשידור. העותקים הקיימים ששודרו בארה"ב נמצאים בידי רשתות הטלוויזיה האמריקאיות שהינם גופים נפרדים מהאולפנים (גם אם מדובר בחברות-אחיות). העותקים הנשלחים לרשתות טלוויזיה ברחבי העולם הם CUSTOM MADE על פי דרישות תחנות הטלוויזיה. כל ספק ודרישותיו (האם ב-SD או ב-HD, מסך 4:3 רגיל או 16:9 והאם 16:9 סינמסקופי או אנמורפי, סאונד בסטריאו, דולבי או דולבי דיגיטל, קלטות בתא מסוגים שונים וכו'). עותקים אלו מוכנים ונשלחים לתחנות הטלוויזיה וכל ההכנות הללו לוקחות זמן כולל זמן משלוח, מכס וכד'.
חלק קטן של ספקי התוכן בעולם עובר אט אט לשיטת הפצה דיגיטלית של שליחת הפרקים כקובץ דרך שרתים מאובטחים אך מדובר בשלב זה במספר מאד מצומצם של ספקים וגם אז רק סדרות ספורות נשלחות בתהליך זה. בנוסף הספקים לא תמיד יכולים להבטיח הפצה מוקדמת באמצעות שיטה זו (כלומר שליחת הפרק סמוך לשידורו בארה"ב כך שישודר בארץ בהפרש קטן) כך ששליחת קלטות בטא היא עדיין השיטה הנפוצה. אני מאמין (ומקווה) בשנתיים הקרובות נראה התקדמות בנושא מצד האולפנים.
תגובות: 20358
שליחה
assafTV,
אם זה כך
למה נמלטים לא שודר ב HD?
העם דורש..... כל מיני דברים
idan309
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
שליחה
עפ"י התשובה של אסף אני יכול לנחש שהאולפנים שמחזיקים את נמלטים והשרדות דרשו תשלום על HD כמו על סדרה חדשה, ולא תשלום זעום כמו בסדרות אחרות.
גם אם זו התשובה (אסף, אשמח אם תאשר או תכחיש), בגלל שמדובר בסדרות מובילות, YES היתה צריכה לעשות יותר מאמץ בכדי לשדרן ב-HD או להציע אופציה חלופית כמו אפשרות התנתקות משירות ה-HD ללא תשלום.
אסף,
הסבריך המלומדים לא נותנים תשובה ראויה ל-2 בעיות אחרות שציינתי:
בעיית ה-DD בסרטים / סדרות.
אתם משום מה לא הבנתם כי במיוחד בסדרות / סרטי אקשן, שידור ב-HD ללא DD זה לא שווה. מאז שערוץ הסרטים ה-HD התחיל לשדר אפשר לספור על כף יד אחת את הסרטים שראיתי, בניהם היה רק סרט אקשן אחד בגלל שהוא שודר ב-DD, המשלח 2.
יש לי אפילו התכתבות במיילים אם נציגכם ובהתכבות זו הובטח כי עד סוף השנה שהיתה יהיה סימון בתפריטים על כל סרט שישודר ב-DD (יכול להיות שאין סימון כי אין מה לסמן) וכי במשך הזמן יהיה שיפור משמעותי בסרטים שישודרו ב-DD, במיוחד סרטי האקשן.
בעיית שידורי הספורט.
ברור לי שבעיה זו מתחילה ב-3 גופים אחרים:
1. הרשות השנייה - אוסרת על שידור HD של תכנים שאינם משודרים בערוץ פתוח כיוון שלזכיין ערוץ הספורט יש כבר יותר מידי ערוצים שאינם פתוחים (הסידור הזה גורם לכך שניתן לקרוא לערוץ 5HD ערוץ פתוח) ולכן לא יכול לפתוח ערוץ נוסף.
2. ערוץ הספורט - לא מוכן לבצע העברה של תכנים מערוצי הפרימיום (במיוחד 5 + שהוא ערוץ שלרב הלקוחות קיים ולכן מעבר של תכנים ממנו לערוץ 5 רגיל לא יהיה קריטי) לערוצים הפתוחים.
3. צ'רלטון - לא ברור לי מדוע הם לא רואים את אפשרות הרווח הנוסף מפתיחת ערוץ HD כיוון שלתכנים שיש להם (במיוחד ליגה אנגלית) יהיו הרבה קופצים, ובסכום לא מבוטל, שירצו להתחבר לערוץ HD שלהם.
למרות כל זאת ל-YES ו-HOT יש חלק בכך שלא מפעילים לחצים על 3 גורמים אלה (יש מספיק דרכים, ואין לי בעיה גם לתת רעיונות) בכדי לשפר את המצב.
עידן
oferlaor
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור
שליחה
לגבי prison break, מכיוון שמדובר ברק מספר פרקים קטן עד לסוף העונה (שהיא גם סוף הסדרה כנראה) אני מבין שלא היה שווה להם להשקיע בזה עדיין.
לגבי האודיו, אכן סוגיה מרגיזה. ראיתי שלשום את swat והיה כל כך חסר לי אלמנט הסאונד בשילוב עם התמונה המצויינת.
לגבי ספורט, יס צורכת את ערוץ 5hd ולא מפיקה אותו. אין ספק שזה ערוץ שבאמת דורש שיפור בכל רמה אפשרית. הנושא הזה עדיין לא מפותח בארץ ולדעתי להוט יש יתרון בנושא זה. מעניין לראות מה ייעשה מעבר לפיצול ערוץ הסדרות כי זה עדיין לא פותר את בעיית היצע התוכן.
כך נראה לי (או יותר נכון מקווה) שיראו ערוצי HD בקרוב ב YES :
989 - National Geographic Channel HD
990 - Discovery HD
991 - Eurosport HD
992 - Sport 5 HD
993 - yes stars drama HD
994 - yes stars action HD
995 - MGM HD
996 - yes movies HD
997 - yes movies 2 HD
998 - MTVN HD
999 - פורטל YES HD
puca
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
שליחה
ראו כמה " עגמת נפש " רגשית ואמוציונלית ,יכולות להביא לנו שתי החברות יס וגם הוט , בנושא תכנים ( ולא רק ! ). הן פשוט לא רוצות להכניס את ידם " העדינות " לכיס עבורנו המנויים ולרכוש ......ולרכוש.......ולרכוש....... ! כל הזמן לרכוש ....
חברים , יש בשוק העולמי לרכישה הכל ! אנחנו לא פריירים ! אנחנו יודעים הכל !!! קיימים תכנים מכל הסוגים ובהתאם לכסף גם האיכות .....-HD ,,....! הההההכל.....
צריך רק להכניס את היד לכיס ולרכוש ..................
oferlaor
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור
שליחה
oren45,
אנשים עלולים לחשוב שהמידע הזה מבוסס על משהו (אלא אם תתקן אותי, אני מבין שמדובר בהמלצה שלך ליס ולא מידע מבוסס כלשהו).
אנשים עלולים לחשוב שהמידע הזה מבוסס על משהו (אלא אם תתקן אותי, אני מבין שמדובר בהמלצה שלך ליס ולא מידע מבוסס כלשהו).
...
חלק מבוסס על מידע שהיה כתוב ואף יצאה ידיעה אליו כמו הוספת ערוץ סרטים ועכשיו ראינו את הפיצול של ערוצי הסדרות, בנוסף מבוסס גם על טסטים שיס עורכת בתדר HD שלה על עמוס ונכון לרגע זה על התדר פועלים 7 ערוצים (כולל 2 ערוצי סרטים)
זה מה שכרגע על תדר 11510
Yes Movies HD
Yes Stars HD
Yes promo HD
MGM Movies HD
National Geographic Channel HD
Sport 5 HD
Yes Movies HD