אקדים ואומר שחפרתי הרבה באינטרנט על המקרן הזה מכיוון שבכמה ביקורות שקראתי הביצועים של 24fps לא היו משהו. כמו כן קראתי שבעדכון קושחה פתרו את הבעיה הזו.
אני בסופו של דבר צפיתי בשני מקרנים כאלו - אחד "חדש" אצל SG. הסיבה שאני אומר "חדש" היא שהם טענו שהוא חדש ושמונה השעות הראה 0, אבל בדיקה של גרסת הקושחה הראתה 1.00 ולא משהו מעודכן יותר. אכן ב24fps היה מעט Judder.
בנוסף צפיתי בו אצל הבחור שמכר אותו משומש. אצלו גרסת הקושחה היתה מעודכנת יותר, אולם לא האחרונה. הצפיה ב-24 אכן היתה טובה יותר.
מאוד אהבתי את איכות התמונה, אבל הבחירה במקרן נפלה משתי סיבות:
1. בצפיה במקרן המשומש חיברתי את הpopcorn שלי. בהצגה של שקופית כיול שמתי לב שיש בעיה בכיול של הבהירות. אני לא מתכוון לאיזה משהו מינורי בכיול, אלא משהו די קריטי - מעל 50% אפור הכל היה 100% לבן. אני מניח שזה משהו די בסיסי בהגדרות ובסופו של דבר זה לא עניין של חוסר תאימות כלשהו בין המכשירים, אבל לא היה לי זמן לשחק ולכייל את התצוגה והייתי צריך ללכת. סרטים שראינו עם הPS3 של הבחור נראו מצויין.
2. הסיבה העיקרית בסופו של דבר היא גמישות ההתקנה של המקרן - אין כזה דבר. אין shift, הzoom הוא רק 1.2. הדבר מחייב התקנה מאוד מדוייקת מבחינת מרכוז המקרן מול המסך, ובנוסף במרחק ההקרנה שבחרתי המסך היה מגיע נמוך מדי לטעמי (וכנראה לטעם הדעה השולטת בבית).
אם אתה הולך להתקין את המקרן בחדר ייעודי ואין לך צורך בגמישות ההתקנה של מקרני LCD שווה לבדוק את המקרן. יש לו תמונה מצויינת.
דרוש מתנדב אמיץ בעל HD80
-
maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
האמת היא שיש לי HD80 מספר רב של חודשים ואני מאוד מרוצה מאיכות התמונה.
למעשה רציתי להציע לך לבוא לצפות לפני שתעשה את הקניה.
הנושא של 24FPS לא רלוונטי כי התמונה עוברת דרך המחשב והתוצאה היא תמיד 60 או 50 FPS, ואין אף פעם JUDDER (אני לא בטוח שזו המילה המדוייקת...)
לגבי האיכות, אני השוותי את המקרן לPANASONIC (לא אחד ליד השני), ופשוט ההבדל בתמונה ובחדות הוא עצום.
התמונה בפנסוניק אנמית לטעמי.
לגבי גמישות ההתקנה, ובכן באופן עקרוני אתה צודק, אבל מה בעצם הבעיה להתקין מקרן על התקרה מול המסך?
שווה להשקיע אם התמונה המתקבלת היא טובה
למעשה רציתי להציע לך לבוא לצפות לפני שתעשה את הקניה.
הנושא של 24FPS לא רלוונטי כי התמונה עוברת דרך המחשב והתוצאה היא תמיד 60 או 50 FPS, ואין אף פעם JUDDER (אני לא בטוח שזו המילה המדוייקת...)
לגבי האיכות, אני השוותי את המקרן לPANASONIC (לא אחד ליד השני), ופשוט ההבדל בתמונה ובחדות הוא עצום.
התמונה בפנסוניק אנמית לטעמי.
לגבי גמישות ההתקנה, ובכן באופן עקרוני אתה צודק, אבל מה בעצם הבעיה להתקין מקרן על התקרה מול המסך?
שווה להשקיע אם התמונה המתקבלת היא טובה
-
maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

יש JUDDER. אחרי שתראה סרט ב24FPS ואחר כך ב60FPS תראה את הJUDDER.
הבעיה היא לא להתקין אותו בדיוק מול המסך - מכיוון שאין לו SHIFT יש לו DROP קבוע. במרחק ההתקנה שלי (בסביבות 5.5 מטר) הDROP יוצא טיפה גדול מדי. ואז או שצריך לתקן עם זווית ואז יש KEYSTONE, או שצריך לבלוע ולשתוק.
בקשר לתמונה האנמית - יש לי שתי תשובות:
1. יכול להיות שלא ראית את המקרן מכוייל כמו שצריך.
2. אותו כנ"ל לגבי הJUDDER: מרבה נכסים מרבה דאגות. אם אני לא יודע שאני רואה תמונה אנמית, אני לא יכול להיות לא מרוצה, נכון? כנ"ל לגביך: אם אתה לא רואה JUDDER, אתה לא יודע שהוא קיים.
הבעיה היא שJUDDER ראיתי עם ובלי, והיה לי חשוב שיהיה NATIVE RATE.
בקשר ל24FPS, תבדוק בפורומים - ראיתי שאנשים הצליחו להגדיר את המחשב לעבור לRefresh של 48 ואז יש לך Native Rate אמיתי. וכמו שאמרתי, בגרסת קושחה האחרונה פתרו את הבעיה ואז למקרן יש Native Rate לא רע בכלל. הוא אמנם לא יפה כמו של מקרן LCD (הבעיה נובעת מהתדירות של גלגל הצבעים או משהו כזה אם אני מבין נכון).
הבעיה היא לא להתקין אותו בדיוק מול המסך - מכיוון שאין לו SHIFT יש לו DROP קבוע. במרחק ההתקנה שלי (בסביבות 5.5 מטר) הDROP יוצא טיפה גדול מדי. ואז או שצריך לתקן עם זווית ואז יש KEYSTONE, או שצריך לבלוע ולשתוק.
בקשר לתמונה האנמית - יש לי שתי תשובות:
1. יכול להיות שלא ראית את המקרן מכוייל כמו שצריך.
2. אותו כנ"ל לגבי הJUDDER: מרבה נכסים מרבה דאגות. אם אני לא יודע שאני רואה תמונה אנמית, אני לא יכול להיות לא מרוצה, נכון? כנ"ל לגביך: אם אתה לא רואה JUDDER, אתה לא יודע שהוא קיים.
בקשר ל24FPS, תבדוק בפורומים - ראיתי שאנשים הצליחו להגדיר את המחשב לעבור לRefresh של 48 ואז יש לך Native Rate אמיתי. וכמו שאמרתי, בגרסת קושחה האחרונה פתרו את הבעיה ואז למקרן יש Native Rate לא רע בכלל. הוא אמנם לא יפה כמו של מקרן LCD (הבעיה נובעת מהתדירות של גלגל הצבעים או משהו כזה אם אני מבין נכון).
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

מוזר, גם אצלי מרחק ההתקנה 5.5 ואין שום בעיה. יש אכן DROP של 136% אבל זה יוצא בול כמו שצריך. גם גיליתי שאם מטים את המקרן למעלה או למטה קצת, זה לא ממש יוצר טרפז נראה לעין.maoravni כתב:יש JUDDER. אחרי שתראה סרט ב24FPS ואחר כך ב60FPS תראה את הJUDDER.
הבעיה היא לא להתקין אותו בדיוק מול המסך - מכיוון שאין לו SHIFT יש לו DROP קבוע. במרחק ההתקנה שלי (בסביבות 5.5 מטר) הDROP יוצא טיפה גדול מדי. ואז או שצריך לתקן עם זווית ואז יש KEYSTONE, או שצריך לבלוע ולשתוק....
אתה בדקת אצלך בבית או הסתמכת על נתונים תאורטים?
הבעיה המרכזית היא כאשר מישהו חייב להניח את המקרן בגובה שהוא אמצע הקיר לערך (לא נמוך ולא גבוה) או בצד.
כל השאר פתיר.
את הפנסוניק ראיתי בשניים או שלושה מקומות - בתערוכה ובעולם הדיגיטלי בוודאות.בקשר לתמונה האנמית - יש לי שתי תשובות:
1. יכול להיות שלא ראית את המקרן מכוייל כמו שצריך....
אני יודע מה זה JUDDER.2. אותו כנ"ל לגבי הJUDDER: מרבה נכסים מרבה דאגות. אם אני לא יודע שאני רואה תמונה אנמית, אני לא יכול להיות לא מרוצה, נכון? כנ"ל לגביך: אם אתה לא רואה JUDDER, אתה לא יודע שהוא קיים.
בקשר ל24FPS, תבדוק בפורומים - ראיתי שאנשים הצליחו להגדיר את המחשב לעבור לRefresh של 48 ואז יש לך Native Rate אמיתי. וכמו שאמרתי, בגרסת קושחה האחרונה פתרו את הבעיה ואז למקרן יש Native Rate לא רע בכלל. הוא אמנם לא יפה כמו של מקרן LCD (הבעיה נובעת מהתדירות של גלגל הצבעים או משהו כזה אם אני מבין נכון)....
אתה מדבר על האפקט שבו הפריימים אינם מוצגים על המסך במשך הזמן המדוייק שבו הם אמורים להיות מוצגים, נכון? כאילו פריים אחד מוצג פחות מדי ואז השני יותר מדי לפצות על זה. והתוצאה היא שכאשר ישנה תנועה, אז זה מקרטע.
ובכן, אצלי עם כרטיס המסך שלי בקונפיגורציה שלי אין את הבעיה הזאת, ויש לי עינים רגישות (אני גם נמנה על אלה שרואים קשתות במקרני DLP X6 וגם מבחין בהבדלים בין קצבי עדכון של 50,65,70 ו100 הרץ במסכים)
אני גם קראתי חומר תאורטי על זה ולא ראיתי את הבעיה.
ראיתי כמה עשרות סרטים עם המקרן.
כנראה זה נכון רק לגבי מישהו שלא קינפג טוב את המערכת.
מדובר בתמונה המושלמת ביותר שראיתי מכל סדרת המקרנים EPSON TW2000, PANASONIC UE2000 וכל מה שהיה מוצע בזמן שאני קניתי אותו.
אני לא אתפלא אם עדיין בקבוצת המחיר שלו אין לו תחרות.
-
maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

יכול להיות שאתה לא מבחין בJUDDER מכיוון שבתצוגה של המחשב הVSync כבוי. כלומר, אולי תדר הרענון הוא 60, אבל קצב תצוגת הפריימים הוא 24, כלומר אתה מקבל פעם בשלושה Refresh חצי תמונה ועוד חצי תמונה הבאה. זה הרי בדיוק כמו במשחקים - איך יכול להיות שאתה מקבל במשחק 200fps אם קצב הרענון הוא רק 60?
ובעולם הדיגיטלי המקרן היה באמת קצת אנמי, אבל זה בגלל איך שעמי כייל אותו. אני החזרתי אותו להגדרות המפעל כמו שבהרבה סקירות אומרים, ורואים טוב.
אבל שורה תחתונה - אתה מרוצה, אני מרוצה, מה זה משנה.
ובעולם הדיגיטלי המקרן היה באמת קצת אנמי, אבל זה בגלל איך שעמי כייל אותו. אני החזרתי אותו להגדרות המפעל כמו שבהרבה סקירות אומרים, ורואים טוב.
אבל שורה תחתונה - אתה מרוצה, אני מרוצה, מה זה משנה.
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

ממתי בתחום שלנו אפשר להיות מרוצה? אחרת לא היתה זכות קיום לתחוםmaoravni כתב: אבל שורה תחתונה - אתה מרוצה, אני מרוצה, מה זה משנה....
יותר נכון להגיד - אני מרוצה שיש לי את המקרן הכי טוב לכסף, אבל בהחלט יש מה לשפר.