איזה מוזיקה לקחת להדגמה של הרמקולים
- Steve
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
You have all you need in your own collection
Dianah Krell small group Jazz combo – audiophile standard recordings – listen for timber of her voice and instruments – I recommend “straighten up and fly right” from the stepping out album. Listen for texture of the piano (does it sound natural) the excellent bass, her voice (does it sound natural – especially when she speaks “the story was so touching”) - the drum work is special too and the recording is very dynamic especially on the first instrumental part.
J J Cale – try tracks from “Oakie” maybe not audiophile but recorded straight (some of the songs were recorded “on the back porch”) with little effects and a natural acoustic. Try the simple “Crying” or the rather smoother “Cajun Moon”. Fancy guitar work, special voice, a good contrast to Dianah Krell as the recording is much less smooth and the voice very different!
Ray Charles – big band and brass back ups, non audiophile recordings but should sound good in any case. Almost any Ray Charles song from his classic hits for the Atlantic record feature bigish bands and brass solos which are a good test for any speaker. Try and find a track with the rayletts backing up so you can here some choral interplay as well. “Swanee River Rock” would be a good choice for example.
I could go on but you get my point. As for what to listen for take a look at this link;
http://www.linkwitzlab.com/Loudspeaker%20evaluation.htm
Dianah Krell small group Jazz combo – audiophile standard recordings – listen for timber of her voice and instruments – I recommend “straighten up and fly right” from the stepping out album. Listen for texture of the piano (does it sound natural) the excellent bass, her voice (does it sound natural – especially when she speaks “the story was so touching”) - the drum work is special too and the recording is very dynamic especially on the first instrumental part.
J J Cale – try tracks from “Oakie” maybe not audiophile but recorded straight (some of the songs were recorded “on the back porch”) with little effects and a natural acoustic. Try the simple “Crying” or the rather smoother “Cajun Moon”. Fancy guitar work, special voice, a good contrast to Dianah Krell as the recording is much less smooth and the voice very different!
Ray Charles – big band and brass back ups, non audiophile recordings but should sound good in any case. Almost any Ray Charles song from his classic hits for the Atlantic record feature bigish bands and brass solos which are a good test for any speaker. Try and find a track with the rayletts backing up so you can here some choral interplay as well. “Swanee River Rock” would be a good choice for example.
I could go on but you get my point. As for what to listen for take a look at this link;
http://www.linkwitzlab.com/Loudspeaker%20evaluation.htm
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
Wow Steve
סופר
תודה רבה רבה
סופר
תודה רבה רבה
- shmilo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- שם מלא: מיכאל
אך ורק דברים שאתה מכיר. גם תשמע פרטים וניואנסים שלא שמעת לפניכן וכך גם יודגש ההבדל בין רמקול אחד לאחר ,כדי שתרגיש מה עדיף לך. לקחת דיסקים אדיופילים שירשימו כמעט בכל דבר זה לא חוכמה וגם לא משקף את הטעם האישי.
ואפילו מטעה יחסית לצרכים שלך .
ואפילו מטעה יחסית לצרכים שלך .
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
sashakrik כתב:להעלב?! זאת ממש לא הייתה הכוונה, יש לך רמקולים מעולים! (שוב לא שמעתי אותם באוזניי אבל יצא לי לשמוע על החברה ממספר אנשים שהתרשמו מאוד).
הכונה שלי בקפוא הייתה שהרמקול הוא שהרמקול "חסר רגש", יש שיקראו לזה "מאוד נכון"....
אני חושב שמרטין יקנה את ההגדרה הזו
הרמקול הזה והסט של מרטין מאוד מיוחדים בגלל התכונה הזו .
הם מסוגלים לנגן כל סגנון בלי מאמץ כלל .
אם אני אמשיך בקו שלך הם באמת חסרי גוון , בדומה מאוד ל MEGICO .
זה פלא הנדסי לטעמי , אף על פי שהם לא היו הבחירה הראשונה שלי לא הייתי מתנגד לחיות איתם .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- Boaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
ד"א רוב בעלי קארמה משדכים את הרמקול למגבר מנורות (אפילו היצרן ממליץ בחום
), ואצל מרטין לא.
עם מגברי מנורות מתאימים הרמקול יכול להישמע יותר "חם" ו"בעל רגש" אם זה מה שרוצים.
עם מגברי מנורות מתאימים הרמקול יכול להישמע יותר "חם" ו"בעל רגש" אם זה מה שרוצים.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

במהלך הביקור ב- Sound-By-Singer שמתי לב לדיסק הבא
Holly Cole
Don't Smoke In Bed
1993
לא הכרתי את הטריו לפני, אבל אכן מצא חן בעיניי וגם ההקלטה איכותית
Holly Cole
Don't Smoke In Bed
1993
לא הכרתי את הטריו לפני, אבל אכן מצא חן בעיניי וגם ההקלטה איכותית
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
תיקח איתך דיסקים ששמעתה הרבה, ככה יהיה לך יותר קל להעריך את הרמקולים (תרגיש מהר אם יש שיפור ממה שהייתה רגיל לשמוע).
- go_go
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
מרטין,עוד מעט הקיץ מתחיל,נראה לי שלא תזדקק למזגן......MartinHSabag כתב:נכון, בדיוק בשביל זה יש לי גם מגבר מנורות וגם מגבר טרנזיסטורי, שאגב כרגע הוא שני מונובלוקים דיגיטליים, אז אם המערכת היתה "קפואה" עם ה-GAMUT, אז עכשיו הוא ב-0 המוחלט.......
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

אני צרבתי לעצמי, אבל שכתי לקחת איתי לטיסה.
בסוף מצאתי אצלם גם Unplugged של Eric Clapton שאני מכיר מ-א' ועד ת'
בסוף מצאתי אצלם גם Unplugged של Eric Clapton שאני מכיר מ-א' ועד ת'
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
michael123,
יש ברשותי מספר דיסקים שיצרנו פעם בפורום אחר לצורך בחינת מערכות.
הדיסקים מכילים קטעים רבים מדיסקים איכותיים וקטעים מגוונים.
דבר איתי אם תרצה שאשאיל לך אותם.
יש ברשותי מספר דיסקים שיצרנו פעם בפורום אחר לצורך בחינת מערכות.
הדיסקים מכילים קטעים רבים מדיסקים איכותיים וקטעים מגוונים.
דבר איתי אם תרצה שאשאיל לך אותם.
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

מה לא נכון?
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
מרטין,MartinHSabag כתב:למרות שזו לא הדרך הנכונה לבחון ציוד?...
אתה צודק, כדאי להקשיב וללמוד את הקטעים לפני שמשתמשים בהם ציוד חדש.
-
michael123
-
- חבר מכור קשה

בינתיים אני מזהה בצורה ברורה מה אני אוהב יותר
עוד לא היה מצב שהתלבטתי בין הדגמים וצריך לחפש ניואנסים דקים
אני עדייו לא מבין למה לא אהבתי את ה-SCALA EM והעדפתי את SPIRE (שעולה רבע ממנו)?
יכול להיות שבהשוואה לרמקולים אלקטרוסטטיים כל רמקול אחר ישמע "סתום"?
אבל גם מ-QUAD 2095 (מוצר השנה ב-TAS) לא התרשמתי.. לא יודע..
אני כ"כ החזקתי מביקורות בעבר..
או שאני מיד לא אוהב את הרמקול, במקרה והוא כן מוצא חן בעיניי אני "מבזבז" אליו כשעה-שעתיים לפחות. עד עכשיו כולם היו סובלנים איתי
עוד לא היה מצב שהתלבטתי בין הדגמים וצריך לחפש ניואנסים דקים
אני עדייו לא מבין למה לא אהבתי את ה-SCALA EM והעדפתי את SPIRE (שעולה רבע ממנו)?
יכול להיות שבהשוואה לרמקולים אלקטרוסטטיים כל רמקול אחר ישמע "סתום"?
אבל גם מ-QUAD 2095 (מוצר השנה ב-TAS) לא התרשמתי.. לא יודע..
אני כ"כ החזקתי מביקורות בעבר..
או שאני מיד לא אוהב את הרמקול, במקרה והוא כן מוצא חן בעיניי אני "מבזבז" אליו כשעה-שעתיים לפחות. עד עכשיו כולם היו סובלנים איתי
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
מיכאל שלום
יתכן והתגובה שלי מאוחרת מדי לפי התאריכים עד עתה אבל בכל זאת....
אני דווקא כן מחזיק במידת מה מהקלטות אודיופיליות לבדיקת ציוד. לא מדבר על אוסף אודיופילי אלא על דיסקים כמו CAFE BLUE או NIGHT CLUB של פטריסיה ברבר שאם לא שמעת אני ממליץ בחום להקדיש להם האזנה או שתיים . אמנם ההרכבים קטנים אבל הן דינמיות מאד עם טווח רחב . יש בהן קטעי תופים נפלאים שמאד עוזרים להבין ולהרגיש את האופי והיכולת של רמקול. יש בהם קול עם טקסטורה מיוחדת ובשל איכות ההטלטה ניתן להתרשם מיכולת הרמקול ליצור במה, מרכז ועומק ולכן בשילוב עם דיסקים אחרים שאהובים עלייך דווקא הקלטה מעולה יכולה להוציא מהרמקול את המיטב ולהגדיר את הגבולות שלו כמו את היחודיות שלו מצוין.
בהצלחה, גבי.
יתכן והתגובה שלי מאוחרת מדי לפי התאריכים עד עתה אבל בכל זאת....
אני דווקא כן מחזיק במידת מה מהקלטות אודיופיליות לבדיקת ציוד. לא מדבר על אוסף אודיופילי אלא על דיסקים כמו CAFE BLUE או NIGHT CLUB של פטריסיה ברבר שאם לא שמעת אני ממליץ בחום להקדיש להם האזנה או שתיים . אמנם ההרכבים קטנים אבל הן דינמיות מאד עם טווח רחב . יש בהן קטעי תופים נפלאים שמאד עוזרים להבין ולהרגיש את האופי והיכולת של רמקול. יש בהם קול עם טקסטורה מיוחדת ובשל איכות ההטלטה ניתן להתרשם מיכולת הרמקול ליצור במה, מרכז ועומק ולכן בשילוב עם דיסקים אחרים שאהובים עלייך דווקא הקלטה מעולה יכולה להוציא מהרמקול את המיטב ולהגדיר את הגבולות שלו כמו את היחודיות שלו מצוין.
בהצלחה, גבי.
- jaksirak
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
DARK SIDE OF THE MOON
נערך לאחרונה על ידי jaksirak ב 04/05/2009 23:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
בברכה קובי כהן
- jaksirak
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
לא בכוונה, האמת רציתי להגדיל את הכתב, יצא סתם מוגזם...
בברכה קובי כהן