האם יכול להיות שנטוויז'ן מגבילה מהירות הורדה?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

sam22 כתב:בקשר לסעיף 2 במה עושים:

רבים מורידים דרך SSL, זה לא מספיק מוצפן?
...
זה מוצפן, אני יכול להצפין לך שיחה בווידאו שתעבור על הרשת בהצפנה של 128 ביט, זה לא משנה, כנראה שUSENET מקודד בצורה שהוא עדיין לא מכיר. SSL הוא צורה של התחברות מוצפנת. אני משער שUSENET מצפין את אופן ההתחברות, או משהו כזה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אבל גם תקשורת ה SSL לניוז איטית ומוגבלת
העם דורש..... כל מיני דברים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

אני בנטוויזיון ואצלי יש תופעה אחרת. כשאני מוריד מ TL במהלך היום ההורדות עומדות על כ 30-40KB כשבלילה הן קופצות בחזרה למקסימום האפשרי (כ 500-600KB). לתשומת ליבכם - זה קורה עם אותם קבצים ואותם מקורות - קרי במהלך היום יש חסימה ברורה ובלילה החסימה יורדת. כרגע זה הרע במיעוטו ומכיוון שכיום כולם חוסמים ורובם חוסמים לחלוטין אני עדיין לא עושה כלום בנידון (עדיף חצי יום במהירות מקסימלית מיום שלם במינימום) אבל זו ההוכחה החד משמעית שיש עיצוב תעבורה בנטוויזיון.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא חושב שהם חוסמים - במהלך היום יש תעבורה מטורפת לכיוון האינטרנט (PIPE) חיצוני, בלילה הרבה פחות, הרבה פחות ואז אף אחד לא יושב לך על הקווים. יש לישראל כ25 ג'יגה רוחב פס לאינטרנט, שזה לא הרבה בכלל. אם היה רוחב פס פי 2 אולי לא היית מרגיש האטה בהורדות או בגלישה. אגב - בתוך ישראל יש Backbone חזק מאוד, אין בעיית רוחבי פס - היציאה לאינטרנט העולמי היא סיפור לא זול לתחזק. בתקווה שהחברות כן תתאגדנה יחד לרכוש רוחב פס גדול יותר לאינטרנט ואז נוכל ליהנות ממהירויות גדולות יותר.
Vocare Ad Regnum

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

זה לא נקרא חסימה - זה נקרא "תיעדוף". עצם העובדה שגולשים בספקיות אחרות (אורנג, אקספון וכו) כן מגיעים לרוחב פס מלא בביטורנט במהלך היום מוכיח את זה.

ד"א - מישהו יודע אם זה יכול לפתור את הבעייה?

http://www.bit-tech.net/news/bits/2009/ ... -service/1

hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838

שליחה

Huber כתב:אני בנטוויזיון ואצלי יש תופעה אחרת. כשאני מוריד מ TL במהלך היום ההורדות עומדות על כ 30-40KB כשבלילה הן קופצות בחזרה למקסימום האפשרי (כ 500-600KB). לתשומת ליבכם - זה קורה עם אותם קבצים ואותם מקורות - קרי במהלך היום יש חסימה ברורה ובלילה החסימה יורדת. כרגע זה הרע במיעוטו ומכיוון שכיום כולם חוסמים ורובם חוסמים לחלוטין אני עדיין לא עושה כלום בנידון (עדיף חצי יום במהירות מקסימלית מיום שלם במינימום) אבל זו ההוכחה החד משמעית שיש עיצוב תעבורה בנטוויזיון.
...
בידיוק מה שקורה לי,
במהלך היום הביטורנט לא זז, בלילה לפעמים אני שם לב שהוא מנצל את כל רוחב הפס.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה תיעדוף - כן. אבל בגלל שיש להם יותר גולשים מאשר אקספון ואורנג', אני מבטיח לך שכשיהיו להם יותר גולשים הם ייחנקו כמו השאר ויתחילו להגביל. עד שלא יגדילו את הPIPE החיצוני מישראל.
איך פותרים את זה ? יש כל מיני משחקים לגבי איזה פורטים מתועדפים, אבל הם יכולים גם לווסת אותך לפי כתובת MAC כמו כלום. בסופו של יום, יש ים דרכים. צריך לעבוד ספק וזה יעבוד לכמה חודשים עד שהוא יהיה עמוס... :cry:
Vocare Ad Regnum

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

ובגלל הפקק הזה
מי שמפנטז על ה NGN החדש של בזק ולהוריד בקו 50 מגה...
שיחשוב היטב מה יעשו הספקים
העם דורש..... כל מיני דברים

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

נראה שגם אורנג התחילו להאט :(

גם אתמול וגם היום הטורנט על חצי מהירות משעה 2 בצוהריים עד 2 בלילה.
גיגהניוז גם לא זז.

ניתן לזה עוד כמה ימים, אולי זו תקלה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

jpost כתב:נראה שגם אורנג התחילו להאט :(

גם אתמול וגם היום הטורנט על חצי מהירות משעה 2 בצוהריים עד 2 בלילה.
גיגהניוז גם לא זז.

ניתן לזה עוד כמה ימים, אולי זו תקלה.
...
תודה על הדיווח
אשמח לעדכון
אני בדיוק הייתי בדרך אלייהם :)

יש לי תחושה שיש כאו תאום עמדות בין כולם

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

נראה שהחסימה של אורנג היא בגלל בזק בין לאומי !

התנתקתי והתחברתי מספר פעמים.
- כאשר קיבלתי IP שה reverse traceroute שלו היה דרך שרתים של בזק בין לאומי הייתה אטיות גם בגיגהניוז וגם בטורנט.
- כאשר קיבלתי IP שה reverse traceroute שלו היה דרך קוים אחרים - level3, ו tiscali המהירות היתה תקינה ומלאה.

בדקתי מספר פעמים עם תוצאות שחוזרות על עצמן.

בקיצור המצב לא מזהיר גם שם, אבל ניתן לפתרון ע"י ניתוק וחיבור עד לניתוב הנכון.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ובגלל הפקק הזה
מי שמפנטז על ה NGN החדש של בזק ולהוריד בקו 50 מגה...
שיחשוב היטב מה יעשו הספקים
...
הNGN, כפי שדנו בו בשרשור אחר - נועד לתת העברת נתונים מהירה בתוך ישראל, לא יגבילו אותו, כי אין למה.
Vocare Ad Regnum

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

שליחה

אני פוגש המון ספקיות ISP מכל העולם
רק לסבר את האוזן ברומניה הספקיות נותנות חיבור 50MB ב- 8 יורו לחודש
ע"י FTTH
fiber to thr home

הלוואי על כולנו

hananmori12 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838

שליחה

היי חזרתי מהצבא לפסח והחלטתי להתקשר לנטוויז'ן, אז ככה:
לאחר שעה שיחה ומעבר בין 5-6 נציגים הגעתי לנציג בכיר שהסביר לי שבין השעות 18:00-23:00 יש עומסים בכל החברות בחיבורים לחו"ל ומזה נובע מהירות הורדה נמוכה מחו"ל, הוא אמר לי שאולי מסלול הגיימרים יתעדף אותי אחרת ויעזור לי טיפה, הוא טען שאולי ב30-40 KB לא משהו רציני, החלטתי שאני רוצה לנסות והוא העביר אותי לנציגת שירות לקוחות שדיברתי איתה לפניו, התחלתי להתכווח איתה קצת שזה לא הגיוני שאני ישלם יותר על חבילת גיימרים שבעצם לפני כמה שבועות הייתי מקבל את כל רוחב הפס במחיר הנוכחי של היום (60 שקלים לחודש),
בקיצור ביקשתי משהו כמו שבוע לנסות את חבילת הגיימרים בשביל לראות אם יש הבדל והיא עשתה לי חבילה כזאת,
99 שקל לחודש X 7 חודשים + 5 חודשים חינם, מה שאומר התחייבות לשנה (מה שיש לי גם היום) ובטוטאל יוצא לי בסופו של דבר אותו מחיר של היום (60 שקל לחודש בסופו של דבר), מההתרשמות שלי בינתיים השעה 13:30 בצוהוריים ואני מקבל מהביטורנט את כל רוחב הפס.

תודה לכולם בינתיים מקווה שלא יהיו שינויים

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”