שואב אבק- דייסון
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יותר מפחיד זה - שבפורום HT - גרמנו למנהל ללכת לקנות שואב אבק...
לצפות לביקורת?
לצפות לביקורת?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
לא תהיה ביקורת.
ורכשנו עם פילטר HEPA-HD...
ואכן אצלנו בבית יש אחד רגיש לקרדית האבק (אני עצמי ואנוכי).
לגבי המיקרו. היה לנו מיקרו די חדש של חברת CRYSTAL שכנראה נשפך משהו בפנים וזה נגע בחלק מהפלסטיק שיושב מתחת לצלחת המסתובבת ומסובב אותה בפועל (מין מחבר כזה שמחבר בין המנוע שמסובב לבין הצלחת). הוא התחמם מהמיקרו ופשוט נמס... בקיצור, המיקרו התחיל לחמם באופן לא אחיד. זו כבר פעם שניה שאנחנו מחליפים מיקרו בגלל משהו שקשור בצלחת המסתובבת. המכשירים האלה נגמר להם האחריות (בד"כ שנה) והם פשוט לא כלכליים לתקן (התיקון עולה חצי של מכשיר חדש).
רן מהאתר (SHED) הפנה את תשומת ליבי שיש לו מיקרו שהקרניים מסתובבות ולכן אין לו צלחת בכלל. אין יותר מדי מבחר של כאלה בישראל והם אכן עולים יותר, אבל בגלל שאין להם חלקים זזים, הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא נמוך מהותית.
בכל מקרה, עדיין אין לי מושג אם זה טוב או רע, נגלה לאורך זמן.
ורכשנו עם פילטר HEPA-HD...
ואכן אצלנו בבית יש אחד רגיש לקרדית האבק (אני עצמי ואנוכי).
לגבי המיקרו. היה לנו מיקרו די חדש של חברת CRYSTAL שכנראה נשפך משהו בפנים וזה נגע בחלק מהפלסטיק שיושב מתחת לצלחת המסתובבת ומסובב אותה בפועל (מין מחבר כזה שמחבר בין המנוע שמסובב לבין הצלחת). הוא התחמם מהמיקרו ופשוט נמס... בקיצור, המיקרו התחיל לחמם באופן לא אחיד. זו כבר פעם שניה שאנחנו מחליפים מיקרו בגלל משהו שקשור בצלחת המסתובבת. המכשירים האלה נגמר להם האחריות (בד"כ שנה) והם פשוט לא כלכליים לתקן (התיקון עולה חצי של מכשיר חדש).
רן מהאתר (SHED) הפנה את תשומת ליבי שיש לו מיקרו שהקרניים מסתובבות ולכן אין לו צלחת בכלל. אין יותר מדי מבחר של כאלה בישראל והם אכן עולים יותר, אבל בגלל שאין להם חלקים זזים, הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא נמוך מהותית.
בכל מקרה, עדיין אין לי מושג אם זה טוב או רע, נגלה לאורך זמן.
רק עכשיו נכנסתי לשרשור הזה, כדי לבין איך שואב אבק הגיע לעמוד שני...
בעניין המיקרו: על מנת לקבל חימום אחיד יש צורך להקרין באופן אחיד על כל המשטח. מכיוון שקרינת המיקרו לא אחידה, מסובבים את המזון.
מכשירי מיקרו חדשים מכילים מנגנון שמסיט את הקרינה ברחבי התא, וכך לא צריך לסובב את המזון. אחד היתרנות הגדולים הוא שאפשר להכניס תבנית בגודל מלא של התא.
לגבי שואבי אבק:המלצה הפשוטה שלי היא ללכת על רומבה - הרובוט ששואב אבק ומטאטא את הרצפה. הוא עושה את זה באופן אוטומטי כל יום, לומד לבד את מבנה הבית (חדרים וכו') יודע לעלות על שטיחים, להתאים אותו לסוג המשטח (פרקט/ שיש), להיזהר ממדרגות ואפילו נכנס מתחת לספות.
יש לי רומבה בבית קצת למעלה משנה, ואני לא יכול לדמיין בכלל איך זה היה לפני...
בעניין המיקרו: על מנת לקבל חימום אחיד יש צורך להקרין באופן אחיד על כל המשטח. מכיוון שקרינת המיקרו לא אחידה, מסובבים את המזון.
מכשירי מיקרו חדשים מכילים מנגנון שמסיט את הקרינה ברחבי התא, וכך לא צריך לסובב את המזון. אחד היתרנות הגדולים הוא שאפשר להכניס תבנית בגודל מלא של התא.
לגבי שואבי אבק:המלצה הפשוטה שלי היא ללכת על רומבה - הרובוט ששואב אבק ומטאטא את הרצפה. הוא עושה את זה באופן אוטומטי כל יום, לומד לבד את מבנה הבית (חדרים וכו') יודע לעלות על שטיחים, להתאים אותו לסוג המשטח (פרקט/ שיש), להיזהר ממדרגות ואפילו נכנס מתחת לספות.
יש לי רומבה בבית קצת למעלה משנה, ואני לא יכול לדמיין בכלל איך זה היה לפני...
You are never fully dressed without a smile
תיקון, יש חלקים זזים. איך אתה חושב שהוא מפזר את הקרינה בצורה אחידה?oferlaor כתב: רן מהאתר (SHED) הפנה את תשומת ליבי שיש לו מיקרו שהקרניים מסתובבות ולכן אין לו צלחת בכלל. אין יותר מדי מבחר של כאלה בישראל והם אכן עולים יותר, אבל בגלל שאין להם חלקים זזים, הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא נמוך מהותית....
יש רפלקטור שמסתובב סביב המקור.
מה שנכון, זה לא נמצא באזור שיכול להתלכלך מנוזלים שנשפכו, ולכן זה יותר אמין.
לא יודע אבל לדעתי חייב להיות לזה גם איזה מינוס, אחרת אני לא יכול להסביר למה אלה עם הצלחות המסתובבות כל כך נפוצים למרות שנראה אינטיאוטיבית שצריך להיות יותר יקר לייצר אותם.
משה
אני מודה שלא פתחתי את המיקרו כדי לראות את המימוש, אבל לא חייבים חלקים מסתובבים על מנת להסיט אלומה של אנטנה. אם יש ארבע אנטנות אפשרות ליצור אלומה שזזה במרחב מארבעתם בלי להזיז שום דבר פיזית (ע"ע beam forming).moco כתב:תיקון, יש חלקים זזים. איך אתה חושב שהוא מפזר את הקרינה בצורה אחידה?oferlaor כתב: רן מהאתר (SHED) הפנה את תשומת ליבי שיש לו מיקרו שהקרניים מסתובבות ולכן אין לו צלחת בכלל. אין יותר מדי מבחר של כאלה בישראל והם אכן עולים יותר, אבל בגלל שאין להם חלקים זזים, הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא נמוך מהותית....
יש רפלקטור שמסתובב סביב המקור.
מה שנכון, זה לא נמצא באזור שיכול להתלכלך מנוזלים שנשפכו, ולכן זה יותר אמין.
לא יודע אבל לדעתי חייב להיות לזה גם איזה מינוס, אחרת אני לא יכול להסביר למה אלה עם הצלחות המסתובבות כל כך נפוצים למרות שנראה אינטיאוטיבית שצריך להיות יותר יקר לייצר אותם....
You are never fully dressed without a smile
אני לא יודע מה איתכם אבל יש לנו מיקרו בן 13 שנה אומנם מתוחזק באופן מחפיר ומתנקה כל פסח, אבל עובד בנ-***ה, קצת בעיות לא מהותיות כמו חלודה מוגברת וצבע מתחלף לא מפריע לעובדה שהוא עדיין עובד. ויש את המכונת הכביסה שגם לה יש חלודה אבל בקטנה, הדלת פעם נשברה וחוברה עם ברגים באופן בינוני, יש נזילת מים די רצינית וזה לא מפריע לי לעשות המון כביסות. המכונה היא בת 15 שנה פלוס מינוס...
אני ממש מרגיש כאילו יש לנו סוברו DL בבית, מה שלא עושים למכונות הן אף פעם מתקלקלות.
אני ממש מרגיש כאילו יש לנו סוברו DL בבית, מה שלא עושים למכונות הן אף פעם מתקלקלות.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
עכשיו גיליתי את השרשור...
אז ככה דייסון כבר שנה ועובד מצויין
לפניו היה הובר רק צרות. רצועות שנקרעו כל כמה שימושים.
מיקרו ישן של וירפול. אחד הראשונים עם צג דיגיטלי ולחצנים בלבד. כבר 12 שנה בערך. עובד מצויין על בסיס שימוש יומיומי אינטנסיבי.
מדיח בן שלוש של דה-דיטריך. עובד מעולה. מנקה בלי בעיות לכלוך קשה.
אבל קנה המידה היום לדעתי הוא חסכון במים. ואין לי נתונים לגבי המדיח הזה.
מיקרו ישן של וירפול. אחד הראשונים עם צג דיגיטלי ולחצנים בלבד. כבר 12 שנה בערך. עובד מצויין על בסיס שימוש יומיומי אינטנסיבי.
אבל קנה המידה היום לדעתי הוא חסכון במים. ואין לי נתונים לגבי המדיח הזה.
Enjoy the Silence
מכונת כביסה?OferL כתב:עכשיו גיליתי את השרשור...
אבל קנה המידה היום לדעתי הוא חסכון במים. ואין לי נתונים לגבי המדיח הזה....
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
AEG
מלפני שנתיים בערך.
גם היא עובדת מצויין אבל ממה ששמעתי מטכנאי מכונות כביסה שהיום כל המכונות מיוצרות פחות או יותר על פי אותם הסטנדרטים ומחזיקות 3-4 שנים. כבר לא מייצרים מכונות ל-10 שנים.
מלפני שנתיים בערך.
גם היא עובדת מצויין אבל ממה ששמעתי מטכנאי מכונות כביסה שהיום כל המכונות מיוצרות פחות או יותר על פי אותם הסטנדרטים ומחזיקות 3-4 שנים. כבר לא מייצרים מכונות ל-10 שנים.
Enjoy the Silence