lawpower כתב:
יוסי,
יש אפשרות לציין קצת עלויות, אולי מחירים מומלצים לצרכן, או איזו מערכת לדוג' לבית סטנדרטי?או משהו דומה. לדעתי זה יעזור לאנשים להכנס לתחום אם היה מידע על מחירים באינטרנט...
למשל ה PLCBUS - שאמור לאפשר שימוש בתשתיות קיימות וכד' - לא מצאתי מידע - לפחות לא בארץ לגבי מחירים וכד'.
תודה
...
אני מסכים איתך שהכי מעניין אולי יהיה לפרסם מחירים, אבל זה עלול ליצור כמה בעיות:
אני אמנם מכיר מערכות ומחירים אך אני לא מוסמך לפרסם אותם בשם ספקי המערכות. מי מהם שמעוניין לפרסם, מוזמן לעשות זאת.
בנוסף קיימים הבדלים טכנולוגיים רבים בין המערכות וההשוואה רק במחירים לא משקפת את ההבדלים האמיתיים בין המערכות ולפיכך עושה עוול למערכות רבות וטובות.
ההבדלים הטכנולוגיים באים לידי ביטוי ברכיבים רבים ושונים שנדרשים שבחלק מהמערכות ובחלק לא.
למי שבאמת מעוניין לקבל הצעות מחיר, החברות תשמחנה להוציא לאחר בירור צרכים.
אני מאמין שהתשובה שלי משקפת את התפיסה של רוב הספקים בתחום.
michael123 כתב:אני הייתי רוצה לראות גם דוגמאות להתקנה עבור דירות בבית משותף
מעבר לתריסים, אודיו/וידאו, שליטה מרוכזת בכל נקודת חשמל - מה באמת רלוונטי, ומה קהל היעד?
...
כיום ניתן לומר שכמעט כולם משתייכים לקהל היעד.
בנוגע לבתי דירות, הדבר הנכון לדעתי הוא שהיזמים והקבלנים יבצעו הכנות בתשתית לבית חכם וישאירו לדיירים לבחור איזו מערכת להתקין אצלם בדירה.
דייר שמעוניין לבצע תשתית שונה מזו שהקבלן מוכן לספק כחלק מהפרוייקט, מוזמן להגיע לייעוץ בנושא, ולאחר אפיון הדרישות, נוציא מסמך הנחיות לקבלן החשמל (מן הסתם, הוא יחייב את הלקוח על השינויים, אבל לרוב הוא לא יתנגד).
מעבר לתריסים, אודיו/וידאו, שליטה מרוכזת בכל נקודת חשמל - מה באמת רלוונטי, ומה קהל היעד?
...
כיום ניתן לומר שכמעט כולם משתייכים לקהל היעד.
בנוגע לבתי דירות, הדבר הנכון לדעתי הוא שהיזמים והקבלנים יבצעו הכנות בתשתית לבית חכם וישאירו לדיירים לבחור איזו מערכת להתקין אצלם בדירה.
דייר שמעוניין לבצע תשתית שונה מזו שהקבלן מוכן לספק כחלק מהפרוייקט, מוזמן להגיע לייעוץ בנושא, ולאחר אפיון הדרישות, נוציא מסמך הנחיות לקבלן החשמל (מן הסתם, הוא יחייב את הלקוח על השינויים, אבל לרוב הוא לא יתנגד).
...
אני מכיר את התהליך, אבל יותר מעניינים אותי פרטים, case study
חוצ מזה בדירה שלי יש הכנה לבית חכם (לא יודע מה זה אומר תכלס)
וזה בדיוק מה שאני שואל - תכל'ס, על מה מדובר?
אני חושב שתוספת של 20% בעלות התשתית למערכת קונבנציונלית היא הערכה נמוכה מדי
צריך לקחת בחשבון שאם במערכת רגילה אנחנו מזינים חדר שינה רגיל (ילדים) עם קו אחד לשקעים וקו שני לתאורה ותריסים חשמליים בהנחה שיש תריסים. במערכת בית חכם צריך קו נפרד מהלוח לתאורה ראשית ועוד קו נפרד לתאורה מעל שולחן הכתיבה, וקו נפרד לכול תריס שנרצה שליטה נפרדת עליו. ז"א קו ישיר מהלוח לכל נקודה נשלטת שנרצה ברמת השקע והמנורה. (בנוסף לזה יש גם תשתית למפסקים וגלאים וחיישנים וכיד הדמיון הטובה ככול שנכין תשתית {צנרת} טובה יותר נוכל לנצל את יתרונות המערכת אח"כ).
לא רק שאנו מכפילים אם לא משלשים את הוצאות התשתית, הלוח הראשי הופך להיות חצי קיר.
כמובן שאני מדבר על המערכות המומלצות לבונים וכאלה שמשפצים מהתשתית.
מערכות מודולריות וכאלה שניתן להלבישן על בית קיים כמו שמציעה IFEEL דורשות מקומות נסתרים להכניס את האביזרים הנשלטים.
עד כמה שידוע לי, מערכת כמו של לגרנד (IN ONE) בנויה על בסיס אביזרים סטנדרטיים שאפשר להחליף אחד באחד, כמובן שצריך להוסיף ציוד נוסף לשליטה ואחר.
אני חושב שגלשתי קצת ממה שרציתי לומר אז בקיצור - אני חושב שתוספת 20% על תשתית זו הערכה "קצת" נמוכה.
יואב.
michael123
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
שליחה
rami69 כתב:
בנוסף 25-30% ללוח (חצי-אוטומים, RELAY, ספקים, ETC)
...
זה לדירה שלי?
j4richter
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שליחה
הייתי בצומת דרכים אם לבנות בית חכם/בית עם חשמל חכם
בסופו של דבר ירדתי מזה כיוון שאשתי ואנוכי חוסכים מטבענו.
להלן מספר סיבות
חשבון החשמל שלנו נע בסביבות 300-400 ש"ח לחודש! איני חושב שאפשר לרדת יותר מזה.
בית כ- 200 מ"ר כולל ילדים מדיח מכונת כביסה ומזגן (נושא החימום צריך להשתפר וכן סביר שיעלה את הצריכה). אה, וסטריאו.
כשאמרו שיש להשאיר מחשבים דלוקים בצעתי בדיקה כמה עולה להשאיר מחשב דלוק.
ההפרש היה כ- 100 ש"ח לחודש. אולי טיפה פחות.
לא רואה סיבה לחסוך בחשמל ע"י ציוד חכם כשבאותו זמן מבזבזים חשמל. כמו כן אם צריך עוד שטח בכדי לאחסן את המחשבים והציוד צריך לשלם גם ארנונה.
בנוסף, מה קורה אם המערכת מתקלקלת או שלא מכוונת ולוקח זמן עד שמתקנים אותה. וייתכן בזמן הזה כל החיסכון יכול ללכת לעז'. שלא לדבר על טיפול בבעיות מורכבות שיכולות לעלות לא מעט.
גם המורכבות של המערכת. דוגמא, מערכת אזעקה, פשוט לא? זה סיוט- התרעות שווה, כיוונים ובעיות. זה רחוק מלהיות מושלם. כל ביקור של הטכנאי כ- 200 ש"ח ללא חלקים
מורכבות הוא האוייב של הפשטות. פשטות מוכרת. כידוע פקס בעל אין סוף אפשרויות בסוף משתמשים בSEND . אם מערכות אלו יהיו פשוטות אז יהיה להם ביקוש אצל אוכלוסיה רחבה יותר.
אגב, שכן שלי עשה בית חכם. הרבה דברים שעשה לא בשימוש בגלל המורכבות.
בסך הכל אני בעד קידמה אבל תלוי כמה זה עולה ומה היתרונות וחסרונות. אילו הייתי רוטשילד כמובן שהייתי הולך על זה. (ואני לא מתלונן -אישה וילדים בריאים).
הבהרה לגבי מערכת סולרית על הגג - צריך להתייחס לזה כהשקעה בלבד ולא כאל תוכנית להחלפת מקור החשמל לבית. כשבצעתי את ההתקנה אצלי בבית היתייחסתי לתשואה שאפשר לקבל ממנה כאל השקעה (תשואה, תוך כמה זמן החזר, מקורות מימון, סיכון וכו') בדיוק כמו השקעה בבורסה או תוכנית חיסכון. לא היתייחסתי לכמה חשמל אני צורך.
yoavidor כתב:אני חושב שתוספת של 20% בעלות התשתית למערכת קונבנציונלית היא הערכה נמוכה מדי
...
ההערכה הזאת מבוססת גם על עבודות של יועצי חשמל במספר לא מבוטל של פרוייקטים וגם על המציאות בשטח- הצעות מחיר רבות של קבלני חשמל לפני ואחרי תוספת התשתית לבית חכם.
החישוב שלך מעט מוטעה מכיוון שלא כל אלמנט דורש חיווט ישיר ללוח, מפסקים של בית חכם דורשים לרוב כבל תקשורת יחיד למספר לחצנים ובנוסף כדאי לזכור שצינור עם חוט משיכה לא עולה כמו מעגל קומפלט.
כמובן שיש מקום לתכנון נכון וחכם והדבר הכי גרוע זה סתם לזרוק עוד ועוד צינורות וחוטים מכל מקום.
j4richter כתב:
כשאמרו שיש להשאיר מחשבים דלוקים בצעתי בדיקה כמה עולה להשאיר מחשב דלוק.
ההפרש היה כ- 100 ש"ח לחודש. אולי טיפה פחות.
לא רואה סיבה לחסוך בחשמל ע"י ציוד חכם כשבאותו זמן מבזבזים חשמל. כמו כן אם צריך עוד שטח בכדי לאחסן את המחשבים והציוד צריך לשלם גם ארנונה.
בנוסף, מה קורה אם המערכת מתקלקלת או שלא מכוונת ולוקח זמן עד שמתקנים אותה. וייתכן בזמן הזה כל החיסכון יכול ללכת לעז'. שלא לדבר על טיפול בבעיות מורכבות שיכולות לעלות לא מעט.
...
טוב שיש אנשים שיכולים להוסיף גם דעות מנוגדות. זה עוזר לפתח את הדיון.
בנוגע למחשבים הדולקים, נדמה לי שקיבלת רושם מוטעה. באחוז קטן מאד מהמערכות הקיימות בשוק נדרש מחשב אישי כדי לשלוט בהכל. רוב רכיבי השליטה המוכרים היום הם בקרים ממוחשבים בעלי צריכת חשמל מזערית במתח נמוך. לא תצליח להגיע איתם להוצאה תפעולית של 100 ש"ח בחודש גם אם מאד תתאמץ.
השטח לאחסון הציוד לבית של 200 מ"ר כיום לא חייב להיות חדר בקרה גדול כמו בעבר. מספיק להגדיל את הנישה בארון החשמל ולהשתמש בלוחות משנה לכל קומה (זה טיפ לכל בית ולא רק לבית חכם). להגיד שזה כרוך בהגדלה של הארנונה, זה כמו להגיד ששולחן למחשב ולציוד ההיקפי שלך דורש הגדלת הארנונה. על כל פנים זה לא נשמע לי כמו שיקול מרכזי בהחלטה.
בנוגע לאמינות- למרות שזה לא נושא הדיון שלנו, אני מכיר לא מעט מערכות ובקרים שבאו מעולם התעשיה, והצליחו לשרת נאמנה תהליכי יצור בסביבה של אפס סובלנות לתקלות.
למרות הכל, בחלק גדול מהמערכות קיימים מעקפים ידניים לגיבוי במקרה של תקלה.
רוב קריאות השירות שמגיעות לחברות עוסקות בכלל בכל מיני בקשות מצד הלקוחות לתכנות כזה או אחר ולא לתקלות חומרה.
yoavidor כתב:אני חושב שתוספת של 20% בעלות התשתית למערכת קונבנציונלית היא הערכה נמוכה מדי
צריך לקחת בחשבון שאם במערכת רגילה אנחנו מזינים חדר שינה רגיל (ילדים) עם קו אחד לשקעים וקו שני לתאורה ותריסים חשמליים בהנחה שיש תריסים. במערכת בית חכם צריך קו נפרד מהלוח לתאורה ראשית ועוד קו נפרד לתאורה מעל שולחן הכתיבה, וקו נפרד לכול תריס שנרצה שליטה נפרדת עליו. ז"א קו ישיר מהלוח לכל נקודה נשלטת שנרצה ברמת השקע והמנורה. (בנוסף לזה יש גם תשתית למפסקים וגלאים וחיישנים וכיד הדמיון הטובה ככול שנכין תשתית {צנרת} טובה יותר נוכל לנצל את יתרונות המערכת אח"כ).
לא רק שאנו מכפילים אם לא משלשים את הוצאות התשתית, הלוח הראשי הופך להיות חצי קיר.
כמובן שאני מדבר על המערכות המומלצות לבונים וכאלה שמשפצים מהתשתית.
מערכות מודולריות וכאלה שניתן להלבישן על בית קיים כמו שמציעה IFEEL דורשות מקומות נסתרים להכניס את האביזרים הנשלטים.
עד כמה שידוע לי, מערכת כמו של לגרנד (IN ONE) בנויה על בסיס אביזרים סטנדרטיים שאפשר להחליף אחד באחד, כמובן שצריך להוסיף ציוד נוסף לשליטה ואחר.
אני חושב שגלשתי קצת ממה שרציתי לומר אז בקיצור - אני חושב שתוספת 20% על תשתית זו הערכה "קצת" נמוכה.
יואב.
...
rami69
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301
שליחה
michael123 כתב:
rami69 כתב:
...
זה לדירה שלי?
...
לא!
זה מחירים של חלקים
תספור כמה אתה צריך dimmers כול 6 - $900
on/off - כול 8 - $450 (דוד, חימום,קירור,מאברר, מנורות LEDs וכך אלה)
כול 4 טריסים - $800
מפסק - $140-$290 כמה אתה צריך?
ל 95% התקנות מספיק CPU אחד
j4richter
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שליחה
YossiFogel כתב:
j4richter כתב:
טוב שיש אנשים שיכולים להוסיף גם דעות מנוגדות. זה עוזר לפתח את הדיון. תודה
בנוגע למחשבים הדולקים.... ניתן לנחש שהיום זה קטן יותר וחסכוני יותר.
בנוגע לאמינות- למרות שזה לא נושא הדיון שלנו, אני מכיר לא מעט מערכות ובקרים שבאו מעולם התעשיה, והצליחו לשרת נאמנה תהליכי יצור בסביבה של אפס סובלנות לתקלות.
למרות הכל, בחלק גדול מהמערכות קיימים מעקפים ידניים לגיבוי במקרה של תקלה.
רוב קריאות השירות שמגיעות לחברות עוסקות בכלל בכל מיני בקשות מצד הלקוחות לתכנות כזה או אחר ולא לתקלות חומרה.
העיניין שבתים פרטיים אינם תעשיה שיש להם אנשי תחזוקה על ה- PAY ROLL או קבלנים שיודעים את התורה.
אני מניח שמערכות ביתיות פחות אמינות בכדי לחסוך בכסף.
מה לגבי פשטות? הרי לא מעט נרתעים מהמורכבות. דוגמא לקידמה שלא מספיק התבשלה :תריסים, עד לא מזמן היו תריסים עם רצועה ואחרכך עם מנוע ללא רצועה כך שבהפסקת חשמל התריס נשאר במקום והיום ראיתי עימנואלה למקרה כזה.
אני חושב שהמערכות עדיין מתבשלות לכן יש אי וודאת ולכן אין נהירה המונית.
אילו הייתי רוטשילד...
...
...
michael123
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
שליחה
rami69 כתב:
michael123 כתב:
rami69 כתב:
...
זה לדירה שלי?
...
לא!
זה מחירים של חלקים
תספור כמה אתה צריך dimmers כול 6 - $900
on/off - כול 8 - $450 (דוד, חימום,קירור,מאברר, מנורות LEDs וכך אלה)
כול 4 טריסים - $800
מפסק - $140-$290 כמה אתה צריך?
ל 95% התקנות מספיק CPU אחד
...
ההערכה הזאת מבוססת גם על עבודות של יועצי חשמל במספר לא מבוטל של פרוייקטים וגם על המציאות בשטח- הצעות מחיר רבות של קבלני חשמל לפני ואחרי תוספת התשתית לבית חכם.
החישוב שלך מעט מוטעה מכיוון שלא כל אלמנט דורש חיווט ישיר ללוח, מפסקים של בית חכם דורשים לרוב כבל תקשורת יחיד למספר לחצנים ובנוסף כדאי לזכור שצינור עם חוט משיכה לא עולה כמו מעגל קומפלט.
כמובן שיש מקום לתכנון נכון וחכם והדבר הכי גרוע זה סתם לזרוק עוד ועוד צינורות וחוטים מכל מקום.
...
אתה מתייחס לחישוב המעט מוטעה שלי אבל רק אל תשתית הפיקוד.
אני הדגשתי את תשתית הכוח שהיא התוספת הנכבדה, כל אביזר נשלט (נקודת קצה של מאור / שקע / תריס וכן הלאה ) צריך להגיע בקו ישיר ללוח - כדי להתחבר למגען ריליי או איך שלא תקרא לו. תקן אותי אם אני טועה.
כל נקודת קצה שניזונה מקו ישיר ללוח עולה יותר מנקודת קצה שניזונה מקופסת חיבורים (קו שמתפצל לכמה נקודות קצה).
אז פעם אחת עלות הנקודה יקרה יותר.
פעם שניה אתה צריך יותר נקודות (זאת אומרת יותר קווים ישירים ללוח).
ופעם שלישית אתה חייב לבצע את כל עבודת התשתית + השחלת חוטים אחרת יהיו נקודות קצה שלא יהיו פעילות (מנורה, שקע או תריס).
במקסימום תוכל להימנע מלחבר את מערכת הפיקוד בלוח (ז"א בלי כרטיסים חכמים) אבל אז איך תשלוט בנקודות הקצה הרי אין תשתית כפולה (גם קונבנציונלית).
כל תוספת של צינור לכל חיישן / רגש / גלאי גם אם בתשתית בלבד, תתומחר בלפחות 50% אם לא 75% בשלב התשתית ואם תפריד את התשתית מהגמר זה יעלה לך בסה"כ יותר מ 100%.
יכול להיות שפספסתי משהו בהסתכלות על המערכת אבל אני חושב שלא.
yoavidor, ראשית אני חייב להחמיא לך על ההשקעה באיסוף הנתונים ובחישוב.
תשתית הפיקוד היא חלק בלתי נפרד משאר התשתית במקרה של בית חכם. אז נכון שיש לך יותר מטראז' של כבלי חשמל שרצים בבית לנקודות הקצה אך מצד שני אתה חוסך המון בהורדת המטראז' בכל הקשור למה שמגיע למפסקים, כך שבתכנון חכם, אתה יכול לקבל איזון.
בלי קשר לבית חכם, מאד מקובל היום להפריד מעגלים של שקעים תריסים מזגנים ומאור וכמו שכבר כתבתי קודם, אין צורך להעביר קוים מכל מקום ללוח. אם לדוגמה יש לך שני תריסים קרובים באותו חדר, ייתכן שתבחר לשלוט על שניהם ביחד (כקבוצה אחת) ואז לא תצטרך להעביר קוים מכל אחד מהם בנפרד ללוח. אותו דבר לגבי תאורה ושאר האלמנטים החשמליים בבית.
לפעמים החשמל החכם אפילו מקטין את הצורך בחלק מהתשתית. שווה אולי להזכיר שכשבית חכם מחליף את החשמל הקונבנציונאלי, מדובר על כך שלפעמים במקום לקבוע עוד ועוד מפסקים בכל מיני נקודות בבית (כדי שהשליטה על המעגלים שלהם תהיה זמינה ונוחה), מערכת הבית החכם מציעה מגוון רחב של אמצעי שליטה שיכולים לחסוך את הצורך הזה (ועל הדרך גם להשאיר לך קירות יותר "נקיים").
j4richter כתב:
העיניין שבתים פרטיים אינם תעשיה שיש להם אנשי תחזוקה על ה- PAY ROLL או קבלנים שיודעים את התורה.
אני מניח שמערכות ביתיות פחות אמינות בכדי לחסוך בכסף.
מה לגבי פשטות? הרי לא מעט נרתעים מהמורכבות. דוגמא לקידמה שלא מספיק התבשלה :תריסים, עד לא מזמן היו תריסים עם רצועה ואחרכך עם מנוע ללא רצועה כך שבהפסקת חשמל התריס נשאר במקום והיום ראיתי עימנואלה למקרה כזה.
אני חושב שהמערכות עדיין מתבשלות לכן יש אי וודאת ולכן אין נהירה המונית.
אילו הייתי רוטשילד...
...
ההנחה שלך לפיה המערכות בבית פחות אמינות כדי לחסוך בכסף היא לא נכונה. אני ממליץ לך לבקר בכמה מקומות בהם מותקנת מערכת בית חכם ולדבר עם בעלי הבית כדי להיווכח בעצמך.
בנוגע לפשטות, גם זה עניין אינדיבידואלי. יש אנשים שבוחרים להתקין מערכת מרובת חלקים ופונקציות עם המון גאדג'טים מסביב ויש כאלה ששמים דגש על פשטות ונוחות. המערכות יכולות להיות כל כך פשוטות וידידותיות עד שאנשים בעלי צרכים מיוחדים בוחרים להתקין אותן בביתם ע"מ שהמערכת תסייע להם בהתמודדות היומיומית עם מערכות הבית.
דבר נוסף שראוי לקחת בחשבון הוא הקידמה. אין היום מגמה של חזרה לתריסי הגלילה הידניים עם הרצועה בדיוק כשם שאין מגמה להתקין חלונות עם ידית גלילה ברכבים החדשים.
הנטיה של רוב האנשים שאני נפגש איתם בשלבי הבניה השונים היא דווקא להתקין תריסים חשמליים. חלק מהם פשוט לא יכולים לגלול באופן ידני תריסים גדולים. בעניין עם המנואלה לתריסים אני נתקל המון דווקא אצל שומרי שבת אבל זה יכול להתאים לכל מי שלא סומך על אספקת החשמל הסדירה לבית.
המערכות לא מתבשלות עכשיו. המגמה בכתבה שהבאתי מצביעה על עליה חדה בשנה האחרונה ואני מרשה לעצמי לנבא בזהירות שבעוד מספר שנים קטן נוכל לראות את המערכות כמעט בכל בית חדש.
נושא החיסכון באנרגיה הוא מאוד אידיבידואלי ותלוי מאוד בהרגלים.
רוב האנשים שרוכשים מערכת בית חכם מחפשים קודם כל את הנוחות. למשל, אנשים לא אוהבים להתרוצץ בכל הבית כדי להגיף את התריסים ולכבות אורות.
החיסכון באנרגיה הוא תוצר לוואי. בתור מי שעוסק בתחום, אני לא אמליץ ללקוח לרכוש מערכת בגלל החיסכון באנרגיה (למעט מערכות מאוד ספציפיות).
השילוב של הנוחות (שלא ניתן לכמת אותה לכסף) , ביחד עם החיסכון באנרגיה וביחד עם השיפור בבטיחות ובביטחון (שגם הוא לא מדיד) הם המהווים את התמורה להשקעה, וכל אחד צריך לבחון בעצמו אם התמורה שווה את ההשקעה.
חברת SMARTLY בית חכם משווקת מוצר חדש אשר לא דורש הכנה מקדימה בתשתיות חשמל
וכך מגיע לרמות מחיר הניתן לביצוע
המערכת מאוד נוחה לשימוש וניתנת להרחבה לפי דרישות הלקוח
פרטים נוספים באתר:www.smartly.co.il