רמקולים חדשים - האם הם ישרדו חתולה?
- yanivol
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
אלמנט שמשמש רמקול של DANTAX (היום מדבקה בעבר יצרנית רמקולים) רמקול שבתקופה המדוברת היה יקר מאד לליבי ולכיסי.
אם זה לא היה מספיק היבואן גם פשט רגל ונאלצתי ליבא את האלמנט בעצמי
יבוא האלמנט חלופי מהיצרן היה יקר מכיון שהבנק שחט אותי על המרת מטבע כפולה - משקל לדולר ומדולר לקרונה והתשלום התבצע בהעברה בנקאית.
מאז למדתי דבר או שניים ואפשרויות המסחר באינטרנט התרבו.
אם זה לא היה מספיק היבואן גם פשט רגל ונאלצתי ליבא את האלמנט בעצמי
יבוא האלמנט חלופי מהיצרן היה יקר מכיון שהבנק שחט אותי על המרת מטבע כפולה - משקל לדולר ומדולר לקרונה והתשלום התבצע בהעברה בנקאית.
מאז למדתי דבר או שניים ואפשרויות המסחר באינטרנט התרבו.
- maor199
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- שם מלא: maor199
[left]my cat try to scratch few times , he got "kafa" on the nose, and i took him to his scratch stand and now he know...[/left]
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
החתול שלי (זכרונו לברכה) - מעולם לא התעניין ברמקולים או במערכת.
לעומת זאת, בספות הוא התעניין מאד...
לעומת זאת, בספות הוא התעניין מאד...
- sagyle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
מצטער ... אני חייב להגיב!
אלכוהול בפינות הרמקול ?!! עוד לא שמעתי על דבר כזה! בייחוד לאור העובדה שאלכוהול מתנדף מהר מאוד , ובטח שלא ידחה חתול . זה כמו לצעוק מלח מים לדבורה או לשים מים לזבובים .
כדי שהחתול יתרחק מהרמקולים צריך מספר דברים :
1. חתול לא ישייף ציפורניים לרוב על גריל של רמקולים מכיוון שמדובר במצע גירוד לא נוח עבורו (הציפורניים שלו יתקעו שם וזה יהיה לו לא נעים ) . כל עוד יהיה לו מקום נח לשייף את הציפורניים (מקום מספיק גדול וקרוב למקום המרבץ של שינה ) הוא ישייף שם . מדובר בהתנהגות סטריאוטיפית לחתולים (=נוןרמלית) ויש לעודד אותה על מצע מתאים .
מה שאומר שאתה צריך לבנות לו מקום טוב לשייף אותם . (מצ"ב תמונה של מתקן שיוף )
2. הפתרון של לשים חומר דוחה גם לא עובד על חתולים . אין ריח שיכול לדחות אותם באמת מרהיטים מסויימים (רמקול מבחינתם זה רהיט) . יש פרומונים שיכולים לגרום להם לגרד פחות משטחים. פרומון מסוג F3 - אם תצליח להשיג בארץ .
3. ניתן לתקן בעיות התנהגותיות ע"י יצירת הקשר שלילי עם גירוד הרמקולים . ניתן לעשות רעש חזק (כפי שכבר טענו) בכל פעם שהוא מתקרב לרמקול , ניתן להתיז עליו מים עם שפריצר ברגע שהוא מתקרב , ניתן לעשות לו timeout בחדר נפרד ברגע שהוא מתקרב .
4. מכסים על הציפורניים - לא בחשבון ! מדובר בפעולה אכזרית ביותר עבור חתולים , תחשוב שהייתי שם לך כפפות על הידיים באופן קבוע . בנוסף , זה יכול לשבור הרגלי צרכים מכיוון שהם לא יוכלו לחפור בחול כמו שצריך . לא מומלץ!
מקווה שעזרתי .
שגיא
ולגבי הכאפות - אלימות כלפי בע"ח הינה הפתרון הכי פרימיטיבי ולא יעיל . במקום להבין החתול יפתח פוביות . כמובן שיש כאלו שיטענו אחרת , ואני בטוח שיש כאלו גם שמחנכים את ילדיהם בצורות לא קבילות מבחינתי - בסופו של דבר כל אחד עושה בביתו מה שהוא רוצה .
אלכוהול בפינות הרמקול ?!! עוד לא שמעתי על דבר כזה! בייחוד לאור העובדה שאלכוהול מתנדף מהר מאוד , ובטח שלא ידחה חתול . זה כמו לצעוק מלח מים לדבורה או לשים מים לזבובים .
כדי שהחתול יתרחק מהרמקולים צריך מספר דברים :
1. חתול לא ישייף ציפורניים לרוב על גריל של רמקולים מכיוון שמדובר במצע גירוד לא נוח עבורו (הציפורניים שלו יתקעו שם וזה יהיה לו לא נעים ) . כל עוד יהיה לו מקום נח לשייף את הציפורניים (מקום מספיק גדול וקרוב למקום המרבץ של שינה ) הוא ישייף שם . מדובר בהתנהגות סטריאוטיפית לחתולים (=נוןרמלית) ויש לעודד אותה על מצע מתאים .
מה שאומר שאתה צריך לבנות לו מקום טוב לשייף אותם . (מצ"ב תמונה של מתקן שיוף )
2. הפתרון של לשים חומר דוחה גם לא עובד על חתולים . אין ריח שיכול לדחות אותם באמת מרהיטים מסויימים (רמקול מבחינתם זה רהיט) . יש פרומונים שיכולים לגרום להם לגרד פחות משטחים. פרומון מסוג F3 - אם תצליח להשיג בארץ .
3. ניתן לתקן בעיות התנהגותיות ע"י יצירת הקשר שלילי עם גירוד הרמקולים . ניתן לעשות רעש חזק (כפי שכבר טענו) בכל פעם שהוא מתקרב לרמקול , ניתן להתיז עליו מים עם שפריצר ברגע שהוא מתקרב , ניתן לעשות לו timeout בחדר נפרד ברגע שהוא מתקרב .
4. מכסים על הציפורניים - לא בחשבון ! מדובר בפעולה אכזרית ביותר עבור חתולים , תחשוב שהייתי שם לך כפפות על הידיים באופן קבוע . בנוסף , זה יכול לשבור הרגלי צרכים מכיוון שהם לא יוכלו לחפור בחול כמו שצריך . לא מומלץ!
מקווה שעזרתי .
שגיא
ולגבי הכאפות - אלימות כלפי בע"ח הינה הפתרון הכי פרימיטיבי ולא יעיל . במקום להבין החתול יפתח פוביות . כמובן שיש כאלו שיטענו אחרת , ואני בטוח שיש כאלו גם שמחנכים את ילדיהם בצורות לא קבילות מבחינתי - בסופו של דבר כל אחד עושה בביתו מה שהוא רוצה .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי sagyle ב 01/03/2009 0:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
אתה קוטל משהו שלא ניסית מעולם, כל הכבוד על היומרנותsagyle כתב:מצטער ... אני חייב להגיב!
אלכוהול בפינות הרמקול ?!! עוד לא שמעתי על דבר כזה! בייחוד לאור העובדה שאלכוהול מתנדף מהר מאוד , ובטח שלא ידחה חתול ....
רואים שאין לך הבנה בסיסית בכימיה, הבנת הנקרא ובחתולים...
- sagyle
-
- חבר ותיק

אני סטודנט לוטרינריה ובעל חתולים בעצמי .
במסגרת תואר ראשון למדתי : כימיה כללית , אנליטית , אורגנית , ביוכימיה , תרמודינמיקה , קינטיקה וכד'
. העבודה שלי כרגע מסתמכת בעיקר על מתן שיעורים פרטיים בכימיה מזה שנתיים .
כל שהטענות שלך לא מחזיקות מים
במסגרת תואר ראשון למדתי : כימיה כללית , אנליטית , אורגנית , ביוכימיה , תרמודינמיקה , קינטיקה וכד'
. העבודה שלי כרגע מסתמכת בעיקר על מתן שיעורים פרטיים בכימיה מזה שנתיים .
כל שהטענות שלך לא מחזיקות מים
נערך לאחרונה על ידי sagyle ב 01/03/2009 1:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sagyle
-
- חבר ותיק

תרשה לי להתבטא בשנית .
יש חתולים שדווקא יאהבו את הריח של אלכוהול . אולי עצם הפעולה של "לגרום" לחתול להריח ע"י הרמה שלו ודחיפה של האף לרמקול גרמה לו להבין לא להתקרב אליהם , ויכול להיות שבמקרה שלך זה עזר (אפילו רק בגלל הריח החריף) - כל חתול עם אופי שונה והרגלים שונים .
מה שכן , זה לא מדעי ולא יומלץ לך ע"י וטרינר .
יש חתולים שדווקא יאהבו את הריח של אלכוהול . אולי עצם הפעולה של "לגרום" לחתול להריח ע"י הרמה שלו ודחיפה של האף לרמקול גרמה לו להבין לא להתקרב אליהם , ויכול להיות שבמקרה שלך זה עזר (אפילו רק בגלל הריח החריף) - כל חתול עם אופי שונה והרגלים שונים .
מה שכן , זה לא מדעי ולא יומלץ לך ע"י וטרינר .
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
מה עם כלב שישמור?
אמן מייסר
-
kostya
-
- חבר פעיל

- תגובות: 68
תודה רבה על כל התגובות
נראה לי שאני אלך על שיטת sagyle, אתייעץ גם עם הוטרינר שלי.
אולי הם יוכלו לחיות בשלום ביחד
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
תדאג רק שהוא יהיה חכם ושהוא לא יאכל את הרמקולים.ילדיעפים כתב:מה עם כלב שישמור?...
ראה מקרה הדוגו ארגנטינו שלנו ,הוא הגיע לפני 8 שנים אלינו לאחר שלעס עד דק את הוידאו טייפ ואת הפינת אוכל של הבעלים הקודמים(וזה עוד בתור גור..).
היום הוא כולו
- nirses
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
את הרמקולים שיש לי היום הייתי צריך לשפץ לחלוטין אחרי שחתול התעלל בהם קשות .
להזכירכם : www.hometheater.co.il/vt37372.התחדשתי-ב ... Line-Pro-9
להזכירכם : www.hometheater.co.il/vt37372.התחדשתי-ב ... Line-Pro-9
לו הייתי רוטשילד ...
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
יופי של טופיק.
יש לי רמקולים בסלון ובחדר שינה ואף אחד מהם לא מושך במיוחד את החתולה שלי.
מה שהיא כן אוהבת, זה את הפופקורן שלי ואת המזגן.
את הציפורניים שלה היא משייפת עם שטיח ישן שזרוק לי בפינה בשבילה

Need more cowbell
- shantax
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
http://icanhascheezburger.com/2009/03/1 ... tt-warmer/Pavelz כתב:יופי של טופיק.
...
זה מה שהחתול שלך חושב מן הסתם
- go_go
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
חתולתי ז"ל מעולם לא נגעה במערכת או ברמקולים
- tascam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2426
ניתוח קטן של עקירת ציפורניים בהרדמה יפתור את הבעיה

רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- nirses
-
- חבר ותיק

ניתוח שגורם לחתול לאבד את אחד הדברים החשובים לו ביותר וגם אסור על פי חוק .tascam כתב:ניתוח קטן של עקירת ציפורניים בהרדמה יפתור את הבעיה
...
לו הייתי רוטשילד ...
- tascam
-
- חבר ותיק

לא ידעתי שאסור על פי חוק....
אבל גם אימיול אסור !
אבל גם אימיול אסור !
רב סרן-רועי קליין.
- AmRo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
אימיול לפחות לא אכזרי...
- nirses
-
- חבר ותיק

AmRo כתב:אימיול לפחות לא אכזרי......
לו הייתי רוטשילד ...
- tascam
-
- חבר ותיק

אז יש פיתרון אחר תיקנה לחתול צעצועים שיתעסק איתם ולא עים הרמקולים כמו כדור צמר...
רב סרן-רועי קליין.