ישראל מובילה בפיראטיות העולמית!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אני לא בטוח שזה חוקי... כי אז ניתן להסיק כי רכישת אלבום ב-mp3 שעולה כמה דולרים בודדים תקנה לך זכות להוריד את הדיסק העתק לא דחוס של דיסק מקורי.sam22 כתב:כאו דברי האפיפיור:
נו באמת,
אני מחפש הצדקות
אז אל תקלקלו
אמרתי שמה שרכשתי ב DVD , אז אני חופשי להוריד ב HD
מה?
לא הגיוני?
...
אני יוצא מנקודת הנחה שהורדות לא חוקיות ימשיכו לפרוח כל עוד ישנה אפשרות להוריד בחינם, כי אנשים (אין מה לעשות יצורים כאלה) תמיד יחפשו את הזול ביותר
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
מבחינת ה-PS3 לפחות,
ברגע שיורידו מחירים אף אחד לא יטרח להזמין יותר מחו"ל.
גם בשביל הפרש של 30 ו-50 שקל.
אבל 200?! בחיאת רבאק. לבן אדם יש רק 6 ליטר דם...
ברגע שיורידו מחירים אף אחד לא יטרח להזמין יותר מחו"ל.
גם בשביל הפרש של 30 ו-50 שקל.
אבל 200?! בחיאת רבאק. לבן אדם יש רק 6 ליטר דם...
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני חושב שמכיר המשחק או המוצר אינו רלוונטי לשיחה על החוקיות שבגניבה. לי למשל אין תקציב לקנות אופנוע חדש. אבל אני רוצה אחד.
האופנוע שאני רוצה נורא יקר. אז מה? אני אגנוב אותו? לא! אני לא קונה אופנוע.
המחיר המופקע (שאני מסכים שהוא ממש מוגזם) הוא לא סיבה לגניבה. הוא סיבה לחרם צרכנים וקניה מחו"ל.
אבל להצדיק גניבה ב"המחיר לא סביר" זה לא רציני... בעיקר... קרימינאלי.
ברור לי שכולנו כאן מורידים/הורידו/יורידו קבצים החייהם... הדיון הוא כללי (פילוסופי)
המחיר המופקע (שאני מסכים שהוא ממש מוגזם) הוא לא סיבה לגניבה. הוא סיבה לחרם צרכנים וקניה מחו"ל.
ברור לי שכולנו כאן מורידים/הורידו/יורידו קבצים החייהם... הדיון הוא כללי (פילוסופי)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

זה לא רק זהnadavck כתב:אני חושב שמכיר המשחק או המוצר אינו רלוונטי לשיחה על החוקיות שבגניבה. לי למשל אין תקציב לקנות אופנוע חדש. אבל אני רוצה אחד.
ברור לי שכולנו כאן מורידים/הורידו/יורידו קבצים החייהם... הדיון הוא כללי (פילוסופי)...
יש כאן קטע של מוסר כמו שמישהו כבר ציין. עוד לפני 10 שנים אמרתי למישהו מהחברים בארה"ב שאפשר להתקין סתם העתק של windows, הסתכלו עלי כיאלו נפלתי משמיים, למרות שאצלינו זה היה ממש נורמלי.
לגנוב אופנוע, זה קצת בעיה, כי אופנוע זה רכוש יקר ערך, שרשום ובעליו יחפש אחריו. לגנוב העתק דיגיטלי של סרט, שלא רשום בשום מקום בעולם - הרבה יותר פשוט. הערך של העתק הזה לא גבוה יחסית, ולא בהכרח בעליו יחפשו אחריו. זה שהם מנסים, כי רואים שבסה"כ מחירות נדפקות - זה סיפור אחר כבר
וזה שפעם אמרו לנו "אל תגנוב" - לא נראה לי שממש עוזר:-)
- nadavck
- חבר מביא חבר

ומה עם יוצרים עצמאיים, שכל הורדה דיגיטאלית של הסרט שלהם מחבלת בסטטיסטיקות של ההצלחה שלהם?dima_vy כתב:זה לא רק זהnadavck כתב:אני חושב שמכיר המשחק או המוצר אינו רלוונטי לשיחה על החוקיות שבגניבה. לי למשל אין תקציב לקנות אופנוע חדש. אבל אני רוצה אחד.
ברור לי שכולנו כאן מורידים/הורידו/יורידו קבצים החייהם... הדיון הוא כללי (פילוסופי)...
יש כאן קטע של מוסר כמו שמישהו כבר ציין. עוד לפני 10 שנים אמרתי למישהו מהחברים בארה"ב שאפשר להתקין סתם העתק של windows, הסתכלו עלי כיאלו נפלתי משמיים, למרות שאצלינו זה היה ממש נורמלי.
לגנוב אופנוע, זה קצת בעיה, כי אופנוע זה רכוש יקר ערך, שרשום ובעליו יחפש אחריו. לגנוב העתק דיגיטלי של סרט, שלא רשום בשום מקום בעולם - הרבה יותר פשוט. הערך של העתק הזה לא גבוה יחסית, ולא בהכרח בעליו יחפשו אחריו. זה שהם מנסים, כי רואים שבסה"כ מחירות נדפקות - זה סיפור אחר כבר...
תחשוב על מוסיקאי חדש. מוציא דיסק. המכירות בינוניות, ההורדות בשמיים.
החשב של חברת התקליטים רואה מכירות נמוכות, הוא ממליץ לבעלי החברה לא להמשיך עם האמן והנה... הגניבה ה"דיגיטלית" שלא מפריעה לאף אחד... הרסה קריירה של אמן.
אני כמובן מגזים, אבל אני מנסה להראות איך הורדות דיגיטאליות זה גניבה לכל דבר. אם אתה עושה את זה, תדע מראש שזה מה שאתה עושה. אל תנסה להצדיק את זה על ידי מחיר וצידוקים אחרים... כי אין
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אני מסכים איתך, אבל מרבית האנשים לא ישלמו על מה שניתן לקחת בחינם. וכל עוד תהיה אפשרות כזאת - זה ימשיך (תראה אחת ההודעות הקודמות שלי, בהתייחס לגיל המורידים).
אני אתן לך דוגמא אחרת:
יש לך מכולת ליד הבית שמוכרת לחם. וליד המכולות מישהו היה שם מגש עם לחם, שהוא נגנב מאיפשהו ואין שום פיקוח לידו והוא ניתן בחינם. הייתה נכנס למכולת לקנות או שהייתה לוקח על המגש חינם (כאשר אתה גם יודע ששום דבר לא יקרה אם תקח, אבל אם תקנה במכולת אתה יודע שלא תוכל להרשות לעצמך לקנות שוקולד שאתה ממש חולה עליו)?
אני אתן לך דוגמא אחרת:
יש לך מכולת ליד הבית שמוכרת לחם. וליד המכולות מישהו היה שם מגש עם לחם, שהוא נגנב מאיפשהו ואין שום פיקוח לידו והוא ניתן בחינם. הייתה נכנס למכולת לקנות או שהייתה לוקח על המגש חינם (כאשר אתה גם יודע ששום דבר לא יקרה אם תקח, אבל אם תקנה במכולת אתה יודע שלא תוכל להרשות לעצמך לקנות שוקולד שאתה ממש חולה עליו)?
- nadavck
- חבר מביא חבר

הדוגמא של הלחם היא שליdima_vy כתב:אני מסכים איתך, אבל מרבית האנשים לא ישלמו על מה שניתן לקחת בחינם. וכל עוד תהיה אפשרות כזאת - זה ימשיך (תראה אחת ההודעות הקודמות שלי, בהתייחס לגיל המורידים).
אני אתן לך דוגמא אחרת:
יש לך מכולת ליד הבית שמוכרת לחם. וליד המכולות מישהו היה שם מגש עם לחם, שהוא נגנב מאיפשהו ואין שום פיקוח לידו והוא ניתן בחינם. הייתה נכנס למכולת לקנות או שהייתה לוקח על המגש חינם (כאשר אתה גם יודע ששום דבר לא יקרה אם תקח, אבל אם תקנה במכולת אתה יודע שלא תוכל להרשות לעצמך לקנות שוקולד שאתה ממש חולה עליו)?...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
טוב - הבטחתי להגיב, אז עדיף מאוחר מאשר אף פעם
אני אישית משתדל לא לגנוב תוכן בכל מקום בו זה אפשרי. אוסף המוזיקה שלי כולו הועבר למחשב מדיסקים מקוריים שאספתי במהלך השנים, כל המשחקים בהם אני משחק קנויים כאשר הסייג היחיד בו אני חוטא הוא תוכן וידאופילי. בתחום הזה עם כל הרצון הטוב להיות "ילד טוב" ולתגמל את בעלי הזכויות, בארץ יש יותר מידי מגבלות כשזה מגיע לרמת הבילתי אפשרי. לדגומא, חצי או יותר מהסדרות אחריהן אני עוקב היום לא מגיע בכלל לספקי התוכן בארץ (HOW I MET YOUR MOTHER, אחת מהקומדיות היותר משובחות בטלוויזיה, אף גוף בישראל לא טורח להביא אותה, דוגמא אחת פשוטה אבל בולטת). ב 50 אחוז הנותרות או שאין ב HD (ואחרי שמתרגלים לזה כמעט בלתי אפשרי לחזור אחורה, בנוסף ישנה את ההשקעה בציוד הקולנוע הביתי שיורדת לטימיון אם לא צופים בתיכני HD) ואלו שטורחים לשדר ב HD מגיעות לפה לרב עונה או שתיים אחרי זמן השיחרור שלהן בשאר העולם.
תמיד אעדיף תוכן חוקי - כשזה זמין בצורה סבירה. אני לא אומר שמותר לגנוב אבל החיים הם לא שחור ולבן, ואני מעדיף לנוע בגבול הלבן עם סטייה לאפור מאשר לזרוק את הכל לאלף הרוחות ולגנוב כל מה שמתאפשר לי.
אני אישית משתדל לא לגנוב תוכן בכל מקום בו זה אפשרי. אוסף המוזיקה שלי כולו הועבר למחשב מדיסקים מקוריים שאספתי במהלך השנים, כל המשחקים בהם אני משחק קנויים כאשר הסייג היחיד בו אני חוטא הוא תוכן וידאופילי. בתחום הזה עם כל הרצון הטוב להיות "ילד טוב" ולתגמל את בעלי הזכויות, בארץ יש יותר מידי מגבלות כשזה מגיע לרמת הבילתי אפשרי. לדגומא, חצי או יותר מהסדרות אחריהן אני עוקב היום לא מגיע בכלל לספקי התוכן בארץ (HOW I MET YOUR MOTHER, אחת מהקומדיות היותר משובחות בטלוויזיה, אף גוף בישראל לא טורח להביא אותה, דוגמא אחת פשוטה אבל בולטת). ב 50 אחוז הנותרות או שאין ב HD (ואחרי שמתרגלים לזה כמעט בלתי אפשרי לחזור אחורה, בנוסף ישנה את ההשקעה בציוד הקולנוע הביתי שיורדת לטימיון אם לא צופים בתיכני HD) ואלו שטורחים לשדר ב HD מגיעות לפה לרב עונה או שתיים אחרי זמן השיחרור שלהן בשאר העולם.
תמיד אעדיף תוכן חוקי - כשזה זמין בצורה סבירה. אני לא אומר שמותר לגנוב אבל החיים הם לא שחור ולבן, ואני מעדיף לנוע בגבול הלבן עם סטייה לאפור מאשר לזרוק את הכל לאלף הרוחות ולגנוב כל מה שמתאפשר לי.
- nadavck
- חבר מביא חבר

Huber, דבריך מובנים ואני נוהג בדיוק כמוך, רק חשוב מאוד שתהיה גם אתה מודע לעבודה שאין בכך הצדקה לגניבה.
אני הפסקתי לשפוט אנשים על גניבות תוכן היות ואני כזה בעצמי. אני קונה דיסקים אבל מוריד הרבה יותר מוסיקה ממה שאני קונה, אני צורב סרטים, מוריד סרטים וגם קונה סרטים (יש לי ספרייה גדולה מאוד של מאות סרטים קנויים בבית).
כל עוד ניתן יהיה להוריד בחינם, כולנו נעשה זאת, גם אם זה לא חוקי. אבל אין לכך הצדקה מוסרית או חברתית או כלשהי
אני הפסקתי לשפוט אנשים על גניבות תוכן היות ואני כזה בעצמי. אני קונה דיסקים אבל מוריד הרבה יותר מוסיקה ממה שאני קונה, אני צורב סרטים, מוריד סרטים וגם קונה סרטים (יש לי ספרייה גדולה מאוד של מאות סרטים קנויים בבית).
כל עוד ניתן יהיה להוריד בחינם, כולנו נעשה זאת, גם אם זה לא חוקי. אבל אין לכך הצדקה מוסרית או חברתית או כלשהי
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
הבעיה באופן כללי עם הגדרת קניין רוחני היא שמו. מה שאני לא רואה לא כואב לאף אחד, סרט/שיר/משחק הוא דבר נדיף בעינינו, הוא לא מתקיים אם אנחנו לא רואים אותו או חווים אותו באופן פיסי, אופנוע הוא כן. אגב - גניבת אופנוע בצורה מסויימת פחות כואבת, בכל מקרה יהיה עליו בלאי - על סרטים שירים ומשחקים אין. אני מבין את Huber שמוריד סדרות בHD כי אין להשיג. אני אסביר את עצמי - דיסק שאני יכול לקנות בארץ או בחו"ל אני אקנה. אם הסכום שלו יעלה בלמעלה מאיקס אחוזים אני אנסה לקנות באינטרנט ישירות, כשזה אפשרי. הבעיה היא שלא פותחים אותנו לדברים האלו והרכישה לפעמים מוגבלת לאזורים בעולם. אני מבין את התסכול, רציתי לקנות הופעה של להקה - לא שולחים לארץ, בישראל לא מביאים וזהו. על המזל שלי נסעתי לנורבגיה וקניתי שם. אחרת הייתי מוריד. אין סיבה שלא אוכל להינות ממשהו כי מגבילים אותי לחלוטין. אגב - בנורבגיה עלה לי פי שתיים מישראל, אבל נהניתי מכל רגע.
אני לא מצדיק את זה שאומרים: "שוחטים אותי אז אני מלמד אותם לקח" כמו שאמרו לפני - תעשה חרם, אל תגנוב, עדיף.
זה תחום אפור כי אנחנו חיים במקום אפור מבחינה זו. ברגע שאין הבחנות - הכל פתוח...
אני לא מצדיק את זה שאומרים: "שוחטים אותי אז אני מלמד אותם לקח" כמו שאמרו לפני - תעשה חרם, אל תגנוב, עדיף.
זה תחום אפור כי אנחנו חיים במקום אפור מבחינה זו. ברגע שאין הבחנות - הכל פתוח...
Vocare Ad Regnum
- nadavck
- חבר מביא חבר

אני מסכים עם כל מילה ואני רוצה להוסיף:TANDBERG כתב:הבעיה באופן כללי עם הגדרת קניין רוחני היא שמו. מה שאני לא רואה לא כואב לאף אחד, סרט/שיר/משחק הוא דבר נדיף בעינינו, הוא לא מתקיים אם אנחנו לא רואים אותו או חווים אותו באופן פיסי, אופנוע הוא כן. אגב - גניבת אופנוע בצורה מסויימת פחות כואבת, בכל מקרה יהיה עליו בלאי - על סרטים שירים ומשחקים אין. אני מבין את Huber שמוריד סדרות בHD כי אין להשיג. אני אסביר את עצמי - דיסק שאני יכול לקנות בארץ או בחו"ל אני אקנה. אם הסכום שלו יעלה בלמעלה מאיקס אחוזים אני אנסה לקנות באינטרנט ישירות, כשזה אפשרי. הבעיה היא שלא פותחים אותנו לדברים האלו והרכישה לפעמים מוגבלת לאזורים בעולם. אני מבין את התסכול, רציתי לקנות הופעה של להקה - לא שולחים לארץ, בישראל לא מביאים וזהו. על המזל שלי נסעתי לנורבגיה וקניתי שם. אחרת הייתי מוריד. אין סיבה שלא אוכל להינות ממשהו כי מגבילים אותי לחלוטין. אגב - בנורבגיה עלה לי פי שתיים מישראל, אבל נהניתי מכל רגע.
זה תחום אפור כי אנחנו חיים במקום אפור מבחינה זו. ברגע שאין הבחנות - הכל פתוח......
אני חושב אם היתה אכיפה של החוק אז הדברים היו נראים אחרת. הרי אני לא מעלה על דעתי לגנוב סרט בלו ריי מהחנות של האוזן השלישית. למה? כי זה גניבה! ואם אני חלילה יתפס אני לא אוכל לחזור לחנות ולקנות שם. אולי אפילו יפתחו לי תיק במשטרה.
אם למשל היה אפשר לתפוס את מורידי הסרטים, לשפוט אותם, לעצור אותם ולהתייחס אליהם בדיוק כמו אל גנבי חנויות (shop lifters) אז אף אחד לא היה מוריד שום סרט ובטח לא היינו מקבלים כל מיני דיונים על התחום האפור וכו'.....
לא שאני חלילה מייחל ליום הזה...
- Huber
- חבר במועדון HT

נדב - ברור ואמרתי זו, אני לא מצדיק את המעשים שלי, בפועל מה שאני עושה אסור, אבל כמו שאמרתי החיים הם לא שחור ולבן. כשיש לי את האפשרות אני אעדיף לא לעבור על החוק, אבל אף אחד מאיתנו לא צדיק ולא תמיד המציאות מאפשרת לך לעבוד על פי הכללים. כל אחד שיעשה את השיקולים שלו, אני את שביל הזהב שלי מצאתי ואני חי עימו ועם המצפון שלי בשלום יחסי.Huber כתב:תמיד אעדיף תוכן חוקי - כשזה זמין בצורה סבירה. אני לא אומר שמותר לגנוב אבל החיים הם לא שחור ולבן, ואני מעדיף לנוע בגבול הלבן עם סטייה לאפור מאשר לזרוק את הכל לאלף הרוחות ולגנוב כל מה שמתאפשר לי....
מה שאני לא מצדיק ולא אבין זה את אלו שמכתחילה מחפשים את הדרך הלא חוקית וגם כשיש להם את האפשרות לרכוש במחיר סביר ובנוחות יחסית יעדיפו מראש "לחסוך" ולהוריד לא חוקי. את זה עם כל הכבוד ולמרות העובדה שגם אני חוטא בהורדות כשאין לי ברירה לא אבין לעולם.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בארה"ב זה פשוט יותר - המודל העיסקי שלהם חושף אותך להכל ובגדול, כולל אינטרנט ב20 מגה בעלויות מצחיקות. עלויות התכנים החוקיים באופן יחסי הם הוגנים ולכן - אם בכל זאת יצאת טמבל והורדת (טמבל כי דיסק בעשרה דולר זה כלום לעומת קנס של 1500 דולר) הם תוקעים אותך חזק, זה מוביל אותי לספקיות האינטרנט. שם הם מפחדים ממערכת הענישה, מאוד. רוב הסיכויים שיסגירו את כתובת הIP שלך ואת מקום המגורים שלך גם בלי צו בית משפט. כאן הספקיות יגנו עליך כי אתה תתלכלך עליהן ואז יעזבו אותן עבור ספקית שלא תשתף פעולה. כמו שאמרתי - תחום אפור ומסריח. אולי אפילו לא אפור - פשוט חסר חקיקה עם שיניים. מה שיקרה בסוף יהיה שהם יכניסו כזו חקיקה וימשיכו להגביל אותנו עם כמות התוכן הזמינה בתשלום.אני מסכים עם כל מילה ואני רוצה להוסיף:
אני חושב אם היתה אכיפה של החוק אז הדברים היו נראים אחרת. הרי אני לא מעלה על דעתי לגנוב סרט בלו ריי מהחנות של האוזן השלישית. למה? כי זה גניבה! ואם אני חלילה יתפס אני לא אוכל לחזור לחנות ולקנות שם. אולי אפילו יפתחו לי תיק במשטרה.
אם למשל היה אפשר לתפוס את מורידי הסרטים, לשפוט אותם, לעצור אותם ולהתייחס אליהם בדיוק כמו אל גנבי חנויות (shop lifters) אז אף אחד לא היה מוריד שום סרט ובטח לא היינו מקבלים כל מיני דיונים על התחום האפור וכו'.....
לא שאני חלילה מייחל ליום הזה... [שדון]...
הצפה בשוק של תכנים בתשלום תעשה תחרות והמחיר יירד - לא כי אנחנו נקנה במליונים - כי ירצו שאנחנו נקנה.
נשמע הגיוני ?
Vocare Ad Regnum
לדעתים אתם קצת מסתכלים בכיוון הלא נכון.....
נכון שזה לא חוקי ונכון שזה לא בסדר.,אבל וזה אבל גדול מאוד,כל האולפנים והמפיקים והשחקנים , בקיצור כל מי
שקשור לעולם הזה מאוד מרוצה (לדעתי) מהפיראטיות (לא שזה הופך אותה לבסדר) .
הרי בלי הפיראטיות הזו אף אחד לא היה מגיע ל99% מהתכנים האלה (כי יש גבול לכמות הכסף שמישהו יוציא)
היום כשיוצא סרט הוא מגיע לתפוצה מטורפת כי כל העולם מוריד אותו מהרשת (עוד כסף מפרסומות בסרט , עוד אנשים שמכירים עכשיו את הבמאי והשחקנים וכו' וכו' ).זה לאו דווקא כסף ישיר בכיס אבל זה עושה להם שירות אדיר.
זה לא מונע מהסרטים לשבור שיאי הכנסות כל הזמן ,אגב.
אם לא הייתה פיראטיות אף אחד לא היה רואה גם אבודים וגם נמלטים וגם גיבורים וגם 24 וגם טרמינייטור וגם עוד מיליון סדרות וסרטים.
ככה כל העולם רואה....אז הכסף הזה מגיע ממקומות אחרים , ולא ממכירת DVD'S או כרטיסים או בלוריי.
זה שהתעשיית הקולנוע והטלוויזיה מסתכלים לכיוון השני זה בגלל שהם לא יכולים לתת לזה יד בפומבי.
בנוסף זה שהכסף לא מחולק נכון אלא נשארה אותה צורת חלוקה של לפני 20 שנה למרות שהעולם התקדם ,זו נכות שלהם וגם נוחות שלהם ,שהם יכולו לבכות שהם לא מרוויחים למרות שהם מרוויחים אותו הדבר ואף יותר (גם באופן יחסי).
תהיו בטוחים שבראד פיט מעדיף שכל העולם יוריד את בנג'מין באטן ויראה את זה מאשר שרק מי שבקולנוע יראה את זה.זה האינטרס שלו , שכולם יראו את כל הסרטים שלו , ומכיוון שזה לא יקרה בקולנוע , אז אינטרנט בחינם זה נקסט בסט ט'ין.
היום כל העולם הוא אחד ללא גבולות (ברשת כמובן) , כל המחויבות ללוח שידורים ותוכניות מסוימות היא פשוט מגוכחת.
אנשים היום מקבלים (כמו שצריך) את התכנים שהם בוחרים , באיכות שהם בוחרים , בזמן שהם בוחרים , ובחינם , וכך זה צריך להיות
העולם התקדם , ואיתו השינוי בצריכה.הכסף הזה היום מגיע ממקומות אחרים ולאו דווקא מכיסו של הצרכן.
זה שזה לא חוקי הופך את זה ללא בסדר , אבל לא ללא מוסרי (ברמת העקרון שעומד מאחורי המעשה) לדעתי.
נכון שזה לא חוקי ונכון שזה לא בסדר.,אבל וזה אבל גדול מאוד,כל האולפנים והמפיקים והשחקנים , בקיצור כל מי
שקשור לעולם הזה מאוד מרוצה (לדעתי) מהפיראטיות (לא שזה הופך אותה לבסדר) .
הרי בלי הפיראטיות הזו אף אחד לא היה מגיע ל99% מהתכנים האלה (כי יש גבול לכמות הכסף שמישהו יוציא)
היום כשיוצא סרט הוא מגיע לתפוצה מטורפת כי כל העולם מוריד אותו מהרשת (עוד כסף מפרסומות בסרט , עוד אנשים שמכירים עכשיו את הבמאי והשחקנים וכו' וכו' ).זה לאו דווקא כסף ישיר בכיס אבל זה עושה להם שירות אדיר.
זה לא מונע מהסרטים לשבור שיאי הכנסות כל הזמן ,אגב.
אם לא הייתה פיראטיות אף אחד לא היה רואה גם אבודים וגם נמלטים וגם גיבורים וגם 24 וגם טרמינייטור וגם עוד מיליון סדרות וסרטים.
ככה כל העולם רואה....אז הכסף הזה מגיע ממקומות אחרים , ולא ממכירת DVD'S או כרטיסים או בלוריי.
זה שהתעשיית הקולנוע והטלוויזיה מסתכלים לכיוון השני זה בגלל שהם לא יכולים לתת לזה יד בפומבי.
בנוסף זה שהכסף לא מחולק נכון אלא נשארה אותה צורת חלוקה של לפני 20 שנה למרות שהעולם התקדם ,זו נכות שלהם וגם נוחות שלהם ,שהם יכולו לבכות שהם לא מרוויחים למרות שהם מרוויחים אותו הדבר ואף יותר (גם באופן יחסי).
תהיו בטוחים שבראד פיט מעדיף שכל העולם יוריד את בנג'מין באטן ויראה את זה מאשר שרק מי שבקולנוע יראה את זה.זה האינטרס שלו , שכולם יראו את כל הסרטים שלו , ומכיוון שזה לא יקרה בקולנוע , אז אינטרנט בחינם זה נקסט בסט ט'ין.
היום כל העולם הוא אחד ללא גבולות (ברשת כמובן) , כל המחויבות ללוח שידורים ותוכניות מסוימות היא פשוט מגוכחת.
אנשים היום מקבלים (כמו שצריך) את התכנים שהם בוחרים , באיכות שהם בוחרים , בזמן שהם בוחרים , ובחינם , וכך זה צריך להיות
העולם התקדם , ואיתו השינוי בצריכה.הכסף הזה היום מגיע ממקומות אחרים ולאו דווקא מכיסו של הצרכן.
זה שזה לא חוקי הופך את זה ללא בסדר , אבל לא ללא מוסרי (ברמת העקרון שעומד מאחורי המעשה) לדעתי.
- Huber
- חבר במועדון HT

אויש, כמה שאתה טועה. בוא נתחיל בסדרות. רב הסדרות שאני רואה (ונתתי כבר דוגמאות) לא מגיעות בכלל לארץ. אללו שכן מגיעות רובן לא מגיע ב HD ואלו שכן לרב מגיעות ב"איחור אופנתי". אז סדרות לא ניתן להזמין/להשיג בארץ או בכלל או באיחור או באיכות גרועה.אוריאל כתב:1.הובר ,אפשר להזמין סרטים בדיוק כמו שאפשר להזמין משחקים.......
לגבי סרטים, כנס לת'רד המלצות הסרטים ועבור על כל הסרטים שראיתי והמלצתי. עכשיו תמצא כמה מהם מגיעים לארץ ב HD ומתורגמים לעיברית ונמשיך את השיחה.