עסק לפני סגירה צריך עזרה !

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
moishe_v
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232

שליחה

תגיד,
אתה רק רוצה להשמיע?
עלה לי בראש איזה רעיון בשבילך,ושאלתי מהיכן אתה בארץ

נ.ב
נראה לי שירידה לפרטים אישיים מצדך מעל גבי הפורום דיי מיותרת..

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון

שליחה

moishe_v כתב:
נ.ב
נראה לי שירידה לפרטים אישיים מצדך מעל גבי הפורום דיי מיותרת..
...
(Y)
לו הייתי רוטשילד ...

HISTORYCHANNEL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

ירידה לפרטיים אישיים ?

לא הבנתי :oops:

אני מחפש תשובה לשאלה שלי :

יש לי לקוח קשה שרצה שידרוג - לוח אם + זיכרון + כרטיס מסך .

אז נכנסתי איתו לאתר של IVORY ועשינו חשבון של החלקים + 350 ש"ח ( הרכבה + התקנה של מערכת הפעלה ) והוא לא חשב פעמיים .

לוח 245 , זיכרון 130 , כרטיס מסך 275 , עבודה 350 = 1000 ש"ח .

מה אתם אומרים ?

כל התרד' הזה הוא אישי לא פירסום לשם כסף , עזרה נטו .

moishe_v
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232

שליחה

HISTORYCHANNEL כתב:ירידה לפרטיים אישיים ?

לא הבנתי :oops:

אני מחפש תשובה לשאלה שלי :

יש לי לקוח קשה שרצה שידרוג - לוח אם + זיכרון + כרטיס מסך .

אז נכנסתי איתו לאתר של IVORY ועשינו חשבון של החלקים + 350 ש"ח ( הרכבה + התקנה של מערכת הפעלה ) והוא לא חשב פעמיים .

לוח 245 , זיכרון 130 , כרטיס מסך 275 , עבודה 350 = 1000 ש"ח .

מה אתם אומרים ?

כל התרד' הזה הוא אישי לא פירסום לשם כסף , עזרה נטו .
...
:hammer:

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

סבבה אני מבין שלא בא לכם לעזור לא קרה כלום (Y)

אני אחפש עזרה בפורום אחר .

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

שליחה

HISTORYCHANNEL כתב:סבבה אני מבין שלא בא לכם לעזור לא קרה כלום (Y)

אני אחפש עזרה בפורום אחר .
...
חבר יקר,
אף אחד כאן לא מנפנף אותך ,אני חושב שקיבלת תשובות מצויינות כאן.
יש לך נטייה להכנס לפרטים מינורים, שלדעתי הם מעסיקים אותך יתר על המידה.
נושא השרשור שלך הוא סגירת עסק ,עניין כזה מצריך אותך להתעסק בדברים ב HIGH LEVEL כמו לאן מכאן ולא איך להעמיס סה"כ העבודה שלך יחד עם החומרה.

אם אתה מצד אחד רוצה להרחיב/להגדיל את תחום פרנסתך אתה חייב לצאת מהפרטים קטנים כמו כמה לדרוש עבור תיקון וכמה עולה רכיבים אצל היבואן הגדולים.
שוב ->
לקבל החלטה בסדר גודל כמו פרנסה וכ' לדעתי אתה צריך להסתכל בכמה רמות מלמעלה.
פתרון נקודתי להראות לאנשים את המחירון ולהעמיס את החלק שלך הוא מינורי ולהערכתי לא ממש יקדם אותך כי ה MAIN ISSUE:
רוב האנשים יודעים שהמחירים של KSP ואייבורי זולים,התקנה וקינפוג יכולה להעשות ע"י חבר/בן משפחה וכ'...כך שהעניין העיקרי בו טכנאות מחשבים היא פחות נדרשת.
תנתק מהמחשבה הנקודתית "איך לשכנע אנשים שאתה טכנאי שישתלם להם לקחת".
ככל שיעבור יותר זמן,טכנאי מחשבים יזכו בפחות ופחות עבודה כי הידע קיים אצל לקוחות בצורה כזו או אחרת.
הייתי מציע לך גם לפנות לאותן חברות גדולות ולעבוד כפרילנס של תיקוני מעבדה,אני בספק אם בימים כמו אלה הם צריכים קבלן משנה למעבדה אבל אולי שווה לנסות.
שוב- אלו פתרונות זמניים ,חסרי חשיבות ולא יקדמו אותך....

לכן,רק התרחבות עסקית וכפועל יוצא הרחבת הידע בתחום הידע שלך -טכנאות מחשבים.
תיצור כניסה לנישות חדשות ותרחיב את תחום עבודתך.

שוב, בהצלחה !

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

בתכלס שאני מסתכל על כל מה שרשמת אני חושב שאתה צודק

כל המחירים ומה שמסביב זה לא יקדם אותי לשום מקום זה סוג של " פלסטר "

עד שלא יהיה לי מקצוע נוסף לידע שיש לי עכשיו אין לי סיכוי להתקדם

ושפתחתי את העסק בתחילה אמרו לי במ.ט.י ייעוץ עסקי שעם טכנאות נטו חבל לי על הזמן לא תהיה לי פרנסה ועובדה שהרבה טכנאים עובדים שכיר בשביל 4000 אלף ועושים חלטורות על הדרך לא פרנסה עיקרית .

חשבתי גם על הקטע של קבלן משנה " תיקונים " אבל זה שוב " פלסטר " ולא יקדם אותי.

תכלס נראה לי שאתה צודק אני מסתובב סביב עצמי ומחפש משהו שלא קיים אין קיצורי דרך רק ללמוד משהו נוסף לטכנאות PC .

דנקה .

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433

שליחה

יש שני נושאים שהייתי ממליץ אולי לנסות להתמקצע בהם:
1) התקנת רשתות אלחוטיות
2) טיפולי "10000" למחשבים
3) גיימינג

לגבי 1 - במידה ויש לך רקע מתאים , את הפיתרון הראשון תוכל להציע גם לאנשים שלא הלכו אליך אלא קנו את המחשב הזול באייבורי, ועכשיו רוצים לרשת את הבית כי כבר יש להם מחשב אחד. תציע שירות בבית הלקוח ותפרסם את זה באמצעים הכי זולים שאפשר בפריסה באזור שלך לפחות.
תגבה מחירים לא גבוהים לקריאת התקנה - כאלו שימשכו אנשים לפחות להתקשר אליך ולבדוק מה הם יכולים לעשות. אני מניח שרובם בכל מקרה יצטרך לרכוש כרטיסים אלחוטיים וראוטר, אז את הרווח תוכל לעשות ממכירת הרכיבים עצמם. דבר איתם גם על אבטחה של הרשת האלחוטית, מה שלא כל אחד יודע כמה הוא חשוב ורוב האנשים שמקנפגים רשת בעצמם לא משתמשים בו (ספר להם על השכן שבטח תופס להם את כל רוחב הפס).

לגבי 2 - דבר שלעולם לא יעלם הוא העובדה שקצת אחרי שהמחשב מגיע, מתחילים להתקין עליו תוכנות, סרגלים ושטויות אחרות שדוחפות תוכנות ריגול או דברים שמועלים עם הדלקת המחשב, ומהר מאד המחשב מתחיל לקרטע. מה שאתה יכול להציע ולפרסם, הוא טיפולי 10000 תקופתיים למחשב לשיפור הביצועים, שיכללו אפילו ניקוי פיזי של לכלוך, וכמובן שהסרת ג'אנק מהמחשב. עם כלים חינמיים ופשוטים אפשר הרי לסדר היום מחשבים מהר יחסית, ובעבודה של שעה עד שעתיים אפשר לנקות את הרג'יסטרי, להעיף *** לא נחוץ, להתקין כל מיני תוכנות שחוסמות *** (אנטיוירוס שעובד כמו שצריך ותוכנה כמו spybot למשל), להריץ איזה defrag ולהעביר למחשב טיפול כללי שמיד אחריו ירגישו בהבדלים. רוב האנשים לא עושים את זה ולא יודעים לעשות את זה, וגם הילד של השכנים מפשל הרבה פעמים בקטעים האלו.
אתה יכול להציע את השירות במעבדה (שיביאו רק את הקופסה) או בבית הלקוח בתוספת תשלום. אתה יכול גם לשלב את זה במכירת מחשב, ולהבטיח ללקוח למשל שני טיפולים תקופתיים (רבעוניים או חצי שנתיים) במעבדה אצלך כחלק מהעלות של המחשב (או אצלם בתוספת תשלום) - מה שגם יתן לך בידול, גם יאפשר לך לתמחר במחיר גבוה יותר, וגם יבטיח להם ראש שקט לטווח ארוך יותר (מה שהמוכר באייבורי שזורק אותם מהחנות בשניה שהם שמו את הכסף לעולם לא יוכל להציע).

לגבי 3 - אין מה לעשות. בתחום הhigh end כמעט תמיד מתח הרווחים גדול יותר ומחשבי גיימינג הם כאלו. כדאי אולי להתמקצע בנישה הזו ולהציע מוצרים איכותיים שפלח קטן מוכן לשלם עליהם פרמיה גבוהה יותר. אבל צריך לזכור שמול השוק הזה צריך להיות ממש מקצועי ולא לחפף, כי בשניה שהם יתפסו אותך על טעות קטנה בדגם הספציפי של כרטיס המסך, יהיה לך קשה לשקם את האמינות.

AVIH63
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

שליחה

HISTORYCHANNEL שלום ,
כואב לי לקרוא על מצבך ולצערי אין לי פיתרון עבורך.
אני חושב שאתה צודק ואתה מוכרח להתמקצע בנישה ש KSP ודומיו לא שווה להם להתעסק איתה ותביא פרנסה, כמה יותר מהר ככה יותר טוב.
אין ל מושג מהי הנישה אבל במקביל להמשך עבודה ושמירה על ציבור לקוחותיך יש לחפש אותה אם אתה מחליט להמשיך בעסק.
אנשים מפנימים שיש משבר כלכלי אמיתי ומתמשך והתוצאה המיידית היא שמירה על כל שקל.
מי שחייב לקנות מחשב יקנה במקום הזול ביותר על חשבון שירות וכ"ו.
חשוב לא להמשיך עסק ללא עתיד עדיף לעבוד בשטיפת רצפות או קופאי בסופר על פני לקיחת הלוואות לצורך הנשמה מלאכותית לעסק.
בהצלחה.

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559

שליחה

האמת היא שבעידן הנוכחי אין מקום לטכנאי מחשבים עצמאי, כמעט כל ילד יודע את הדברים הרלוונטים לו בנושא המחשב, ואם יש משהו שהוא לא יודע אז עוזרים לו בפורומים, או שהוא מחפש בגוגל, או שיש לו חבר או קרוב משפחה שעוזר לו, מה גם שבעידן של היום המחשבים מאוד זולים ולרוב אתה מחליף את המחשב כל תקופה שאפילו האחריות עליו לא ניגמרה, ובנוגע לטיפול 10000, מי שחשוב לו ביצועי המחשב הם אנשים שמשתמשים בישומי מחשב יחסית רציניים ואז לרוב הם גם מבינים במחשב, מי שלא מבין כלום במחשבים ורק משתמש בו לאינטרנט לא ירגיש שהמחשב מקרטע.

לסיכום הייתי מציע לך לעבור להיות שכיר או לחפש תחום אחר, זה מאוד עצוב האמנם, אבל יחד עם זאת יש אנשים שלמדו הרבה יותר, עו"ד, בעלי תואר בביולוגיה, אנשי הוראה ועוד, ועדיין הם במצב הזה, המצב במשק רע, אין מה לעשות.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426

שליחה

אולי תיפנה לאלון גל ממישפחה חורגת ?

:lol:

תלמד ניהול רשתות מחשב עים תואר והקמת אתרי אינטרנט זה מנוף הרבה יותר טוב ותתחיל גם לשווק מחשבים ניידים וציוד רשתות.
תתמקצע גם בשיחזור מערכות וחומר אחרי קריסה וגם במערכות הזרמת אינפורמציה גיבוי ושיחזור.
תפרסם את עצמך תמתג את עצמך ! תקים לך אתר אינטרנט מחירות או תדמית !
תרשם בגוגל לפירסום האתר !
ואף פעם אל תישבור מחירים המחיר זה לא הסיבה העיקרית שהלקוח פנה דווקא אליך הם באים עקב נוחות ומוניטין ולא רק מחיר.

אני עצמאי בתחום המחשבים (חברה בע"מ) התימחור שלך לא נכון וזה התימחור שלי שהוא הוגן ומקובל בענף:

הרווח על חלקים הוא 15-20 אחוז בילבד
רווח על תוכנות ורישוי 15-10 אחוז.

הרכבת המחשב 150 ש"ח.

התקנת מערכת כולל תוכנות 300 ש"ח

ביקור בית 180 ש"ח לחצי שעה ראשונה.

ביקור בעסקים וניהול רשתות 240 ש"ח לשעה מינימום לעבודה של פחות משעה 180 ש"ח.

המחירים לפני מע"מ

אל תימשוך זמן עבודה בכח מהלקוחות אל תיתעסק עים התקנת תוכנות ללא רישיון לעולם ! זה יהרוס לך את התדמית מול הלקוחות ואת העסק מבחינה כלכלית וחשיפה לתביעות.
תוציא חשבונית גם על שקל.

תימצא לך ספקי חומרה עים מחירים טובים כמו טיצר סופט סידי לוג ואסכלר...

כמו שיש לקוחות ל AMPM למרות המחיר ולא כולם הולכים לחצי חינם כך גם לך תהיה פרנסה.
תעבוד באיזור שלך ! אל תחפש עבודות רחוק זה לא נוח ומייקר את ההשקעה בהגעה אל הלקוחות.

רוצה עוד עזרה פנה בהודעה פרטית.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”