ה- HDX1000 לא תומך בקידוד X.264 Level 5
- coronalover
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הבנת נכון, למרות שזה לא כול כך פשוט כמו שזה נשמע.
- coronalover
-
- חבר פעיל

יש מגבלות אי אפשר לשנות פשוט כול קובץ הכי טוב לנסות עם IDC Changer , זה תוכנה ממש פשוטה.
Harry.Potter.And.The.Philosophers.Stone.2001.720p.BluRay.x264-SiNNERS
Format profile : [email protected]
Harry.Potter.And.The.Chamber.Of.Secrets.2002.720p.BluRay.x264-SiNNERS
Harry.Potter.and.the.Prisoner.of.Azkaban.2004.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
Harry.Potter.And.The.Goblet.Of.Fire.2005.DVD9.720p.HDDVD.x264-REVEiLLE
Harry.Potter.and.the.Order.of.the.Phoenix.2007.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
Harry.Potter.And.The.Chamber.Of.Secrets.2002.720p.BluRay.x264-SiNNERS
Harry.Potter.and.the.Prisoner.of.Azkaban.2004.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
Harry.Potter.And.The.Goblet.Of.Fire.2005.DVD9.720p.HDDVD.x264-REVEiLLE
Harry.Potter.and.the.Order.of.the.Phoenix.2007.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
נערך לאחרונה על ידי zivt ב 01/02/2009 18:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Galapagos.Part1.720p.HDDVD.x264-MEDiEVAL
Codec profile : [email protected]
Codec profile : [email protected]
נערך לאחרונה על ידי zivt ב 01/02/2009 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
אגב - יש לי גם ב 1080p
Black Hawk Down 2001 BluRay 1080p x264 DTS-iLL
The.Eye.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.mkv
שלא תגידו שלא אמרתי
Black Hawk Down 2001 BluRay 1080p x264 DTS-iLL
The.Eye.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.mkv
שלא תגידו שלא אמרתי
הביט רייט לא משפיעה על הפרופיל. ומכשיר שיצלח לנגן את זה במידה ואתה צודק ואפשר לשנות את ה header זה בגלל שהמכשיר מסוגל לקרא פרופיל 5.1 כנראה שלא בצורה כל כך תקינה כך שהחליטו לחסום את זה מראש, וגם לא בטוח עד לאיזה רמה של 5.1 המכשיר יוכל לנגן בחינת ביט רייט...coronalover כתב:יותר מזה יש הרבה קצבים ברשת שאם תפתח אותם ב mediainfo לדוגמה תראה שהם מוגדרים כ [email protected] אבל בתכ'לס זה רק מה שרשום ב header של הקובץ ואפשר לשנות את זה ל 4.1 ואפילו לפעמים ל 3.1 תלוי בביטרייט של הקובץ ואז הקובץ יתנגן בלי בעיה עם האצת חומרה, בסטרימרים ומה לא....
ואם זה אפשרי אשמח גם לדעת איך לשנות את הפרופיל ואני יחזור אליך עם תוצאות בנתיים אף אחד מהסרטים האלה לא עובד על ה- HDX1000...
- coronalover
-
- חבר פעיל

אם היית קורא את השירשור ולא מספים סתם 6 הודעות ברצץ היית רואה שגם אני וגם guyezra רשמנו שמשנים פרופיל בעזרת IDC Changer
dima בדק אני לא בזבזתי זמן על זה כי אני יודע שזה לא עובד,coronalover כתב:אם היית קורא את השירשור ולא מספים סתם 6 הודעות ברצץ היית רואה שגם אני וגם guyezra רשמנו שמשנים פרופיל בעזרת IDC Changer...
אם אתה באמת מעוניין להעשיר את הידע שלך בתחום במקום לנסות להסביר דברים שאתה לא מבין בהם (לא מזלזל) ולהטעות אנשים אתה מוזמן להכנס לפורום של doom9 ולפגוש את המפתח של x.264[/url]
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
היה לי חשש שזה לא יעבוד, כיוון שאין שום הגיון לסמן קובץ כאילו קודד בפרופיל שונה מהאמיתי. השינוי ע"י IDC Changer עובד (ב-media info הסרט יזוהה בפרופיל שהוגדר) רק זה לא פותר את הבעיה, כי כנראה סרטים באמת קודדו כך.
לכן, ככל הנראה reencode זו דרך היחידה (בהתבסס גם על פורומים נוספים). שמתי עכשיו סרט אחד לניסוי, בבוקר יהיו תוצאות:-) ליתר דיוק עוד איזה 3 שעות, אבל אפרסם בבוקר כמובן:-).
בת'כלס לא אמורה להיות בעיה לעשות גם reencode, רק שזה לוקח זמן בהתאם לעוצמה של המחשב וכמובן רצון:-)
פתרון נוסף (למי שצריך דרך פשוטה לזיהוי) זה מראש להוריד סרטים שמצויין ב-nfo פרופיל 4.1 או dxva compliant .
כל הכתוב למעלה מתייחס לסרטים ב-1080p
הסרטים ב-720p עובדים אצלי עם האצת חומרה, אפילו שהם קודדו עם פרופיל 5.1, לכן אני מניח שהם אמורים לעבוד גם במזרימדיה.
אם יש למישהו דרכים יותר פשוטות - אשמח לשמוע:-)
לכן, ככל הנראה reencode זו דרך היחידה (בהתבסס גם על פורומים נוספים). שמתי עכשיו סרט אחד לניסוי, בבוקר יהיו תוצאות:-) ליתר דיוק עוד איזה 3 שעות, אבל אפרסם בבוקר כמובן:-).
בת'כלס לא אמורה להיות בעיה לעשות גם reencode, רק שזה לוקח זמן בהתאם לעוצמה של המחשב וכמובן רצון:-)
פתרון נוסף (למי שצריך דרך פשוטה לזיהוי) זה מראש להוריד סרטים שמצויין ב-nfo פרופיל 4.1 או dxva compliant .
כל הכתוב למעלה מתייחס לסרטים ב-1080p
הסרטים ב-720p עובדים אצלי עם האצת חומרה, אפילו שהם קודדו עם פרופיל 5.1, לכן אני מניח שהם אמורים לעבוד גם במזרימדיה.
אם יש למישהו דרכים יותר פשוטות - אשמח לשמוע:-)
dima- זה בדיוק כמו להשתמש ב windows עם theme של אפל... ברור שהוא לא יהפוך לאפל 
אגב- הפתרון שהוא נתן היה יכול לעבוד במידה והמגבלה היית קריאת header, זאת אומרת שהמכשיר לא מכיר את ה-header אבל כאן מדובר בבעית חומרה, החומרה חלשה מדי בשביל לבצע פריסה לפרופיל 5.1
לגבי הסרטים חלקם הקטן בפרופיל 5.1 עובד עם המזרימדיה... אפילו חלק ב-1080p רק שהתמיכה והקידוד ניהיה יותר יותר עקש כך שאין מה למהר ולשמח אם סרט אחד או שניים עובדים :\
אגב- הפתרון שהוא נתן היה יכול לעבוד במידה והמגבלה היית קריאת header, זאת אומרת שהמכשיר לא מכיר את ה-header אבל כאן מדובר בבעית חומרה, החומרה חלשה מדי בשביל לבצע פריסה לפרופיל 5.1
לגבי הסרטים חלקם הקטן בפרופיל 5.1 עובד עם המזרימדיה... אפילו חלק ב-1080p רק שהתמיכה והקידוד ניהיה יותר יותר עקש כך שאין מה למהר ולשמח אם סרט אחד או שניים עובדים :\
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46452
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ניסיתי למצוא את הדיון ממנו הבאת את הדברים הבאים:
לא ממש הצלחתי למצוא. תוכל לעזור?
zivt כתב:הקבוצות שדואגות לאיכות התמונה התחילו לעבור לקידו X.264 Level 5 ולצערי ה HDX1000 לא קורא את הקידוד, בעתיד הקרוב גם התעשית הקולנוע הרשמתי תעבור לפורמט זה ותוך פחות משנה יעבור ל X.265 שהוא יעיל הרבה יותר אבל דורש מכשירים תואמים (יש כיום כבר מכשירי בלו-ריי שתומכים בפורמטים האלה).
אגב- היעילות של הפורמטים החדשים היא חיסכון בנפח דיסק.
לדוגמה: כיום סרט שגודלו 8 ג'יגה ישקול 7 ג'יגה ויהיה באיכות זהה.
1.2 מגה ביט בפורמט X.264 Level 4 = ל- 1 מגה ביט בפרמט X.264 Level 5....
לא ממש הצלחתי למצוא. תוכל לעזור?
אנ יבדוק מאוחר יותר אני פשוט בעבודה.ziv_r כתב:ניסיתי למצוא את הדיון ממנו הבאת את הדברים הבאים:zivt כתב:הקבוצות שדואגות לאיכות התמונה התחילו לעבור לקידו X.264 Level 5 ולצערי ה HDX1000 לא קורא את הקידוד, בעתיד הקרוב גם התעשית הקולנוע הרשמתי תעבור לפורמט זה ותוך פחות משנה יעבור ל X.265 שהוא יעיל הרבה יותר אבל דורש מכשירים תואמים (יש כיום כבר מכשירי בלו-ריי שתומכים בפורמטים האלה).
אגב- היעילות של הפורמטים החדשים היא חיסכון בנפח דיסק.
לדוגמה: כיום סרט שגודלו 8 ג'יגה ישקול 7 ג'יגה ויהיה באיכות זהה.
1.2 מגה ביט בפורמט X.264 Level 4 = ל- 1 מגה ביט בפרמט X.264 Level 5....
לא ממש הצלחתי למצוא. תוכל לעזור?...
ראשית אם הדגשת את מה שאתה רוצה לדעת... ציינתי שהנתונים לא מדויקים לגבי יחס הגדלים כמה X מגה בפרופיל 4.1 שווה X-Y בפרופיל 5.1 (אבל קיים יתרון ל-5.1 והוא יותר חסכני בגודל- זה ההיתרון שלו).
לגבי הפורמטים של הקבוצות אתה רואה בעצמך (פשוט יש לנו גישה לפורום פרטי של מספר קבוצות)... לגבי תעשיית הקולנוע זה השערה של אנשים בתחום... זה לא בטוח יקרה או מוצהר ראשמית נכון לעכשיו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני כבר הסברתי מוקדם יותר את השיקולים לגבי הפרופיל הנבחר. במספר רב של אתרים, קיימים רק שחרורים תחת הפרופיל המתאים.
העובדה כי יש ברשותך מספר שחרורים בפרופיל 5.1 רק מוכיחה כי הקבוצה אשר משחררת אותן בורה בנושא.
הדגשתי מספר דברים בתגובה שלך כי נראה לי שהם שגויים.
1. קבוצות השחרור לא "התחילו לעבור ל 5.1", רובם מראש קידודו ישר לפרופיל זה כי זאת הייתה האופציה האחרונה במאפיינים ולכן הם חשבו כי זה יעניק איכות וידאו טובה יותר מפרופיל נמוך יותר. כיום, לאחר שהידע בנושא הצטבר, הם מבינים כי הדבר מוטעה ולכן הקידודים נעשים עכשיו בצורה הרבה יותר נכונה. כמו שאני טענתי ואחרים בשרשור, רוב קבוצות השחרור כבר נוהגות כך.
2. x.264 זה מקודד, לרשום שמכשיר Blu-ray תומך בקידוד הינו טעות, הוא מפענח.
3. תעשיית הקולנוע תמשיך להוציא כותרי Blu-ray בפורמט MPEG-4 AVC, VC-1 או MPEG-2 מכיוון שזהו התקן. אם כבר אתה מדבר על קהילת המקודדים, בעתיד הגיוני כי תתקיים אבולוציה במקודדים.
ביקשתי לראות את הקישור לדיון כי נראה לי שהייתה פשוט טעות קלה בתרגום.
העובדה כי יש ברשותך מספר שחרורים בפרופיל 5.1 רק מוכיחה כי הקבוצה אשר משחררת אותן בורה בנושא.
הדגשתי מספר דברים בתגובה שלך כי נראה לי שהם שגויים.
1. קבוצות השחרור לא "התחילו לעבור ל 5.1", רובם מראש קידודו ישר לפרופיל זה כי זאת הייתה האופציה האחרונה במאפיינים ולכן הם חשבו כי זה יעניק איכות וידאו טובה יותר מפרופיל נמוך יותר. כיום, לאחר שהידע בנושא הצטבר, הם מבינים כי הדבר מוטעה ולכן הקידודים נעשים עכשיו בצורה הרבה יותר נכונה. כמו שאני טענתי ואחרים בשרשור, רוב קבוצות השחרור כבר נוהגות כך.
2. x.264 זה מקודד, לרשום שמכשיר Blu-ray תומך בקידוד הינו טעות, הוא מפענח.
3. תעשיית הקולנוע תמשיך להוציא כותרי Blu-ray בפורמט MPEG-4 AVC, VC-1 או MPEG-2 מכיוון שזהו התקן. אם כבר אתה מדבר על קהילת המקודדים, בעתיד הגיוני כי תתקיים אבולוציה במקודדים.
ביקשתי לראות את הקישור לדיון כי נראה לי שהייתה פשוט טעות קלה בתרגום.