לפני כמה שנים הייתי בפגישה עם בעל חברה שמפתחת גלאי פליטת גז אשר ממוקם באיזורים של מערכות הגז בבית וברגע שהגלאי מריח גז באויר הוא סוגר ברז חשמלי שממוקם כמה שיותר קרוב לפיצול הראשי לדירה ובנוסף משמיע הזעקה ו/או שולח SMS לבעל הדירה.
הוא סיפר לי שהוא מנסה להכניס את הפטנט שלו שיהיה תקן חובה לקבלנים בבניינים חדשים וזה בעקבות האסון שהיה בצפון ת"א לפני כמה שנים כאשר בני משפחה נהרגו משאיפת גז.
בנוסף, קיימים מטפים אוטומטים (אבקומט) אשר ממוקמים ברחבי הבית וברגע שהם מזהים עשן הם מופעלים אוטומטית.
איך הבית אמור להגיב במקרה של שריפה?
- kfirkb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
-
YossiFogel
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
ADICT, אם אני מבין נכון בהתאם למה שכתבת פה קודם, למיקום לוח החשמל בבית יש תפקיד מכריע.
כלומר, במקרה של שריפה, הכבאים צריכים קודם כל למצוא את לוח החשמל ולנתק את מפסק הפחת לפני שהם מכניסים מים.
אם לוח החשמל (כמו במקרים רבים) מתחבא בבית בתוך נישה סגורה עם דלת מעוצבת ולא נמצא בכניסה, עד כמה זה מקשה באמת על פעולת הכיבוי?
מה עושים במקרה שבו הבית מחולק למספר לוחות משנה עם ממסר פחת נפרד?
האם יכול להיות שבמקרים כאלה יש ייתרון בולט למערכת אוטומטית לניתוק החשמל, או שיש לכם דרך אחרת לנתק את אספקת החשמל לבית (אולי דרך הפילר של חב' החשמל)?
כלומר, במקרה של שריפה, הכבאים צריכים קודם כל למצוא את לוח החשמל ולנתק את מפסק הפחת לפני שהם מכניסים מים.
אם לוח החשמל (כמו במקרים רבים) מתחבא בבית בתוך נישה סגורה עם דלת מעוצבת ולא נמצא בכניסה, עד כמה זה מקשה באמת על פעולת הכיבוי?
מה עושים במקרה שבו הבית מחולק למספר לוחות משנה עם ממסר פחת נפרד?
האם יכול להיות שבמקרים כאלה יש ייתרון בולט למערכת אוטומטית לניתוק החשמל, או שיש לכם דרך אחרת לנתק את אספקת החשמל לבית (אולי דרך הפילר של חב' החשמל)?
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
יוסי היי
מתנצל על שעכשיו ראיתי את שאלתך,
לגבי נושא של ניתוק החשמל-
פעולת הניתוק נעשית על פי רוב ,אך ורק עלידי חברת החשמל בלבד!
כאשר עלפי פקל,הם מוזעקים אוטומטי עלידי המוקדן שלנו ביחד עם יציאתנו למקום הארוע!
וזאת על מנת למנוע מקרים של חיבורים פיראטיים של דיירים ואנשים אחרים(שימשיך את החשמל גם לאחר הניתוק),לכן חברת החשמל מנתקת את הזרם הראשי לאותו בניין!ונותנת לנו את אישורה לפעול!
האמן לי אנו לא מחפשים את הלוחות במקרים כגון שהבית עולה בלהבות עם עשן כבד,וסיכון לחיי אדם,אלא ניתוק כללי ובטוח!
במפעלים ועסקים למיניהם יש את הבעיה שבעת ניתוק החשמל הארוע,הגנרטור נכנס אוטומטי לפעולה,מה שמסכן את הכבאים ולכן גם לזאתאנו נותנים את הדעת בעת הניתוק!
אך ניתן לאמר שאם יש אפשרות(לא בוערת-תרתי משמע)אנו גם יכולים לנתק חשמל בלוח פרטי,אם זה מחייב ובטוח ,וחוסך את ההמתנה לחברת החשמל.
במקרים של סיכון לחיי אדם,אנו חודרים בכל מקרה לפעולת חילוץ ללא המתנה לניתוק!
מתנצל על שעכשיו ראיתי את שאלתך,
לגבי נושא של ניתוק החשמל-
פעולת הניתוק נעשית על פי רוב ,אך ורק עלידי חברת החשמל בלבד!
כאשר עלפי פקל,הם מוזעקים אוטומטי עלידי המוקדן שלנו ביחד עם יציאתנו למקום הארוע!
וזאת על מנת למנוע מקרים של חיבורים פיראטיים של דיירים ואנשים אחרים(שימשיך את החשמל גם לאחר הניתוק),לכן חברת החשמל מנתקת את הזרם הראשי לאותו בניין!ונותנת לנו את אישורה לפעול!
האמן לי אנו לא מחפשים את הלוחות במקרים כגון שהבית עולה בלהבות עם עשן כבד,וסיכון לחיי אדם,אלא ניתוק כללי ובטוח!
במפעלים ועסקים למיניהם יש את הבעיה שבעת ניתוק החשמל הארוע,הגנרטור נכנס אוטומטי לפעולה,מה שמסכן את הכבאים ולכן גם לזאתאנו נותנים את הדעת בעת הניתוק!
אך ניתן לאמר שאם יש אפשרות(לא בוערת-תרתי משמע)אנו גם יכולים לנתק חשמל בלוח פרטי,אם זה מחייב ובטוח ,וחוסך את ההמתנה לחברת החשמל.
במקרים של סיכון לחיי אדם,אנו חודרים בכל מקרה לפעולת חילוץ ללא המתנה לניתוק!