לידיעת הנוסעים לתורכיה...
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מה הפלא שאטטורק מתהפך בקברו? אחרי כל כך הרבה רעידות אדמה שהיו להם זה לא מפתיע. זה גם לא מפתיע עד כמה אנחנו תמימים ביחס לתורכים וקופצים מיד לסייע להם ברעידות אדמה ואסונות. זאת הכרת התודה שלהם לישראל.
אכן תורכיה היא מדינה ערבית לכל דבר ומשתתפת בנשף המסכות האירופי. זאת רק האדרת כאשר בפנים היא אותה הגברת - מדינה ערבית (צפון סוריה) נקודה.
מזל שלא אבד לי שם משהו ולכן אין לי סיבה להגיע אליהם כדי לנסות לחפש אותו
אכן תורכיה היא מדינה ערבית לכל דבר ומשתתפת בנשף המסכות האירופי. זאת רק האדרת כאשר בפנים היא אותה הגברת - מדינה ערבית (צפון סוריה) נקודה.
מזל שלא אבד לי שם משהו ולכן אין לי סיבה להגיע אליהם כדי לנסות לחפש אותו
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני חוזר שוב, לא תמיד הדברים שנראים לעין זה מה שקורה באמת (כמו באודיו
). העובדות בשטח הן שתורכיה היא שותפה אסטרטגית של ישראל, ותומכת בנו בסתר (זוכרים את ההפצצה על הכור בסוריה?). מצד שני, לתורכיה קשרי מסחר ענפים עם איראן וסוריה, והיא חייבת להן מס שפתיים כדי לרצות אותן, והנה דוגמה.
לתומי חשבתי שמדינה ערבית זו מדינה שאוכלוסיתה ברובה ערבית, שזו הגדרה אתנית.
כנראה שאצלכם "מדינה ערבית" זה מדינה עוינת לישראל (שאגב, עוד לא בטוח אם תורכיה נכנסת להגדרה).
לפי אותו היגיון אז גם אירן מדינה ערבית וגם וונצואלה ולצערינו, עוד הרבה.
כנראה שאצלכם "מדינה ערבית" זה מדינה עוינת לישראל (שאגב, עוד לא בטוח אם תורכיה נכנסת להגדרה).
לפי אותו היגיון אז גם אירן מדינה ערבית וגם וונצואלה ולצערינו, עוד הרבה.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
moco - אם תקרא לקוץ ורד, הוא לא ידקור פחות. הם מגדירים את עצמם כ"טורקים" אבל כיום האיסלם בטורקיה לצערם מנצח את הנאורות של מר אטא טורק.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אגב הבעיה שלנו היא לא עם ערבים כי עם מוסלמים, הערבים הנוצרים שונאים כמונו אם לא יותר את הערבים המוסלמים.
הבעיה היא כלל עולמית עם האיסלאם.
ומה לעשות .....טורקיה היא מדינה מוסלמית שהיתה יותר מערבית עד לאחרונה.
חבל שהם שכחו מה הם עשו לארמנים לפני שהם באו הטענות אלינו.
אני רק זוכר שלא מזמן בגבול עם עיראק ו\או סוריה מישהו הפר את ריבונתם(או משהו דומה) והם אמרו שפעם נוספת תגרור אותם למלחמה..........לא פחות ולא יותר.
ככה זה, להם מותר לנו אסור להגן על אזרחנו.
הבעיה היא כלל עולמית עם האיסלאם.
ומה לעשות .....טורקיה היא מדינה מוסלמית שהיתה יותר מערבית עד לאחרונה.
חבל שהם שכחו מה הם עשו לארמנים לפני שהם באו הטענות אלינו.
אני רק זוכר שלא מזמן בגבול עם עיראק ו\או סוריה מישהו הפר את ריבונתם(או משהו דומה) והם אמרו שפעם נוספת תגרור אותם למלחמה..........לא פחות ולא יותר.
ככה זה, להם מותר לנו אסור להגן על אזרחנו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
הם טורקיים על פי כל הגדרה (שפה, תרבות, מוצא).Huber כתב:moco - אם תקרא לקוץ ורד, הוא לא ידקור פחות. הם מגדירים את עצמם כ"טורקים" אבל כיום האיסלם בטורקיה לצערם מנצח את הנאורות של מר אטא טורק....
הסיבה שהעלתי את זה היא לא רק הדיוק בעובדות. כשקוראים למדינה לא ערבית "מדינה ערבית", הכוונה היא בעצם לקטלג את מדינות העולם לאוהבנו ושונאינו (כאשר "מדינת ערבית" זה שם קוד לשונאינו) .
זו דרך מאוד צרה וגלותית להסתכל על העולם. העולם והארצות התוכו הרבה יותר מורכבות, כמו שישראל מורכבת. טורקיה זו דוגמא מצוינת למדינה מורכבת מכל מיני גורמים. אני בטוח שהצבא שם מאוד מקווה שנמעך את המחאס.
מצד שני יש מדינות ערביות, (במובן הרגיל של המושג), שלא התבטאו כלל בנושא בהתבטאויות כמו של ראש ממשלת טורקיה.
גם אני מאוכזב מההתבטאויות של ר"מ טורקיה, אך לא ברור לי למה נתנו פה לטורקיה "כבוד" מיוחד שלא ניתן להרבה ארצות אירופאיות (שגם שם ישראלים נוהגים לבקר הרבה).
משה
זה שהמקור אינו ידוע, לא פוטר אותנו מהחובה לפחות לציין: "קיבלתי במייל ממקור לא ידוע כך וכך"... לא עניין של זכויות יוצרים/רווח כספי, וזה לא רלוונטי אם אתה מסכים עם הדברים או לא.Huber כתב:roeek - לא טענתי לרגע שאני כתבתי את זה במקור. אני לא מציין שזה ממקור X מהסיבות הבאות:
1. אין לי שמץ של מושג מי המקור - זה עובר במיילים מאחד לשני ולא מצויין מי הראשון ששלח.
2. אין על זה זכויות יוצרים למיטב ידיעתי וזה לא נעשה למטרות רווח.
3. מצויין בפירוש להפיץ את זה כמה שיותר אם אתה מסכים עם הכתוב - אני מסכים עם הכתוב והפורום זה המקום האידיאלי (מעבר לקידום במייל שביצעתי לרשימת תפוצה שלי).
כך ששוב - לא הבנתי את כוונתך בהצהרה ש"מן ההוגנות לציין זאת"....
אך אם אתה מביא מובאה שאינה שלך נהוג ומקובל להשתמש במרכאות.
תיאורטית, תחשוב, שאם אני שגריר תורכיה בישראל ואני רואה דבר כזה, אני עלול להסיק שאתה גורם להסתה.
אני גם לא בטוח שזהו פורום כלכך אידיאלי, ואחת ממטרות היסוד של הפורום הזה, היא לא ליצור פגיעה ככל שניתן.
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 11/01/2009 17:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בוא נסכים שלא להסכים - מכל הסיבות שכבר ציינתי.
ורק להשכלתך הכללית:Huber כתב:moco - אם תקרא לקוץ ורד, הוא לא ידקור פחות. הם מגדירים את עצמם כ"טורקים" אבל כיום האיסלם בטורקיה לצערם מנצח את הנאורות של מר אטא טורק....
טורקיה היא לא מדינה ערבית, היא מדינה טורקית מוסלמית.
אין קשר בין מדינה שרוב אוכלוסייתה היא מוסלמית ללאום הערבי. אם נלך לשיטתך, מלזיה היא מדינה ערבית.
אז ברור שאין זה כך!
מדינה ערבית היא מדינה הדוברת את השפה הערבית ולא מחייב שאזרחיה מוסלמים, הם יכולים להיות גם נוצרים למשל.
טורקיה כיום נאבקת ב-2 כוחות מנוגדים: שלטון בעל אוריינציה מוסלמית וצבא בעל אוריינטציה חילונית.
לפי החוקה הטורקית (המאוד מתקדמת אגב), יוצא, שאם נוצר מצב ובו השלטון מפר את הפרדת הדת מהמדינה, מותר לצבא (וזה חוקתי!), לתפוס את השלטון.
לא הייתי ממהר לזלזל במעצמה איזורית זו, ותאמין לי שהתיירות הישראלית שם רק גורמת נזקים ושמות, ואחוז התיירים הישראלים הוא פרומיל מאחוז התיירים מרוסיה, מזרח אירופה וגרמניה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3665499,00.html
"אנחנו באנטליה מאוד מתגעגעים לישראלים"
עצוב יהיה אם הישראלי המצוי יתפתה שוב למחיר ויחזרו לנהור לשם בהמוניהם. אני אישית לא שקלתי לרגע חופשה שם לא בגלל נושא הת'רד הזה אלא בדיוק בגלל הסיבה הזו, במקומות כאלו לרב תמצא את הישרלאי המצוי עם כל מה שמשתמע מכך.
"אנחנו באנטליה מאוד מתגעגעים לישראלים"
עצוב יהיה אם הישראלי המצוי יתפתה שוב למחיר ויחזרו לנהור לשם בהמוניהם. אני אישית לא שקלתי לרגע חופשה שם לא בגלל נושא הת'רד הזה אלא בדיוק בגלל הסיבה הזו, במקומות כאלו לרב תמצא את הישרלאי המצוי עם כל מה שמשתמע מכך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

Huber כתב:בננו - ברור שלא יהיה חרם על תורכיה, הישראלי קודם כל מסתכל על המחיר ואח"כ על כל השאר (הישראלי המצוי, אולי לא אתה או אני אבל רב העם)....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, מעניין איך הם היו מתנהגים אם היו מראים להם את מה שאנשים במשחקי כדורגל (בית"ר) צועקים...
המדיה והתקשורת זה אחת הבעיות הקשות ביותר של יחסים בינ"ל אבל גם בתוך מדינות (כיסוי יתר של הקסאמים ופיגועים גורם לפאניקה ולהתנגות לאו דווקא רציונלית במקרים מסויימים ולעיתים קרובות גורמת להתנגות שפגעה בנו יותר משעזרה לנו).
המדיה והתקשורת זה אחת הבעיות הקשות ביותר של יחסים בינ"ל אבל גם בתוך מדינות (כיסוי יתר של הקסאמים ופיגועים גורם לפאניקה ולהתנגות לאו דווקא רציונלית במקרים מסויימים ולעיתים קרובות גורמת להתנגות שפגעה בנו יותר משעזרה לנו).
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
חברה, עכשו הישראלי המכוער יכול לשדרג את מראהו-לקחת את חבילת התיור ולא להשאיר שם כלום
לקחת מגבות,ברזים, אסלות,ניאגרות,דלתות,תוכיות ,ווילונות,שטיחים,,,כל האפשר
לקחת מגבות,ברזים, אסלות,ניאגרות,דלתות,תוכיות ,ווילונות,שטיחים,,,כל האפשר
אמן מייסר
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כן, בואו נראה להם מה זה...ילדיעפים כתב:חברה, עכשו הישראלי המכוער יכול לשדרג את מראהו-לקחת את חבילת התיור ולא להשאיר שם כלום
לקחת מגבות,ברזים, אסלות,ניאגרות,דלתות,תוכיות ,ווילונות,שטיחים,,,כל האפשר...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים