עופרoferlaor כתב:veredk,
אולי לא הבנת את מה שהתכוונתי במונח "קם על בסיס". הכוונה לא היתה כלכלית, אלא מבחינת שיתוף הפעולה, הציוד לבדיקה אשר הגיע מהחנויות הללו ובכלל ההבנה שבשביל לרכוש מסך או מערכת אודיו, צריך יותר מאשר מישהו שמבין בעיקר בהאם המקרר יכנס לי דרך הדלת או האם אני צריך NON FROST או רגיל.
האתר אינו מבוסס כלכלית על החנויות המתמחות. כל אחד, בן אם הוא חנות, יבואן או יועץ בתחום (או אפילו בתחום משיק) יכול לפרסם באתר וההכנסות מגיעות משם. יש לנו חברת פרסום אשר מקבלת 50% מסך ההכנסות לאתר ודואגות שלא יהיו לחצים כלכליים עלינו דרך המסלול הזה.
אנחנו לא בעלי אינטרסטים לקדם חנות כזו או אחרת, ורשתות שיתפו איתנו פעולה בעבר ואני מניח שגם בעתיד.
אני לא ממש מצליח לרדת לסוף דעתך מה האינטרסט שלי (או של האתר) לקדם את החנויות האלה מעבר לאמונה שזו הדרך הנכונה.
הגילוי הנאות שלי הוא שאני לא מתפרנס מהאתר (IN FACT, כל המיזם של האתר אינו מאוד רווחי...). הפרסום, למשל, והפעילויות הכלכליות בעיקר נועדו לכסות את עצמן (את השרת, את פיתוח התוכנה והעיצוב של האתר, את כיסוי החובות של התערוכה שלא היתה רווחית השנה וכו'). הדבר היחיד עד כה שהרשתי לעצמי ב-4 שנים האחרונות למשוך מהאתר היה את האייפון שלי שמומן על ידי האתר.
אם הייתי בעל אינטרסט, אז הייתי נמנע מלהגיב לכל נושא מסחרי, בדיוק כפי שאנחנו כופים על כל העוסקים בתחום. אני מניח שראית כיצד אנחנו מונעים מעוסקים בתחום מלשווק את מרכולתם כאן באתר או אפילו להביע דעה. אני חושב שדי ברור שאנחנו לא מנסים לקדם אף אחד ספציפי כאן באתר, אלא את התחום כולו. אם זה לא ברור לך ולמהנדס, אני חושב שכל הטיעונים שלי מיותרים (לך תוכיח שאין לך אחות).
לגבי האחריות, אני יכול להעיד שאתה טועה. כאשר יש פיקסל תקול, אנשים לא מתקשרים ליבואן אלא לחנות ומבקשים שהם ידאגו לתקן את המסך. בעוד שלעיתים היבואנים לא הכי זריזים לטפל בלקוח פרטי (או אפילו יכולים להקשיח את העמדה שלהם) כשיש לך בעל חנות שעומד לצידך, המצב אחר.
לפני כמה שנים רכשתי ציוד די יקר ברשת חשמל גדולה. שבוע אחרי שרכשתי המכשיר התקלקל וכמובן שלא רק שהם לא התייחסו אלי בחנות אלא זרקו אותי מכל המדרגות הישר ליבואן בשביל לקבל שירות על מכשיר בן פחות משבוע. כמו גדול ביליתי יום עבודה (חצי בלהביא את המכשיר למעבדה, וחצי כשהייתי צריך להחזיר אותו הביתה).
בכל מקרה, אני לא ממש מבין את הכעס שלכם כלפינו או כלפי החנויות. אם חנויות כאלה יקרות לכם, תרכשו איפה שאתם רוצים... אם יש לכם חשד שבקטנות שיש לי אינטרסט מסחרי בלקדם גורם כלשהו על פני אחר, אז אתם מטעים וטועים....
כמו שאמרתי אני מכבד את העבודה שאתה עושה כאן
ומאמין לך שאיין לך כל אינטרס
אך בכ'ז אני לא מוצא הצדקה למחירים מופקעים ברשתות המתמחות
וזה שאתם אומרים שלאחר מו'מ מגיעים למחירים זולים יותר בדיוק מצדיק את אשר אני אומר
רשתות אלה מחפשות את הפריירים בעלי האמצעים הכלכליים ועליהם הם גוזרים את הקופון הגדול
חבל שחנויות איכותיות בהגדרה מתנהלות בצורה לא מוסרית כזאת
אבל אולי זו השיטה במדינתנו וחבל