תקנון המועדון :!:
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
אני חושב שבוצעה פאזה לדיון .
אם אנחנו מדברים על מנגנון הצטרפות לחברים ולא כל כך ברורה מהי המטרה של הקבוצה , ניראה לי שאנחנו בנקודה בעייתית .
אי לכך אני מציע שאולי נדון במטרות הקבוצה , נסכם אותם , ורק לאחר שהמטרות ברורות נוכל לבחון סוגיות שונות כגון , קליטה של חברים
חדשים .
אם אנחנו מדברים על מנגנון הצטרפות לחברים ולא כל כך ברורה מהי המטרה של הקבוצה , ניראה לי שאנחנו בנקודה בעייתית .
אי לכך אני מציע שאולי נדון במטרות הקבוצה , נסכם אותם , ורק לאחר שהמטרות ברורות נוכל לבחון סוגיות שונות כגון , קליטה של חברים
חדשים .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- Booboo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
חנן,
לדעתי אין פה בכלל עניין של יושרה.
יש פה עניין שארבעה יהודים = שש עשרה מפלגות.
אם יבואן ידגים ציוד חדש שהוא רוצה לייבא לקבוצה מצומצמת של 15 איש, בהחלט ייתכן שכל אחד מאותם 15 יחשוב, באובייקטיביות!, דברים אחרים לגמרי לגבי אותו ציוד.
אודיו זה לא מתמיטיקה. אי אפשר לקחת את הציון שכל אחד יתן לציוד, לחלק ל-15 ולקבל ממוצע. לזה שנתן ציון 4 לא מעניין שהציון הממוצע הוא 8, וההיפך.
לעומת זאת, אם הציוד "לא פוגע" בכלל - לדוגמה יש כאלה שאוהבים באס מרוח, יש כאלה שאוהבים באס הדוק, אבל אם לציוד מסוים "אין באס בכלל" סביר להניח שכולם יהיו תמימי דעים בנושא בלי קשר להעדפות האישיות של כל אחד - אני מאמין שהעוסקים בתחום מספיק מקצוענים בשביל להבין את זה לבד.
אני מאמין שבעתיד, אחרי שנוכיח לעוסקים בתחום WIN-WIN, המועדון יקבל מספיק כוח כדי להוות סוג של "QA" לפני ייבוא של מוצרים חדשים. לדעתי אנחנו עדיין לא שם.
לדעתי אין פה בכלל עניין של יושרה.
יש פה עניין שארבעה יהודים = שש עשרה מפלגות.
אם יבואן ידגים ציוד חדש שהוא רוצה לייבא לקבוצה מצומצמת של 15 איש, בהחלט ייתכן שכל אחד מאותם 15 יחשוב, באובייקטיביות!, דברים אחרים לגמרי לגבי אותו ציוד.
אודיו זה לא מתמיטיקה. אי אפשר לקחת את הציון שכל אחד יתן לציוד, לחלק ל-15 ולקבל ממוצע. לזה שנתן ציון 4 לא מעניין שהציון הממוצע הוא 8, וההיפך.
לעומת זאת, אם הציוד "לא פוגע" בכלל - לדוגמה יש כאלה שאוהבים באס מרוח, יש כאלה שאוהבים באס הדוק, אבל אם לציוד מסוים "אין באס בכלל" סביר להניח שכולם יהיו תמימי דעים בנושא בלי קשר להעדפות האישיות של כל אחד - אני מאמין שהעוסקים בתחום מספיק מקצוענים בשביל להבין את זה לבד.
אני מאמין שבעתיד, אחרי שנוכיח לעוסקים בתחום WIN-WIN, המועדון יקבל מספיק כוח כדי להוות סוג של "QA" לפני ייבוא של מוצרים חדשים. לדעתי אנחנו עדיין לא שם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
אני נוטה להסכים עם אייל.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
אני מסכים עם אייל, אלא שחשבתי שעברנו את השלב הזה.
המטרה של הקבוצה בעיני היא לגבש קבוצה שמתאחדת למפגשי שמיעה, שיכולה להוות גרעין קשה לקהל האודיופילים בארץ ובהתאם לכך להחשף לדברים מעניינים שיש ליבואנים או לגופים אחרים להציע. המטרה היא לאו דווקא להיחשף להיצע של יבואן כלשהו, אלא בעצם להיות הגרעין הקשה של האודיופילים בישראל.
לכן, קבלה לקבוצה צריכה לדרוש מחוייבות אישית כלשהי וכימיה עם הקבוצה. אינני רוצה להגיע למצב כמו באתרים אחרים שבהם רבים על האם הרמקול בומבסטי או משטח את הבאסים. כלומר, לא רוצה להגיע למצב שבו אנשים בעיקר מנסים להשתמש בניסוחים פלצניים בכדי לוודא שהם יצאו בסוף הדיון החכמים שמבינים ושכל האחרים יתגמדו ליידם.
האחריות שלנו היא לוודא שאנשים שהם נפיצים או שאין להם כימיה עם הקבוצה לא יתקבלו בה. גם קצב הקבלה חייב להיות איטי בכדי למנוע מצב שזה יהפך למשהו פומבי מדי (כמו המפגשים הרגילים של האתר שמיועדים בעצם לקהל רחב ולכן מאוד קשה להגיע לתובנות במפגשים כאלה). הקבלה צריכה להיות מספיק ארוכה ומתבקשת בכדי לגרום בכל נקודה בזמן לאנשים לרצות להיכנס לכאן (תור מול הסלקטור זה תמיד אומדן טוב להצלחת מועדון)
המטרה של הקבוצה בעיני היא לגבש קבוצה שמתאחדת למפגשי שמיעה, שיכולה להוות גרעין קשה לקהל האודיופילים בארץ ובהתאם לכך להחשף לדברים מעניינים שיש ליבואנים או לגופים אחרים להציע. המטרה היא לאו דווקא להיחשף להיצע של יבואן כלשהו, אלא בעצם להיות הגרעין הקשה של האודיופילים בישראל.
לכן, קבלה לקבוצה צריכה לדרוש מחוייבות אישית כלשהי וכימיה עם הקבוצה. אינני רוצה להגיע למצב כמו באתרים אחרים שבהם רבים על האם הרמקול בומבסטי או משטח את הבאסים. כלומר, לא רוצה להגיע למצב שבו אנשים בעיקר מנסים להשתמש בניסוחים פלצניים בכדי לוודא שהם יצאו בסוף הדיון החכמים שמבינים ושכל האחרים יתגמדו ליידם.
האחריות שלנו היא לוודא שאנשים שהם נפיצים או שאין להם כימיה עם הקבוצה לא יתקבלו בה. גם קצב הקבלה חייב להיות איטי בכדי למנוע מצב שזה יהפך למשהו פומבי מדי (כמו המפגשים הרגילים של האתר שמיועדים בעצם לקהל רחב ולכן מאוד קשה להגיע לתובנות במפגשים כאלה). הקבלה צריכה להיות מספיק ארוכה ומתבקשת בכדי לגרום בכל נקודה בזמן לאנשים לרצות להיכנס לכאן (תור מול הסלקטור זה תמיד אומדן טוב להצלחת מועדון)
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

אז זהו ,כניראה שלא .oferlaor כתב:אני מסכים עם אייל, אלא שחשבתי שעברנו את השלב הזה.
...
ע"פ התיאור שלך עפר , כל אחד יוכל להקים קבוצה כזו מבלי מאמץ.
איגוד של מספר חברים חובבים והרי יש לך קבוצה .
לתפסתי אם לא נוכל לייצג יחודיות אין מקום להקמת הקבוצה .
המטרות חייבות להיות ברורות והן חייבות להיות ברי השגה , כל הקבוצה צריכה לשאוף ולסייע בהשגת המטרות .
ואני עדיין סבור שאין לו מטרות מוגדרות .
מצד אחד מרטין טוען להרחבת פעילות מבחינה כמותית (יעני שכונה )
מצד אחר חנן מצפה ליושרה או למיטב הבנתי ללא הגדרה מסחרית
ועפר פילנטרופ מוצהר .
שילוב של הגורמים הללו מביא אותי למסקנה שאין מטרה ממשית אלא סתם התאגדות .
וברמה הפרקטית
אני בהחלט הייתי רוצה שהקבוצה תהווה מעין חותמת לציוד , לא צריכים להיות לוחמניים אך בהחלט תכליתיים .
הקבוצה אינה מייעצת ליבואנים האם הציוד טוב או לא , את זה היא עושה באמצעות פעילות אקטיבית של העברת המידע , כתיבת מאמרים וחוות דעת .
הקבוצה צריכה לפתח את עצמה ולהשקיע בעצמה בהרחבת הידע המוסיקלי , גם כאן ניתן לממש באמצעות כתיבת כתבות , והבעת דיעה והמלצות ע"פ הפורום .
חברי הקבוצה חייבים , אבל חייבים להיות שותפים לתהליך בעשייה ולא רק כשותפים לכיף .
את כל זה ניתן לממש אך ורק כאשר כל חברי הקבוצה מסכימים על העקרונות ומוכנים לקחת חלק פעיל בתהליך.
פרטים
פרטים
- oferlaor
-
- מנהל

- chalmh
-
- חבר מביא חבר

יש לי הצעה.
אולי נעשה מפגש גיבוש חוזר שבסופו נקים צוות עבודה של 3-4 אנשים שיבחרו ע"י כל החברים לגיבוש "התקנון". התקנון שיתגבש יובא להחלטה סופית בפני כל הקבוצה במפגש נוסף.
כדי להיות יעילים, שני המפגשים הללו יהיו נטולי מבחני האזנה אלא מקסימום האזנה למוזיקה ברקע (אם זה בבית של מישהו).
צוות העבודה של התקנון יצטרך לגבש טיוטה ראשונית תוך תקופה קצרה כפי שנגדיר ויערוך פגישות או התכתבות עד להשלמתה הסופית. כדאי שחברי צוות העבודה יהיו מאזורי מגורים סמוכים כדי להקל על לוגיסטיקת המפגשים (אבל לא חובה).
אני לא חושב שחילוקי הדעות בפוסט הזה יכולים להגיע לכלל הסכמה תוך כדי התכתבות. ההתדיינות והויכוח מעל דפים אלה הוא בריא ומצוין אך אני לא רואה איך זה מגיע לכלל התגבשות - רעיונות להלכה.
אין ספק שאנחנו מאוד אכפתיים וחשוב לכולנו לעצב את הקבוצה בצורה נכונה ומיטבית.
אולי נעשה מפגש גיבוש חוזר שבסופו נקים צוות עבודה של 3-4 אנשים שיבחרו ע"י כל החברים לגיבוש "התקנון". התקנון שיתגבש יובא להחלטה סופית בפני כל הקבוצה במפגש נוסף.
כדי להיות יעילים, שני המפגשים הללו יהיו נטולי מבחני האזנה אלא מקסימום האזנה למוזיקה ברקע (אם זה בבית של מישהו).
צוות העבודה של התקנון יצטרך לגבש טיוטה ראשונית תוך תקופה קצרה כפי שנגדיר ויערוך פגישות או התכתבות עד להשלמתה הסופית. כדאי שחברי צוות העבודה יהיו מאזורי מגורים סמוכים כדי להקל על לוגיסטיקת המפגשים (אבל לא חובה).
אני לא חושב שחילוקי הדעות בפוסט הזה יכולים להגיע לכלל הסכמה תוך כדי התכתבות. ההתדיינות והויכוח מעל דפים אלה הוא בריא ומצוין אך אני לא רואה איך זה מגיע לכלל התגבשות - רעיונות להלכה.
אין ספק שאנחנו מאוד אכפתיים וחשוב לכולנו לעצב את הקבוצה בצורה נכונה ומיטבית.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
הנה מה שכתבתי כשהקמנו את הקבוצה:
http://www.hometheater.co.il/vt55327.%D ... nd-Society
מה השתנה מאז?
http://www.hometheater.co.il/vt55327.%D ... nd-Society
מה השתנה מאז?
- oferlaor
-
- מנהל

- chalmh
-
- חבר מביא חבר

ה-charter מהפוסט הראשון של ההקמה ברור. אם כולם מסכימים עליו אז...
להבנתי הכוונה היא על ה"איך" מתקבלים חברים חדשים לקבוצה.
איך מחליטים? מי מחליט? מתי מחליטים? היכן מחליטים?
להבנתי הכוונה היא על ה"איך" מתקבלים חברים חדשים לקבוצה.
איך מחליטים? מי מחליט? מתי מחליטים? היכן מחליטים?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

עפר לגבי" האיך " זה בדיוק מה שכתבתי .
חשבתי שברור .
בקצרה החברים חייבים להיות פעילים אקטיביים בתרומתם ולא פאסיביים .
הם מתחייבים ליטול חלק מהמשימות כגון סיכומי אירוע ומפגשים .
ולא באמצעות הנחתות .
חשבתי שברור .
בקצרה החברים חייבים להיות פעילים אקטיביים בתרומתם ולא פאסיביים .
הם מתחייבים ליטול חלק מהמשימות כגון סיכומי אירוע ומפגשים .
ולא באמצעות הנחתות .
פרטים
פרטים
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- oferlaor
-
- מנהל

אייל,
לא יודע אם זה פרקטי, לא כולם כשרוניים בכתיבה, אם כי אני בהחלט מסכים שכל אחד בקבוצה צריך לתרום משהו (צילום, טקסט, הודעה, וכו').
לא יודע אם זה פרקטי, לא כולם כשרוניים בכתיבה, אם כי אני בהחלט מסכים שכל אחד בקבוצה צריך לתרום משהו (צילום, טקסט, הודעה, וכו').
- Booboo
-
- חבר ותיק

מרטין,MartinHSabag כתב:אייל,
זה תנאי "הישארות" ומשהו שהם ייצטרכו "לתחום" עליו בעת ההצטרפות, אבל מה לגבי התנאים של מי בכלל מזמינים או איך מזמינים ?
האם זה חבר מביא חבר?
האם יש טופס שאותו ממלאים ואז "ועדת הקבלה" שוקלת ומאשרת?...
אני חושב שטופס זה רעיון מצוין. צריך רק לקבוע אילו שאלות יהיו בטופס.
השאלות שיהיו בטופס צריכות להתבסס על הסכמה רחבה שלנו מי ראוי להיכנס.
לדעתי כל אחד יכול להציע קריטריונים, ונוכל לדון על כל קריטריון.
קריטריונים שאני הייתי מציע, ככה בשליפה:
1. אוהב מוזיקה ולא ציודופיל. כלומר אם אין בריריה אלא לשמוע מוזיקה בסלון עם רדיו טרניזיסטור מונו עדיף לשמוע ככה מאשר לא לשמוע בכלל.
2. פתוח עקרונית להתנסות בסוגי מוזיקה שהוא לא מכיר בלי דעות קדומות. כולל דת' מטאל ואופרות של ווגנר.
3. החליף אצלו בבית מספר מערכות סטריאו ולמד על בשרו את ההבדלים בין רמקולים שונים, הגברות שונות ומקורות שונים. לא תקוע עם מערכת אחת מגיל 18 שהיא הרפרנס שלו לכל מה שזז בתחום.
4. לא אנטי כברירת מחדל לשום "וודו", שנכון לכתיבת שורות אלו לא ניתן להוכיח אותו פיזיקלית חד-משמעית. הכוונה היא כגון כבלים, שקעים, ארוניות וכו'.
5. משקיע בקניית מדיות של מוזיקה מכל הסוגים ויודע להבדיל בין איכויות הקלטה. מי שהמוזיקה שלו מורכבת מקבצי MP3 של 128 Kbps מקומו לדעתי לא איתנו.
6. מכיר מושגים בסיסיים בתחום ויודע להבדיל לפחות במראה בין אינטגרייטד למונובלוקים ובין טוויטר Horn לטוויטר Ribbon.
7. הכי חשוב - נחמד, לא מעורר אנטיגוניזם ולא מחרחר ריבים. לכן לדעתי המלצה של אחד החברים הקיימים הותיקים היא חובה. אם יש מישהו שחושב שמקומו פה אבל אף אחד מאיתנו לא מכיר אותו צריך לעבור לדעתי איזשהו סוג לא משפיל של ראיון/ועדת קבלה.
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

Booboo,
כתבת:
כתבת:
אני לא רוצה לומר שההצעות שלך לא במקומם, להפך חייבים לדון בהן לעומק ולבדוק את מלוא ההשלכות לקריטריונים מבלי להפוך את עצמנו ל"קבוצת מתנשאים" או "מורמים מעם". פשוט העליתי אספקטים שונים לבעיה.
כתבת:
ואיך זה מתיישב עם הניגוד הזה?1. אוהב מוזיקה ולא ציודופיל. כלומר אם אין בריריה אלא לשמוע מוזיקה בסלון עם רדיו טרניזיסטור מונו עדיף לשמוע ככה מאשר לא לשמוע בכלל....
אחד שאוהב מוזיקה באופן אובססיבי חייב להבין טכנית או איך ציוד נראה? זה כמו שנגיד שצריכים לדעת לפחות מה ההרכב המולקולרי של תקליט וויניל והאם המולקולות קשורות בקשר אלקטרו-וולנטי או קשר קו-וולנטי?ויודע להבדיל לפחות במראה בין אינטגרייטד למונובלוקים ובין טוויטר Horn לטוויטר Ribbon....
כתבת:
אני החלפתי במשך מעל ל-30 שנה שתי מערכות שמע. אז כנראה שמקומי לא כאן. אני לא רוצה להיכנס מה הסיבות למספר ההחלפות המועט, אבל הוא מועט לשיטתך.החליף אצלו בבית מספר מערכות סטראו ולמד על בשרו את ההבדלים בין רמקולים שונים, הגברות שונות ומקורות שונים. לא תקוע עם מערכת אחת מגיל 18 שהיא הרפרנס שלו לכל מה שזז בתחום....
אני לא רוצה לומר שההצעות שלך לא במקומם, להפך חייבים לדון בהן לעומק ולבדוק את מלוא ההשלכות לקריטריונים מבלי להפוך את עצמנו ל"קבוצת מתנשאים" או "מורמים מעם". פשוט העליתי אספקטים שונים לבעיה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Booboo
-
- חבר ותיק

חנן,
ההצעות היו בשליפה מהמותן. לא ישבתי עליהן עם עורך דין שלושה ימים.
זה רק הוצג כדוגמאות שאפשר "לדון" עליהן (מן הסתם יהיו צעקות, קללות, מכות ודקירות) עד שהשניים שיישארו בחיים יגיעו לנוסח אחד מוסכם.
ההצעות היו בשליפה מהמותן. לא ישבתי עליהן עם עורך דין שלושה ימים.
זה רק הוצג כדוגמאות שאפשר "לדון" עליהן (מן הסתם יהיו צעקות, קללות, מכות ודקירות) עד שהשניים שיישארו בחיים יגיעו לנוסח אחד מוסכם.
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

עומר,
זה ברור לי מלכתחילה. הדוגמה שלי היתה רק לצורך המחשה עד כמה אנחנו צריכים לרדת לעומקם של דברים. חוצמזה יש לי את מלוא ההערכה הכנה אליך כאיש וחבר "משכמו ומעלה" בכל הקשור לאודיו ומוזיקה
ובכלל. אם יש דוגמה לאודיופיל אז אתה אחד מהם שעונה להגדרה לטעמי.
זה ברור לי מלכתחילה. הדוגמה שלי היתה רק לצורך המחשה עד כמה אנחנו צריכים לרדת לעומקם של דברים. חוצמזה יש לי את מלוא ההערכה הכנה אליך כאיש וחבר "משכמו ומעלה" בכל הקשור לאודיו ומוזיקה
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

בינתיים נישארים לקוניים
"פרטים בהמשך "
"פרטים בהמשך "
פרטים
פרטים