גרביטציה וכח משיכה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #21 

תגיד אתה תמיד מתעקש שאתה צודק גם כאשר אתה סותר את עצמך ? ראה עוד פעם את המ שכתבת כאן
...
Joker ידידי, זה בדיוק העניין, אין כאן כל סתירה ולו היית מבין מעט בפיסיקה היית רואה זאת ישר.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #22 

danlior כתב:Varon

אני עדיין מחכה לסימוכין המפורסמים שלך ולא בכדי שלא העלת דבר. אף על פי שהבטחתי לעצמי לא להמשיך ולנסות להרביץ בך תורה בנידון, הנה רמז קטן שיזרוק אותך לכיוון הנכון. לא יודע מה גורם לך לחשוב שאין ביטויים מקבילים בשפה האנגלית לכח כבידה ולכח משיכה אבל הנה הם:

Gravity

Gravitation

ואם אתה באמת מאמין שמדובר בביטויים מקבילים ונירדפים אייעץ לך ללמוד מעט יותא את הנושא. אם תקרא מעט את מה שכתבתי בנושא בהודעות קודמות, תוכל להגיע בקלות להבדל.

ואם נחזור שוב לשפה העברית, במידה ואי פעם תתעמק בדיון עם יודעי דבר על ארבעת כוחות היסוד ותמנה את "כח משיכה" כאחד מארבעתם מיד יתקנו אותך ל"כח כבידה" כי בהקשר זה לא נכון לומר "כח משיכה" כי לא מדובר בביטוי נירדף אלא בישום שונה של הכח.

Joker,

שים לב שגם במקום שאתה כל כך מחזיק ממנו הסבירו לך יפה כמה טעית:
אחד מהכוחות הבסיסיים בטבע. כוח משיכה שפועל בין גופים בהתאם למסה שלהם
...
שים לה שמדובר בגופים ולא בכוכבים כמו שכתבת, דין גרגר חול כדין כוכב לכת. זה שחשבת שמדובר רק בכוכבים מראה כמה חסר לך ידע בסיסי על מנת להשתלב בדיון :lol:

KOOKE, אבל בכל זאת הגבת.
...
המונחים הללו אינם מתורגמים לכוח כבידה וכוח משיכה בעברית !!

Gravity= כבידה = כובד
Gravitation = כוח הכבידה = כוח המשיכה = כוח הכובד.
(מילון ראובן אלקלעי שעל שולחני)

אין שום קשר למה שכתבת לי בהתחלה:
danlior כתב:יש פה עניין של סיבה ותוצאה. כח משיכה היא תכונה שיש למסה עקב כח הכבידה - סמנטיקה. אני לא יודע מה כתוב בויקיפדיה אך מכיוון שכל אחד יכול לכתוב שם כרצונו, אני לא מרבה להיכנס לשם. תאר לך, אפילו לך יתנו לכתוב שם
...
וגם לא לציטוט שאתה בעצמך הבאת בהודעה הקודמת על ההבדל, בין המושגים באנגלית.

רד מהעץ הזה, למדתי את הנושא במסגרת קורסי הפיזיקה המתקדמים שלי
(שעברתי בהצלחה, כולל קורסי רשות שאהבתי)
ישירות מאחד המומחים הגדולים לנושא בארץ, הפרופסור לפיסיקה ולאסטרונומיה צבי מאז"ה,
המנהל את המכון לאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב.

תאשים את המורה שלך, אם זה מה שירגיע אותך.

אותך אני מאשים (כרגיל) בזלזול בוטה בזולת (כרגיל).

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #23 

VARON

אתה טועה ומטעה ובגדול. ואם למישהו יש כאן חוסר כבוד אנושי ורצון לנגח זה רק לך. כמה חבל שהפעם נפלת כאן על מישהו שפשוט מבין יותר ממך. האמן לי שמקורות הלימוד שלי בארה"ב לא רק שלא נופלים משלך אלא עולים עליהם.

אז For the record

ההבדל בין כח משיכה לכח כבידה הוא בדיוק כמו ההבדל בין Gravity ו Gravitation אתה בעצמך הוא זה שהעלה את שני המונחים כסימוכין לטענתך אז עכשיו כשזה לא מתישר עם טענותיך אתה מנסה לסגת?ומכיוון שכבר כתבת כאן שאין הבדל בין Gravity לבין Graviitation הנה סימוך מדעי מאתר הלמידה של אוניברסיטת סידני:

http://alex.edfac.usyd.edu.au/Methods/S ... ravity.htm

The terms gravity and gravitation are often used to explain the same thing, but there is a definite difference between the two.

Gravitation is the attractive force existing between any two objects that have mass. The force of gravitation pulls objects together.

Gravity is the gravitational force that occurs between the earth and other bodies. Gravity is the force acting to pull objects toward the earth.
...
זה לחלוטין מתישר עם כל מה שאמרתי מתחילת השירשור ועד סופו: אחד זה הכח הבסיסי, השני הישום שלו ומימושו בפועל. לא אותו הדבר ולא מילים נרדפות!
אז טעית פעם, לא קרה כלום. פעם הבאה, קצת ענווה וכבוד לזולת.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 24/11/2008 17:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

הפעם הבאה שמישהו פונה לגופו של אדם הוא יורחק מהאתר.
אין לנו את המשאבים והסבלנות להיות גננת.

ולא, לא מעניין אותי "מי התחיל"....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”