מחפש רכב כמו פוקוס
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
Lior_M, ו dudib
אני לא יודע איך חישבתם, אבל המספרים שנקבתי בתגובותי הקודמות מאד קרובים למציאות, וכוללים את כל מרכיבי ההוצאה והחסכון.
moco,
זה אכן עניין של טעם אישי אבל גם עניין של מזל, ותלוי בזמן, בנכונות וביכולת לטפל בבעיות אם וכאשר הן צצות.
היו לי מכוניות שסבלתי מהן יותר, ואז הליסינג, במיוחד אם הפרש המחיר זניח, והיו כאלה שסבלתי מהן פחות.
כשהלך לי גיר ברכב (לא זול) בן שנתיים, מאד שמחתי שזו לא בעיה שלי, ושלא אני צריך להוכיח למוסך וליבואן שהבעיה היא ברכב, ולא תוצאה של שימוש לא נכון, ושאני צריך למכור רכב עם גיר לא מקורי.
גם לא הייתי צריך לוודא שפרמיית הביטוח לא עולה אחרי ש"תבעתי" רכב חלופי לימים הרבים שהרכב במוסך.
זו בעיה קשה? לא. כיף גדול? גם לא. אבל כנראה שממילא הייתי מחזיק רכב דומה, במחיר דומה, וכאב הראש שנחסך שווה לי.
אני לא יודע איך חישבתם, אבל המספרים שנקבתי בתגובותי הקודמות מאד קרובים למציאות, וכוללים את כל מרכיבי ההוצאה והחסכון.
moco,
זה אכן עניין של טעם אישי אבל גם עניין של מזל, ותלוי בזמן, בנכונות וביכולת לטפל בבעיות אם וכאשר הן צצות.
היו לי מכוניות שסבלתי מהן יותר, ואז הליסינג, במיוחד אם הפרש המחיר זניח, והיו כאלה שסבלתי מהן פחות.
כשהלך לי גיר ברכב (לא זול) בן שנתיים, מאד שמחתי שזו לא בעיה שלי, ושלא אני צריך להוכיח למוסך וליבואן שהבעיה היא ברכב, ולא תוצאה של שימוש לא נכון, ושאני צריך למכור רכב עם גיר לא מקורי.
גם לא הייתי צריך לוודא שפרמיית הביטוח לא עולה אחרי ש"תבעתי" רכב חלופי לימים הרבים שהרכב במוסך.
זו בעיה קשה? לא. כיף גדול? גם לא. אבל כנראה שממילא הייתי מחזיק רכב דומה, במחיר דומה, וכאב הראש שנחסך שווה לי.
ערן
Lior_M,
לא נכנסתי לעומק החישובים שציינת כי עשיתי דברים כאלה בעבר וקיבלתי תוצאות דומות לחברי, דומות לחישובים שהמעסיקים הציגו ודומות למה שצוין בתחילת השרשור הזה. החישובים כללו את כל מה ציינת (ביטוח, דלק, מימון, תחזוקה, אגרה שנתית, ירידת ערך) . פשוט אין לי כוח להיכנס לפרטים שוב.
בגדול אני זוכר שלפני שביטלו את הסובסידיה במיסוי היה יותר כדאי לקחת רכב ליסינג בהשוואה לקניית רכב חדש דומה.
לקנות מכונית ב60,000 היה יותר כדאי כלכלית. אם חשוב לך מכונית חדשה או לא, זה כבר עיניין אחר.
לאחר שהורידו חלק מהסובסידיה, והיא צפויה לרדת עוד. זה כבר אמור להשתוות או להיות לרעת הליסינג.
חוץ מזה, "גם אם הליסינג עולה לך 5000 שקל" זה אתה אמרת
eg99,
אומנם עיניין של מזל. בטעם אישי (לא מילה הכי מוצלחת, אולי נטייה אישית) התכוונתי לכך שיש אנשים שחשובה להם הוודאות (סוכני ביטוח אוהבים אותם) ויש אנשים שהסיכון לא מפריע להם. צריך לזכור שלא מדובר בסיכון גדול וגם כשהולך הגיר זה מבאס אבל לא כל כך נורא. אוהבי השלווה כמובן משלמים היטב תמורת השקט שהם נהנים ממנו.
לא נכנסתי לעומק החישובים שציינת כי עשיתי דברים כאלה בעבר וקיבלתי תוצאות דומות לחברי, דומות לחישובים שהמעסיקים הציגו ודומות למה שצוין בתחילת השרשור הזה. החישובים כללו את כל מה ציינת (ביטוח, דלק, מימון, תחזוקה, אגרה שנתית, ירידת ערך) . פשוט אין לי כוח להיכנס לפרטים שוב.
בגדול אני זוכר שלפני שביטלו את הסובסידיה במיסוי היה יותר כדאי לקחת רכב ליסינג בהשוואה לקניית רכב חדש דומה.
לקנות מכונית ב60,000 היה יותר כדאי כלכלית. אם חשוב לך מכונית חדשה או לא, זה כבר עיניין אחר.
לאחר שהורידו חלק מהסובסידיה, והיא צפויה לרדת עוד. זה כבר אמור להשתוות או להיות לרעת הליסינג.
חוץ מזה, "גם אם הליסינג עולה לך 5000 שקל" זה אתה אמרת
eg99,
אומנם עיניין של מזל. בטעם אישי (לא מילה הכי מוצלחת, אולי נטייה אישית) התכוונתי לכך שיש אנשים שחשובה להם הוודאות (סוכני ביטוח אוהבים אותם) ויש אנשים שהסיכון לא מפריע להם. צריך לזכור שלא מדובר בסיכון גדול וגם כשהולך הגיר זה מבאס אבל לא כל כך נורא. אוהבי השלווה כמובן משלמים היטב תמורת השקט שהם נהנים ממנו.
משה
אצלנו החברה קטנה/בינונית, הליסינג גורע מהברוטו 4000 שח (זה עולה לחברה כ 2450 לפני מע"מ וממוצע דלק של כל החברה חלקי מס העובדים)Lior_M כתב:אז בגלל הקיצוצים אתה רוצה להוציא 50-60 אלף שקל ? לא מבין את זה.
אחרי שמחשבים דלק, ביטוח, טסט, טיפולים במוסך וירידת ערך + כאב ראש אחד גדול,
גם אם הליסינג עולה לך 5000 שקל ( והוא לא .. ) הוא כדאי על פני אחזקה של רכב פרטי.
ליאור...
אם מחשבים היטב יוצא שיחד עם הפסד ההפרשות לביטוחים זה עולה 3000 שח נטו לחודש
הממוצע דלק שלי הוא 650
לקחת כסף שלא עושה תשואה בחוץ (גם 3% זה לא ממש רציני) ולקנות רכב זו אופציה.
אם מחשבים עלויות, בסיכון מסוים העלות החודשית כולל ירידת ערך בלי מימון זה 2000-2500 לחודש. יש פה פוטנציאל חסכון ברור.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
1. אף אחד לא אמר שאת ה 3000 או ה 4000 שקלים שאתה חוסך בליסינגשח_מט כתב:אצלנו החברה קטנה/בינונית, הליסינג גורע מהברוטו 4000 שח (זה עולה לחברה כ 2450 לפני מע"מ וממוצע דלק של כל החברה חלקי מס העובדים)Lior_M כתב:אז בגלל הקיצוצים אתה רוצה להוציא 50-60 אלף שקל ? לא מבין את זה.
אחרי שמחשבים דלק, ביטוח, טסט, טיפולים במוסך וירידת ערך + כאב ראש אחד גדול,
גם אם הליסינג עולה לך 5000 שקל ( והוא לא .. ) הוא כדאי על פני אחזקה של רכב פרטי.
ליאור...
אם מחשבים היטב יוצא שיחד עם הפסד ההפרשות לביטוחים זה עולה 3000 שח נטו לחודש
הממוצע דלק שלי הוא 650
לקחת כסף שלא עושה תשואה בחוץ (גם 3% זה לא ממש רציני) ולקנות רכב זו אופציה.
אם מחשבים עלויות, בסיכון מסוים העלות החודשית כולל ירידת ערך בלי מימון זה 2000-2500 לחודש. יש פה פוטנציאל חסכון ברור....
תקבל בחזרה במשכורת ( בטח לא במצב הכלכלי היום ).
גם אם תוחזר כל העלות אין שום סיכוי שהמעביד יפריש עליה תנאים סוציאלים מכיוון שאז
עלות השכר שלך קופצת בגלל הפרשה אחורה לפיצויים.
2. אני לא יודע מה ואיך אתם מחשבים אבל :
20K בשנה זה הרבה יותר מ 650 שקלים בחודש עבור דלק
( 20000 בשנה זה 1700 קילומטר בחודש. נגיד שיש לך רכב סופר חסכוני שעושה 1 ל 10 אזי
אתה מבזבז 170 ליטר בחודש. לפי 5.5 שקלים לליטר זה 935 שקלים בחודש ).
בנוסף, אם זה רכב יחיד אין שום סיכוי שאתה מתכנס ל 20K בשנה. ומחירי הדלק כבר נגעו ב 7 שקלים לפני כמה חודשים.
כל הסכומים שמשולמים דרך השכר הם ברוטו. כל הסכומים שאתה משלם כאשר אתה קונה רכב הם אחרי המס ( כלומר נטו יוצאים מהכיס שלך ).
3. תעשו את החישוב טוב. חסרים לכם חישובים על ריצות למוסך, תור לטסט, וכיו"ב עניינים.
גם זה כסף. חסר לכם חישוב החיסכון במס.
אם אתה מקבל רכב אתה חוסך תשלום מס על 2500 שקלים לפחות כל חודש.
( סכום הליסינג פחות שווי מס ). תכפיל את זה ב 12 תקבל חיסכון בתשלומי מס על סכום של
30000 שקל בשנה. מה זה לא כסף ?
אם ליסינג לא היה כדאי אף אחד לא היה לוקח רכב. לא יכול להיות ש 250 אלף אנשים טועים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lior_M,
נראה לי שאתה לא לגמרי מעודכן.
על ביטול הסובסידיה במס כבר הוחלט, והשווי למס עלה ויעלה עוד בהמשך. הרי בגלל הסובסידיה הזו וההחלטה לבטלה קמה כל הצעקה שהייתה בכותרות לפני איזה שנה. זה הסבר העיקרי ל250,000 אנשים. כבר כיום פחות אנשים מחדשים או לוקחים ליסינג בגלל שיקולים כספיים פשוטים.
כל היתרון הכלכלי של לקחת ליסינג היה מבוסס על המתנה הזו של לשלם מס על פחות מההטבה האמיתית.
ללא הסובסידיה, אין היגיון כלכלי שליסינג יהיה יותר זול (בהנחת שימוש דלק ממוצע), הרי גם הליסינג צריכים להרויח.
נכון, בליסינג אתה מקבל כל מיני שירותים חוסכי זמן ועצבים, אבל לא מקבלים אותם בחינם. אם כדאי לשלם עבורם או לעשות אותם לבד, זה עיניין של העדפה אישית כמו כל החלטה צרכנית.
צריך לזכור שכל ההשוואות הן מול רכב חדש. אתה לא יכול לעשות ליסינג על רכב בן 4.
אגב, כמו שיש יתרונות לא כלכליים של ליסינג בנוחות ו"ראש שקט", צריך לזכור שיש גם יתרונות לא מבוטלים לרכב פרטי. אתה יכול לבחור דגם כרצונך בלי מגבלות לא על הדגם ולא על רמת האבזור שמאולצת על ידי מסגרת קבוצות המחיר. אתה גם לא מחוייב לתקופה מינימלית ולא למקסימלית - יש לך הרבה יותר גמישות בהחלטה במה אתה נוהג.
נראה לי שאתה לא לגמרי מעודכן.
על ביטול הסובסידיה במס כבר הוחלט, והשווי למס עלה ויעלה עוד בהמשך. הרי בגלל הסובסידיה הזו וההחלטה לבטלה קמה כל הצעקה שהייתה בכותרות לפני איזה שנה. זה הסבר העיקרי ל250,000 אנשים. כבר כיום פחות אנשים מחדשים או לוקחים ליסינג בגלל שיקולים כספיים פשוטים.
כל היתרון הכלכלי של לקחת ליסינג היה מבוסס על המתנה הזו של לשלם מס על פחות מההטבה האמיתית.
ללא הסובסידיה, אין היגיון כלכלי שליסינג יהיה יותר זול (בהנחת שימוש דלק ממוצע), הרי גם הליסינג צריכים להרויח.
נכון, בליסינג אתה מקבל כל מיני שירותים חוסכי זמן ועצבים, אבל לא מקבלים אותם בחינם. אם כדאי לשלם עבורם או לעשות אותם לבד, זה עיניין של העדפה אישית כמו כל החלטה צרכנית.
צריך לזכור שכל ההשוואות הן מול רכב חדש. אתה לא יכול לעשות ליסינג על רכב בן 4.
אגב, כמו שיש יתרונות לא כלכליים של ליסינג בנוחות ו"ראש שקט", צריך לזכור שיש גם יתרונות לא מבוטלים לרכב פרטי. אתה יכול לבחור דגם כרצונך בלי מגבלות לא על הדגם ולא על רמת האבזור שמאולצת על ידי מסגרת קבוצות המחיר. אתה גם לא מחוייב לתקופה מינימלית ולא למקסימלית - יש לך הרבה יותר גמישות בהחלטה במה אתה נוהג.
משה
במקומות העבודה שאני מכיר אין עיניין כזה. אתה בוחר או X + ליסינג או Y, ויכול לעבור מתוכנית אחת לשנייה בתנאי כמובן שזה נעשה בתום תקופת הליסינג.גם אם תוחזר כל העלות אין שום סיכוי שהמעביד יפריש עליה תנאים סוציאלים מכיוון שאז
עלות השכר שלך קופצת בגלל הפרשה אחורה לפיצויים....
בדרך כלל אנשים גם חתומים על סעיף 14 לעיניין הפיצויים, כלומר הם נקבעים לפי מה שהופרש בפועל.
משה
מי שחושב שליסינג יותר זול מרכב פרטי כנראה לא עשה אף פעם את החישוב האמיתי...
בכל מקרה, כנראה שההפחתה אצלי תהיה הרכב. כלומר במקום X+רכב שאגב משלמים על הרכב שווי מס לא מבוטל אני אשאר עם X.
נחפש פוקוס או מזדה 3 שנת 2006 וזהו.
לחברה זה חוסך כ 3500 שח. לי הנטו יעלה כי הברוטו והסוציאליות לא ישתנו ואני לא אשלם את השווי מס על הרכב.
אני כמובן ישא בעלות הרכישה + השוטף שהוא בלי המימון והירידת ערך כ 1200 לחודש.
בכל מקרה, כנראה שההפחתה אצלי תהיה הרכב. כלומר במקום X+רכב שאגב משלמים על הרכב שווי מס לא מבוטל אני אשאר עם X.
לחברה זה חוסך כ 3500 שח. לי הנטו יעלה כי הברוטו והסוציאליות לא ישתנו ואני לא אשלם את השווי מס על הרכב.
אני כמובן ישא בעלות הרכישה + השוטף שהוא בלי המימון והירידת ערך כ 1200 לחודש.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שווי המס היום לקב' 2 הוא 1600 שקלים ( זה בערך 650 שקלים בנטו לפי 35 אחוז מס שולי ).שח_מט כתב:מי שחושב שליסינג יותר זול מרכב פרטי כנראה לא עשה אף פעם את החישוב האמיתי...
אני כמובן ישא בעלות הרכישה + השוטף שהוא בלי המימון והירידת ערך כ 1200 לחודש....
שווי המס צפוי לעלות ל2450 שקלים בינואר 2011. במקרה הכי גרוע מדובר
על 850-950 שקלים בנטו.
אתה טוען ששוי הרכב לחברה לא יחזור אליך.
זה אומר שאתה מגדיל את הנטו ב 1000 שקלים ( במקרה הכי טוב ) אבל צריך להחזיק רכב.
לא מכיר רכב מודל 2006 שאפשר להחזיק ב 1000 שקלים בחודש.
רק הדלק זה 1000 שקלים.
אנשים,
אני לא יודע איזה מחשבון יש לכם אבל יש לכם טעות בחישוב.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
רגע, אני חושב שיש פה בלבול.
אם הבנתי נכון, אז שח_מט מדבר על צמצומים, כלומר ירידה אמיתית בשכר שיכולה להתבטא בהחזרת המכונית בלי תוספת מקבילה בשכר. אם הבנתי נכון אז ברור שהוא לא יוכל להחזיק רכב בעזרת העליה בנטו, אבל פה כבר לא משווים ליסינג מול פרטי בכלל. מה קורה אם לא מחזירים את האוטו, מורידים את השכר? מפטרים?
פה www.drushim.co.il/Leasing%20Calculator% ... .co.il.xls יש מחשבון שנראה לא רע, אך צריך לשנות הרבה מהמספרים התחיליים ביותר מעודכנים.
בכל מקרה, מכיוון ששח-מט שוקל לרכוש רכב בן 3-4 שנים, אז זה כמעט בטוח שהוא יחסוך הרבה בפרטי מול ליסינג.
אם הבנתי נכון, אז שח_מט מדבר על צמצומים, כלומר ירידה אמיתית בשכר שיכולה להתבטא בהחזרת המכונית בלי תוספת מקבילה בשכר. אם הבנתי נכון אז ברור שהוא לא יוכל להחזיק רכב בעזרת העליה בנטו, אבל פה כבר לא משווים ליסינג מול פרטי בכלל. מה קורה אם לא מחזירים את האוטו, מורידים את השכר? מפטרים?
פה www.drushim.co.il/Leasing%20Calculator% ... .co.il.xls יש מחשבון שנראה לא רע, אך צריך לשנות הרבה מהמספרים התחיליים ביותר מעודכנים.
בכל מקרה, מכיוון ששח-מט שוקל לרכוש רכב בן 3-4 שנים, אז זה כמעט בטוח שהוא יחסוך הרבה בפרטי מול ליסינג.
משה
תשמע, אני מחזיק רכב פרטי, הוא בן שנה וחצי ועשה רק 10000Lior_M כתב:שווי המס היום לקב' 2 הוא 1600 שקלים ( זה בערך 650 שקלים בנטו לפי 35 אחוז מס שולי ).שח_מט כתב:מי שחושב שליסינג יותר זול מרכב פרטי כנראה לא עשה אף פעם את החישוב האמיתי...
אני כמובן ישא בעלות הרכישה + השוטף שהוא בלי המימון והירידת ערך כ 1200 לחודש....
שווי המס צפוי לעלות ל2450 שקלים בינואר 2011. במקרה הכי גרוע מדובר
על 850-950 שקלים בנטו.
אתה טוען ששוי הרכב לחברה לא יחזור אליך.
זה אומר שאתה מגדיל את הנטו ב 1000 שקלים ( במקרה הכי טוב ) אבל צריך להחזיק רכב.
לא מכיר רכב מודל 2006 שאפשר להחזיק ב 1000 שקלים בחודש.
רק הדלק זה 1000 שקלים.
אנשים,
אני לא יודע איזה מחשבון יש לכם אבל יש לכם טעות בחישוב....
הרכב ליסינג אצלנו שנה וחצה ובקושי הגיע ל 15000 (אשתי נוסעת צפון ת"א-פ"ת פעמיים ביום).
קח לדוגמא את הרכב שלי, בשנה וחצי ההוצאות היו
מוסך עד כה 700
דלק, בין 600 ל 800 לחודש
ביטוח כ 5000 לשנה כ 450 לחודש
בלי מימון וירידת ערך יש לי בבית שתי מכוניות שחודשית עולות כ 1500 שח כל אחת גג
ברור שרוב האנשים נוסעים לפחות כפול מהמשפחה שלי ואז השיקולים משתנים
עוד קטנה, לפני כשנה וחצי החלטתי אחרי הרבה שנים של סרבנות לנסות את הליסינג. במקביל קרוב משפחה קרוב קנה מזדה 3 בת שנתיים מליסינג.
ההוצאות על המזדה עד כה מלבד דלק היו מוסך כ 1000 שח וביטוח.
אם משווים את ה CASE STUDY שלי לשל הקרוב, גם פה לא היה כדאיות בהחלטה המקורית שלי
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
צודק. היה לי את ה 206 XS 3 דלתות עם המנוע 1.6 110 כ"ס והוא היה פשוט תענוגyairf כתב:אגב אם אתה לא באמת זקוק לרכב משפחתי, אני ממליץ בחום על הפיז'ו 206 1.6, שהינה הרבה יותר נחמדה לנהיגה מהפוקוס או כל רכב משפחתי אחר....