Shed כתב:mhu כתב:
פורום המתייחס כך לגולשים אשר ביססו את מעמדו והביאו אותו לאן שהוא היום, אין לו זכות קיום.
ולכן,
אני מבטיח לך חגיגית מעל דפי הפורום הזה, שאם זה תלוי בי, בגרסה הקרובה לא רק שלא יוכלו להיכנס לפורום דרך כתובתו הרשמית של האתר, לא יוכלו להיכנס אליו גם דרך גוגל, או דרך כתובת האיפי.
ובאמת שלא אכפת לי כבר אם אנשים יתקינו או לא יתקינו את העברית בגלל זה. הגיעו מים עד נפש.
איתי.
צוות HebDev.
...
אהלן איתי,
אין לי אייפון (וגם לא יהיה לי, אני לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף במערכת כל כך סגורה), אבל כן יש לי נסיון בתוכנות קוד פתוח, וכשאני מסתכל מהצד אני רואה שאתה כועס ורוגז, אבל הכעס הזה מביא אותך בדיוק למקום שבו אתה לא רוצה להיות - למקום שבו נמצא ה"אוייב".
אני בחיים, אבל בחיים לא הייתי מתקין שום תוכנה שפוגעת בחופש שלי. תאר לך ש-FF לא היו נותנים לגשת לאתרי מיקרוסופט... זה לא משנה מה מיקרוסופט עושה, לדעתי אין הבדל בין תוכנה כזו לבין תוכנה שמתפקדת כסוס טרויאני או וירוס (מכניסה "עזים" שהמשתמש לא רוצה).
אמירה כמו "לא אכפת לי כמה יתקינו או לא יתקינו" היא בדיוק האמירה שאתה לא צריך להגיד. היא זהה לביצוא באן על משתמש שתרם לפורום. בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו.
כל מה שאמרתי כאן אינו קשור ואינו מוריד מההערכה שלי למה שאתם עושים. מי שמכיר אותי יודע שאני תמיד בעד תרומה לקהילה בצורה כזו או אחרת. אל תתן לכמה טיפשים (או ערסים וירטואלים) להרום לך את דרך ההתנהגות וההתנהלות שלך.
...
קודם כל אין קשר בין הדברים לבן המציאות.
פרוייקט HebDev אינו פרוייקט קוד פתוח ומעולם לא היה.
מעולם לא חשפנו את הקוד שכתבנו אשר בזכותו ניתן להשתמש בעברית במכשיר ואין לנו שום כוונה לעשות זאת לפחות כל עוד ישנה עברית בתשלום.
אוייב? אותי לימדו שאויבים יש במלחמה, אנחנו ממזמן לא במלחמה, את המלחמה כבר ממזמן ניצחנו על ידי כך שהשגנו את המטרה שלשמה התקבצנו - הצעת אלטרנטיבה בחינם.
"אני בחיים, אבל בחיים לא הייתי מתקין שום תוכנה שפוגעת בחופש שלי תאר לך ש-FF לא היו נותנים לגשת לאתרי מיקרוסופט... זה לא משנה מה מיקרוסופט עושה, לדעתי אין הבדל בין תוכנה כזו לבין תוכנה שמתפקדת כסוס טרויאני או וירוס (מכניסה "עזים" שהמשתמש לא רוצה)." - ולכן לאנשים כמוך ישנה אלטרנטיבה, לשלם 235 ולהינות מעברית למכשיר, אני עדיין לא מבין מה כל כך לא ברור פה. אם אינך מרוצה ממוצר כלשהו שניתן לך בחינם יש לך את כל הזכות לא להשתמש בו.
"בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו" - בתור אחד שהצהיר שיש לו ניסיון עם פיתוח בחינם תמוה בעיני כי אינך מודע לעובדה שמפתחי תוכנות חינמיות אינם שואבים את העידוד מכמות ההורדות או מכמות המשתמשים, אלא בעובדה שהם הצליחו לפתח מוצר המהווה אלטרנטיבה טובה יותר (אם אפשר) למוצר אחר בתשלום ומוצע לקהילה להורדה בחינם.
הקהילה היא זאת שבוחרת האם להשתמש בו או לא. מפתחים בד"כ ממשיכים הלאה ולא מתמקדים ביח"צ או קד"מ.
איתי
צוות HebDev