iphone - מלחמת העברית מחריפה

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
mhu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

oferlaor כתב:אגב חבל ולנסות לדון עלכך בפורום אייפונס, הצנזור בנושא אבסלוטי. האצבע כל כפתור המחיקה מאוד קלה על ההדק
...
עכשיו אתה מבין לצערי על מה דיברנו :) אני מתפלא אגב שעוד לא קיבלת BAN, כי לאחרונה כל מי שרק מזכיר דבר וחצי דבר הקשורים לעברית בחינם זוכה לבעיטה בעכוז.

ו zovirax, אתה יכול לקרוא על "הסכסוך" בכתובת הבאה: http://www.hebdev.com/about.html
אבל כמובן שזה כמו טיפה בים.... אולי ביום מן הימים נוציא ספר :)
איתי.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #22 

שאפו לצוות HEBDEV על פועלם (Y)
כרגע אין לי iPhone. אם וכאשר יהיה לי אשמח להעזר בשירותם המבורך.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

mhu,

אני מצטרף, כמובן, לברכות ולהערכה המלאה.
מי כמוני יודע, על כמה מכשירים התקנתי את העברית החינמית שלכם לחברים ומשפחה.....

מה שבעצם עפר ואחרים פה אומרים, ובינהם אני, זה שלפעמים צריך להיות חכם ולא רק צודק.
קח את זה כטיפ מאנשים שעברו את הסיפור הזה (ואולי אפילו חמור מזה, כולל מכתבי עו"ד ואיומים לתביעות), אבל ניסינו (ואני חושב שהצלחנו) להראות מי הבוגר בסיפור ובסופו של דבר, הגולשים והקהילה לא מטומטמים, הם מבינים טוב מאוד למי כדאי להיצמד, והמספרים מדברים בעד עצמם...

בכל מקרה, לא היתה לי כוונה לזלזל או לפגוע, רק ניסיתי לתת את התמונה כמו שהיא, מתנצל אם הטעיתי.

אשמח לשוחח עימך או מי שיירצה מהצוות כדי שאוכל לתת מהניסיון המועט שיש לי בנושא ולעזור במה שאוכל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #24 

mhu,

טוב, אולי משהו זז, ההודעה שלי עדיין שם.

כמו שכתבתי ב-iphones אני מקווה שהמלחמה המיותרת הזו תיפסק ושהצנזורה ההדדית תוסר בשני הצדדים.

זה מגוחך שהעברית שכנראה היה הפופולרית ביותר תהיה PERSONA NON GRATA באתר האייפון הגדול ביותר, ושלא ניתן יהיה לגלוש ביותר מחצי מהמכשירים בארץ באתר אייפון (לא שיש כ"כ הרבה כאלה בישראל).

יש לי הרגשה שכל אחד מהצדדים טיפס שלב למעלה ובסופו של יום כולם נמצאים גבוה על העץ וקשה לרדת.

השאלה איך מתקדמים הלאה.

DannyHebDev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #25 

עופר,

הפוסט שלך עדיין שם אבל אלי עכשיו פרסם תגובה שהסיבה לצנזורה היא "התקפות על אתר iPhones" מצד חברי קבוצת העברית, מחק את כל שאר המגיבים ונעל את הפוסט. מדובר בעלילות שקריות חסרות כל בסיס שהרי מעולם לא התעסקנו בפעילות מהסוג הזה ואף אין לנו ניסיון בזה. לאלי לא חסרים אויבים ומשתמשים מתוסכלים ואני לא אתפלא (במידה ובכלל היו התקפות כאלו) אם זה אחד מהם.

פשוט נוח לו להשתמש בזה בתור תירוץ ולהסתתר מאחורי הסיבה האמיתית והיא האינטרס שלו למכור ולקדם את העברית בתשלום. שים לב שלאחר שהוא "נכנע" במידה מסויימת והשתכנע שצריך לתת מקום להידברות בנושא פתחו פורום עברית (שגם שם אנחנו מצונזרים) בדיוק מתחת ל-"iPhoneHE - העברית המלאה לאייפון" וכו'. כמו כן חדשות ועדכונים בנושא העברית החינמית אף פעם לא מגיעים לעמוד הראשי ואף מועברים לתת-פורום של עברית בעוד שכל תיקון באג הכי קטן בעברית בתשלום מפורסם ככתבה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #26 

DannyHebDev,

לא חסר ילדים בפורומים בישראל ויש ב-iphones לא מעט התנהגויות לא נורמטיביות.

מאוד יתכן שהם חושבים (או חושדים) שהמקור להתנהגות הזו היא בכם.

אם הם מבינים שמדובר בילדים מתלהבים שאין להם קשר אלכם ובכ"ז מצנזרים אתכם כאמצעי להגיע אליהם, אז זה עצוב מאוד.

אם נושא הנסיון לפריצה או הפלת האתר בחקירה משטרתית, אם אין הוכחות שמדובר ב-HEBDEV אז אני לא מבין את הטיעון הזה.

כאמור, אין לי נתונים כמו כתובות IP וכו', אבל כדאי שכולם יבינו שכל האתרים בארץ תמיד תחת התקפה, כולל מתוך ישראל, ממדינות ערב ואין ספור מקומות אחרים. כמעט בכל זמן נתון יש על האתר הזה יש התקפות בין עם נסיונות של DDOS, DOS, SQL INJECTION, נסיונות להיכנס לחשבונות של אנשים, וגם כאן יש משתמשים שאינם הולכים לפי החוקים ומוקפאים (כאלה שיש להם שמות מהסוג שצויין נמחקים מיד).

בהחלט יש לי כאן הרגשה שמנסים להפיל תיק שמן מאוד על קבוצה שנוח מאוד (פוליטית וכלכלית) להטיל עליה את האחריות על כל הדברים הללו.

אני כמובן לא חוקר ואין לי דרך לבדוק אם הטענות מדוייקות, אך ההרגשה שלי מכל הסיפור הוא שמצאו SCAPEGOAT נוח ותו' לא.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #27 

בדיוק עכשיו ביקרתי באתר HebDev בפעם הראשונה שלי יש לציין (כרגע אין לי אייפון, כך שלא הייתה לי סיבה לבקר שם לפני כן), אבל סיקרן אותי לדעת ולקרא על החבר'ה הללו.
אני חייב לומר שאני מסיר את הכובע בפני חברי הצוות שלא לוקחים פרוטה לכיסם ומפתחים מוצר שהוא נטו לטובת הצרכנים.
יתרה מזו, אם מישהו כבר מבקש לתרום כסף, חברי הצוות מבקשים שיתרמו ישירות לאקי"ם או לעל"ם.
אני עכשיו לא נכנס למלחמה (המצערת) בין הקבוצות, אבל מגיע לקבוצת HebDev שאפו אחד גדול.
כל הכבוד, המשיכו כך!!!

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #28 

גם אני מצטרף לקודמיי ומבקש לשבח ולהלל את הקבוצה שמבטיחה ומקיימת את העזרה לציבור הרחב וללא תמורה כספית.
אהדתנו נתונה לכם.אכן-צוות לעניין.

אגב-אין לי קשר למוצר הזה שנקרא "אייפון"-אני עם "נוקיה".

mhu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #29 

עופר,
שקלנו לתבוע אותו דיבה, אבל לצערי הוא משתמש בלכאורה ובעליל...
ועכשיו ברצינות, לא חסרים לאייפונס שונאים מבית ומבחוץ, היום כל ילדון יכול להעלות כמה בוטים ולבצע DDOS ולהרגיש את האגו מתנפח על כך שהוא האט את השרת ל20 דקות.
מתוקף הסמכתי ל CEH ו CCNP ושנים של ניסיון בתחום, אני יכול לומר לך שמדובר בבדיחה עצובה, כי הרי אם היה דבר ולו חצי דבר במעורבותם של מישהו מצוות הפיתוח בהתקפות כאלה או אחרות הייתי עוזב את הצוות לאלתר.

עצוב לי שבתור משתמש שתרם אלפי שעות עבודה בפורום (תחפש הודעות שנכתבו על ידי mhu) ואהב את מה שהוא סימל, בצע כסף הוא זה ששינה את התמונה.

רק שתבין, האש אינה מופנית רק לכיווננו כלל וכלל, אתמול למשל הושעה משתמש ותיק בעל 1011 הודעות בשם mti111 שאין לו שום קשר לקבוצה, רק בגלל שהוא העז לפתוח סקר הקורא למנהלי האתר להסיר את הצנזורה.

פורום המתייחס כך לגולשים אשר ביססו את מעמדו והביאו אותו לאן שהוא היום, אין לו זכות קיום.

ולכן,
אני מבטיח לך חגיגית מעל דפי הפורום הזה, שאם זה תלוי בי, בגרסה הקרובה לא רק שלא יוכלו להיכנס לפורום דרך כתובתו הרשמית של האתר, לא יוכלו להיכנס אליו גם דרך גוגל, או דרך כתובת האיפי.
ובאמת שלא אכפת לי כבר אם אנשים יתקינו או לא יתקינו את העברית בגלל זה. הגיעו מים עד נפש.
איתי.
צוות HebDev.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #30 

mhu כתב: פורום המתייחס כך לגולשים אשר ביססו את מעמדו והביאו אותו לאן שהוא היום, אין לו זכות קיום.

ולכן,
אני מבטיח לך חגיגית מעל דפי הפורום הזה, שאם זה תלוי בי, בגרסה הקרובה לא רק שלא יוכלו להיכנס לפורום דרך כתובתו הרשמית של האתר, לא יוכלו להיכנס אליו גם דרך גוגל, או דרך כתובת האיפי.
ובאמת שלא אכפת לי כבר אם אנשים יתקינו או לא יתקינו את העברית בגלל זה. הגיעו מים עד נפש.
איתי.
צוות HebDev.
...
אהלן איתי,

אין לי אייפון (וגם לא יהיה לי, אני לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף במערכת כל כך סגורה), אבל כן יש לי נסיון בתוכנות קוד פתוח, וכשאני מסתכל מהצד אני רואה שאתה כועס ורוגז, אבל הכעס הזה מביא אותך בדיוק למקום שבו אתה לא רוצה להיות - למקום שבו נמצא ה"אוייב".

אני בחיים, אבל בחיים לא הייתי מתקין שום תוכנה שפוגעת בחופש שלי. תאר לך ש-FF לא היו נותנים לגשת לאתרי מיקרוסופט... זה לא משנה מה מיקרוסופט עושה, לדעתי אין הבדל בין תוכנה כזו לבין תוכנה שמתפקדת כסוס טרויאני או וירוס (מכניסה "עזים" שהמשתמש לא רוצה).

אמירה כמו "לא אכפת לי כמה יתקינו או לא יתקינו" היא בדיוק האמירה שאתה לא צריך להגיד. היא זהה לביצוא באן על משתמש שתרם לפורום. בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו.

כל מה שאמרתי כאן אינו קשור ואינו מוריד מההערכה שלי למה שאתם עושים. מי שמכיר אותי יודע שאני תמיד בעד תרומה לקהילה בצורה כזו או אחרת. אל תתן לכמה טיפשים (או ערסים וירטואלים) להרום לך את דרך ההתנהגות וההתנהלות שלך.
You are never fully dressed without a smile

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #31 

מצטרף ל-Shed בכל מילה, איתי, שוב, עזוב להיות צודק, תהיה חכם !
About.me

DannyHebDev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו.
...
חבל שאתה לא מבין שעברית בחינם ללא משתמשים זה בדיוק המצב שאליו מנסים להביא בפורום אייפונס ובמקומות אחרים ובדיוק המצב שאנו מנסים למנוע. אנחנו לא צריכים להיות קבוצה מחתרתית. משתמש חדש שמוצא את עצמו בפעם הראשונה בפורום אייפונס עלול לחשוב שהעברית בתשלום היא הפתרון היחיד ולכאורה הכי טוב שקיים בגלל שקרים, הטעיה וסינוור. בסופו של דבר אנו עובדים למען הקהילה אך גם לא נמשיך את הפיתוח אם היא תלך ותצטמצם. האמן לי שהזמן שהשקענו מזמן עבר את ה-235 שקל שכל אחד מאיתנו "חסך". לכן אני חושב שלכל מי שמשתמש בעברית שלנו צריך להיות אינטרס מובהק שהצנזורה תפסק. עכשיו כמו בימין ושמאל בפוליטיקה אפשר להתווכח על דרך הביצוע אבל בסופו של יום כולנו רוצים לטובת הקהילה. אנו מאמינים כי בחרנו בדרך הנכונה ואנו מבקשים ממכם לגלות קצת תמיכה ולגבות אותנו, לעזור לנו להביא את השינוי.

אני יכול להבטיח לך שאנחנו לא מחביאים עוד הפתעות נוספות בחבילה והמשתמש מקבל את החבילה הנקיה והאיכותית ביותר שיש היום לאייפון והיא גם זו שמותקנת על המכשירים האישיים שלנו ושל קרובי המשפחה שלנו. קהילה גדולה יותר לעברית בחינם תעזור לנו ליצור מוצר איכותי יותר ותעודד אותנו להמשיך את הפיתוח.

אני מקווה שתוכל להבין.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #33 

בחיי שאני לא מצליח להבין.
אתר iphones הוא אתר פרטי, כן?
הוא חתום על אתיקה עיתונאית?
באיזשהו שלב הוא הפך לעיסקי (לא במובן שהוא מרוויח כסף אלא במובן של בעל אינטרס מסחרי ברור). זכותם?, אני חושב שכן.
חכם? אני חושב שלא ממש, וגם אמרתי את זה להם, לא פעם.
מתוקף האינטרס המסחרי הזה, הם החליטו לצנזר או לנטרל מתחרה פוטנציאלי, שלא רק מתחרה אלא הוא חינמי וממש פוגע במודל העיסקי שלהם.

אם לגולשים לא אכפת שיש לאתר אג'נדה אז כנראה שזה טוב להם....
אם התלונה היא שהם "מסתירים את האמת", נו, ברור, מה רציתם? שהם יפרסמו את המוצר שלהם ולידו ישימו באנר שיש גם את אותו פתרון או טוב יותר ממנו בחינם?

מה שאני אומר זה שהדרך שלכם להילחם חזרה, היא לא זו שאתם בוחרים בה. זכותם לעשות באתר שלהם מה שהם רוצים. זה האתר שלהם.
הקהל צריך להצביע ברגליים. כמו שעפר אומר כל הזמן: יש דארווניזם בסיסי. אם יש מקום לשני הפתרונות, אז שניהם יישרדו.
אם לא, אז הטוב יינצח (על כל המשתמע מכך, כולל הטוב במשחק הזה של המלחמה הפוליטית).

שלא תבין שאני מצדד בצד שלהם, דווקא לא. אני חושב שהם טועים ובגדול (וגם אמרתי להם את זה בפנים), אני רק מנסה להבהיר לכם שאתם נלחמים על משהו שאין לכם זכות מלכתחילה.
זה לא יפה? נכון.
זה לא אתי? אולי.
זה חוקי וזכותם? בודאות.
התשובה היא לרדת לאותה רמה? ממש לא.
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #34 

DannyHebDev כתב:
בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו.
...
חבל שאתה לא מבין שעברית בחינם ללא משתמשים זה בדיוק המצב שאליו מנסים להביא בפורום אייפונס ובמקומות אחרים ובדיוק המצב שאנו מנסים למנוע.
...
נראה דווקא שכולם מבינים זאת היטב.
העיניין הוא שבחסימה נגדית אתם לא תורמים שום דבר למניעת המצב הזה.

יש אמרה נחמדה באנגלית שבול מתאימה לפה: Don't cut off your nose to spite your face.
בחסימה נגדית אתם מזיקים למטרה שלכם יותר מאשר ליריב.

עוד משפט מתאים:
Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience.
אם תרדו לרמה שלהם, אתם מאבדים את היתרון.
משה

DannyHebDev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #35 

לצערי אנשים פחדנים ולא רוצים להצביע ברגליים. הם מעדיפים להישאר שם ולשחק "לפי החוקים" כל עוד זה לא פוגע באינטרסים האישיים שלהם כי ככה זה אנשים וישראלים בפרט - כל אחד דואג רק לתחת שלו. אני חושב שאני מתחיל להבין למה לוקחים כסף על עברית לאייפון.
אולי אנחנו צריכים לשקול להצטרף.
ואם כבר נאמרו כל כך הרבה משפטים כאן היום, אני אוסיף עוד אחד:
If you can't beat them join them.
על אחת כמה וכמה כשאפילו הקהילה לא תומכת בנו. אנשים יודעים רק לקחת ולא לתת שום דבר בחזרה.

תודה לכולכם.

mhu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #36 

Shed כתב:
mhu כתב: פורום המתייחס כך לגולשים אשר ביססו את מעמדו והביאו אותו לאן שהוא היום, אין לו זכות קיום.

ולכן,
איתי.
צוות HebDev.
...
אהלן איתי,

אין לי אייפון (וגם לא יהיה לי, אני לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף במערכת כל כך סגורה), אבל כן יש לי נסיון בתוכנות קוד פתוח, וכשאני מסתכל מהצד אני רואה שאתה כועס ורוגז, אבל הכעס הזה מביא אותך בדיוק למקום שבו אתה לא רוצה להיות - למקום שבו נמצא ה"אוייב".

אני בחיים, אבל בחיים לא הייתי מתקין שום תוכנה שפוגעת בחופש שלי. תאר לך ש-FF לא היו נותנים לגשת לאתרי מיקרוסופט... זה לא משנה מה מיקרוסופט עושה, לדעתי אין הבדל בין תוכנה כזו לבין תוכנה שמתפקדת כסוס טרויאני או וירוס (מכניסה "עזים" שהמשתמש לא רוצה).

אמירה כמו "לא אכפת לי כמה יתקינו או לא יתקינו" היא בדיוק האמירה שאתה לא צריך להגיד. היא זהה לביצוא באן על משתמש שתרם לפורום. בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו.

כל מה שאמרתי כאן אינו קשור ואינו מוריד מההערכה שלי למה שאתם עושים. מי שמכיר אותי יודע שאני תמיד בעד תרומה לקהילה בצורה כזו או אחרת. אל תתן לכמה טיפשים (או ערסים וירטואלים) להרום לך את דרך ההתנהגות וההתנהלות שלך.
...
קודם כל אין קשר בין הדברים לבן המציאות.
פרוייקט HebDev אינו פרוייקט קוד פתוח ומעולם לא היה.
מעולם לא חשפנו את הקוד שכתבנו אשר בזכותו ניתן להשתמש בעברית במכשיר ואין לנו שום כוונה לעשות זאת לפחות כל עוד ישנה עברית בתשלום.

אוייב? אותי לימדו שאויבים יש במלחמה, אנחנו ממזמן לא במלחמה, את המלחמה כבר ממזמן ניצחנו על ידי כך שהשגנו את המטרה שלשמה התקבצנו - הצעת אלטרנטיבה בחינם.

"אני בחיים, אבל בחיים לא הייתי מתקין שום תוכנה שפוגעת בחופש שלי תאר לך ש-FF לא היו נותנים לגשת לאתרי מיקרוסופט... זה לא משנה מה מיקרוסופט עושה, לדעתי אין הבדל בין תוכנה כזו לבין תוכנה שמתפקדת כסוס טרויאני או וירוס (מכניסה "עזים" שהמשתמש לא רוצה)." - ולכן לאנשים כמוך ישנה אלטרנטיבה, לשלם 235 ולהינות מעברית למכשיר, אני עדיין לא מבין מה כל כך לא ברור פה. אם אינך מרוצה ממוצר כלשהו שניתן לך בחינם יש לך את כל הזכות לא להשתמש בו.

"בלי משתמשים התוכנה שאתה עובד עליה תיזנח בתהום הנשיה, ולא תהיה קיימת דה פאקטו" - בתור אחד שהצהיר שיש לו ניסיון עם פיתוח בחינם תמוה בעיני כי אינך מודע לעובדה שמפתחי תוכנות חינמיות אינם שואבים את העידוד מכמות ההורדות או מכמות המשתמשים, אלא בעובדה שהם הצליחו לפתח מוצר המהווה אלטרנטיבה טובה יותר (אם אפשר) למוצר אחר בתשלום ומוצע לקהילה להורדה בחינם.
הקהילה היא זאת שבוחרת האם להשתמש בו או לא. מפתחים בד"כ ממשיכים הלאה ולא מתמקדים ביח"צ או קד"מ.

איתי
צוות HebDev

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #37 

איתי ודני,
אתם לוקחים את הלכיוון הלא נכון בכלל....
הסולידריות איתכם היא מלאה, בזה אין ספק, אנחנו רק מנסים לעזור לכם גם לצאת מזה מלכים ולא "סתם תוכניתנים מוצלחים שהצליחו להכניס למישהו שהם כועסים עליו בהפוכה".....

ברור שאנחנו יכולים לשלם על העברית בתשלום אם לא "נוח לנו" עם הפתרון שלכם, זו כלל לא הנקודה ואני חושב שלמרבית האנשים פה, שיש ציוד אודיו וידאו באלפי אם לא עשרות ומאות אלפי ש"ח, ה-235 ש"ח לא יישברו אותם, זו כלל לא הנקודה.
הנקודה היא בדיוק הסולידריות והכאב שבמקום לפעול חכם אתם פועלים מתוך כעס ואמוציות ומי שנפגע זה לא רק הם אלא גם אתם.
זה הכל.

הביקורת היא בונה, לא התרסה או תרעומת חלילה.
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

טיעון כמו "אם אתם לא מסכימים איתנו אז תשלמו 235 ש"ח זה לא טיעון רלוונטי בעיני".

כמה נקודות:

1. עובדה שלפי המספרים שדני דיבר איתי בשיחה שערכתי איתו, דווקא היתרון המספרי נתון לכם.

2. זה שגירסא חדשה של העברית שלכם עולה לכותרת בעיתון THE MARKER זה לא דבר של מה בכך ואני לא חושב שהקהילה או העיתונות מתעלמת מכם. נכון יש כמה בעלי בלוגים "ששכחו" להודיע על כך מאינטרסטים שונים. אישית זה דווקא טוב לי כי זה מראה לי טוב מאוד מי הבלוגרים האמיתיים ומי מלכך פנחה.

3. אני אישית עושה כמה צעדים בכדי לנסות ולהאיר על כל הנושא הזה ולהביא שינוי על ידי חשיפת המצב הנוכחי, בלי להיכנס ליותר מדי פרטים.

4. יש אתרים שמראש הכריזו על כך שיש להם אספקט מסחרי, אך לא פעלו כמו Iphones וצנזרו את התחרות (אני מנהל בפורום כזה שהוא בבעלות של חנות אינטרנטית - AVSFORUM, והצליח בזכות חוסר הצנזור שלו והפתיחות הרעיונית שלו).

5. אין ספק שזה מרגיז שאתר פרטי יכול לקחת צעדים שנראים שהם נגד האינטרסט הציבורי, זו זכותם המלאה.

6. זו גם זכותכם למחות בכל דרך שאתם רואים לנכון. השאלה היא האם הדרך הזו היא המחאה הנכונה עבורכם - כזו שמעבירה את המסר ומשאירה את אהדת הקהל שלכם אצלכם.

7. אני חושב שהקהילה מבינה (ואם לא מבינה, אז בהחלט מתקרבת להבנה) שכיום אין מקום שהוא מאוחד ומסודר לטובת הקהילה עצמה וללא אינטרסט פרטי משלו. אם היה לי כח נפשי, הייתי פותח אלטרנטיבה ל-Iphones בעצמי, אבל יש לי מספיק עבודה על הידיים כך שאין סכנה כזו...

8. העובדה המצערת היא שלאור המצב אין בעצם אלטרנטיבה, ולכן אנשים כותבים וסובלים. גם אני חוטא בזה למרות חוסר הסכם עם הדרך והבנה ששיטת העבודה ב-iphones מעוותת ו-COUNTER PRODUCTIVE.

9. אין ספק שהצלחתם לעורר הרבה תגובות ובהחלט הזזתם משהו על ידי הפעילות שלכם. הצעתי לדני הצעה פשוטה לעורר את תשומת הלב לנושא - כשנכנסים לאתר, להקפיץ הודעה או לפתוח TAB נוסף בדפדפן שבו יש עמוד שבו מוסברת עמדתכם כנגד צנזורה באינטרנט. כך תעלו את המודעות בלי לצנזר אף אחד. WIN WIN לכולנו.

10. הדוגמאות שקיימות כאן הן בדיוק מה שאני מתכוון. אם chrome לא היה מציג לי את microsoft.com, לא הייתי מתקין אותו, וכך כל דפדפן אחר. למי שזוכר, פעם Netscape היה עולה כסף ואז מיקרוסופט הוציאו את IE בחינם ובכך שברו את המודל הכלכלי שלו. עם זאת, בשום שלב אף אחד מהצדדים לא ירה לעצמו ברגל וצנזר את השני גם ברגעים הקשים ביותר.

אין שום ספק, אתם צריכים לעשות רעש ולהעלות את המודעות. מה שאתם לא מבינים כנראה זה שאתם לא המיעוט בסיפור הזה, אלא הרוב... 90% מהאייפונים שסביבי משתמשים בתוכנה שלכם בשלב הזה (כולל כאלה שרכשו את העברית בכסף, כשיצאה...).

אסור לאבד את הפוקוס מהמטרה - להיטיב עם הקהילה.

צנזורה בשיטת ש"ס (אני מקווה שאתם נגד הצעת החוק שלהם לצנזר את האינטרנט) זה יריה ברגל של כולנו.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

התפתחות רעה

http://www.iphoneil.net/?p=3119

לפי התיאור כאן, הצוות של העברית החינמית החליט לקחת פסק זמן ולא להמשיך ולפתח את העברית החינמית כצעד מחאה.

זה יום עצוב מאוד ומקווה שהחברים יחזרו בהם מההחלטה הזו.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #40 

צודקים!
במקום לשבח אותם על עבודתם הנאמנה באו אליהם בתלונות וקובלנות.
הייתי פועל כמותם בדיוק.

שאתה מקבל משהו בחינם אין כסף אתה לא יכול לבוא בתלונות על איכותו ו\או אילו דברים שלא נראים לך.
הברירה שלך היא מאוד מאוד פשוטה והיא לא להשתשמש.

איך אמר פעם פיני גרשון על ברונו שונדוב (ענק בגובה 2.20 שהגיע למכבי לפני הפיינל פור)
שמביאים לך סוס בחינם, אתה לא בודק לו את השיניים.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”