התקבלה החלטה..עכשיו להתחיל לשמוע

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685

שליחה

shineon
לא הבנתי למה צריך SB אם המחשב משמש כנגן?

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה

לא נראה לי ש danga התכוון להשתמש במחשב כנגן, הוא כותב בפוסט המקורי שהוא מחפש מגבר, רמקולים ונגן דיסקים.

גם זו אופציה, פחות מועדפת בעיני. אם כבר להוציא סיגנל אודיו מהמחשב עצמו אז רק באמצעות כרטיס סאונד חיצוני.

איכות החשמל היא גורם מכריע וספק הכוח של המחשב טוב מספיק בשביל ה beep שהמחשב משמיע כשהזכרונות לא עובדים או כשהמקלדת "תקועה", יותר מזה לא הייתי מנסה להוציא ממנו. בעיה נוספת היא הרעש האקוסטי של המאוורר(ים) והדיסק(ים) הקשיח(ים) כמו גם ההשראות האלקטרומגנטית שיוצרים המעבד, לוח האם, המנועים של המאווררים והדיסק הקשיח.

ל SB יש מסך LCD קטן ושלט רחוק (קטן גם כן) שמקלים מאוד על החיים והתפעול שלו מזכיר אלקטרוניקה בידורית ולא מחשב (עניין של טעם והעדפה).

אני לא אומר באופן קטגורי שלא ניתן להוציא אודיו סביר ממחשב, אני כן אומר שזה בעייתי (בעיות אפשר תמיד לפתור) ושזו לא תהיה הבחירה הראשונה שלי. סתם דעה של איש אחד.

zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עכשיו סיקרנת אותי :wink:

יש לי אוסף flac חדש והוא גדל מיום ליום.
רסיבר ישן onkyo 575.

אני חשבתי להוציא סאונד מיציאה קואקסלית מלוח האם ולרכוש DAC במחיר של 200$~ ומשם למערכת.

אם הבנתי אותך נכון, יש עדיפות ל DAC בתצורת USB?
או שאתה ממליץ על כ.קול USB ו DAC קואקסלי?

לגבי איכות החשמל, אני משתמש תמיד באל-פסק. אשמח לדעתך בנושא.?

danga פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה

יד שנייה לא בא בחשבון כרגע, סוג של עיקרון..אבל עקרונות יכולים גם הם להשתנות..נראה מה יהיה.
אני רוצה להשקיע במקור CDP כי זה יותר נוח לי ...אין לי איפה לדחוף מחשב בחדר....

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

danga זה כל היופי של ה Squeezebox - יחידה קטנטנה שמתחברת למחשב דרך הרשת (האלחוטית או באמצעות כבל) שמאפשרת לך להשאיר את המחשב במקומו. זה עובד, זה נשמע לא רע כפי שהוא ואפילו טוב מאוד דרך DAC איכותי, ומאפשר לך גישה לכל ספריית המוזיקה שלך בלחיצת כפתור.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837

שליחה

אני יכול להבין את הרתיעה הבסיסית מיד שניה. אופציה טובה בשבילך זה ללכת לחנויות שמחזיקות גם יד שניה (או רק יד שניה). במקרה כזה אם רכיב עושה בעיות או סתם לא מתאים אפשר להחזיר או לתקן. כמו כן חלקם, בהסדר בטחונות סביר יוכלו לתת לך לקחת את המכשירים הביתה לבדוק תאימות עם החדר, שאר הרכיבים וכו'. כמו כן גם יתנו אחריות מסוימת. אמנם סביר להניח שתשלם יותר מאשר אם הייתה קונה מאדם פרטי אבל את היתרונות כבר הבנת. מניסיון זה שווה. אני יכול להמליץ על שתיים שאני מכיר והן:
רדיו כוכב בת"א, אם אתה בגישת הישן והטוב-וינטאג'.
פיוז בגבעתיים לרוב ציוד יותר מודרני ויש גם מתצוגה.
כל יום לומדים משהו חדש

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

zivw כתב:עכשיו סיקרנת אותי :wink:

רסיבר ישן onkyo 575.

אני חשבתי להוציא סאונד מיציאה קואקסלית מלוח האם ולרכוש DAC במחיר של 200$~ ומשם למערכת.

...
גם אני מוריד את ספריית המוזיקה למחשב. הספקתי להוריד כ 300 דיסקים (בערך 80GB ב flac) ויש לי עוד הרבה, הרבה דיסקים להוריד.

אודיו דיגיטלי ואודיו מבוסס מחשב זה תחום הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי. חיפוש בגוגל יעלה המון מאמרים, דעות,וגישות שונות ולפעמים גם קוטביות.

לא ידוע לי על יתרונות של DAC USB מעבר לנוחות ההתקנה. USB הוא תקן בעייתי מבחינת העומס על המחשב ומערכת ההפעלה, מה שיכול להתבטא ב jitter גבוה (בעיות timing של הסיגנל הדיגיטלי). מה גם שכשאתה מחבר לUSB בנוסף ל DAC גם מדפסת, דיסק חיצוני, דיסק און קי, עכבר, מקלדת אתה מתחיל להכנס לבעיות.

חברה מעניינת שמתמחה ב USB DACS היא Wavelength Audio. הפתרון שלהם הוא חיבור USB אסינכרוני ובמילים אחרות ה DAC מושך את הביטים לפי ה Clock שלו ולא מסתמך על ה Clock של המחשב. תוכל לקרוא עוד בקישור הבא : www.usbdacs.com/Concept/Concept.html.

גישה אחרת מתבססת על תקן בשם I2S: העברת סיגנל אודיו דיגיטלי (דו או רב ערוצי) על כבל רשת כשבכל זוג מוליכים שזורים אפשר להעביר גם סיגנל וגם clock. חברה שמתמחה בפתרונות מבוססי I2S היא Empirical Audio. תוכל למצוא המון אינפורמציה באתר שלהם בכתובת הבאה : www.empiricalaudio.com.

נכון לעכשיו מדובר במוצרים יקרים אבל שווה להקדיש את הזמן ולקרוא מה שיש להם להגיד - אפשר למצוא הרבה אינפורמציה באתרים שלהם ונראה שהחבר'ה האלה יודעים על מה הם מדברים. אני מאמין שחברות נוספות יאמצו טכנולוגיות מתקדמות ושהעסק הזה יהפך בעתיד ל mainstream.

עוד שתי חברות מעניינות שעוסקות באודיו דיגיטלי (אם אתה רוצה לקרוא עוד חומר) הן MSB ו Audio Synthesis שמייצרות ממירים דיסקרטיים - כלומר בבניה עצמית ולא בצ'יפ. גם באתרים שלהם תוכל למצוא המון חומר, הנה הקישורים: www.audiosynthesis.co.uk וגם www.msbtech.com.[/b]. שתי החברות האלה מתעלמות מה clock המקורי ופותרות את בעיית ה jitter באמצעות reclocking. שוב, נכון לעכשיו מדובר בפתרונות יקרים אבל שווה קריאה אם אתה מתעניין בתחום.

קשה לי להמליץ על מוצר, אני לא מכיר את רובם ולא מבין מספיק בתחום. הייתי מציע לשמור על אופציות פתוחות, כלומר לקנות DAC שיכול לקבל גם USB, גם קואקס וגם כבל אופטי. ברמות המחירים האלה כדאי לבדוק אם DAC חיצוני משפר בכלל את איכות הצליל (זה לא מובן מאליו).

לגבי האל-פסק אני לא ממש יודע לומר, עדיף לבדוק. נסה עם ובלי ותסמוך על האוזניים שלך.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

shineon כתב:
איכות החשמל היא גורם מכריע וספק הכוח של המחשב טוב מספיק בשביל ה beep שהמחשב משמיע כשהזכרונות לא עובדים או כשהמקלדת "תקועה",
...
מה זה "חשמל איכותי" ואיך מודדים/בודקים/שומעים איכות של חשמל?
אם הספק במחשב מספק חשמל "איכותי" דיו לפעולה של מכונה מורכבת כמו מחשב, אני בטוח שהוא מסוגל גם לספק את הצרכים הפנומנלים של מעבד אודיו, לא?!

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חשמל "איכותי", כשמדובר בזרם חילופין, זה גל סינוס מדוגם בתדירות קבועה בלי קפיצות או נפילות מתח. זה לא מה שאנחנו מקבלים מחברת חשמל וזו גם הסיבה שאנשים כמוני וכמוך בוחרים לחבר את המחשב ל surge protector ואל פסק. ספק הכח של המגבר, ה CDP ומה שלא יהיה אמור להפוך את זה להספקה רציפה ומדויקת של זרם ישר בלי רעשים על הקו. כשמדובר במכשיר שצורך הספק גבוה (למשל מגבר) ספק הכח שלו אמור להיות מסוגל גם לתת מענה מיידי לדרישות זרם משתנות בלי "לגמגם".

אפשר לשמוע רעשים על רשת החשמל וקיימים פתרונות (כמו למשל כבלי חשמל באיכות גבוהה, שנאים מבדלים וכו') שמשפרים מאוד את הסאונד. תאמין לי, שומעים את זה. אפשר גם לשמוע מתי הגנרטורים של חברת חשמל "חנוקים" - בימי הקיץ החמים המערכת נשמעת פחות טוב בדרך כלל בגלל צריכת החשמל הגבוהה, בסופי שבוע ובשעות הערב לרוב המערכת תשמע יותר טוב.

ציוד אודיו אנלוגי רגיש יותר להפרעות על רשת החשמל מכיוון שההפרעות האלה עוברת את כל הדרך עד הרמקול והאוזן שלנו יכולה להרגיש בהן. מחשבים ומעגלים דיגיטליים פחות רגישים לבעיה הזאת בדרך כלל מכיוון שהם עובדים עם 0ים ו 1ים בלי ניואנסים באמצע.

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש חברות, כמו naim audio למשל, שמייצרות ספקי כוח ברמות איכות ומחיר שונות ושמסלול השדרוג שלהן מתבסס על החלפת ספק הכוח.

או חברות מתמחות בטוויקים שמייצרות ספקי כוח איכותיים יותר לציוד של יצרנים אחרים. ההבדל בסאונד יכול להיות מורגש מאוד.

zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב אני מבין שהתקציב שלי בעייתי. אם כך נדחה ונגדיל את התקציב.

אני המרתי 220 דיסקים שמסתכמים ב 40gb, באיזו דחיסה אתה משתמש?

בהחלט מסתמן כנושא סבוך אבל זה חלק מהעניין :)

במידה ולא אחבר כלום ליציאות USB מלבד DAC, עדיין תהייה לי השפעת jitter גבוהה או זניחה?
בהחלט סיפור יקר.

תודה על ההכוונה. (Y)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

flac. זה חוסך לי בערך 45% בממוצע. כותרים ישנים שיצאו כתקליט בודד מוגבלים ל45 דקות ולכן תופסים פחות מקום על הדיסק. עם הזמן הדיסקים התארכו וחלק גדול מהמוזיקה שקניתי בשנים האחרונות ממלא CD עד הסוף.

לא הייתי מוותר כל כך מהר. יש לך המון אופציות אפשריות להוציא סאונד מהמחשב. אפשר לבדוק אופציה של כרטיס סאונד איכותי, לדעתי בעדיפות לכרטיס שהמעגלים האנלוגיים שלו ביחידה חיצונית. אפשר גם לבדוק איזה DACים קיימים בתקציב שלך או בחיבור קואקס או USB כמו שהצעת, או להשתמש בסטרימר.

יש המון כיוונים אפשריים וההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לתת עדיפות לפתרון שאתה יכול להקשיב לו ורק אז להתחייב.

מיוזיק שופ http://www.music-shop.co.il/Store_index.cfm?CatID=1
חלילית http://www.halilit.com/?action=reclist& ... 2&cat_id=5
מוזיקה 10 http://www.music10.co.il/shop/index.php/cPath/25_26
http://www.music10.co.il/shop/index.php/cPath/25_91
די ג'י שופ http://www.djshop.co.il/category/sound_cards

אני הייתי שוקל גם את ה Squeezebox כאופציה. הוא נופל בתקציב שלך ותוכל אם תרצה להוסיף לו DAC בשלב מאוחר יותר.

תהנה!
נערך לאחרונה על ידי shineon ב 26/10/2008 14:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627

שליחה

מצטרף להמלצת החברים לקניה מיד שניה - אני בטוח שהבנת למה זה עדיף, בלי קשר לנושא העיקרון שלך.

וקצת חומר למחשבה :wink: :
קניית ציוד איכותי מיד שניה הוא בדרך כלל - אם לא תמיד, מאנשים מביני עניין,רציניים,"חולים בראש" - אנשים אלו יודעים לשמור על הציוד שלהם בקנאות, ואפילו מוגזמת, משתדלים לתת יחס יומיומי לציוד שלהם - הווה אומר, מנקים,בודקים כל אינצ בזכוכית מגדלת ומנקים שוב, כמו כן, אנשים "מופרעים" אלה יודעים איך להפעיל את הציוד שלהם בדרך הכי נכונה ללא גרימת נזק כלשהו ממנו "אחרים" במקרה זה,כמוך, פוחדים ובכך מתרחקים מציוד יד 2 ומפספסים בענק.
המלצה נוספת שלי, אם בעתיד תתגמש דעתך לכיוון יד שניה, עדיף לקנות ציוד יד שניה מיד פרטית ולא מחנות - אתה תחסוך הרבה הרבה יותר כסף.

כך או כך, שיהיה בהצלחה (Y)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Mash כתב:מצטרף להמלצת החברים לקניה מיד שניה - אני בטוח שהבנת למה זה עדיף, בלי קשר לנושא העיקרון שלך.

קניית ציוד איכותי מיד שניה הוא בדרך כלל - אם לא תמיד, מאנשים מביני עניין,רציניים,"חולים בראש" - אנשים אלו יודעים לשמור על הציוד שלהם בקנאות, ואפילו מוגזמת, משתדלים לתת יחס יומיומי לציוד שלהם - הווה אומר, מנקים,בודקים כל אינצ בזכוכית מגדלת ומנקים שוב, כמו כן, אנשים "מופרעים" אלה יודעים איך להפעיל את הציוד שלהם בדרך הכי נכונה ללא גרימת נזק כלשהו ממנו "אחרים" במקרה זה,כמוך, פוחדים ובכך מתרחקים מציוד יד 2 ומפספסים בענק.
המלצה נוספת שלי, אם בעתיד תתגמש דעתך לכיוון יד שניה, עדיף לקנות ציוד יד שניה מיד פרטית ולא מחנות - אתה תחסוך הרבה הרבה יותר כסף.

...
כל זה נכון אבל אני מכיר גם סוחרים מנוסים שנפלו בפח וקיבלו בטרייד אין ציוד תקול מ"אודיופילים ששומרים על הציוד שלהם". חבר'ה תאזנו קצת את התגובות שלכם - לא כל ציוד יד שניה הוא איכותי ותקין ובדיקה זהירה ויסודית של הציוד והמקור ממנו הציוד מגיע מתבקשת תמיד ובכל מקרה. [/b]

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shineon כתב:
Mash כתב:מצטרף להמלצת החברים לקניה מיד שניה - אני בטוח שהבנת למה זה עדיף, בלי קשר לנושא העיקרון שלך.

...
כל זה נכון אבל אני מכיר גם סוחרים מנוסים שנפלו בפח וקיבלו בטרייד אין ציוד תקול מ"אודיופילים ששומרים על הציוד שלהם". חבר'ה תאזנו קצת את התגובות שלכם - לא כל ציוד יד שניה הוא איכותי ותקין ובדיקה זהירה ויסודית של הציוד והמקור ממנו הציוד מגיע מתבקשת תמיד ובכל מקרה. [/b]
...
אתה בחרת בדוגמת הסוחרים כדוגמא ממש לא טובה לדעתי, (כי לא דברתי עליהם)
סוחר שמבצע טרייד אין על מוצר - עושה את הרווח שלו עם המוצר שקיבל או בלעדיו, בוא נתחיל מזה, גם אם למשל יש דרייוור לא תקין - עלות התיקון לאותו סוחר די זניחה לעומת בנאדם פרטי.
אם נמשיך... לא מדובר כאן בסוחר, אלא בבחור רגיל שבא לקנות את אותו מוצר משומש - ואף אחד לא מכוון אקדח לראשו ומאלץ אותו לקנות חתול בשק ולקחת את הרמקולים (נניח) בלי לחשוב יותר מפעמיים. יש עיניים,יש אוזניים-גם אם הן לא מאומנות,תמיד אפשר להיעזר בחברים... איפה אמרתי שלא צריך לבדוק?

אותם סוחרים מנוסים "שנפלו בפח" פשוט רצו לעשות את העסקה ולכן מצב הציוד המשומש לא היה בראש מעיינם.

דבר אחרון - התגובה שלי בפול balance - לא יכולה להיות יותר מאוזנת מזו. :wink:

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הסוחר שאני חושב עליו דוקא "נשרף" עם ציוד לא זול. יותר גרוע מזה - הוא נתן לי בהשאלה כבל אופטי תקול שגם אותו הוא קיבל מאותו אדם לחיבור עם ממיר יקר שקניתי ממנו (מהסוחר). לרגע מלחיץ אחד לא ידענו אם הבעיה במממיר או בכבל. כשהתבררה התקלה הוא חיבר 1 + 1... תתפלא יש גם אודיופילים לא הגונים.

גם אני חושב שכשהתקציב מהווה מגבלה שווה לבדוק אופציה של יד שניה אבל רצוי לעשות את זה בזהירות המתבקשת.

תגובה לא מאוזנת קרי תגובה שעלולה לגרום למישהו שחדש בתחום לקנות מוצר תקול או לא מתאים בעיניים עצומות. ואם אתה מדבר על full balanced אז אתה בטח יודע שמוליך אחד מוביל את הסיגנל בפאזה חיובית והשני בפאזה שלילית. מוליך אחד צועק "כן כן" והשני מתקומם "הכל להפך!" :)

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shineon כתב:הסוחר שאני חושב עליו דוקא "נשרף" עם ציוד לא זול. יותר גרוע מזה - הוא נתן לי בהשאלה כבל אופטי תקול שגם אותו הוא קיבל מאותו אדם לחיבור עם ממיר יקר שקניתי ממנו (מהסוחר). לרגע מלחיץ אחד לא ידענו אם הבעיה במממיר או בכבל. כשהתבררה התקלה הוא חיבר 1 + 1... תתפלא יש גם אודיופילים לא הגונים.

גם אני חושב שכשהתקציב מהווה מגבלה שווה לבדוק אופציה של יד שניה אבל רצוי לעשות את זה בזהירות המתבקשת.

תגובה לא מאוזנת קרי תגובה שעלולה לגרום למישהו שחדש בתחום לקנות מוצר תקול או לא מתאים בעיניים עצומות. ואם אתה מדבר על full balanced אז אתה בטח יודע שמוליך אחד מוביל את הסיגנל בפאזה חיובית והשני בפאזה שלילית. מוליך אחד צועק "כן כן" והשני מתקומם "הכל להפך!" :)
...
(Y)
לסיכום, לא לפסול מראש כלום.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

zivw כתב:עכשיו סיקרנת אותי :wink:

רסיבר ישן onkyo 575.

...
אני חושב ש shineon סיכם את הנושא די טוב ולכן אני לא אוסיף הרבה , אני רק יכול לומר לך מה אני בחרתי כמסלול לנגן דיגיטאלי .
אני העדפתי להוציא את הסאונד מהמחשב , ולכן קניתי את המוצר הזה:
http://www.bluecircle.com/index.php?page_id=7196
מה שהוא עושה , הוא מאפשר לך לקבל USB ולהוציא אות מסונכרן ללא בעיות לDAC שיכול לקבל שלושה סוגים של DATA דיגיטאלי .
כמו כן הוא מכיל בתוכו DAC פשוט , אבל מביקורות ברשת די טוב . היתרון האו שאפשר להתחיל איתו , ואז כשמשדרגים לDAC יותר טוב , הDAC מקבל את האות מהTHINGEE ולא מהמחשב ישירות. אתה יכול להשתמש בכבל של 3 מטר לUSB וכך יש לך אפשרות לשים את הDAC בארון של המערכת
המכשיר עצמו הוא טיפה מכוער אבל לא ממש צריך להטריד אותך . לענ"ד זה פותר הן את הבעיות של קלוק מהUSB , והן את הבעיה של רעשים מגנטיים/אחרים שהמחשב והספק שלו יוצרים.

דבר נוסף שאני שוקל , זה להשתמש בנגן אייפוד עם דוק של וואדיה , שם אני מקבל נגן מבוסס בטריה שמוציא אות דיגיטאלי לDAC שאבחר . זה אמור להיות נגן היי אנד יחסית לפתרון מבוסס מחשב.

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מה זה???? זה ללא ספק יצרן האודיו הכי לא קונוונציונל והכי "שרוט" ביקום כולו! אני חש כאב בחזי, האם זאת אהבה? (l) (l) (l)

שתי התמונות הראשונות הן של מוצרים מהאתר שלהם... אין הרבה הסברים באתר, אתה בטוח שה thingee פותר את בעיית הקלוק ושלא מדובר ב USB DAC ככל היתר?

קבל קישור למוצר (יקר) שאמור לעשות בדיוק את זה: www.empiricalaudio.com (תמונה שלישית ואחרונה). קופסה קטנה ושחורה שמקבלת סיגנל USB, מתזמנת אותו מחדש ומוציאה אותו באמצעות כבל רשת I2S לממירים שתומכים בפורמט. לא מכיר את המוצר מקרוב, לא בחנתי אותו ולכן אני גם לא יכול להמליץ עליו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

shineon אתה יודע מה הבדלי המחיר בין האמפריקל ובין הבלו סירקל ?
חוץ מזה עד כמה שהבנתי , הם עושים קלוק פנימי , תבדוק בתיאור המוצר
ומה זה לכול הרוחות הארנק עם הנעליים ? התחלת לי לעשות כאן אופנת נשים :lol: להזכירך זה פורום אודיו , אנא כבד את המשתתפים ואל תזכיר להם כמה זה עולה לרצות את הבת זוג אם הגזמת :lol:

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”