האם לדעתכם יבואנים/חנויות אודיו-וידאו צריכים לפרסם מחירים ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

MadCow כתב:לדעתי הם דווקא עושים לעצמם נזק. קח את המקרה שלי, תחשוב כמה אנשים פוסלים את הרמקול הזה כי הם רואים את המחיר באינטרנט ומראש לא יטרחו להתקשר.

לגבי עניין המודעות הצרכנית - אני חייב להתוודות שאת כל עניין התמחור הבעייתי הבנתי דרך האתר הזה, מכל מיני שרשורים שונים וזה אחד הדברים שדירבנו אותי ללכת להאזין בזמנו. בינתיים הרוב ממשיך להתעדכן דרך האינטרנט והיבואנים פשוט מפסידים לקוחות.
...
לדעתי עדיף לדעת מראש מה העלות , ומה היכולת שלך לשלם .
ברור שכל אדם שיבקש הנחנה יקבל , ולכן כדאי לדעת את המסגרת .
אי פרסום מחירים לעיתים מייצר נזק וטראפיק מיותר אצל יבואן .
אדם מתרשם מרמקול , ע"פ מראה , מיתוג וכו...
הוא מתקשר ליבואן , מטריד אותו ובסוף מגלה כי אין ביכולתו לשלם .
כתוצאה מזה ניפגע היבואן , בזבזו לו את הזמן .
והלקוח מאוכזב החלום פג.

אבל בישראל , (מבלי לבצע הכללה כמובן ) יבואנים חושבים שהם בברכת דגים .
שמים פיתיון , ומה שעולה בחכה עולה.

כפי שכתבתי בתחילת השרשור , אני לא רואה סיבה למה יבואנים החליטו להחביא מחירים .
כיום רק ארמה , ואורק מפרסמים מחירים .
ולעומת זאת איל פור הוריד את המחירים מהאתר שלו , כך עשה גם עופר שחורי .
צר לי שזה כך .

אני לא בטוח אבל קיים חוק בישראל שאם אתה ניכנס לחנות המחירים חייבים להיות מפורסמים , הבעיה היא שזה לא חל על המרחב האינטרנטי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

צפיד,
הנושא הזה בטיפול ולמעשה כבר קיים.
תחת "ביקורות מוצרים" אפשר לשים גם חנויות ונותני שירותים כ"מוצר" ולתת עליו חוות דעת של גולשים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

פרסום מחירים

שליחה

אנחנו לא מפרסמים מחירים באתר, אם כי שקלנו לעשות זאת.

הסיבה היא פרוזאית ופשוטה: המחירים משתנים כל הזמן, בכפוף לשערי המטבע. יש לנו באתר עשרות רבות של מכשירים, ועדכון שוטף של מחירים לכולם דורש השקעה כספית גדולה מדי.

אין לזה שום קשר לטקטיקת מכירה כזו או אחרת - עובדה, אנחנו שולחים מחירי מוצרים בדוא"ל לכל מי שמבקש.

אגב, בניגוד למה שכתב איל, מעולם לא פרסמנו מחירים למוצרים באתר, ולכן לא יכולנו גם להוריד אותם. מה ולמה עשו יבואנים אחרים אני לא יודע.
איל פור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

איל , מאחר ואתה יבואן בעל נציגויות רבות אין ספק שהדבר מסובך ,ולכן אתה יכול לבחור מוצרים מדגמיים מכל חברה ולפרסם את מחירים .
לגבי שינויים במחירים בהתאם לשינויי מטבע חוץ גם כאן קיימים פתרונות כגון זה למשל
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=29312

בקיצור אין סוף ליצירתיות , ויתרה מזאת אני סבור שאם היית חושב שזה יקדם לך מכירות היית מספרסם מחירים .
יתכן וכדאי להחליף את הפלטפורמה לאתר שלך , שתאפשר לך שיפוריים מבלי הרבה מאמץ.
הרצל אמר "אם תרצו אין זו אגדה "
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

שליחה

אייל
אם אתה באמת רוצה להציג מחירים אני חושב שאין דבר קל מזה:
לכולם ברור שהמוצרים אותם אתה מוכר אתה מייבא כך שאין בעיה להציג את המחיר לצרכן ע"פ מטבע ארץ היבוא,ובשביל להרגיע את השלטונות תכתוב מחיר משוער בש"ח
כך תוכל להציג עצמך כסוחר "שלא מחפש את הקומבינה"
מה דעתך?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

לצערי אני נתקלתי השבוע בדיוק במה שאמר מרטין - מחיר ל'מבינים' ומחיר ל'לא מבינים'... לצערי בחנות יקירת האתר 'פיוז'. חבל שגם במקומות כאלה צריך להיות זהיר (n)

בכל מקרה אני למדתי את הלקח שאייל פרסם (לשמחתי עוד לפני נסיון קניה) - מי שהולך לשמוע מוצר, עדיף שידע כמה משלמים עליו בפועל. מרוב משחקים על המחיר אתה כבר יכול להתבלבל.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לגבי האתר הספציפי שלי

שליחה

תודה על ההצעות, בדקתי אותן כבר מזמן (ועוד אפשרויות) עם מי שמנהל לי את האתר והן לא פרקטיות.

לגבי פרסום מחירים בחו"ל: אני עובד עם יצרנים המתמחרים ב - 4 סוגי מטבעות שונים. פרסום כזה רק יבלבל - מישהוא יראה מחיר בפאונד, יזכור את המספר ויחשוב שזה דולר, יגיע אלי וירצה לקנות ויסתבר שאנחנו לא באותו גל ... בקיצור בלגן מוחלט.

לגבי פרסום מוצרים מדגמיים: אם אאעשה את זה זה יראה כאילו אני מנסה "להסתיר" מחיר של מוצרים מסוימים ולפרסם מחיר של מוצרים ספציפיים. שוב, בעיה.

כשבאתר יש מאות מוצרים, ואתה רוצה להיות עם יד על הדופק ולתת מחיר הגון שכן מושפע משינויי מטבע (לא להניח מראש שדולר שווה 4.4 ש"ח לחצי השנה הקרובה ולהשאיר את המחיר לפי שער זה יקרה מה שיקרה) אין הרבה ברירה.

בעצם יש ברירה: אפשר לשים אתר "שטאנץ" מסחרי, שבבנוי מראש לעדעון מחירים מיידי. יש אתרים כאלה לכמה חנויות, בעיקר לחנויות שמוכרות בייחוד באינטרנט. העדכון שם מיידי יותר - אבל האתר נראה לא משהוא, הוא מוגבל מבחינת מידע והסברים וכ"ו. גם זו לא אופציה מבחינתי.

כאמור, הנושא עלה כשתכננו את האתר, העלויות שנתן לי המנהל שלו גדולות, ואם הייתי נוקט בשיטה זו הצרכן (שהיה צריך לשלם עלויות אלה) היה נפגע. אגב, בלוח היד השניה באתר יש מחירים מכיון שהם לא משתנים, לרוב.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בעצם יש ברירה: אפשר לשים אתר "שטאנץ" מסחרי, שבבנוי מראש לעדעון מחירים מיידי. יש אתרים כאלה לכמה חנויות, בעיקר לחנויות שמוכרות בייחוד באינטרנט. העדכון שם מיידי יותר - אבל האתר נראה לא משהוא, הוא מוגבל מבחינת מידע והסברים וכ"ו. גם זו לא אופציה מבחינתי.
...
לא הבנתי מה הקשר בין היכולת לעדכן מחירים למבנה האתר שלך.
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הקשר

שליחה

יש אתרים מסחריים שנבנו מראש בפורמט שבו העידכון קל ומהיר יחסית.

באתר שנבנה עם עדיפיויות אחרות, העידכון ערוך יותר ומייגע, ולכן יקר.
איל פור

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577

שליחה

בכל מקרה, ללא קשר למה שכתב פה אייל, יש הרבה סוחרים ש"לא נותנים מחירים בטלפון" ועוד הרבה סוחרים ש"אם תבוא אלי עם ההצעה של המתחרה, אני אתן הצעה יותר נמוכה"
הם למעשה הרוב.
ולגבי מי שכתב שזה מקומם אותו שיש מחיר "למבינים" ומחר אחר ל"לא מבינים" - זוהי דרכו של עולם, ידע הוא כוח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

פני הסוחרים כפני הלקוחות.

זה כמו שתנסה לשכנע מישהו בתאילנד לתת לך מחיר סופי וקשיח, הוא יסתכל עליך כמו על חייזר.

הישראלי חייב את העסקה הטובה ביותר. הרי אנחנו מכירים את הסחורה, יושבים בחנות שעתיים ומטרטרים את היבואן ואת כל העולם ובסוף מייבאים אישית את המכשיר....

בקיצור, אין לנו על מה להלין חוץ מעל עצמינו.. גם אני חטאתי לא פעם בכך שהלכתי עם המחיר הזול יותר והתמקחתי עד זוב דם בשביל 100 ש"ח... אני חושב שזה טבוע בגנטיקה שלנו. מה שעובד בארה"ב (לא יזיז להם מילימטר אם החנות לידם מוכרת את אותו מוצר ב-10 דולר פחות, הם לא יתכופפו, נקודה) לא יעבוד בתאילנד (אין מחיר, מה שתתווכח יותר, ככה תוריד יותר).

עם כל הטיילנים לתאילנד ולארה"ב אנחנו איפה שהוא באמצע. להגיד שזה רע?

לא חושב שזה כ"כ רע, בסופו של יום האפשרות שלנו לעכוף חוקים ומחירים קשיחים זה חלק מהיופי של הנוף הישראלי.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

niron כתב: ולגבי מי שכתב שזה מקומם אותו שיש מחיר "למבינים" ומחר אחר ל"לא מבינים" - זוהי דרכו של עולם, ידע הוא כוח.
...
נכון, ועכשיו אני אפילו יותר חכם ויודע לא לקנות שם :lol:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

א. אפשר לשים שהמחיר לפי שער דולר X - הלקוח יכול להבין כמה המוצר שווה - חוץ מזה התנודות בשער לא כאלה גבוהות - ואפשר אחת לחודשיים או בתנודות גדולות באמת לשנות את המחירים באתר
ב. - אם אני לא טועה, זה לא שכל שבוע היבואן/החנות מקבלת משלוח חדש - כלומר המחיר של המוצר נקבע רק אחת לכמה זמן - ולא מתעדכן בכל שינוי של הדולר (או שאני טועה?)

בעלויות שרוב חברי האתר משקיעים - אם המחיר בחנות שלך או של מישהו אחר - ייראו - גם אם החנות שלך מרוחקת יחסית - אני אעדיף לבוא אליך (טוב נו - גם שירות טוב הוא סיבה טובה - וזה חלק מהשירות)
אני אישית - למרות שגר במרכז - נסעתי לחנות בצפון במיוחד - רק כי שמעתי על היחס המיוחד והמחירים הטובים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

מבלי לקרוא את כל השרושר אני חושב שפרסום המחיר רק יעשה רע לצרכנים מהסיבה הפשוטה :
תמיד עדיף להיכנס לחנות בחוסר וודאות לגבי מה עולה יותר ממה. ככה הבחירה היא יותר אובייקטיבית.
כמובן שאם המחיר לא מתאים אז לא תתבצע קנייה. השאלה היא למה להגביל את עצמך מראש ?
למה לא לשמוע גם דברים יקרים ( בלי לדעת שהם יקרים ) ואח"כ לגלות שההבדל במחיר לא מצדיק את ההבדל באיכות ?
כמובן שגם ההפך יכול לקרות אבל שוב, אם אתה לא נכנס לחנות או מוותר על שמיעה של מכשיר כלשהו רק בגלל שאתה יודע שהוא יקר
אתה מוותר לעצמך ועושה חצי עבודה בתהליך הבחירה. כתוצאה מכך התהליך לא נכון ולא קוהרנטי והבחירה בהתאם.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

MadCow כתב:
niron כתב: ולגבי מי שכתב שזה מקומם אותו שיש מחיר "למבינים" ומחר אחר ל"לא מבינים" - זוהי דרכו של עולם, ידע הוא כוח.
...
...
לא אתה לא.
בתור "מבין" (שהרי אתה כותב בפורום הזה) אתה תרצה לנצל את היתרון היחסי שלך על פני ה"לא-מבינים" ולהשיג מחיר טוב לעצמך.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

niron כתב:
MadCow כתב:
...
...
לא אתה לא.
בתור "מבין" (שהרי אתה כותב בפורום הזה) אתה תרצה לנצל את היתרון היחסי שלך על פני ה"לא-מבינים" ולהשיג מחיר טוב לעצמך.
...
אני חושב שלא הבהרתי את עצמי כראוי. דווקא בגלל ההבנה שלי והרצון לקבל מחיר טוב נוכחתי לדעת כי מה שמרטין אמר הוא 100% נכון. גם אם אני אוכל לקבל מחיר ל'מבינים' (ואני יכול כמו שכולם פה יכולים) אני עדין אמנע מלקנות שם כי ניסו לתמרן אותי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

Re: הקשר

שליחה

אילפור כתב:יש אתרים מסחריים שנבנו מראש בפורמט שבו העידכון קל ומהיר יחסית.

באתר שנבנה עם עדיפיויות אחרות, העידכון ערוך יותר ומייגע, ולכן יקר.
...
זה לא חייב לבוא זה על חשבון זה.
אם לא תכננת את זה מראש, אז לגיטימי, אבל אין מגבלה טכנולוגית או עקרונית.
About.me

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

MadCow כתב:
niron כתב:
MadCow כתב:
...
...
לא אתה לא.
...
אני חושב שלא הבהרתי את עצמי כראוי. דווקא בגלל ההבנה שלי והרצון לקבל מחיר טוב נוכחתי לדעת כי מה שמרטין אמר הוא 100% נכון. גם אם אני אוכל לקבל מחיר ל'מבינים' (ואני יכול כמו שכולם פה יכולים) אני עדין אמנע מלקנות שם כי ניסו לתמרן אותי.
...
מה זאת אומרת? תעדיף ללכת לחנות שמוכרת באותו המחיר לכולם (אם יש חיה כזאת) ולשלם יותר?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

הסיכוי שאקנה מאתר/חנות שמפרסמים מחירים הוא הרבה יותר גבוה מאלה שלא-משום שאני עושה לעצמי הרבה חישובים וההשוואות

לפני קניה של כל מוצר,ויהיה לי מאד לא נעים להתקשר יותר מפעם אחת לאותה חנות או לרשום לעצמי מחירים בזמן השיחה

זה מאד לא נוח,והלא נוח הזה יכול לגרום לי לא לקנות
אמן מייסר

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אין לי עודף כסף ,
לא גדל בחצר שלי עץ עם שטרות ,
לא קיבלתי ירושה,
אני שכיר כמו רוב החברים כאן ,

רוצה לומר , אני לא מזלזל בכסף , ובוודאי מעדיף לשלם כמה שפחות על מוצרים ( מכל סוג ) .

אך :

לעיתים העניין הוא לא המחיר ,צריך לראות את כל התמונה ,
אני מעדיף לשלם קצת יותר ובלבד שהסוחר שאקנה ממנו יהיה הגון ,
יהיה אמין , שהמוצר מיובא ע"י היבואן הרשמי , וכו' וכו' .

זאת דעתי .

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”