שילוב ציוד אודיו מקצועי במערכת

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #21 

הנסיון שלי עם ציוד אודיו שמיועד לשוק המקצועי ממש קטן.ניסיתי אוזניות והסאונד היה שונה לגמרי ממה שהכרתי מאותה חברה (AKG) ובכלל לא אהבתי. הסאונד היה ממש מרוח. בסופו של דבר הלכתי על אוזניות HIFI, שנשמעו לי יותר לעניין. גם מוניטורים של ימאהה נשמעו לי חדים בטירוף וחסרי נפח.

אני לא יכול להסיק מהמקרים האלו על הכלל (בעיקר כי היה מדובר בציוד יחסית זול) אבל כנראה שבאמת מדובר בציוד 'שקוף' שמטרתו לתת את התמונה האמיתית ובסופו של יום האוזן שלנו מתרגלת לגוונים שמערכות HIFI נותנות.

למה אין מודעות ? כי מראש מגדירים את זה 'ציוד PRO', 'אוזניות לאולפנים' וכל מיני קשקושים כאלה. עקרונית, אני לא חושב שיש מה לפסול ציוד כזה מראש. מי שאוהב, שילך על זה. ממה שנראה לי, לפחות בדרגות מחיר הנמוכות יחסית, רמת הבנייה והגימור של הציוד המקצועי גבוה הרבה יותר מהביתי.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #22 

אני דווקא הייתי שמח להמשיך את הקו ה- PRO שלי (כלומר מהמיקסר והלאה), רק הבעיה שנגיד המוניטורים האקטיביים רובם (בזמנו) היה ללא אמצעי שליטה (שלטים, מתג On/off במקום לא נוח וכד').
באופן כללי אני חושב שסיבה היחידה שציוד ה - PRO לא נפוץ בבתים רבים היא חוסר התאמה של הנ"ל לצרכים של קונה הממוצע.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #23 

valer_valer כתב:אני דווקא הייתי שמח להמשיך את הקו ה- PRO שלי (כלומר מהמיקסר והלאה), רק הבעיה שנגיד המוניטורים האקטיביים רובם (בזמנו) היה ללא אמצעי שליטה (שלטים, מתג On/off במקום לא נוח וכד').
באופן כללי אני חושב שסיבה היחידה שציוד ה - PRO לא נפוץ בבתים רבים היא חוסר התאמה של הנ"ל לצרכים של קונה הממוצע.
...
אני לא חושב שהאודיופיל הוא קונה ממוצע. הרי יותר נוח רסיבר ק"ב מאשר טרנספורט, DAC, קדם מגבר ומגבר הספק ובכל זאת יש כאן לא מעט עם לפחות חלק מהשילוב השני. הרי כולנו מחפשים את ה"חוויה/צליל המושלם" וזאת לפעמים על חשבון נוחות, אסתטיקה שלא לדבר על עלויות. מהניסיון הקטן שלי עם מכשיר בן 20 בערך שאין עליו שום מידע ברשת (אפילו היצרן הודיע לי שאין לו מידע על המכשיר), כדאי לשמור על ראש פתוח גם לגבי ציוד PRO.
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”