yes דורשת לערוך שימוע ציבורי בנושא כניסת חברות הסלולר ל VOD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

Shed כתב:puca - לא אכפת לי מהשוק, אבל אכפת לי מהשירות והמוצר שאני אקבל.
לא תמיד פתיחת שוק לתחרות לא מבוקרת היא דבר טוב. ואף אחד לא אמר ש"כללי השוק" יביאו אותנו לנקודה האופטימלית. במיקרים רבים - ההיפך הוא הנכון.

אם כניסה של חברות נוספות לשוק קטן תביא לכך שמחירי התכנים יעלו, ושספקי התוכן (יס/הוט/כל-אחד-אחר) יוכלו לשלב פרסומות בשידורים שלהם - הרי שאני, כצרכן, נפגע מהמהלך הזה.

אם השוק הזה לא יהיה רווחי לשחקנים שבו אז:
1. השחקנים ייעלמו, יכנסו שחקנים חדשים, יפסידו גם הם כסף וחוז חלילה.
2. לא יהיו שחקנים שמוכנים להיות בשוק הזה ולכן תנאי השוק ישתנו (ירידה באיכות המוצר, עליית מחירים, שילוב פרסומות וכו').

מה שאני הייתי רוצה לראות כצרכן זה שיפור ברמת המוצר שאותו אני קונה.אני חושב שהדרך לעשות זאת היא יותר דרך רגולציה ופחות דרך משחקי שוק חופשי.
...

על מה אתה מדבר , ראה את שוק הטלפוניה לדוגמה !?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #22 

אי אפשר להשוות את שוק הטלוויזיה לשוק הטלפוניה. מכמה סיבות:

1. גודל שוק. שוק הטלפוניה גדול פי כמה מאשר שוק הטלוויזיה בישראל. משפחה עם חמש נפשות מחזיקה בישראל 4.5 טלפונים סלולרים בממוצע, ורק מנוי טלוויזיה אחד.

2. המוצר הנמכר: שוק הטלפוניה מייצר מוצר (תקשורת) ומוכר אותו. לעומת זאת, יס והוט קונים תוכן מגורם שלישי ומוכרים אותו לצרכן הישראלי. אם נכניס עוד שחקן שיפנה לאותו יצרן תוכן - לא נוזיל שום דבר בעלות התוכן - להיפך. מבחינת יצרן התוכן - יש יותר ביקוש לתכנים שלו.
לכן - בעוד תחרות בשוק הטלפוניה גרמה להוספת יצרני מוצר (קרי חברות שיצרו תשתית, וכל אחת ניסתה לעשות זאת בצורה הכי יעילה וזולה) ועל ידי כך הוזלה של מחיר המוצר הבסיסי, הרי שבשוק הטלוויזיה בארץ, הוספת גורם לא מוסיפה עוד יצרן מוצר אלא עוד middle man שיקנה את אותו מוצר (תוכן) כמו ה-middle mans האחרים באותו מחיר (אם לא גבוה יותר)
You are never fully dressed without a smile

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

Shed כתב:אי אפשר להשוות את שוק הטלוויזיה לשוק הטלפוניה. מכמה סיבות:

1. גודל שוק. שוק הטלפוניה גדול פי כמה מאשר שוק הטלוויזיה בישראל. משפחה עם חמש נפשות מחזיקה בישראל 4.5 טלפונים סלולרים בממוצע, ורק מנוי טלוויזיה אחד.

2. המוצר הנמכר: שוק הטלפוניה מייצר מוצר (תקשורת) ומוכר אותו. לעומת זאת, יס והוט קונים תוכן מגורם שלישי ומוכרים אותו לצרכן הישראלי. אם נכניס עוד שחקן שיפנה לאותו יצרן תוכן - לא נוזיל שום דבר בעלות התוכן - להיפך. מבחינת יצרן התוכן - יש יותר ביקוש לתכנים שלו.
לכן - בעוד תחרות בשוק הטלפוניה גרמה להוספת יצרני מוצר (קרי חברות שיצרו תשתית, וכל אחת ניסתה לעשות זאת בצורה הכי יעילה וזולה) ועל ידי כך הוזלה של מחיר המוצר הבסיסי, הרי שבשוק הטלוויזיה בארץ, הוספת גורם לא מוסיפה עוד יצרן מוצר אלא עוד middle man שיקנה את אותו מוצר (תוכן) כמו ה-middle mans האחרים באותו מחיר (אם לא גבוה יותר)
...

אני לא כלכלן . המספרים מדברים בעד עצמם ! בנושא הטלויזיה , אם לוקחים מס בתי האב המחוברים , ומכפילים בעלות החודשית שמשלם כל מנוי ( ממוצע כ 200 שקל +) אתה מקבל נתח מאד מאד נכבד . נכון יש הוצאות , אך אם סכומים כאלה יש בהחלט מקום לעוד מס חברות ואפילו יותר . אני עדין לא מבין מדוע בשוק קפיטליסטי אני צריך לדאג לחברות בהקשר לרוחים שלהם או להפסדים שלהם ?! מה אני שותף ? אני צריך לדאג לקבל בעבור כספי את המוצר הטוב ביתר ,בלבד ! ומי שלא מסוגל לספק לי את זה שילך הביתה !

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #24 

אני לא כלכלן . המספרים מדברים בעד עצמם ! בנושא הטלויזיה , אם לוקחים מס בתי האב המחוברים , ומכפילים בעלות החודשית שמשלם כל מנוי ( ממוצע כ 200 שקל +) אתה מקבל נתח מאד מאד נכבד . נכון יש הוצאות , אך אם סכומים כאלה יש בהחלט מקום לעוד מס חברות ואפילו יותר . אני עדין לא מבין מדוע בשוק קפיטליסטי אני צריך לדאג לחברות בהקשר לרוחים שלהם או להפסדים שלהם ?! מה אני שותף ? אני צריך לדאג לקבל בעבור כספי את המוצר הטוב ביתר ,בלבד ! ומי שלא מסוגל לספק לי את זה שילך הביתה !
...
נכון - אתה לא כלכלן, בגלל זה חסר לך הרבה ידע על מנת להגיע להחלטה האם כניסה של שחקנים נוספים תשפר את מצבך כצרכן או לא.
כמה דברים שמאוד צרמו לי בדבקים שלך:
1. נתח שוק זה לא כמות לקוחות * מחיר שכל לקוח משלם (נקרא בשפה המקצועית ARPU -
Avg revenue per user).

2. "כתוצאה מסכומים כאלה יש מקום לעוד חברות" באמת? בוא נעשה תרגיל מתימטי קצר:
מקרה א': שוק של אלף לקוחות, כל אחד קונה מוצר במאה שקלים. עלות המוצר למוכר היא 99 שקלים. בסופו של יום - המוכר הרוויח אלף שקלים, ו"גודל השוק" לטענתך הוא אלף (לקוחות) כפול מאה (מחיר שכל לקוח משלם) קרי מאה אלף ש"ח.
מקרה ב': שוק של מאה לקוחות, כל אחד קונה מוצר במאה שקלים. עלות המוצר למוכר היא חמישים שקלים. בסופו של יום המוכר הרוויח חמישים * מאה = חמשת אלפים שקלים, למרות ש"גודל השוק" לטענתך הוא רק מאה (לקוחות) כפול מאה (שקלים ללקוח) כלומר עשרת אלפים שקלים בלבד.

3. "אני עדין לא מבין מדוע בשוק קפיטליסטי אני צריך לדאג לחברות בהקשר לרוחים שלהם או להפסדים שלהם" - אתה לא צריך לדאוג להם, זה האינטרס שלך כלקוח שהחברות האלה יישארו להתקיים וימשיכו לתת לך שירות טוב. כתבתי קודם לכן מה קורה כאשר השחקנים בשוק מפסידים - או שהם יוצאים ממנו או שתנאי השוק משתנים (כלומר, נותנים מוצר נחות יותר על מנת להוזיל עלויות).
אני מעדיף לשלם מחיר מלא על מוצר טוב (תוכן איכותי) מאשר מחיר זול על מוצר נחות (תוכן סוג ז' + פרסומות).
You are never fully dressed without a smile

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

אני לא כלכלן
...
אתה מעיד על עצמך שאתה לא כלכלן, אך יחד עם זאת עושה במשפט אחד תוכנית עיסקית לחברות הכבלים והלווין והטלפוניה.....קצת ענווה.

קפיטליזם ??!?
ראה ארה"ב לאן הגיעה עם הקפיטליזם...אני דיי בטוח שלנין מחייך מתוך הקבר....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #26 

puca כתב: אני עדין לא מבין מדוע בשוק קפיטליסטי אני צריך לדאג לחברות בהקשר לרוחים שלהם או להפסדים שלהם ?! מה אני שותף ? אני צריך לדאג לקבל בעבור כספי את המוצר הטוב ביתר ,בלבד !
...
אתה לא שותף אבל כצרכן אתה מושפע מכוון שחברה לא תציע לך משהו שלא יהיה לה כלכלי.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #27 

puca כתב:
levikon כתב:
oferlaor כתב:levikon,

הלוואי והיתי משוכנע שהם לא מחליטים החלטות פופוליסטיות, אבל אני ממש לא...
...
גם אני לא משוכנע, אבל אני לפחות מקווה שזה כך. אני יודע שיש במשרד התקשורת (ובעצם, בכל משרדי הממשלה) אנשים טובים מאוד ומקצועיים שעובדים כמו שצריך. אני מקווה מאוד שהמינויים הפוליטיים שנמצאים בראשי המשרדים לפחות מקשיבים להם ופועלים לעיתים על פי עצותיהם. כניסתה של יס לשוק הייתה נכונה ובזמן. הכנסה של עוד חברה למדינה עם פחות מ-2 מיליון בתי אב יכולה להביא להתמוטטות השוק כולו.
...
אתה דואג לשוק זה ? למה מה המניעים שלך ? מה אתה שותף בשוק זה ? אולי השקאות , אולי מניות , משהוא כזה ? מה ?
אתה ממש מגלה אזרחות נאמנה בדברך בהקשר להשקאות של שתי החברות ! :roll:
זה לא מובן שנמס לנו מהם מהכל . מדובר במונופול , אין לנו אפשרות בחירה לעבור.......!אני אזרח שיש לו זכויות במדינה זו ! ומונופולים כידוע לך זה אסור בתחליט ! מונופול של 18 שנה זה מספיק לנו ! :evil: (n)
...
אני דואג לשוק הזה לא בגלל הסיבות אותן ציינת. אין לי מניות לא ביס ולא בהוט. אני דואג בגלל שהוספת חברות נוספות יביא להורדת איכות המוצר ועליית מחירים. זה הכל. להבדיל משווקים אחרים בהם זה לא כך, בתחומי התשתיות זה כך ברוב המקרים. אתה חושב שאיזשהי חברה תסתכן בפריסת תשתית שידורים ארצית אם לא תיהיה רגולציה וכל אחד יוכל להכנס לשוק ולהתחיל לשדר? אתה יודע מה תיהיה איכות התשתית הזאת? ראית פעם איך נראים שידורי הכבלים הפיראטיים בהודו? משהו בסגנון הזה...

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

אתם לא תצליחו לסובב לי את המוח . אני בידיוק יודע מה מגיע לי ( גם על פי חוק וגם מבחינת טיב מוצר ) . והעיקר שאני יודע על איזה סכומי כסף מדובר בשוק זה, על מנת לדרוש להכניס חברות חדשות . אני לא האמור לחלק מתנות לאף אחד !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #29 

מרטין,

ארה"ב לא דוגמא טובה, קפיטליזם אינה הסיבה למשבר הנוכחי אלא דווקא חוסר פיקוח ממשלתי ראוי. פיקוח ממשלתי (מהסוג שישראל מפעילה על הבנקים, למשל בכדי למנוע את מה שקרה כאן בשנות השמונים ואח"כ התישעים) הוא זה שמאפשר תחרות חופשית.

מה שקורה שם בדיוק מחזק את מה שצריכים לחשוב עליו כאן, אם אין פיקוח ונותנים לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה, אז הם לאו בהכרח יעשו את מה שטוב עבורם (יש תורה שלמה במתמטיקה שמסבירה התנהגות כזו). הדוגמא הקלסית להתנהגות לא רציונלית נתת לי בעצמך לפני זמן מה - מחקר שמראה שאנשים שמפסידים בהימורים יהמרו יותר כסף מאלה שמרוויחים (ההיפך מההגיון).

puca,

הכלכלה הקלסית מלמדת שאם יש עוד יצרנים אז התחרות תגרום להורדת מחיר. נראה לי שזה מה שאתה בעיקר מכוון כלפיו.

הבעיה כאן היא שאין יותר יצרנים, מספר היצרנים של תוכן נשאר קבוע, מה שמשתנה הוא מספר ה-MIDDLE MEN, אלה שבאמצע שסוחרים באותו תוכן בדיוק.

כשיש עודף של כאלה, המחיר של התוכן עולה ואיכותו יורדת - מה שגורם להפסדים עבורינו.

לדעתי בארץ יש מקום לעוד שחקן אחד בלבד: DVBT.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #30 

puca כתב:אתם לא תצליחו לסובב לי את המוח . אני בידיוק יודע מה מגיע לי ( גם על פי חוק וגם מבחינת טיב מוצר ) . והעיקר שאני יודע על איזה סכומי כסף מדובר בשוק זה, על מנת לדרוש להכניס חברות חדשות . אני לא האמור לחלק מתנות לאף אחד !
...
כל הכבוד לך שאתה יודע מה מגיע לך. אתה לא רוצה להיות באף אחת מהחברות? אף אחד לא מכריח אותך, יש צלחות לווין פרטיות. החברות עושות מה שהן חושבות לנכון מבחינה עסקית. אם אתה לא מסכים, אף אחד לא עוצר בעדך מלהתנתק - רבים גם עשו את זה.

על איזה סכומי כסף מדובר? ייס בחובות אדירים וחברות הכבלים היו בתהליכי הוצאה לפועל לפני שאוחדו ונכנס מנכ"ל אחד חכם שהצליח לפעול כראוי.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

oferlaor כתב:מרטין,

ארה"ב לא דוגמא טובה, קפיטליזם אינה הסיבה למשבר הנוכחי אלא דווקא חוסר פיקוח ממשלתי ראוי. פיקוח ממשלתי (מהסוג שישראל מפעילה על הבנקים, למשל בכדי למנוע את מה שקרה כאן בשנות השמונים ואח"כ התישעים) הוא זה שמאפשר תחרות חופשית.

מה שקורה שם בדיוק מחזק את מה שצריכים לחשוב עליו כאן, אם אין פיקוח ונותנים לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה, אז הם לאו בהכרח יעשו את מה שטוב עבורם (יש תורה שלמה במתמטיקה שמסבירה התנהגות כזו). הדוגמא הקלסית להתנהגות לא רציונלית נתת לי בעצמך לפני זמן מה - מחקר שמראה שאנשים שמפסידים בהימורים יהמרו יותר כסף מאלה שמרוויחים (ההיפך מההגיון).

puca,

הכלכלה הקלסית מלמדת שאם יש עוד יצרנים אז התחרות תגרום להורדת מחיר. נראה לי שזה מה שאתה בעיקר מכוון כלפיו.

הבעיה כאן היא שאין יותר יצרנים, מספר היצרנים של תוכן נשאר קבוע, מה שמשתנה הוא מספר ה-MIDDLE MEN, אלה שבאמצע שסוחרים באותו תוכן בדיוק.

כשיש עודף של כאלה, המחיר של התוכן עולה ואיכותו יורדת - מה שגורם להפסדים עבורינו.

לדעתי בארץ יש מקום לעוד שחקן אחד בלבד: DVBT.
...
עופר ,אתה צודק ב התייחסותך לדברי ומסכים אתך רק בחלק מדברך . למשל אני לא מסכים אתך כי יש צורך בעוד כניסת " נותני תוכן " למרות שאין כניסות כאלה ולכן אין גם תחרות . ל מין של מתוויכים במקום חברות מין המנין מקבילות ל - הוט ויס , וגם נותנות את כל השרותים המתבקשים . רק אני חושב שבמצב הכלל עולמי שנוצר היום אין כבר אפשרות להכניס לשוק חברות חדשות מקבילות . ולא רק בשוק הטלויזיה ,גם לא בשווקים אחרים במדינה !. כפי שכבר ציינתי בפורום , איבדנו את הרכבת. השאלה היא ,מי צריך לתת את הדין על הזמן האבוד של תקופות כלכליות טובות מאד במדינה ? אומר לך את האמת, לאור המצב היום הייתי מסתפק גם בכניסת חברות נותנות חבילות תוכן בלבד !

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

levikon כתב:
puca כתב:אתם לא תצליחו לסובב לי את המוח . אני בידיוק יודע מה מגיע לי ( גם על פי חוק וגם מבחינת טיב מוצר ) . והעיקר שאני יודע על איזה סכומי כסף מדובר בשוק זה, על מנת לדרוש להכניס חברות חדשות . אני לא האמור לחלק מתנות לאף אחד !
...
כל הכבוד לך שאתה יודע מה מגיע לך. אתה לא רוצה להיות באף אחת מהחברות? אף אחד לא מכריח אותך, יש צלחות לווין פרטיות. החברות עושות מה שהן חושבות לנכון מבחינה עסקית. אם אתה לא מסכים, אף אחד לא עוצר בעדך מלהתנתק - רבים גם עשו את זה.

על איזה סכומי כסף מדובר? ייס בחובות אדירים וחברות הכבלים היו בתהליכי הוצאה לפועל לפני שאוחדו ונכנס מנכ"ל אחד חכם שהצליח לפעול כראוי.
...
לשמחתי נושא הטלויזיה מוסדר ואמור להגן עלי ועל הזכויות שלי ע"פ חוק , מפני כל מני חברות שרלטניות למינהם ! אין כל בעיה לאף אחד לעבור לצלחת פרטית ולידיעתך יש לי ! רצוי מאד שתידעה כי במדינה יש סדר . הוט ויס קיבלו רישיון ולא עומדים בהתחיבותהם כלפי המנוים , אפשר לשאול אלפים ! אתה גם שואל בסוף דברך , על איזה סכומי כסף מדובר בשוק זה ? מה אתה חושב שאנחנו ילדים ? מה נותנים שרותים בחינם ? רצוי גם שתידעה כי שתי החברות לא עשו חוזה בלעדי לכל החיים עם משרד התקשורת בשטח זה !

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #33 

עפר,
חוסר פיקוח של הממשלה = קפיטליזם טהור.
כלומר, השוק הוא שוק חופשי והוא ייאזן את עצמו.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #34 

puca כתב: לשמחתי נושא הטלויזיה מוסדר ואמור להגן עלי ועל הזכויות שלי ע"פ חוק , מפני כל מני חברות שרלטניות למינהם ! אין כל בעיה לאף אחד לעבור לצלחת פרטית ולידיעתך יש לי ! רצוי מאד שתידעה כי במדינה יש סדר . הוט ויס קיבלו רישיון ולא עומדים בהתחיבותהם כלפי המנוים , אפשר לשאול אלפים !
...

הן yes והן HOT עומדות בתנאי הרשיון שלהן, משפט מהסוג שאמרת הוא על גבול המקומם. מי שלא נאה לו, כבר עשה כמוך ועבר למקור אחר. ואם כבר יש *לך* צלחת פרטית, אז למה אתה צריך להטריד *אחרים* שמנויים לyes וHOT.

ואגב, לשאר הקוראים, אני מניח שPuca התייחס אלי כשהוא הצהיר על אנשים עם אג'נדה סודית. והוא צודק, חוץ מבקטע שיש לי אג'נדה או שהיא סודית.
עובד בחברת יס

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #35 

מרטין,

כמו שסוציאליזם טהור מחייב ניהול והופך לקומוניזם, כך גם קפיטליזם...

ללא פיקוח ממשלתי יווצרו מונופולים, או קרטלים וזה כמובן נגד רוח הקפיטליזם.

סטינו מהנושא, אך אפשר לראות שדווקא המפלגה הרפובליקנית שדוגלת בפחות התערבות ממשלתית היא זו שמלאימה בנקים וחברות ביטוח על שמאל ועל ימין.

כמו כל דבר, חוסר פיקוח גורם לאנרכיה.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

עידו_F כתב:
puca כתב: לשמחתי נושא הטלויזיה מוסדר ואמור להגן עלי ועל הזכויות שלי ע"פ חוק , מפני כל מני חברות שרלטניות למינהם ! אין כל בעיה לאף אחד לעבור לצלחת פרטית ולידיעתך יש לי ! רצוי מאד שתידעה כי במדינה יש סדר . הוט ויס קיבלו רישיון ולא עומדים בהתחיבותהם כלפי המנוים , אפשר לשאול אלפים !
...

הן yes והן HOT עומדות בתנאי הרשיון שלהן, משפט מהסוג שאמרת הוא על גבול המקומם. מי שלא נאה לו, כבר עשה כמוך ועבר למקור אחר. ואם כבר יש *לך* צלחת פרטית, אז למה אתה צריך להטריד *אחרים* שמנויים לyes וHOT.

ואגב, לשאר הקוראים, אני מניח שPuca התייחס אלי כשהוא הצהיר על אנשים עם אג'נדה סודית. והוא צודק, חוץ מבקטע שיש לי אג'נדה או שהיא סודית.
...
ואני אומר לך שהן לא עומדות בתנאי הרישיון . מה לעשות , ניתן ליראות זאת ע"פ התייחסותו של הממונה כלפיהם בזמן האחרון לאור אלפי התלונות המגיעות אלו ,וגם ע"פ הכוון להכנסת חברות חדשות . ואני גם אומר לך שהמדינה זה לא רכוש פרטי של החברות יס והוט המונופוליסטיאות עם חוזה חרוט לעד ! אנחנו המנוים יש לנו זכויות מוסדרות בשטח זה במדינה !

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #37 

puca כתב:
ואני אומר לך שהן לא עומדות בתנאי הרישיון . מה לעשות , ניתן ליראות זאת ע"פ התייחסותו של הממונה כלפיהם בזמן האחרון לאור אלפי התלונות המגיעות אלו ,וגם ע"פ הכוון להכנסת חברות חדשות . ואני גם אומר לך שהמדינה זה לא רכוש פרטי של החברות יס והוט המונופוליסטיאות עם חוזה חרוט לעד ! אנחנו המנוים יש לנו זכויות מוסדרות בשטח זה במדינה !
...

על מה אתה מדבר?! אין לך איך לגבות חצי מהדברים האלה. תלונות על שירות תמיד יהיו, ורובן גם נכונות, אבל אין ביניהן ובין תנאי רישיון שום קשר (אמנם יש, אבל רופף מאוד ולא כזה שמשפיע על שלילת רישיון). שתי החברות עומדות מאז ומתמיד (למעט HOT, בשנת 2001) בתנאי הרישיון שהוצבו להן.

אתה צריך לדעת שאתה מדבר עם אנשים שיש להם מושג וחצי בעולם הזה, אתה לא יוצא חכם במיוחד כשאתה מנסה לסתור אותם בכוח.
עובד בחברת יס

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

עידו_F כתב:
puca כתב:
...

על מה אתה מדבר?! אין לך איך לגבות חצי מהדברים האלה. תלונות על שירות תמיד יהיו, ורובן גם נכונות, אבל אין ביניהן ובין תנאי רישיון שום קשר (אמנם יש, אבל רופף מאוד ולא כזה שמשפיע על שלילת רישיון). שתי החברות עומדות מאז ומתמיד (למעט HOT, בשנת 2001) בתנאי הרישיון שהוצבו להן.

אתה צריך לדעת שאתה מדבר עם אנשים שיש להם מושג וחצי בעולם הזה, אתה לא יוצא חכם במיוחד כשאתה מנסה לסתור אותם בכוח.
...
עידו_F ,

תקשיב טוב מה שאני אומר לך כי כניראה אתה לא יודע כיצד צריך ואמור להתנהל השטח הזה ע"פ חוק הבזק :
1.משרד התקשורת מעולם לא ביצע בדיקות של האיכויות הטכניאות של השידורים לשתי החברות ," בקצה " ! בשקע בביתו של לפחות מנוי אחד במדינה במשך 18 שנה . מזמו היו שוללים להם את הרישיון !
2. נושא התוכן אצל שתי החברות זה לא על ה "באבא " כפי שאומרים, כל אחד יעשה "כראות נפשו "- ישדר תוכן חוזר בצורה בלתי מבוקרת ( HD -510,500 וכו בהוט לדוגמה ), וגם מורידים ערוצים מבלי לפצות את המנוים ! יש סדר בבלגן הזה ! , אתה מבין גם הנושא הזה הוא תחת פיקוח ! מזמן היו שוללים להם את הרישיון!
3. נושא ציוד קצה בביתו של המנוי - כל מנוי משלם אחרת בעבור עלות של אותו דגם של " ממיר " , כאשר במכירה למנוי יש לו כמה מחירים . ( מדובר בעלות ה ממיר למנוי הרוצה לרכוש אותו שלא במסגרת חבילה מסוימת או היתחיבות כל שהיא ) ! לידיעתך הממירים ע"פ חוק הבזק אמורים להינתן למנויים ללא כל עלות, או בהשכרה . הסיבה לכך של איסור מכירה של הממיר למנוי היא נושא " המונופול " : - המנוי אסור לו וגם לא יכול לרכוש ממיר בשוק חופשי אלה רק מאחת משתי החברות !! מזמן היו שוללים להם את הרישיון!
4.מעולם לא הוגשה למשרד התקשורת ( למרות שהרישיון מחיב !!! ) כל תכנית עבודה - " רכש ציוד חדש " , "החלפת תשתית ושידרוגים " ( כבלים - fiber optics עד לחצרו של המנוי וכו.... ) מצד שתי החברות , - מדובר בהשקאות של מיליני שקלים ואפילו יותר ! מחליפים רק כאשר יש " שבר" בלבד ! מזמן היו שוללים להם את הרישיון!
בהקשר לשרות לקוחות , שרות מח טכנית ( פנייה דרך הטלפון ) מיומנות טכנאים המגיעם לבתו של ...... וכו חבל בכלל להיתייחס ! מזמן היו שוללים.......
והרשימה ארוכה וחבל על כל האנרגיאות. מפאת הכבוד לאתר מיותר להמשיך לציין את כל העברות של שתי החברות !
וכמובן במידה וטטען כי זה אחרת , בבקשה אתה או שמשרד התקשורת מוזמנים לפרסם ברבים את כל הממצעים בנושאים אלה !!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

puca,

חבל שאתה סתם זורק דברים באויר.

1. יש בהחלט תקן וההמכרז של יס כולל הסברים טכניים מאוד מדוייקים לגבי מה מותר ואסור להם לעשות. אם הם חורגים מזה, תפנה למועצת הכבלים והלויין והם אוכפים את זה.

2. נושא השידורים החוזרים גם נתון לביקורת ואתה יכול לפנות למועצת הכבלים והלויין בתלונה על כך.

3. אין חוק (בניגוד לארה"ב ואירופה) בישראל שמכריח UNBUNDLING בין הממיר לבין חברת הכבלים.

לצערי מה שאתה מתאר זה אוטופיה שהייתי מאוד שמח אם היתה מתקיימת, אך היא לא פרקטית כיום (רק אם היו מראש עושים זאת).

4. איפה ראית את זה ברשיון של יס או הוט?!

בקיצור, אתה מתלהם סתם ככה, ברור לי שזה מגיע ממקום מאוד אמוציונלי, אבל אם מתנתקים לרגע מהתחושות שדופקים אותך (במידה מסויימת זה נכון, כי עלות חבילת הבסיס בישראל היא שערורייתית ולדעתי דרשה התערבות של המחוקק כבר לפני שנים) אז המצב לא רע כל כך - לא ביס ולא בהוט.

puca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

עופר, תעזוב , עם כל הכבוד שאני רוכש לך מבחינה מקצועית , מיותר להתייחס לנושא זה בכלל

נעול

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”