האם זה יהיה שדרוג

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #21 

utopia כתב:
הרי על CD דיסקים אוריגינלים יש הגנה איך עוקבים אותה ?
...
כפי שכתבתי:
vitalyi כתב:ישנם דיסקים מוגנים ש-EAC נתקעת איתם או מכניסה הפסקות צליל רגעיות – במקרים אלה עשיתי אימג' של דיסק ב-NERO, העליתי אותו ב-ImageDrive – ואז עשיתי RIP מאימג'.
...
והאם אתה משתמש בCDROM או בDVDROM ?
...
בDVDROM, להוצאת DATA זה לא משנה.
לגבי אינטרקונטים רוב הסיכויים שאתה צודק אך כרגע אצלי על הפרק עומד מקור
טרנספורט ויכול להיות DAC חדש ורק אז אתחיל להתעסק עם כבלים.
...
החלטה נבונה
ויטלי

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #22 

vitalyi כתב: אומר כך: ה-DAC של STELLO בשילוב עם טרנספורט שקרוב ללהיות אידיאלי (סטרימר – כי אין לו שגיאות קריאה מהמקור) לא נופל מנגן של Musical Fidelity5 (אם כי ל-MF יש חתם צליל שונה). והשילוב הזה נשמע הרבה יותר טוב מגני CD בתקציב עד 6K שאי-פעם שמעתי (NAD, ROTEL, QUAD).
...
האם יש לך מושג איך האיכות של ה- DAC הזה ביחס ל- DACs אחרים, זולים יותר ויקרים יותר?
השאלה שלי נוגעת להתלבטות שלי בקשר לעד איזה סכום להשקיע ב- DAC איכותי.
vitalyi כתב: אחד היתרונות הגדולים של שימוש ב-DAC חיצוני טוב (במקום ה-DAC הפנימי של נגנים במחיר שפוי) הוא אפשרות הביטול של Reclocking. Reclocking יוצר תחושה של "נפח", אבל הוא מטשטש ("מורח") את הפנורמה ופוגע בדיוק הצליל. במערכות עם רזולוציה גבוהה (ושלך היא כזו) מרגישים זאת היטב. אני מניח שבנגנים יקרים מאוד קיים פתרון לבעיה זו (אישית לא שמעתי נגן יקר יותר מ-15K).
...
זה מעניין מה שאתה אומר כאן.
ניסיתי כבל Interconnect פחם של VDH על נגן CD , Meridian G08 . בהשוואה לכבל אחר, באיכות ביניים, הבמה נשמעה פחות רחבה. עכשיו אני קולט שהיא נשמעה מדויקת יותר. אקח את הכבל שוב בהשאלה ואנסה אותו פעם נוספת.

.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

Joshua_G כתב: האם יש לך מושג איך האיכות של ה- DAC הזה ביחס ל- DACs אחרים, זולים יותר ויקרים יותר?
השאלה שלי נוגעת להתלבטות שלי בקשר לעד איזה סכום להשקיע ב- DAC איכותי.
.
...
השוואתי אותו רק עם Musical Fidelity MF x-DAC V3 (לא קל להשיג DAC לבדיקה בארצנו). ה-STELLO פשוט לא בר השוואה (לטובתו). כעת אני מרוצה מהסאונד, לכן לא פוזל בכיוון ממירים אחרים. אולי בעתיד אבדוק , מתוך הסקרנות, איזשהו DAC מ- Hi-End.

אבל עם הנגן שלך – למה אתה צריך DAC (כתבת שאין לך צורך ב-RC)?
זה מעניין מה שאתה אומר כאן.
ניסיתי כבל Interconnect פחם של VDH על נגן CD , Meridian G08 . בהשוואה לכבל אחר, באיכות ביניים, הבמה נשמעה פחות רחבה. עכשיו אני קולט שהיא נשמעה מדויקת יותר. אקח את הכבל שוב בהשאלה ואנסה אותו פעם נוספת.
...
אני יודע על מה אתה מדבר (כי יש לנו מערכות דומות ואני גם ניסיתי אינטרקונקטים של VDH מפחם), אבל לא לזה התככוונתי. הייתה לך תחושה שבמה "הצטמקה" משום שבמערכת שלך כבלי פחם חונקים סאונד ומעלימים גבוהים. בספק שהם יתרמו לדיוק הפנורמה. הייתי ממליץ לך לנסות צמד של Inspiration (כבל רמקולים) ו-Integration (איטרקונקט).

כאשר דיברתי על השפעת ה-Reclocking ל- 192Khz , התכוונתי למשהו אחר – הבמה כמעט ולא מתרחבת , אבל הסאונד נהיה יותר "תלת-מימדי". לפעמים זה ברכה – הקלטות מונו ותזמורת פילהרמונית נשמעות יותר טוב במצב זה. לעומת זאת, מוסיקה קאמרית, ווקל, ג'אז (לא big band) - מאבדים את הקסם בגלל המריחה (במיוחד, ווקל). לכן נוח כשיש מתג שמאפשר לבחור בין המצבים בהתאם לסוג המוסיקה.
ויטלי

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

vitalyi כתב: אבל עם הנגן שלך – למה אתה צריך DAC (כתבת שאין לך צורך ב-RC)?
...
DAC הוא לא תחליף ל- RC . אני מעוניין באחד כדי לשמוע מוסיקה מיס ומהמחשב.
vitalyi כתב: אני יודע על מה אתה מדבר (כי יש לנו מערכות דומות ואני גם ניסיתי אינטרקונקטים של VDH מפחם), אבל לא לזה התככוונתי. הייתה לך תחושה שבמה "הצטמקה" משום שבמערכת שלך כבלי פחם חונקים סאונד ומעלימים גבוהים. בספק שהם יתרמו לדיוק הפנורמה. הייתי ממליץ לך לנסות צמד של Inspiration (כבל רמקולים) ו-Integration (איטרקונקט).

כאשר דיברתי על השפעת ה-Reclocking ל- 192Khz , התכוונתי למשהו אחר – הבמה כמעט ולא מתרחבת , אבל הסאונד נהיה יותר "תלת-מימדי". לפעמים זה ברכה – הקלטות מונו ותזמורת פילהרמונית נשמעות יותר טוב במצב זה. לעומת זאת, מוסיקה קאמרית, ווקל, ג'אז (לא big band) - מאבדים את הקסם בגלל המריחה (במיוחד, ווקל). לכן נוח כשיש מתג שמאפשר לבחור בין המצבים בהתאם לסוג המוסיקה.
...
אם אני זוכר נכון, עם כבלי הפחם הבמה הייתה פחות "תלת ממדית", פחות רחבה ויותר מדויקת. לכן חשבתי לנסות אותם שוב. לא הבחנתי בחוסר כלשהו בגבוהים.

היכן ניתן להשיג בארץ כבלים של Inspiration ו- Integration ?

.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

Joshua_G כתב: [DAC הוא לא תחליף ל- RC
.
...
וודאי שלא. אבל עדיף לחבר את RC בין טרנספורט ל-DAC; כלומר, אם יש צורך ב-RC- קניית DAC חיצוני (במקום נגן CD ייעודי) היא הפתרון הנכון.
היכן ניתן להשיג בארץ כבלים של Inspiration ו- Integration ?
...
ניתן לקנות בכמה מקומות, למשל ב"פיוז". להשיג לניסיון... לקחתי ב"פיוז", אבל אני לקוח "כבד" שלהם וזה היה שירות extra (באחת הבדיקות יגאל אפילו הגיע אלי הביתה עם הכבלים ועזר לבצע את המבחן). האם אפשר סתם להגיע לחנות ולבקש כבלים הביתה לניסיון - לא יודע. נסה...
ויטלי

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

vitalyi כתב: ניתן לקנות בכמה מקומות, למשל ב"פיוז". להשיג לניסיון... לקחתי ב"פיוז", אבל אני לקוח "כבד" שלהם וזה היה שירות extra (באחת הבדיקות יגאל אפילו הגיע אלי הביתה עם הכבלים ועזר לבצע את המבחן). האם אפשר סתם להגיע לחנות ולבקש כבלים הביתה לניסיון - לא יודע. נסה...
...
הייתי היום אצל פיוז. נסעתי במיוחד מזכרון יעקב וחזרתי בידיים ריקות.
כנראה שהם נותנים שירות טוב רק לאנשים שכבר השאירו אצלם הרבה אלפי שקלים.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

שמע, השאלת כבלים לבדיקה בבית היא שירות extra (אפילו הייתי אומר - טובה); לא שביקשת מגבר או נגן ולא קיבלת שירות. ובכל ענף (כולל הבנקים) יש לקוחות מעודפים על פי קריטריונים אלה או אחרים - טבעי לחלוטין, בעיניי. מוזר לצפות שלקוח שהשאיר בחנות עשרות אלפי שקלים ולקוח מזדמן שנכנס לחנות יקבלו אותו היחס...
ויטלי

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

vitalyi כתב:שמע, השאלת כבלים לבדיקה בבית היא שירות extra (אפילו הייתי אומר - טובה); לא שביקשת מגבר או נגן ולא קיבלת שירות. ובכל ענף (כולל הבנקים) יש לקוחות מעודפים על פי קריטריונים אלה או אחרים - טבעי לחלוטין, בעיניי. מוזר לצפות שלקוח שהשאיר בחנות עשרות אלפי שקלים ולקוח מזדמן שנכנס לחנות יקבלו אותו היחס...
...
אני לא קונה ציוד סטריאו מהיום.
נתקלתי במגוון סוגי יחס, הן כלקוח חדש והן כלקוח וותיק.
אני יודע היטב מה מקובל ומה לא, מהו יחס טוב מקובל, מהו יחס מתחת למקובל ומהו יחס מעל ומעבר למקובל.

לדוגמא.
לפני מספר חודשים חיפשתי טלוויזיה HD . בעקבות המלצות פה בפורום נכנסתי ללגאסי אודיו במפרץ חיפה. זאת הייתה הפעם הראשונה בחיי (בגלגול הזה) שאני ראיתי אותם והם ראו אותי. לאחר התבוננות ממושכות במספר דגמים של טלוויזיות LCD ופלזמה, בחרתי טלוויזיה Lowe Connect 37 בסכום גבוה מאד (מעל 17,000 ₪). שילמתי מקדמה קטנה, מאחר והטלוויזיה הייתה אמורה להגיע ארצה לאחר כשבוע – ואת היתרה בחיוב כרטיס אשראי האמור להיות מוצג כאשר הטלוויזיה תגיע. שבוע לאחר מכן, בשעות אחה"צ המוקדמות, סמוך למועד סגירת סניף הבנק שלי, קיבלתי טלפון שהטלוויזיה הגיעה ותאמו אתי התקנה לאותו ערב. אמרתי לבעל החנות שיוודא קודם כל את אישור העסקה עם חברת כרטיסי האשראי – משום שנדרש אישור סניף הבנק לעסקת אשראי בסכום כזה. באותו ערב הגיע המתקין של החנות וביצע התקנה מקצועית של הטלוויזיה. רק למחרת בבוקר טלפנו אלי מסניף הבנק בעניין אישור העסקה. מה שקרה היה שהם הביאו אלי את הטלוויזיה עוד בטרם התקבל אישור חברת כרטיסי האשראי.

זהו מתן אמון ויחס מעל ומעבר למקובל.

אין סיכוי שאי פעם ארכוש מוצר כלשהו הנמצא אצלם במלאי, או שהם יכולים להביא, במקום אחר.

גם במסע האחרון שלי לשדרוג מערכת הסטריאו שלי קיבלתי מוצרים שונים לניסיון (או קנייה על תנאי) – רמקולים, מגברים, נגני CD , כבלים ועוד.

אם מישהו חושב שניתן לרכוש מוצר כלשהו למערכת ברמה כזאת כמו המערכת שלי – ובפרט מוצרים הנתונים במידה רבה מאד להתאמה (סינרגיה) עם שאר רכיבי המערכת – מבלי לנסות את המוצר על המערכת שלי – אינו יודע היכן הוא חי.

האפשרות שהציגו בפני בפיוז היא "להשכיר" את הכבלים ליום אחד, תמורת 10% ממחיר כבל חדש – כדי שאוכיח את "רצינותי". כאילו שנסיעה מזכרון יעקב לגבעתיים ובחזרה אינה מעידה על רצינות.

לא תודה.
שיחפשו לקוחות "רציניים" אחרים.

נ.ב.,
מדובר בכבלים משומשים המשמים אותם להדגמות – לא בכבלים חדשים.

.
נערך לאחרונה על ידי Joshua_G ב 07/10/2008 22:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #29 

אתה לא היחיד שעבר את זה איתם, הם לא ממש מעוניינים בלקוחות היי-אנד.
אני שמעתי את אותן "זמירות" בקשר ל MF5....
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

liorms כתב:אתה לא היחיד שעבר את זה איתם, הם לא ממש מעוניינים בלקוחות היי-אנד.
...
החנות גם לא נראית כחנות של ציוד אודיו High End .

.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #31 

Joshua_G כתב:
liorms כתב:אתה לא היחיד שעבר את זה איתם, הם לא ממש מעוניינים בלקוחות היי-אנד.
...
החנות גם לא נראית כחנות של ציוד אודיו High End .

.
...
יש להם מאחורה מרתף מוזר עם ציוד קצת יותר רציני - חבל רק שבעל הבית לא מתנהג רציני וחושב שימכור ציוד ב 15K ללא שמיעה בבית.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”