אז הרי הצצה ראשונה ללב המאפליה...
המערכת שלי?
נתחיל ממקורות ומסלולן למסך. YES MAX מחובר לTRANSCODER מפצל של קריימר. ה-TRANSCODER מחובר ישירות למסך עבור חיבור SCART ישיר למי שרוצה SCART עם AUTO ASPECT RATIO. הקומפוננט מה-TRANSCODER מחובר ל-ALGOLITH MOSQUITO שמחובר למעבד הראשי: LUMAGEN HDP PRO. כרגע מתוכנן שדרוג ל-RADIANCE (שכבר שוכב אצלי כמה חודשים בהמתנה), אך אני בעיקר מתעכב בגלל החוסר תמיכה של המכשיר ב-HDMI 1.3 שהפך להיות משמעותי עבורי.
ממיר ה-YES HD מחובר ישירות למעבד.
ה-TVIX 6500 ועוד ציוד הקפי (למשל מכשירים שאני בוחן) מחוברים לרסיבר ב-HDMI, והיציאה שלו מחוברת למעבד.
המעבד מחובר ב-HDMI למסך. הרסיבר מחובר גם בקומפוננט למעבד (לפעמים נוח לי לעבוד ככה)...
לגבי רסיבר - כרגע יש לי יאמהה 3800 בהלוואה (ממתין שהרסיבר הסופי יגיע לארץ)
הסנטר והאחוריים הם של AR (האחוריים Q4 מוצלחים). האחוריים שלי תלויים מאוד גבוה באופן יחסי למה שבד"כ עושים, ה-Q4 עוזר מאוד בכך שיש לו גם ביפולריים למעלה ולמטה כך שבעצם הרמקולים הללו כוללים 4 נקודות שונות שמהן בוקע האודיו, מה שנותן צליל מאוד אומניפולרי, למרות מגבלות המקום (שכל האחוריים שלי בעצם מעלי ולא פיזית מאחורי כי אין מקום).
הקדמיים שלי (שני B&W 601.s3) מחוברים מאוד גבוה על התקרה ומכוונים הישר ל-SWEET SPOT. העובדה שיש הפרש גובה מאוד משמעותי בין הסנטר לקדמיים נראה שצריך להפריע כשיש תזוזה לרוחב המסך. אך, דווקא השימוש ב-3800 של יאמהה עוזר בעניין הזה ובכיול הוא מצליח ליצור במה רחבה מאוד (בעצם כל הקיר הקדמי הופך לבמה גדולה). יש הרבה מקום לשפר את הסאונד אצלי, זה בפירוש לא הדגש אצלי.
השילוב דווקא עובד לא רע, לא פעם אני קם בלילה לראות אם אחד הילדים עושה רעש ואח"כ רק קולט שזה היה צליל מרחבי מהסרט. גם קרה לי שפתחתי את הדלת כי חשבתי שדופקים ושהלכתי לענות לטלפון כשהצלילים היו דומים לאלה לחיים...
הסאב שלי הוא הנקודה הכי חלשה במערכת כיום - סאב ענתיקא של יאמהה שממש לא עושה את העבודה כראוי. אני עוד לא סגור על עצמי לגבי מה אני מחפש בסאב ולכן אתחיל בחיפושים רק אחרי שאסגור על שדרוג הרסיבר.
על כל המערכת שולט אחד פרונטו 9600, עם פרונטו 980 בתור גיבוי חם.