WINDOWS 7 - כבר ביוני 2009

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #21 

ישר אני אומר לך שזה לא מעניין אותי. המשאב היקר ביותר שנותר לי זה הזמן הפרטי שלי ובחיים לא אבזבז אותו על קימפולים למיניהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

זה לוקח אותו זמן בערך אבל קצת מעצבן שאין מנהל חבילות..

אני בטוחה את הזמן שאתה מבלה בהמתנה בXP אתה תקבל בחזרה לעבודה בלינוקס.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

מה מסובך זה לממש INTERFACE עקבי וקבוע מול דרייברים שלא מושפע מגירסאת מערכת ההפעלה?
...
לא מסובך. היו זמנים ובחלונות היו wrappers של כל מני דרייברים ישנים, אבל הכוח זה WHQL. מיקרוסופט מצאה דרך טובה "לשכנע" יצרנים לכתוב native drivers כדי לקבל Logo. ליצרנים מגיע יתרון שיווקי וכלים לבדיקה, למיקרוסופט מגיע כלי אדיר לקידום פיצ'רים שהם רוצים במערכת הפעלה חדשה. זה בלתי אפשרי לשבור את ה"סימביוזה" :(
ובונטו היא ממש נחמדה וקלה להבנה אבל אפשר להגיד שהיא הVISTA של הלינוקס
...
נו באמת.. ברור שאפשר לנקות XP, להוריד את רב הסרביסים ולהגיע כמעט לרמה של kernel מונוליתי בלינוקס. וגם אפשר להעמיס כל linux כך שתהיה עגלה. זה בכלל לא רלבנטי. אין שום סיבה בעולם למה שXP תהיה פחות מהירה מLinux ולהיפך באותה פונקציונליות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73275
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #24 

Pavelz, Boaz וכל מי שמעוניין - יש לי מצגת פנימית של מיקרוופט שהגיע לידיי ובה רשימה של החברות שעברו מלא לויטסה ועוד הרבה מידע מעניין שיתרום לדיון הזה, הבעייה שז בקובץ PPT ואין לי לאן להעלות את זה - יש למישהו פתרון?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #25 

InbarHovav כתב:זה לוקח אותו זמן בערך אבל קצת מעצבן שאין מנהל חבילות..

...
אמרתי כבר שאין ממש הבדל במהירות בין המערכות אצלי בבית.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73275
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #26 

אני מעלה לפה מצגת פנימת של מיקרוסופט שתשפוך קצת אור על הנושא ותענה על השאלות שהוצגו פה, מי שמתעניין בת'רד הזה מומלץ לקרוא:

http://depositfiles.com/files/8149476

http://depositfiles.com/files/8149565

http://depositfiles.com/files/8149636

http://depositfiles.com/files/8149662

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #27 

Huber כתב:Pavelz, Boaz וכל מי שמעוניין - יש לי מצגת פנימית של מיקרוופט שהגיע לידיי ובה רשימה של החברות שעברו מלא לויטסה ועוד הרבה מידע מעניין שיתרום לדיון הזה, הבעייה שז בקובץ PPT ואין לי לאן להעלות את זה - יש למישהו פתרון?
...
תודה, נבדוק בבית (Y)
Need more cowbell

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #28 

Huber כתב:Pavelz, Boaz וכל מי שמעוניין - יש לי מצגת פנימית של מיקרוופט שהגיע לידיי ובה רשימה של החברות שעברו מלא לויטסה ועוד הרבה מידע מעניין שיתרום לדיון הזה, הבעייה שז בקובץ PPT ואין לי לאן להעלות את זה - יש למישהו פתרון?
...
1. לא הייתי מסתמך רק על מידע ממיקרוסופט. הרי הסברתי לך איך הם סופרים רישיונות XP כרישיונות ויסטה. מן הסתם יש להם אג'נדה לקידום ויסטה
2. חברות גדולות המוכרות מחשבים (למשל HP) טוענות שרוב מכירות ויסטה הם בעצם XP
http://www.pcpro.co.uk/news/215502/hp- ... ales.html
3. חברות חיצוניות (לא מיקרוסופט) טוענות שרוב העסקים אינם עוברים לויסטה
http://www.computerworld.com/action/ar ... c=hm_list

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

InbarHovav כתב:זה לוקח אותו זמן בערך אבל קצת מעצבן שאין מנהל חבילות..

...
לא מספיק שקשה ללמוד את מערכת ההפעלה הזו , עוד גם צריך ללמוד לקמפל בה ? את לימודי התכנות שלי שכחתי כבר שנים :lol:
לא פלא שהיא רק לגיקים :lol:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #30 

אחד הדברים הראויים לדעתי לציון בויסטה SP1 זה היעדר (או לפחות כמעט שאין) דליפות זכרון (Memory Leaks). ב-XP, אם משאירים אותו יותר מדי זמן ללא ריסטרט, צריכת הזכרון הכללית שלו עולה ועולה עד למצב של מחנק שמצריך ריסטרט. בויסטה זה פשוט לא קורה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #31 

truejoker,

אני עושה DUAL BOOT עם XP ואובונטו ואני יכול להגיד לך שבכל השנתיים האלה שבהן אני השתמשתי באובונטו לא קימפלתי ולו פעם אחת שום דרייבר או תוכנה... נכון שמדי פעם צריך להעלות את הטרמינל אך מי שהשתמש ב-DOS ומתגעגע לימים הטובים רק יהנה מזה ושוב - זה בכלל לא מהווה אצלי חלק משמעותי מחוויית השימוש. השימוש באובונטו עם קומפיז פיוז'ן פשוט חווייה!! אין מילה אחרת לתאר את היופי שאפשר להגיע אליו מבחינה ויזואלית (טוב יותר מויסטה או OSX בהרבה, למרות שהעתיקה מהן קצת..) וחווית העבודה שמתאפשרת באמצעות המרכיבים השונים בקומפיז, מה שביא לחיסכון אדיר בזמן העבודה! שוב, אין לי מושג בשפות סקריפטינג למיניהן וגדלתי על טהרת מערכות ההפעלה של מיקרוסופט עד עכשיו. אני כן צריך להודות ש-XP היא מערכת שפשוט עובדת (גם מבחינת תאימות לחומרה וגם בגלל אילוצים גיאוגרפיים), יותר מאובונטו או כל הפצת לינוקס אחרת שניסיתי, ולכן עדיין המערכת המועדפת עלי. אבל כשמשעמם, אין על אובונטו כדי להעביר את השיעמום. אני מקנא בכל ה"מקמפלים" למיניהם שיכולים להתאים את המערכת ב-100 אחוז לחומרה שלהם ובדיוק לצרכים שלהם אבל גם בלי זה אני מסתדר מצויין.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #32 

להשוות בין XP או ויסטה לאובונטו זה קצת לא במקום ואפילו מעיד משהו על המשווה,
אין שום קשר בין המערכות, לינוקס בכל הפצה שהיא לא מגיע לקרסוליים של ווינדוס בנוגע לשימוש ביום יום.
בXP כל דבר ניתן לעשות בסביבה הגרפית, בלינוקס בלי לשלוט הייטב בBASH אתה אבוד לחלוטין, הממשק הגרפי הוא כלי אנמי וחסר כח, ושום משתמש עם דרישות מתקדמות לא ימצא שום פתרון בממשק הגרפי,

יש לי בבית מחשב עם ויסטה, יש לי מחשב עם XP, יש לי שרת FTP מבוסס פדורה, ויש לי שרת מייל עם ספאם אססין מבוסס על אובונטו (למרות שהבחירה האולטימטיווית היא פדורה - כבר היה מותקן וזרמתי)

לשרת לינוקס היא מצויינת, לדסקטופ יש עוד הרבה מה ללמוד וללמד,

ענבר : מי שרואה אובונטו וחושב שזה ווינדוס 7 זה אותו אחד ששואלים אותו איזה מערכת הפעלה יש לו הוא עונה "לא יודע - אבל הSTART ירוק"

בשורה תחתונה מערכת הלינוקס היא מעולה לחלק מתצורות השרתים, ומנגד יש שרתים ש2003\2008 SERVER יהיו טובות יותר
לדסקטופ נכון לעכשיו מערכת הפעלה מבוססת מיקרוסופט טובה יותר

להוציא מקינטוש מהמשחק שהליאופרד עושה עבודה טובה, אבל תאחלס יש בעיה של מחסור חמור בתוכנות "קצה" מיוחדות שכאלו

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #33 

עתיד הליאופרד ממה ששמעתי היא מבוססת לינוקס . כך שהם פשוט עשו את הלינוקס גרפית

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

היא מבוססת יוניקס
וזה שהיא מבוססת יוניקס לא אומר כלום
הם בנו לה GUI מ0 ובנו אותו עד הסוף שלא כמו כל ההפצות של הלינוקס שמדובר בGUI חלקי - מי יותר מי פחות, וחסר שיניים אמיתיות לעומת הBASH, בליאופרד אתה יכול לבצע כל דבר בGUI

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #35 

עתיד כתב:להשוות בין XP או ויסטה לאובונטו זה קצת לא במקום ואפילו מעיד משהו על המשווה,
אין שום קשר בין המערכות, לינוקס בכל הפצה שהיא לא מגיע לקרסוליים של ווינדוס בנוגע לשימוש ביום יום.
בXP כל דבר ניתן לעשות בסביבה הגרפית, בלינוקס בלי לשלוט הייטב בBASH אתה אבוד לחלוטין, הממשק הגרפי הוא כלי אנמי וחסר כח, ושום משתמש עם דרישות מתקדמות לא ימצא שום פתרון בממשק הגרפי,
...
צר לי, אבל מלבד FUD אין באמירה שלך כלום.
אני חושב שאני עונה להגדרה של "משתמש עם דרישות מתקדמות" ואני מוצא את ה-GUI בלינוקס שלי נוח וחזק פי כמה וכמה מאשר כל חלונות שעבדתי (או שאני עובד עליו). יש לי GUI עם מספר דסקטופים וירטואלים, עם יכולת מעבר בין חלונות מהירה ונוחה בצורה שחלונות תוכל רק לחלום עליה, בממוצע יש לי כ-30 אפליקציות רצות בכל רגע נתון, כל ההגדרות (מסך, רשת, מדפסת, וכו') נעשות מתוך מסכי GUI.
ויחד עם זאת - תמיד יש לי גם את הCLI לעשות מה שאני רוצה בו.
You are never fully dressed without a smile

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

שתצליח לקנפג PROFTPD בGUI - תודיע לי, כי לדוגמא בXP עם אפליקציית FTP אתה תצליח,

כנ"ל לגבי סנד-מייל, כנ"ל לגבי קינפוג אמיתי של הFW (ולא - firestarter לא מספק אותי,)

בקיצור כנראה שהדרישות שלנו שונות, אפילו הרשאות יוזרים בלינוקס אתה צריך לעשות דרך הBASH כדי לשלוט בזה כמו שצריך, (chmod וכו')
נכון יש לזה ממשק גרפי אבל הוא חסר באופן בולט, לפחות לטעמי (גם עם גנום וגם עם KDE) גם בפדורה וגם באובונטו

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #37 

עתיד כתב:שתצליח לקנפג PROFTPD בGUI - תודיע לי, כי לדוגמא בXP עם אפליקציית FTP אתה תצליח,

כנ"ל לגבי סנד-מייל, כנ"ל לגבי קינפוג אמיתי של הFW (ולא - firestarter לא מספק אותי,)

בקיצור כנראה שהדרישות שלנו שונות, אפילו הרשאות יוזרים בלינוקס אתה צריך לעשות דרך הBASH כדי לשלוט בזה כמו שצריך, (chmod וכו')
נכון יש לזה ממשק גרפי אבל הוא חסר באופן בולט, לפחות לטעמי (גם עם גנום וגם עם KDE) גם בפדורה וגם באובונטו
...
1. אין בעיה לקנפג proftpd, שרת DHCP, שרת apache וכל דבר אחר עם GUI בלינוקס. אם אתה לא מכיר את webmin - זה הזמן לעשות זאת.

2. לגבי סנד מייל ו-FW - ראה ערך סעיף אחד.

2. הרשאות יוזרים - ע"ע סעיף 1, ואתה מוזמן לחקור גם את כלי ה-GUI שמגיעים עם KDE. עונים כל הגדרה של משתמש ממוצע, ובוודאי חזקים יותר מהכלים המקבילים בחלונות.

אם כבר נגעת ב-ftpserver, כאשר תצליח להגיע עם שרת FTP שרץ על XP לאותו thourghput שתגיע עם שרת שרץ על לינוקס (בתווך זהה כמובן) תודיע לי. ההבדלים מגיעים גם לשלושים אחוז.
You are never fully dressed without a smile

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”