תגובות לכתבה: תנע זויתי - למה לא רואים טוב במסכי LCD
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
תסביר לנו שוב על איזה איכות תמונה בשידורים רגילים אתה מדבר בדיוק? אני מחפש אותה כבר 8 שנים ולא מצאתי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
עזוב , בוא נרד מזהCatskinner כתב:תסביר לנו שוב על איזה איכות תמונה בשידורים רגילים אתה מדבר בדיוק? אני מחפש אותה כבר 8 שנים ולא מצאתי....
- אהוד
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 300
מאמר מאוד מקצועי מאוד מעניין.
אשמח לקרוא עוד על הנושא.
תודה ושבת שלום
אשמח לקרוא עוד על הנושא.
תודה ושבת שלום
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 544
מאמרים עושים באהבה או שלא עושים בכלל
כמו תמיד,מרתק,מקצועי,וקל להבנה
לפני שהצתרפתי לפורום הזה,לא היה לי מושג בתחום
בזכות המאמרים,הסקרים, המפגשים והתערוכות,עופר,היום אני הבעל של המלכה LX608
כמובן שזה כולל את חברי הפורום שתמיד עוזרים בשעת הצורך
תודה רבה,

כמו תמיד,מרתק,מקצועי,וקל להבנה
לפני שהצתרפתי לפורום הזה,לא היה לי מושג בתחום
בזכות המאמרים,הסקרים, המפגשים והתערוכות,עופר,היום אני הבעל של המלכה LX608
כמובן שזה כולל את חברי הפורום שתמיד עוזרים בשעת הצורך
תודה רבה,
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אחלה מאמר, כן ירבו מסוגיו.
הערה או שאלת הבהרה: נראה לי שאתה משתמש ב"תנע זויתי" לא נכון, אלא אם כן לא הבנתי את הכוונה. יש לי חשד שהתכוונת למומנט האינרציה, כלומר אותה תכונה שמאפשרת ביתר מהירות זויתית (על ידי תנע זויתי נמוך יותר אם נרצה להשתמש במושג) לשנות אוריינטציה. יש לחומר תנע זויתי רק כשהוא מסתובב ואנחנו הרי רוצים שישנה אוריינטציה מזוית אחת לאחרת.
הערה או שאלת הבהרה: נראה לי שאתה משתמש ב"תנע זויתי" לא נכון, אלא אם כן לא הבנתי את הכוונה. יש לי חשד שהתכוונת למומנט האינרציה, כלומר אותה תכונה שמאפשרת ביתר מהירות זויתית (על ידי תנע זויתי נמוך יותר אם נרצה להשתמש במושג) לשנות אוריינטציה. יש לחומר תנע זויתי רק כשהוא מסתובב ואנחנו הרי רוצים שישנה אוריינטציה מזוית אחת לאחרת.
משה
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
היום בסופר מכרו טלויזיות בשבע מאות ומשהו ש"ח ובתי שואלת אותי איך זה שטלויזיה יותר זולה ממסך למחשבoferlaor כתב:רונן,
טענה ליגיטימית, אם כי לא רלוונטית כי אין שוק ל-CRT (זה לא רווחי למכור או לייצר את זה) כך שבקרוב מאוד זה יהיה פריט ארכיוני ורק הנוסטלגים והאספנים שביננו ישתמשו בו....
משה
- isotoper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 618
כתבה מעניינת ששופכת אור על הפיזיקה של ה LCD ואיך זה באמת עובד.
וזה מביא אותה שוב לשאלה - מדוע החברות הגדולות ויתרו על טכנולוגיית הפלאסמה היעילה והעדיפו להשקיע מאמצים אדירים בשיפור של טכנולוגיה כ"כ בעייתית .
וזה מביא אותה שוב לשאלה - מדוע החברות הגדולות ויתרו על טכנולוגיית הפלאסמה היעילה והעדיפו להשקיע מאמצים אדירים בשיפור של טכנולוגיה כ"כ בעייתית .
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
עלויות ייצור
- darktyde
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- מתי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
מאמר מעניין מאד ולמדתי ממנו.
מבקש לתקן פרט אחד. בכל מקום שמדובר ב "תנע סיבובי" צריך להיות "מהירות סיבובית".
מהירות סיבובית, ביחידות למשל של "ראדיאן לשניה" או "מעלות לשניה", קובעת את הזמן שיקח למולקולה של ה Liquid crystal להסתובב ב 90 מעלות.
התנע הסיבובי, מומנט האינרציה ביחד עם המומנט המופעל על כל מולקולה דרך השדה החשמלי נכנסים למשוואת התנועה שקובעת את התאוצה הסיבובית והמהירות הסיבובית של המולקולה. בסופו של דבר המהירת הסבובית של המולקולה היא הגודל הקובע את זמן התגובה.
זה תיקון רק למען הדיוק "ההיסטורי". מהמאמר ברור לגמרי כל התהליך וכאמור הוא חידש לי וקראתי בעניין.
כל הכבוד ואשמח לקרוא עוד מאמרים ברמה כזו.
מבקש לתקן פרט אחד. בכל מקום שמדובר ב "תנע סיבובי" צריך להיות "מהירות סיבובית".
מהירות סיבובית, ביחידות למשל של "ראדיאן לשניה" או "מעלות לשניה", קובעת את הזמן שיקח למולקולה של ה Liquid crystal להסתובב ב 90 מעלות.
התנע הסיבובי, מומנט האינרציה ביחד עם המומנט המופעל על כל מולקולה דרך השדה החשמלי נכנסים למשוואת התנועה שקובעת את התאוצה הסיבובית והמהירות הסיבובית של המולקולה. בסופו של דבר המהירת הסבובית של המולקולה היא הגודל הקובע את זמן התגובה.
זה תיקון רק למען הדיוק "ההיסטורי". מהמאמר ברור לגמרי כל התהליך וכאמור הוא חידש לי וקראתי בעניין.
כל הכבוד ואשמח לקרוא עוד מאמרים ברמה כזו.
הכל צפוי? והרשות נתונה?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
האמת היא שזה מעט הופשט יותר למען הקורא הפשוט, בעיקר בגלל שקשה הרבה יותר להסביר איך TFT עובד...
בכל מקרה, תודה על המחמאות
בכל מקרה, תודה על המחמאות