anatoli15 כתב:תודה על העצה. בדקתי את העניין מראש ב-PC, וגם באתר של היצרנית. לא נראה שיהיו בעיות אצלי בחדר.
עכשיו הדילמה מאוד כואבת. האם לשלם אקסטרא 140$ (משהו כמו 940$ עם משלוח בארה"ב) על ה-72 (שאני לא יודע עד כמה הוא טוב יותר מה-HC1500), או לשלם 800$ עבור ה-HC1500 (שכואב לי הלב כי אני יודע שיש אנשים שברגעים אלה קונים אותו ב-200$ פחות בבסט באי).
למרות שמדובר על מקרן ראשון שלי, אני מכיר את עצמי, ויודע שאני פרפקציוניסט בדברים האלה (כמו בסאונד) ומהר מאוד אני אהייה עם דרישות גבוהות פי כמה, לכן אני מעדיף למצוא את המקסימום שניתן מבחינת ביצועים במחיר שלי (במידה וזה שווה את ההשקעה כמובן) בכדי להיות מסופק ממנו לכמה שנים טובות (אני סטודנט לכן אראה לכל היותר סרט 1-2 בשבוע).
כי המכירת מבצע היא רק בחנות פיזית, ז"א שאם הוא יצא עכשיו עם אופניים ובשחייה כבר יגמר המבצע עד שהוא יגיע לארה"ב, טיסה כנראה תהפוך את זה ללא כלכלי
גם אני התחדשתי אתמול במקרן 720P משומש וזה פשוט כייף. אמנם דיווחים בטח רק לאחר כיוונונים , התאמות וטיפול קריטי בהחזרי אור מה שאין ממש כוח לעשות במהרה כי גם ככה - זה פשוט מדהים (ועוד מקרן מלפני 3 שנים), לא יודע איך חשבתי לקנות LCD 32-42 בשביל סרטים, זה אפילו לא חמישית חוויה. חבל שהרבה אנשים לא יודעים את זה עם המחירים של היום.
ביננו אני לא חושב שמישהו כאן ראה את כל המקרנים שאתה מדבר ראש בראש או בכלל את כולם.
אם הבנתי נכון , אתה מתלבט בין מיצובישי 1500 לבין אופטומה 72. שניהם מקרני 720טובים . האופטומה אמור להיות טוב יותר. יש מי שטוען שהמיצובישי אמין יותר.
מוגן מהעתיד והשקעה לטווח ארוך יהיה קשה להיות כאן , כי ה1080 כבר מעבר לפינה . כבר יש סיפריות שמחזיקות בלו ריי(1080) עם מבחר טוב . מתי שמנכ"ל בלוקבאסטר יחליט כל המדינה תהיה כבר ב1080.
רציתי לעדכן אתכם במספר דברים, ועל הדרך לשאול עוד שאלה.
לצערי, את ה-HC1500 לא תפסתי במחיר שרציתי (600 דולר במבצע חיסול מלאי ב-BEST BUY, דוד שלי נסע לשני סניפים, ולא היה במלאי). אחרי עוד הרבה קריאה התלבטתי בין ה-HD65 ל-HD72. שניהם קיבלו ביקורות מצוינות, אך לא מצאתי כמעט שום מילה על ההבדלים בינהם. מה שכן מצאתי היה דיי חלוק בין השניים. כל אחד אהב דבר אחר.
ההחלטה לבסוף היא ה-HD72, וההזמנה בוצעה היום (ועוד כחודש אקבל אותו כאשר הדוד יביא לי אותו). הבחירה לטובת ה-HD72 הייתה מכמה סיבות. הראשונה היא שיש לו חיבור DVI. השניה היא שהקונטרסט שלו מעט טוב יותר, והמנורה על פי הנתונים מחזיקה יותר זמן (על חשבון עוצמת הארה, אך מבחינתי זה יותר ממספיק בכל מקרה לחדר שלי). מעבר לזה יש כמה יתרונות חשובים יותר. הראשון הוא הרזולוציה. מדובר על מקרן 1280*768. הפיקסלים הנוספים לא יעזרו לי הרבה כיוון שאני מתכוון לחבר על 1280*720. אך כן יש לכך ייתרון אחר. הפיקסלים הנוספים מאפשרים מעט משחק עם מיקום המסך, וזה משהו נחמד מאוד כשאין lens shift. כמו כן, בהפרש של 30$ בלבד במחיר בינהם (ProjectorPeople היו מאוד נחמדים, ואפילו הציעו לי משלוח חינם אחרי קצת שיחות במייל). ה-HD72 נראה שווה את זה במיוחד לאור העובדה שיש לו אחריות של שנתיים אל מול שנה ל-HD65.
אם כך, המקרן הוזמן, ואמור להישלח עוד היום אל דוד שלי. המחיר הוא 929$ כולל שילוח בתוך ארה"ב.
עכשיו אני רק רוצה לדעת האם יש לי צורך במתקן לתלייה (וזה תלוי בהאם ניתן להפוך את הכיוון אליו המקרן יורה את התמונה? כך שבמקום היסט מעלה יהיה היסט מטה?). בהיותי מאמין קטן מאוד בכל הנוגע למתקני תלייה מיוחדים למקרנים, אני רוצה ללכת על משהו בסיסי כמה שיותר. ראיתי באיביי מגוון מתלים זולים בעלות של 30$ בערך ליחידה. האם למישהו יש ניסיון איתם?
ראיתי גם בארץ מתקני תלייה ב-100-200 שקלים. מישהו התנסה איתם? האם הם אכן אוניברסליים כמו שהם משווקים?
אגב, אני מתכוון לחבר אותו לחיבור ה-DVI במחשב (למקרן יש DVI-I). האם עדיף לי כבל של DVI-DVI או DVI-HDMI? האורך יהיה לקרת ה-10 מטרים.