byrdparis כתב:מאריו
התמונה שהבאת מראה קירות אקסטיים שבאים לבודד מרעש ולא לתקן אקוסטיקה של חדר .
נסה את הפעולות הבאות
שטיח קודם כל . ( כדי לבטל את ה"השתקפות הראשונה" )
אם יש חלונות או זכוכיות (למרות שלא אמורים להיות בממד אם אני זוכר )יש לשים וילון מבד עבה .
אם הקירות חשופים נסה להכניס ספריה עם ספרים או דברים אחרים עליה .
מקם את הרמקולים ככה שיהיו מספיק רחוקים מהפינות מהקיר האחרוי כמה שאפשר ושתוכל גם לשבת ולשמוע כמו שצריך .
עוד הצעה : נסה לשבת שהקיר מאוחריך לא קרוב מידי לספה .
אני יודע שכל מה שכתבתי קצת בעייתי בגלל גודל החדר אבל נסה ודווח מה קורה .
בהצלחה
...
האם כל ההמלצות הללו תקפות גם לסלון?
למשל, אין אצלי בסלון שטיח ווילונות, הספה צמודה לקיר האחורי, הרמקולים הקדמיים במרחק של כחצי מטר מהקיר הקדמי...
לעשות את כל מה שהמלצת יעזור גם לי?
קודם כל לפני הכל גם אם יש לך מערכת של 2000 שח משקם אלקטריק השידרוג הגדול ביותר שתוכל לעשות לפני כל שדרוג אחר בעולם זה לשים שטיח
אנשים לא מבינים את גודל השיפור ששטיח נותן בחדר
וילונות לחלונות חשופים זה 2 !@
ספריה עם ספרים לקירות מקביליים וחשופים ...וכדומה ...
יש עוד תיקוני אקוסטיקה פאסיבים נוספים שיכולים לעזור ספציפית לבעיות נקודיות אבל בשביל אלה קודם כל צריך לדעת את הבעיה לבחון אותה ורק לאחר אישור "ההנהלה" והדירקטריון יהיה אפשר גם להתקין אותם בסלון "היקר" שלה .
לסיכום :
שטיח שטיח שטיח שטיח שטיח שטיח (כמה שיותר עבה גדול וטוב יהיה טוב גם לכם )
ווילונות - כמו שאתה הצעת, אחד הדברים היותר משפיעים ב"ייבוש" חדר, מכיוון שווילון כבד שנתלה על הקיר גם בולע, וגם גורם לגלי הקול לעבור דרך רווח האוויר בדרך חזרה לווילון שוב (רק במידה ויש רווח בין הקיר לווילון, ויש כזה בתלייה סטנדרטית).
בכל מקרה, אם תולים חומר בולע על הקירות, רווח בינם לבין הקיר מגדיל את השפעת הבליעה.
אני לא נהוג להסבים איתכם מכיוון שיש לבני תופים והוא מנגן כול היום בחדר ממד ואפילו את קולו אנחנו (אישתי ואני) לא שומעים. אז אני ממליץ למי שיש ילדים עם חוסר ריכוז או ילדים שמנגנים בחדר ממד אני ממליץ בחום לקנות להם תופים.
גאון-בתופים כתב:אני לא נהוג להסבים איתכם מכיוון שיש לבני תופים והוא מנגן כול היום בחדר ממד ואפילו את קולו אנחנו (אישתי ואני) לא שומעים. אז אני ממליץ למי שיש ילדים עם חוסר ריכוז או ילדים שמנגנים בחדר ממד אני ממליץ בחום לקנות להם תופים.
...
מאחל לך ולבנך שאכן יהיה גאון בתופים.
אך להעיר פוסט משנת 2005
יכולת לפתוח אחד חדש.
יש לי חדר ממד דיי גדול אשר ניתן להפוך אותו עם לחדר קולנוע נחמד ביותר.
השאלה היא האם מבחינת אקוסטיקה יהיה לו יתרון על פני סלון רגיל ?
אני שואל כי כפי שאתם יודעים הקירות עשויים מבטון מזוין וכמובן כשהחלון סגור הוא אטום לחלוטין ככה שאפילו אם מתאמצים עדיין נתקלים בקושי רב לשמוע מה שהולך בחוץ.
אז מה דעתכם על הרעיון ?
...
אם כבר מישהו העיר את השירשור... מה עשית בסוף? האם חדר הממ"ד משמש לק"ב?