חוות דעת לגבי סאב לשימוש בסטריאו
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כל אחד יפיק את אותם התדרים אותו הדבר, רק שאלו עם הדרייברים הגדולים מסוגלים
להפיק עוצמה יותר חזקה בעיוותים נמוכים יותר ( זה אגב, יתרון ).
הדבר אינו נכון.
הדבר הקובע הוא רק אם יחס הסליל לממברנה הוא כמה שיותר קטן. וכמו כן תלוי בעומק הסליל .
סאב וופר 12" עם סליל של 1 או 2 אינץ' יעוות כיוון שסליל כמה שיותר קטן לא יוכל לתמוך בו , זה כמו לשים בניין גדול על פחות עמודים ממה שצריך.
סאבים של 10 ו 8 :
א.יכולים בקלות לייצר אותו SPL כמו גדולים יותר . סאב כמו שאר הרמקולים לא תלוי רק בקוטר אלא בשטח הכולל של הממברנה, כמו כן בעוד כמה דברים.
ב. סאבים של 8 10 מהירים יותר מאשר 12+ וזה פשוט עניין פיזיקלי. הכוונה כמובן היא למול אותו כוח שישלוט בהם. אפשר להזיז סאב וופר של 12" מהר כ"כ אבל צריך מגברים מאוד חזקים וכמו כן מגנטים מאוד גדולים כדי לייצר כזה מצב.
בנוסף עדיף לקחת 2 יחידות של 8 או 10 אינץ' במקום יחידה אחת גדולה כיוון שהן גם ידחפו יותר אוויר וגם כיוון שהן ינועו מדוייק יותר, ויהיה להן לרוב עקומות הענות שטוחות יותר מקרוב ל 200 הרץ עד ל 20 הרץ מה שיתן אפשרות משחק וסינרגיה טובה יותר עם רמקולים רגילים אשר מתחילים לזייף בתדרים הללו.
להפיק עוצמה יותר חזקה בעיוותים נמוכים יותר ( זה אגב, יתרון ).
הדבר אינו נכון.
הדבר הקובע הוא רק אם יחס הסליל לממברנה הוא כמה שיותר קטן. וכמו כן תלוי בעומק הסליל .
סאב וופר 12" עם סליל של 1 או 2 אינץ' יעוות כיוון שסליל כמה שיותר קטן לא יוכל לתמוך בו , זה כמו לשים בניין גדול על פחות עמודים ממה שצריך.
סאבים של 10 ו 8 :
א.יכולים בקלות לייצר אותו SPL כמו גדולים יותר . סאב כמו שאר הרמקולים לא תלוי רק בקוטר אלא בשטח הכולל של הממברנה, כמו כן בעוד כמה דברים.
ב. סאבים של 8 10 מהירים יותר מאשר 12+ וזה פשוט עניין פיזיקלי. הכוונה כמובן היא למול אותו כוח שישלוט בהם. אפשר להזיז סאב וופר של 12" מהר כ"כ אבל צריך מגברים מאוד חזקים וכמו כן מגנטים מאוד גדולים כדי לייצר כזה מצב.
בנוסף עדיף לקחת 2 יחידות של 8 או 10 אינץ' במקום יחידה אחת גדולה כיוון שהן גם ידחפו יותר אוויר וגם כיוון שהן ינועו מדוייק יותר, ויהיה להן לרוב עקומות הענות שטוחות יותר מקרוב ל 200 הרץ עד ל 20 הרץ מה שיתן אפשרות משחק וסינרגיה טובה יותר עם רמקולים רגילים אשר מתחילים לזייף בתדרים הללו.
האמת, אם היה לי כח הייתי טורח להסביר, אבל בגדול לפני שאתה מעלה טענות (מגוכחות)heresjohnny כתב: הדבר אינו נכון.
סאבים של 10 ו 8 :
בנוסף עדיף לקחת 2 יחידות של 8 או 10 אינץ' במקום יחידה אחת גדולה כיוון שהן גם ידחפו יותר אוויר וגם כיוון שהן ינועו מדוייק יותר, ויהיה להן לרוב עקומות הענות שטוחות יותר מקרוב ל 200 הרץ עד ל 20 הרץ מה שיתן אפשרות משחק וסינרגיה טובה יותר עם רמקולים רגילים אשר מתחילים לזייף בתדרים הללו....
כמו הנ"ל, אתה צריך קצת לקרוא קצת על איך וופרים עובדים, סגנונות של motor, מהלך
סליל, השראות בסליל, סוגי תיבות, עיוותים וכו' ( זו רק המלצה
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
במקרה אנ ייודע.
במקרה יותר ממך.
מומלץ ללמוד לפני שמשתלחים. וכמו שאמרתי בפוסט אחד או שניים פה, זה בדיוק הצורה שהכותבים לרוב מתנהלים.
במקרה יותר ממך.
מומלץ ללמוד לפני שמשתלחים. וכמו שאמרתי בפוסט אחד או שניים פה, זה בדיוק הצורה שהכותבים לרוב מתנהלים.
דווקא עכשיו יש לי קצת סבלנות להסביר :
קטנים. 2 אינץ' ? יש מלא כאלו, והם עובדים יופי. ברור ש 3 או 4 אינץ יכול להיות יותר טוב,
הכל תלוי באיזה דרייבר מתכננים.
ואגב - סליל לא מעוות, אלא הרמקול עצמו כלומר הסליל וכל החלקים הנעים תורמים לרמת
העיוותים.
ההבדל אולי תסביר לי. "זה פשוט עניין פיזיקלי" - אתה מוכן להסביר יותר לעומק מה העניין
הפיזיקלי פה ? דבר אחד בטוח, אין קשר בין העוצמה של המגבר או הגודל של
המגנט "למהירות" של הדרייבר.
העוצמה שדרייבר מסוגל לייצר ( בתדרים נמוכים בעיקר וללא קשר לעיוותים) היא היחס בין
שטח הממברנה למהלך המכני של הסליל. וופר 8 או 10 עם מהלך גבוה מסוגל להפיק עוצמה
כמו של וופר 12 עם מהלך נמוך יותר, אבל ההתקדמות נגמרת מאד מהר במקרה הזה מכיון
שיש גבול למה שאפשר לעשות פיזית עם וופרים קטנים מבחינת החלקים הנעים שבוופר עצמו.
ושום וופר קטן לא יפיק עוצמה כמו וופר גדול עם אותו המהלך שלא נדבר על כזה עם יותר.
בשביל זה אתה צריך כמה וופרים קטנים וזה לא עדיף באופן מובן מאליו.
המגנט ? זה רק חלק ממערכת שלמה שנקראת motor שכוללת כל מיני חלקים והרבה תכנון.
מדובר על משהו הרבה מעבר ל : "לזה יש מגנט גדול אז הוא יותר טוב/חזק". אוסיף ואומר
שהעוצמה של המגנט במוטור של וופר מסויים קשורה לסוג המוטור והאפלקציה שאליה מיועד
אותו וופר.
כמה יחידות קטנות דוחפות יותר אויר מאחת גדולה ? כמו שציינתי למעלה, זה מאד תלוי, אבל
הטענה שהם ינועו "מדוייק יותר" אינה קשורה לקוטר שלהן. עקומת היענות שטוחה יותר ? שוב
פעם, זה לא קשור לקוטר של הוופר, אלא לדברים אחרים בעיקר לתכנון המוטור, הממברנה
עצמה ושאר החלקים הנעים. ברגע שאתה מייצר וופר קטן שמסוגל להפיק עוצמה יותר חזקה
מהנהוג לגודל שלו, אתה מקריב את כל נושא "עקומת ההיענות השטוחה" שדיברת עליו. מצד
שני אנחנו מדברים פה על סאבוופרים, ככה שבכל מקרה הוא לא אמור לעבוד מעבר לאיזור
ה 100hz...
ברור שסליל של 1 אינץ לא מתאים, זה למה לא עושים סאבים בגדלים האלו עם סליליםheresjohnny כתב: הדבר הקובע הוא רק אם יחס הסליל לממברנה הוא כמה שיותר קטן. וכמו כן תלוי בעומק הסליל .
סאב וופר 12" עם סליל של 1 או 2 אינץ' יעוות כיוון שסליל כמה שיותר קטן לא יוכל לתמוך בו , זה כמו
לשים בניין גדול על פחות עמודים ממה שצריך....
קטנים. 2 אינץ' ? יש מלא כאלו, והם עובדים יופי. ברור ש 3 או 4 אינץ יכול להיות יותר טוב,
הכל תלוי באיזה דרייבר מתכננים.
ואגב - סליל לא מעוות, אלא הרמקול עצמו כלומר הסליל וכל החלקים הנעים תורמים לרמת
העיוותים.
ישנו גבול למה שמסוגל לעשות דרייבר בקוטר מסויים. לא תלוי בקוטר, אלא בשטח ? מהheresjohnny כתב: סאבים של 10 ו 8 :
א.יכולים בקלות לייצר אותו SPL כמו גדולים יותר . סאב כמו שאר הרמקולים לא תלוי רק בקוטר אלא בשטח
הכולל של הממברנה, כמו כן בעוד כמה דברים.
ב. סאבים של 8 10 מהירים יותר מאשר 12+ וזה פשוט עניין פיזיקלי. הכוונה כמובן היא למול אותו כוח שישלוט בהם. אפשר להזיז סאב וופר של 12" מהר כ"כ אבל צריך מגברים מאוד
חזקים וכמו כן מגנטים מאוד גדולים כדי לייצר כזה מצב.
בנוסף עדיף לקחת 2 יחידות של 8 או 10 אינץ' במקום יחידה אחת גדולה כיוון שהן גם ידחפו
יותר אוויר וגם כיוון שהן ינועו מדוייק יותר, ויהיה להן לרוב עקומות הענות שטוחות יותר מקרוב
ל 200 הרץ עד ל 20 הרץ מה שיתן אפשרות משחק וסינרגיה טובה יותר עם רמקולים רגילים
אשר מתחילים לזייף בתדרים הללו....
ההבדל אולי תסביר לי. "זה פשוט עניין פיזיקלי" - אתה מוכן להסביר יותר לעומק מה העניין
הפיזיקלי פה ? דבר אחד בטוח, אין קשר בין העוצמה של המגבר או הגודל של
המגנט "למהירות" של הדרייבר.
העוצמה שדרייבר מסוגל לייצר ( בתדרים נמוכים בעיקר וללא קשר לעיוותים) היא היחס בין
שטח הממברנה למהלך המכני של הסליל. וופר 8 או 10 עם מהלך גבוה מסוגל להפיק עוצמה
כמו של וופר 12 עם מהלך נמוך יותר, אבל ההתקדמות נגמרת מאד מהר במקרה הזה מכיון
שיש גבול למה שאפשר לעשות פיזית עם וופרים קטנים מבחינת החלקים הנעים שבוופר עצמו.
ושום וופר קטן לא יפיק עוצמה כמו וופר גדול עם אותו המהלך שלא נדבר על כזה עם יותר.
בשביל זה אתה צריך כמה וופרים קטנים וזה לא עדיף באופן מובן מאליו.
המגנט ? זה רק חלק ממערכת שלמה שנקראת motor שכוללת כל מיני חלקים והרבה תכנון.
מדובר על משהו הרבה מעבר ל : "לזה יש מגנט גדול אז הוא יותר טוב/חזק". אוסיף ואומר
שהעוצמה של המגנט במוטור של וופר מסויים קשורה לסוג המוטור והאפלקציה שאליה מיועד
אותו וופר.
כמה יחידות קטנות דוחפות יותר אויר מאחת גדולה ? כמו שציינתי למעלה, זה מאד תלוי, אבל
הטענה שהם ינועו "מדוייק יותר" אינה קשורה לקוטר שלהן. עקומת היענות שטוחה יותר ? שוב
פעם, זה לא קשור לקוטר של הוופר, אלא לדברים אחרים בעיקר לתכנון המוטור, הממברנה
עצמה ושאר החלקים הנעים. ברגע שאתה מייצר וופר קטן שמסוגל להפיק עוצמה יותר חזקה
מהנהוג לגודל שלו, אתה מקריב את כל נושא "עקומת ההיענות השטוחה" שדיברת עליו. מצד
שני אנחנו מדברים פה על סאבוופרים, ככה שבכל מקרה הוא לא אמור לעבוד מעבר לאיזור
ה 100hz...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לדעתי סאב מוסיף מאד למוזיקה, אצלי הוא תמיד עובד, גם בסטריאו.
למוזיקה הייתי ממליץ על סאב שנשמע טוב באיזור שהרמקול שלך כבר לא מוציא צליל.
נניח באיזור 60HZ, סאב יכול להכניס הרבה "בשר" וקח תקבל "פול-ריינג'" אמיתי.
לכן גם שאלו אותך לאיזה רמקול זה יהיה משודך, כי הסאב למעשה משלים את הרמקול.
גם סאב 10-12 וגם 15 מסוגלים לנגן ב 60HZ, נניח, אבל כפי שנכתב, לא באותה עוצמה ואיכות.
אצלי למשל נתתי לסאב באמפ קטן לטובת תדרי 60-80 שנשמעים טוב לאוזן וחביבים עלי.
פחות מזה, האוזן כבר לא שומעת.
למוזיקה הייתי ממליץ על סאב שנשמע טוב באיזור שהרמקול שלך כבר לא מוציא צליל.
נניח באיזור 60HZ, סאב יכול להכניס הרבה "בשר" וקח תקבל "פול-ריינג'" אמיתי.
לכן גם שאלו אותך לאיזה רמקול זה יהיה משודך, כי הסאב למעשה משלים את הרמקול.
גם סאב 10-12 וגם 15 מסוגלים לנגן ב 60HZ, נניח, אבל כפי שנכתב, לא באותה עוצמה ואיכות.
אצלי למשל נתתי לסאב באמפ קטן לטובת תדרי 60-80 שנשמעים טוב לאוזן וחביבים עלי.
פחות מזה, האוזן כבר לא שומעת.
kingshoko, שלום
אמרת שאתה נהנה יותר בלי סאב...
אז עלתי לראשי ישר השאלה האם הרמקולים שלך רצפתיים?
הי איתי,
עניתי על השאלה של איזה רמקולים מדפיים אני הולך לרכוש, אבל אני לא חושב שזה מה שיקבע את הסאב הספציפי שאני צריך לקנות.
לאחר שקראתי את כל ההסברים המצויינים שידידיי טרחו לרשום פה הבנתי מספר דברים חשובים:
שניתן לכייל כל סאב איכותי ולהגיע לתוצאה שתסבר את אוזניי.
הרי אין דבר כזה מדפיים X אשר מתאים להם סאב Y אחד בלבד,אז למה לשאול זאת? (אם אני טועה תקן אותי בבקשה)
עצם העובדה שבנאדם החליט כי המדפיים מסוג X פשוט לא מספקים לו את את התחום הנמוך במידה הרצוייה היא זו שקובעת כי דרוש הסאב.
"בגדול" השאלה היתה מהו הסאב, מנסיונם של החברים פה, אשר לדעתם יוכל להשלים חוויית השמיעה ל full-range בצורה הנעימה ביותר.
קבלתי מספר תשובות טובות למשל מ amitbak
מסיבוב הבדיקות שערך אשר עזרו לי מאוד.
וגם תודה לכל השאר שתרמו לא מעט ידע לראש הקטן שלי
אמרת שאתה נהנה יותר בלי סאב...
אז עלתי לראשי ישר השאלה האם הרמקולים שלך רצפתיים?
הי איתי,
עניתי על השאלה של איזה רמקולים מדפיים אני הולך לרכוש, אבל אני לא חושב שזה מה שיקבע את הסאב הספציפי שאני צריך לקנות.
לאחר שקראתי את כל ההסברים המצויינים שידידיי טרחו לרשום פה הבנתי מספר דברים חשובים:
שניתן לכייל כל סאב איכותי ולהגיע לתוצאה שתסבר את אוזניי.
הרי אין דבר כזה מדפיים X אשר מתאים להם סאב Y אחד בלבד,אז למה לשאול זאת? (אם אני טועה תקן אותי בבקשה)
עצם העובדה שבנאדם החליט כי המדפיים מסוג X פשוט לא מספקים לו את את התחום הנמוך במידה הרצוייה היא זו שקובעת כי דרוש הסאב.
"בגדול" השאלה היתה מהו הסאב, מנסיונם של החברים פה, אשר לדעתם יוכל להשלים חוויית השמיעה ל full-range בצורה הנעימה ביותר.
קבלתי מספר תשובות טובות למשל מ amitbak
וגם תודה לכל השאר שתרמו לא מעט ידע לראש הקטן שלי
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
כן, לקח לי זמן...Mash כתב:לקח לך זמן מה להיזכר, אה?kingshoko כתב:ממממממ....
כן....![]()
למען האמת, גם אני היום נהנה עם הרצפתיים שלי ללא סאב (אולי בגלל העובדה שפשוט אין לי אחד כזה כרגע),
אבל אם היה אחד כזה, הרי זה משובח....
זה בגלל שהם נעלמים לי בחלל כשהם מנגנים
הסאב אצלי מחכה בתורו בשקט לעבודה רק בDD\DTS...