היי, מה ששמעתי היה עם וופר אחד ומידבאס אחד, אז זה כנראה היה ה704, זה לא שהגבוהים שלו היו חלשים יותר ובגלל זה הוא נשמע "לא מפורט" ופחות טוב מהפוקאל שעמד לידו, הוא פשוט לא נשמע טוב במוזיקה שהבאתי איתי..
אני אישית אוהב מאוד את הסקונדה ואת כל הסידרה של אופרה שמשתמשת באלמנטים של SEAS (נכון, הקרוס והתכנון קובע את התוצאה הסופית אבל לכל אלמנט יש אופי משלו ואני ממש לא מתחבר לאופי של הגרנד עם האלמנטים השקופים שלהם מאזה וגם לא לאופי של הקבלאר של B&W)..
ומי זאת החברה בצפון שמשתמשת באלמנטים של SEAS? (האם הכוונה לCAVI אקוסטיקס או שהקימו חברה חדשה שאני לא יודע עליה? )
danlior
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
שליחה
cavi כתב:היי, מה ששמעתי היה עם וופר אחד ומידבאס אחד, אז זה כנראה היה ה704, זה לא שהגבוהים שלו היו חלשים יותר ובגלל זה הוא נשמע "לא מפורט" ופחות טוב מהפוקאל שעמד לידו, הוא פשוט לא נשמע טוב במוזיקה שהבאתי איתי..
אני אישית אוהב מאוד את הסקונדה ואת כל הסידרה של אופרה שמשתמשת באלמנטים של SEAS (נכון, הקרוס והתכנון קובע את התוצאה הסופית אבל לכל אלמנט יש אופי משלו ואני ממש לא מתחבר לאופי של הגרנד עם האלמנטים השקופים שלהם מאזה וגם לא לאופי של הקבלאר של B&W)..
ומי זאת החברה בצפון שמשתמשת באלמנטים של SEAS? (האם הכוונה לCAVI אקוסטיקס או שהקימו חברה חדשה שאני לא יודע עליה? )
...
CAVI אקוסטיקס, בוודאי!
אני מסכים איתך. הרמקול זה קודם כל הרכיב עצמו. אבל בין זה ובין להתיחס לחומר כבעל חותם צליל.....
שמעתי רמקולים עם רכיבי קוולר שאהבתי ושאהבתי פחות. B&W משתמשת בכל הרמקולים שלה בקוולר והסדרות שלה נשמעות שונה זו מזו. ולגבי ההשוואה שבין ה-704 לפוקאל...פשוט אין לי מילים.......משהו פה לא הגיוני...אולי ההגברה לא הספיקה....אולי ה-704 היה מחובר דרך מרכזיה שגרעה ממנו...לא יודע אבל נראה לי שעניין הבדל הפירוט בין שני הרמקולים הוא מעבר לטעם אישי.
cavi
חבר ותיק
תגובות: 2673
שליחה
אני חושב שהחומר שממנו עשוי האלמנט משפיע מאוד על >>אופי<< הצליל הסופי שלו (חתימת הצליל בין 2 רמקולים יכולה להיות דומה, נניח 2 רמקולים שמוציאים מיד ענק אבל האופי שלהם שונה, האחד בהיר והשני חם), אני לא אומר שכל אלמנט שעשוי מקולר נשמע לא טוב, כבר שמעתי רמקולים בעלי אלמנט קולר שנשמעו טוב אבל אני אישית פחות מתחבר לרמקולים הללו..
בקשר לפוקאל ולB&W, כמו שכתבתי הרמקולים חוברו לציוד של רוטל (שהוא ציוד חביב), אולי עם ציוד ברמה גבוהה יותר הייתי מגיע למסקנות אחרות..
בכל מקרה, נכון להיום אני לא ממש מתחבר לB&W..
extrabeat
חבר פעיל
תגובות: 67
שליחה
vitalyi כתב:
מתן כתב:
אתה יכול לשאול את חבר הפורום VITALY שיש לו את ה 805.
...
זה כבר היסטוריה ... באמת, היו לי 805S - רמקולים בעלי סאונד מדהים, במיוחד בשילוב הנכון עם סאב..הם הרבה יותר מרגשים מ-705, אבל, כפי שמתן אמר, לא כל מגבר יכול להתמודד איתם.
ויטאלי, מסקרן, למה שידרגת.. ואיך זה...
ולנושא הפוסט...אני מאוהבי B&W, יש לי 704 , והוא רמקול נהדר, והעדפתי אותו על פוקאל 816 ,שגם הוא רמקול טוב, וברור שסדרה 800 עוד טובה יותר...ואין ספק שבשני המקרים, יש חשיבות להגברה ולכבלים למיצוי טוב של הפוטנציאל..
...
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
cavi כתב:אני חושב שהחומר שממנו עשוי האלמנט משפיע מאוד על >>אופי<< הצליל הסופי שלו (חתימת הצליל בין 2 רמקולים יכולה להיות דומה, נניח 2 רמקולים שמוציאים מיד ענק אבל האופי שלהם שונה, האחד בהיר והשני חם), אני לא אומר שכל אלמנט שעשוי מקולר נשמע לא טוב, כבר שמעתי רמקולים בעלי אלמנט קולר שנשמעו טוב אבל אני אישית פחות מתחבר לרמקולים הללו..
בקשר לפוקאל ולB&W, כמו שכתבתי הרמקולים חוברו לציוד של רוטל (שהוא ציוד חביב), אולי עם ציוד ברמה גבוהה יותר הייתי מגיע למסקנות אחרות..
...
האם מדובר היהברסיבר קטן של רוטל או במגבר כח נפרד?
בכל מקרה, עשה לעצמך טובה ותנסה פעם אם סדרת ה-800 עם הגברה טובה באמת....ואז נדבר שוב
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
שליחה
היי דני
הייתי בטוח שסגרת כבר על ה805
ויטאלי
עוד לא קיבלת את ה803?
אם כן אולי אפשר איזה סקירה קטנה או איזה תמונה קטנה
vitalyi
חבר ותיק
תגובות: 2594
שליחה
extrabeat כתב:
...
שדרגתי ל- B&W803S והם טובים...
רוניקינג כתב: ויטאלי
עוד לא קיבלת את ה803?
...
הם כבר שבועיים אצלי, אבל עדיין לא הבאתי אותם למיטבם. הכבלים שהתאמתי בקפדנות ל-805 לא מתאימים ל-803 (הרמקולים נשמעים לא מאוזנים), כך שעכשיו צריך להתחיל את הסגה (הכבלים) מחדש . אז אחקה עם הסקירות עד שאסדר את המערכת.
עם תמונה אין בעיה, אצלם ואוסיף לאלבום בקרוב.
ויטלי
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
אני 90% סגור על ה-805 עם פזילה קטנה אל עבר ה-804.
דרך אגב, בהמשך לדיון שלנו כאן, הנה כתבה מדהימה שקבורה כאן באתר:
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
cavi
חבר ותיק
שליחה
danlior כתב:
cavi כתב:אני חושב שהחומר שממנו עשוי האלמנט משפיע מאוד על >>אופי<< הצליל הסופי שלו (חתימת הצליל בין 2 רמקולים יכולה להיות דומה, נניח 2 רמקולים שמוציאים מיד ענק אבל האופי שלהם שונה, האחד בהיר והשני חם), אני לא אומר שכל אלמנט שעשוי מקולר נשמע לא טוב, כבר שמעתי רמקולים בעלי אלמנט קולר שנשמעו טוב אבל אני אישית פחות מתחבר לרמקולים הללו..
...
האם מדובר היהברסיבר קטן של רוטל או במגבר כח נפרד?
בכל מקרה, עשה לעצמך טובה ותנסה פעם אם סדרת ה-800 עם הגברה טובה באמת....ואז נדבר שוב
...
שמעתי עם מגבר סטריאו...
אני מקווה שיצא לי לשמוע אותם בהזדמנות ..
cavi
חבר ותיק
שליחה
danlior כתב:אני 90% סגור על ה-805 עם פזילה קטנה אל עבר ה-804.
טובעד עכשיו דיברנו על תקציב של 15000₪, ה804 מקפיץ אותנו ל27500 (מחיר לצרכן), אני חושב שבתקציב הזה יש הרבה מאוד רמקולים שכדאי לך לשמוע (ואם זה מעניין אותך, בתקציב של 20000₪ אתה יכול לבנות רמקול פנטסטי!! )
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
שליחה
בזמנו פזלת דווקא ל-803S ,אם אתה יכול מבחינת תקציב אני מאוד מאוד ממליץ ללכת עליהם
ההבדל לעומת ה805 הוא אדיר לטובתם אם אהבת את ה-805 אתה תתמוגג מ803.
הקפיצה בין 804 ל803 גם כן מהותית למרות ששמעתי אותם לא אחד ליד השני אהבתי את ה803 הרבה יותר מבחינת פירוט נפח ויכולת בצלילים הנמוכים,מה שבטוח צריך הגברה איכותית, חזקה ויציבה.
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
cavi כתב:
טובעד עכשיו דיברנו על תקציב של 15000₪, ה804 מקפיץ אותנו ל27500 (מחיר לצרכן), אני חושב שבתקציב הזה יש הרבה מאוד רמקולים שכדאי לך לשמוע (ואם זה מעניין אותך, בתקציב של 20000₪ אתה יכול לבנות רמקול פנטסטי!! )
...
את ה-804 אפשר להשיג ב-20,000. אם אקנה אותם לא אהיה הראשון שקנה ביותר מאשר הוא תכנן. אם אומר שאני מוכן לקנות ב-20,000, בסוף אקנה ב-25,000.
אילו רמקולים היית ממליץ לי לשמוע בסכומים אילו? אולי איזה מודל מעניין של CAVI אקוסטיקס?
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
רוניקינג כתב:
בזמנו פזלת דווקא ל-803S ,אם אתה יכול מבחינת תקציב אני מאוד מאוד ממליץ ללכת עליהם
ההבדל לעומת ה805 הוא אדיר לטובתם אם אהבת את ה-805 אתה תתמוגג מ803.
הקפיצה בין 804 ל803 גם כן מהותית למרות ששמעתי אותם לא אחד ליד השני אהבתי את ה803 הרבה יותר מבחינת פירוט נפח ויכולת בצלילים הנמוכים,מה שבטוח צריך הגברה איכותית, חזקה ויציבה.
...
זה בדיוק העניין, אתמול שמעתי את ה-805 מול ה-803 ואכן יש הבדל מהותי באיכות המצדיק לחלוטין את ההפרש במחיר. הבעיה היא שההגברה שלי מעולה ל-805 ול-804 אך לא ל-803. גם אם אהפוך עולמות, אמכור את החתול שלי ואצליח לגייס כסף ל-803 עדיין אצטרך לרכוש מגבר ב-15,000 ש"ח נוספים וזה ממש לא מתאים לי כרגע. אין לזה סוף ותמיד צריך להשאיר משהו לשידרוג עתידי
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
שליחה
דני
זה בדיוק העניין הרי אנחנו חיים משידרוג לשידרוג לדעתי שידרוג רמקולים קשה יותר משידרוג הגברה לכן הייתי כן הולך על מקסימום רמקול כרגע והגברה "אלוהים גדול" כמושאומרים זה מגיע הרבה יותר מהר משחושבים.
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
שליחה
vitalyi כתב:
extrabeat כתב:
...
שדרגתי ל- B&W803S והם טובים...
רוניקינג כתב: ויטאלי
עוד לא קיבלת את ה803?
...
הם כבר שבועיים אצלי, אבל עדיין לא הבאתי אותם למיטבם. הכבלים שהתאמתי בקפדנות ל-805 לא מתאימים ל-803 (הרמקולים נשמעים לא מאוזנים), כך שעכשיו צריך להתחיל את הסגה (הכבלים) מחדש . אז אחקה עם הסקירות עד שאסדר את המערכת.
עם תמונה אין בעיה, אצלם ואוסיף לאלבום בקרוב.
...
ויטלי מה עשית אם הברגים הגדולים בגב הרמקול שממוקמים מאחורי המיד האם רק שיחררת אותם או הוצאת אותם לגמרי לא ברור לי לגמרי למה הם מיועדים
vitalyi
חבר ותיק
שליחה
רוניקינג כתב:
ויטלי מה עשית אם הברגים הגדולים בגב הרמקול שממוקמים מאחורי המיד האם רק שיחררת אותם או הוצאת אותם לגמרי לא ברור לי לגמרי למה הם מיועדים
...
זה לא ברגים אלא אומים גדולים ואסור לגעת בהם. אמרים שפעם הרמקולים היו מגיעים אם בורג שהיה מוברג לתוך האום ואותו היה צריך להוציא. אני קיבלתי את הרמקולים ללא בורג (כנראה שחל שינוי במבנה הרמקול).
ויטלי
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
שליחה
vitalyi כתב:
רוניקינג כתב:
...
זה לא ברגים אלא אומים גדולים ואסור לגעת בהם. אמרים שפעם הרמקולים היו מגיעים אם בורג שהיה מוברג לתוך האום ואותו היה צריך להוציא. אני קיבלתי את הרמקולים ללא בורג (כנראה שחל שינוי במבנה הרמקול).
...
אבל כן קיבלת אותם אם אומים האם הישארת אותם נעולים?ניראה לי שכן צריך לשחרר אותם על מנת לתת למיד לעבוד חופשי
cavi
חבר ותיק
שליחה
danlior כתב:
cavi כתב:
...
את ה-804 אפשר להשיג ב-20,000. אם אקנה אותם לא אהיה הראשון שקנה ביותר מאשר הוא תכנן. אם אומר שאני מוכן לקנות ב-20,000, בסוף אקנה ב-25,000.
אילו רמקולים היית ממליץ לי לשמוע בסכומים אילו? אולי איזה מודל מעניין של CAVI אקוסטיקס?
...
זה שכמעט תמיד קונים ביותר ממה שתוכנן זה ידוע אבל אם כבר קונים בכזה סכום אז צריך לשמוע כמה שיותר רמקולים..
בקשר לCAVI אקוסטיקס (או SOSO בשמם המקורי ), אתה מוזמן לבוא לשמוע אותם בשבוע הבא כשאקבל את המגבר החדש שלי, אם אתה רוצה לרכוש רמקול ברמה שלהם אז תתחיל לחסוך הרבה כסף מכיוון שה803S זולים יחסית לרמקולים ברמה שלהם.. (ולא אני לא מגזים, זאת דעתי.. )
vitalyi
חבר ותיק
שליחה
רוניקינג כתב:
אבל כן קיבלת אותם אם אומים האם הישארת אותם נעולים?ניראה לי שכן צריך לשחרר אותם על מנת לתת למיד לעבוד חופשי
...
שאלתי את מרטין (שהוא מומחה לסדרה 800 ) וגם שלחתי שאלה ל-B&W - משני המקורות קיבלתי תשובה נחרצת - "לא לגעת"!
ויטלי
רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
שליחה
מה זה לא לגעת להשאיר אותם נעולים ?אז מה בעצם המטרה שלהם?פעם מרטין אמר שהם נעולים רק למטרת ההובלה ומאז שמעתי עוד גירסאות כמו ליפתוח עד הסוף או ליפתוח עד הסוף וליסגור עד ממש לפני נעילה, חבל שבאתר שלהם אין התייחסות לדבר,מעניין אם ליבואן בארץ יש תשובה.