[Peter's New Silent HTPC] הפרויקט לקראת סופו! הוספתי סרטון!
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
יופי של פרוייקט וביצוע על ידי מקצוען!
נהנתי לקרוא את השלבים השונים.
נהנתי לקרוא את השלבים השונים.
- iziko
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1192
המפרט הנ"ל יאפשר לי להריץ סרטים 1080 עם FFDSHOW ומסטרוקה מבלי לעשות כל מיני הגדרות מיוחדות בתוכנה?! על ווינדוס VISTA HOME PREMIUM 32BIT ?
תודה! ותתחדש! נראה מעולה!
תודה! ותתחדש! נראה מעולה!
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 912
תודה לכולכם
zovirax,
בינתיים אני לא ממש מוצא את הצורך לכך. המארז הזה הפתיע אותי בכלכך הרבה מובנים, ואחד מהם זה האטימות שלו. הוא שומר את הרעשים בפנים, ועושה את זה בצורה טובה מאוד יש לציין. מה גם שאני לא משתמש ב-DVD בשביל לראות סרטים, אלה רק בשביל להעשות גיבויים, להעביר מידע וכו' כך שלא ממש מפריע לי העובדה שהוא לא ממש שקט.
ziv_r,
שמח לשמוע
בקרוב אני יעשה עדכון נוסף + תמונות.
iziko,
לשאלתך, כמו שבטח הבנת אני משתמש ב-FFDShow. הוא מוגדר לעשות Resize מסוג Bicubic ל-2720*1536 (בלי לשנות יחס גובה-רוחב, מה שבא קודם) לכל התכנים! שזה בדיוק כפול מהרזולוציה של המסך, עם תוספת של Luna & Chroma sharpen. בנוסף הוא עושה Postprocessing, מוסיף כתוביות, ולפעמים גם מתקן Contrast & Brightness. ובינתיים לא קרה לי פעם אחת שסרט נתקע, קפץ, יצא מסנכרון, או כל דבר אחר. המחשב הזה הוא הרבה יותר חזק משחשבתי! AMD בהחלט הפתיעו אותי, הייתי צריך לתת להם יותר קריידיט במשך השנים. היחס מחיר-ביצועים הוא פשוט מטורף! אני יוסיף ויגיד שקובץ 1080P אמיתי עדיין לא ניסיתי להפעיל, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחזיק אותם (הם פשוט גדולים מדי) אבל אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שאם המחשב מצליח להריץ את ההגדרות האלה ב-FFDshow אז לא תהיה לו שום בעיה להריץ קובץ 1080P פשוט. אם מישהו רוצה אני אשמח לנסות להריץ מגוון של תכנים שונים, רק תדאגו לספק לי סאמפלים ואני ידאג לשאר.
אתמול היו לנו אורחים, וראינו איזה סרט שהיה לי ממזמן, שעתיים סרט, בגודל 700MB, מסוג DVDSCR. כולם מסכימים שמדובר בזבל? ואחד מהם זרק לקראת אמצע הסרט איזה הערה; "תגיד מאיפה השגת את הסרט הזה ב-HD?! אני מחפש אותו מלא זמן!".
חיוך עלה על פני, הפרוייקט הוכתר כהצלחה
zovirax,
בינתיים אני לא ממש מוצא את הצורך לכך. המארז הזה הפתיע אותי בכלכך הרבה מובנים, ואחד מהם זה האטימות שלו. הוא שומר את הרעשים בפנים, ועושה את זה בצורה טובה מאוד יש לציין. מה גם שאני לא משתמש ב-DVD בשביל לראות סרטים, אלה רק בשביל להעשות גיבויים, להעביר מידע וכו' כך שלא ממש מפריע לי העובדה שהוא לא ממש שקט.
ziv_r,
שמח לשמוע
iziko,
לשאלתך, כמו שבטח הבנת אני משתמש ב-FFDShow. הוא מוגדר לעשות Resize מסוג Bicubic ל-2720*1536 (בלי לשנות יחס גובה-רוחב, מה שבא קודם) לכל התכנים! שזה בדיוק כפול מהרזולוציה של המסך, עם תוספת של Luna & Chroma sharpen. בנוסף הוא עושה Postprocessing, מוסיף כתוביות, ולפעמים גם מתקן Contrast & Brightness. ובינתיים לא קרה לי פעם אחת שסרט נתקע, קפץ, יצא מסנכרון, או כל דבר אחר. המחשב הזה הוא הרבה יותר חזק משחשבתי! AMD בהחלט הפתיעו אותי, הייתי צריך לתת להם יותר קריידיט במשך השנים. היחס מחיר-ביצועים הוא פשוט מטורף! אני יוסיף ויגיד שקובץ 1080P אמיתי עדיין לא ניסיתי להפעיל, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחזיק אותם (הם פשוט גדולים מדי) אבל אני יכול להגיד לך בבטחון מלא שאם המחשב מצליח להריץ את ההגדרות האלה ב-FFDshow אז לא תהיה לו שום בעיה להריץ קובץ 1080P פשוט. אם מישהו רוצה אני אשמח לנסות להריץ מגוון של תכנים שונים, רק תדאגו לספק לי סאמפלים ואני ידאג לשאר.
אתמול היו לנו אורחים, וראינו איזה סרט שהיה לי ממזמן, שעתיים סרט, בגודל 700MB, מסוג DVDSCR. כולם מסכימים שמדובר בזבל? ואחד מהם זרק לקראת אמצע הסרט איזה הערה; "תגיד מאיפה השגת את הסרט הזה ב-HD?! אני מחפש אותו מלא זמן!".
חיוך עלה על פני, הפרוייקט הוכתר כהצלחה
- iziko
-
- חבר ותיק

אני די חושש מ AMD האם הם אין צורך בהגדרות מיוחדות או משהו מיוחד בבניה של המחשב?
עד עכשיו בניתי רק מחשבים של מעבדי INTEL
אני מדבר על קבצים 1080P במעטפת MKV או TS אלה שתופסים 10 G בערך ולא המטורפים שתופסים 50G.
עד עכשיו בניתי רק מחשבים של מעבדי INTEL
אני מדבר על קבצים 1080P במעטפת MKV או TS אלה שתופסים 10 G בערך ולא המטורפים שתופסים 50G.
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
פיטר, תתחדש!
האם ניסית לנגן תוכן HD עם כתוביות?
האם ניסית לנגן תוכן HD עם כתוביות?
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

כמעט כל התכנים שאני מנגן הם עם כתוביות.
- BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
עוד שאלה ברשותך:
איזה revision של GA-MA78GM-S2H קיבלת? 1.0 או 1.1?
הבנתי שב- 1.0 ה heatsink של ה northbridge קטן יותר ומתחמם מאוד.
איזה revision של GA-MA78GM-S2H קיבלת? 1.0 או 1.1?
הבנתי שב- 1.0 ה heatsink של ה northbridge קטן יותר ומתחמם מאוד.
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
יש ספקים פסיביים עם מאוורר שנכנס לעבודה מטמפ. מסויימת
והם אינם שקטים
ויש פסיביים לגמרי אבל צריך להתמודד עם החום שלהם
וזה בד"כ יותר קשה מספק שקט לא פסיבי
והעיקר הוא היעילות שלהם בעומס
פתרון אחר (הספק נמוך) הוא של ספקים חיצוניים דמויי ספק
למחשב נייד
והם אינם שקטים
ויש פסיביים לגמרי אבל צריך להתמודד עם החום שלהם
וזה בד"כ יותר קשה מספק שקט לא פסיבי
והעיקר הוא היעילות שלהם בעומס
פתרון אחר (הספק נמוך) הוא של ספקים חיצוניים דמויי ספק
למחשב נייד
- ShayGTi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
יפה מאוד, תמונות איכותיות מזכירות לי REVIEWS של אתרים נחשבים 
יש לי שאלה של תם לגבי מה שעשית בFFDSHOW.
המסך לפי הרזולוציה תומך 720P, זאת אומרת שאם תנגן תוכן של 1080P אתה בעצם תקבל DOWNSCALE ל720P.
כך שאני לא מבין מה נותן לך להעלות את הרזולוציה ל 2770X1440? המסך הרי יעשה DOWNSCALE ל720P לא?
אשמח לתשובה...
יש לי שאלה של תם לגבי מה שעשית בFFDSHOW.
המסך לפי הרזולוציה תומך 720P, זאת אומרת שאם תנגן תוכן של 1080P אתה בעצם תקבל DOWNSCALE ל720P.
כך שאני לא מבין מה נותן לך להעלות את הרזולוציה ל 2770X1440? המסך הרי יעשה DOWNSCALE ל720P לא?
אשמח לתשובה...
- iziko
-
- חבר ותיק

ShayGTi - לעניות דעתי בתוכן SD כאשר מעלים לו UPSCALE לרזולציה מעל המסך LCD כאשר המסך עושה לו DOWN תתקבל תמונה יותר חדה ונעימה לצפיה.
או שאולי סתם אמרתי שטויות ?!
או שאולי סתם אמרתי שטויות ?!
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

BlueStreak,
1.1 עדין לא יצא. בינתיים עושה רושם שה-NB טיפה חם, אבל כל עוד זה לא מפריע לי מכל בחינה שהיא, לא ממש אכפת לי.
ShayGTi, תודה
המסך תומך ב-768P, שזה NR של 1360*768.
מה שעשיתי בהתחלה עם ה-Upscale לרזולוציה כפולה מזאת, כמו ש-iziko אמר, היה ניסיון לקבל תמונה טובה יותר.
אבל התברר לבסוף שאני סתם מעביד את המעבד שלי, ו-Upscale ל-1360*768 נותן תוצאה זהה או אפילו טובה יותר.
1.1 עדין לא יצא. בינתיים עושה רושם שה-NB טיפה חם, אבל כל עוד זה לא מפריע לי מכל בחינה שהיא, לא ממש אכפת לי.
ShayGTi, תודה
המסך תומך ב-768P, שזה NR של 1360*768.
מה שעשיתי בהתחלה עם ה-Upscale לרזולוציה כפולה מזאת, כמו ש-iziko אמר, היה ניסיון לקבל תמונה טובה יותר.
אבל התברר לבסוף שאני סתם מעביד את המעבד שלי, ו-Upscale ל-1360*768 נותן תוצאה זהה או אפילו טובה יותר.
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
פיטר,
מרשים מאוד
ללא ספק אתה אחד מהממש לא שפויים באתר הזה
אגב, לדעתי עם כל הגדרות ה Post Processing אצלך ב FFDShow יהיה לך די קשה לנגן תכני 1080P כבדים
מרשים מאוד
ללא ספק אתה אחד מהממש לא שפויים באתר הזה
אגב, לדעתי עם כל הגדרות ה Post Processing אצלך ב FFDShow יהיה לך די קשה לנגן תכני 1080P כבדים
- udi13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 766
כמו שכתבתי בתחילת השרשור, אני ממליץ לך בחוםudi13 כתב:הייתי מאוד ממליץ לך להחליף את ה-Northbridge Cooler המקורי ל-Zalman ZM-NBF47 Fanless, הוא מוריד את הטמפרטורה בכמעט 15-20 מעלות!!!!...
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

osherov,
זוכר איך דובר פה באתר שכל היופי ב-HTPC זה האפשרות להגדיר אותו 100% לדרישותיך?
נכון להיום, אין לי אפילו קובץ אחד של 1080P על המחשב. הכל מסתכם ב-720P ולעיתים גם DVDRip וכדומה.
כך שההגדרות ב-FFDShow מותאמות בדיוק לתוכן שכזה.
צימתי סרטון של הכל פועל, ומסתבר שהמצלמה שומרת את תכני הוידאו כקבצי MOV
שכמובן, אין מה לעשות איתם.
נכון להיום, אין לי אפילו קובץ אחד של 1080P על המחשב. הכל מסתכם ב-720P ולעיתים גם DVDRip וכדומה.
צימתי סרטון של הכל פועל, ומסתבר שהמצלמה שומרת את תכני הוידאו כקבצי MOV
- osherov
-
- גורו Android

מאה אחוזפיטר כתב:osherov,![]()
צימתי סרטון של הכל פועל, ומסתבר שהמצלמה שומרת את תכני הוידאו כקבצי MOVשכמובן, אין מה לעשות איתם.
...
אבל איפה יצר הסקרנות
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

יצר הסקרנות קיים, ומשגע אותי.
העניין הוא שאני לא יכול להניח את ידי על שום תוכן שכזה, כבר קיבלתי אזהרות מספקית האינטרנט. ובתור המשך, אין לי זמן לזה. המעבר לארץ הוא עוד חודש, ויש לא מעט סידורים לעשות. שלא נדבר על לארוז. כשאני אגיע לארץ, הלחץ ירד, ואני ישיקיע כמה זמן שרק אוכל עם ה-HTPC, ובכלל, עם כל המערכת.
מצאתי פתרון לקובץ ה-MOV. אני מעלה אותו עכשיו.
העניין הוא שאני לא יכול להניח את ידי על שום תוכן שכזה, כבר קיבלתי אזהרות מספקית האינטרנט. ובתור המשך, אין לי זמן לזה. המעבר לארץ הוא עוד חודש, ויש לא מעט סידורים לעשות. שלא נדבר על לארוז. כשאני אגיע לארץ, הלחץ ירד, ואני ישיקיע כמה זמן שרק אוכל עם ה-HTPC, ובכלל, עם כל המערכת.
מצאתי פתרון לקובץ ה-MOV. אני מעלה אותו עכשיו.
- ShayGTi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
פיטר מה זאת אומרת קיבלת אזהרות מספקית האינטרנט?
בכל מקרה תודה על התשובה, MOV אפשר לנגן גם דרך MEDIA PLAYER CLASSIC
ואם תשנה את הסיומת לHDMOV במקום MOV אז אם אני לא טועה הוא יפעיל גם את הFFDSHOW.
בכל מקרה תודה על התשובה, MOV אפשר לנגן גם דרך MEDIA PLAYER CLASSIC
ואם תשנה את הסיומת לHDMOV במקום MOV אז אם אני לא טועה הוא יפעיל גם את הFFDSHOW.
- osherov
-
- גורו Android

שלחתי לך קישור להורדת קובץ 1080p בפרטיפיטר כתב:יצר הסקרנות קיים, ומשגע אותי.
מצאתי פתרון לקובץ ה-MOV. אני מעלה אותו עכשיו....
-
פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

בניגוד לישראל, באמריקה יש אכיפה לחוקים. ברגע שאתה מוריד מטורנטים / אימיול או כל תוכנה אחרת שכזאת אז אתה מקבל אזהרה. אחת, שתים ובשלישית זה כבר איום לניתוק האינטרנט ומסירת פרטיך לחברה שעוסקת בזה (שהיא בדר"כ מגישה תביעה בבית המשפט).
הבעיה שלי היא לא ניגון הקובץ.
אני מנסה לעלות אותו לאינטרנט Youtube / GoogleVideo בשביל שאני יוכל לשים קישור פה.
הבעיה שלי היא לא ניגון הקובץ.
אני מנסה לעלות אותו לאינטרנט Youtube / GoogleVideo בשביל שאני יוכל לשים קישור פה.
- AdiLev
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2278