אבל מה? יש הגנות, אחת ההגנות זה שומר מסך שמוריד את הניגודיות של המסך וככה הצריבה היא קטנה מאוד.
ויש את ה- screen wash שמציג צבע לבן על כל המסך למשך זמן שאתה תחפוץ ובעצם צורב מחדש את המסך למצב נורמלי.
יש עוד כמה הגנות אבל אלה הבסיסיות שב"כ קיימות במסכים.
2. הכל שטויות, לא יפסיקו לייצר פלזמה, בינתיים היא ממשיכה להוביל בטכנולוגיה, אך לצערי אנשים מתנהגים כמו עדר ומצאו טרנד לקנות רק מסכי LCD כי אמרו להם שזה טוב יותר רואים יותר יפה הבלאי יותר נמוך, והמציאו שטויות על פלזמה שהיא יכולה להתפוצץ בגלל שהיא משחררת גז ומלא דברים מטומטמים שאנשים אוכלים כאפות עליהם אפשר לומר. (לדעתי יש שרשור וגם כתבה באתר שממש מסבירה את זה).
3. לכל טכנולוגיה יש מחלות, לפלזמה בעבר המחלה הייתה בעיקר צריבה ולצערי היא עד היום אבל המציאו כל כך הרבה מנגנוני הגנה שבעיית הצריבה נעלמה כמעט לחלוטין וגם אם במקרה הדבר קורה אז יש מנגנוני שטיפה שונים שמחזירים את המסך לקדמותו.
לגבי LCD יש הרבה יותר מחלות מאשר פלזמה...וכמו שכתבתי בתגובתי הקודמת אפרט:
זליגת אור - זו תופעה של אור לבן בצורת כתמים מארבעת פינות המסך בד"כ שבהצגת שחור ניתן לראות אור בוהק מעצבן, יש דגמים של מסכים שגם הזליגה היא באמצע המסך. (קורה לרוב במסכים עם פאנל הכי נחות מסוג TN).
פיקסלים שרופים -מחלה של LCD שעלולה לקרות היא שנקודה במסך "נתקעה" על צבע ונקראת פיקסל שרוף, זה בעיקר מעצבן כשזה קורה באמצע המסך ובמיוחד מעצבן שהאחריות של היבואן היא על מס' מסוים של פיקסלים שרופים ולא על 1.
ניגודיות נמוכה - אחד הדברים הכי גרועים שמסך LCD סובל ממנו הוא ניגודיות נמוכה וזה בגלל מגבלה טכנולוגית שאם אני לא טועה הולכת להיפטר אני מקווה בקרוב ע"י תאורה מבוססת LED במקום פלורסנט. כיום יש פתרונות של ניגודיות דינאמית, אך זה כלל לא דומה לניגודיות האמיתית שקיימת בפלזמות. (אני רוצה לראות אותך רואה סרט עם סצנות שחורות במסך LCD הכי יקר לעומת פלזמה זולה - ותראה מי לוקח)
מריחות (זמן תגובה) -זמן התגובה הוא מדידת הזמן שלוקח לגביש לנוע ממצב מסוים למצב אחר. נמדד ב- ms.
למשל כשאתה רואה כדורגל אתה מאוד תסבול לראות את הכדור נמרח על המסך, למרות שדברים כאלה היום כבר לא קורים משום שהצליחו להוריד את זמני התגובה, וגם להכניס טכנולוגיה שנקראת ה-Overdrive שהיא מנצלת אפקט שבו הפעלת זרם גדול על גביש נוזלי גורמת לו לנוע מהר יותר. אך ל-Overdrive ישנה גם תופעת לוואי הנקראת Over Shoot או פיצוי יתר; במצב זה הצבע לא מתייצב מספיק מהר לאחר תוספת המתח ובמקום לראות את הצבע הנכון אנו רואים צבע אחר, בדרך כלל בהיר, אשר נראה לעין בבירור (מצב זה ידוע גם בשם קורונה, מכיוון שהוא מזכיר את אפקט הקורונה של השמש – להבות המיתמרות מפני השמש לחלל).
צבעים מתכתיים - זה כבר משהו שרואים בעין שמשתנה מאדם לאדם, אני רואה ב-LCD צבעים מאוד מתכתיים כאלה ולא אמיתיים... לעומת פלזמה שהצבע פשוט יותר "חם" יותר חי ונושם.
זה היה רק חלק מהמון חסרונות שקיימות במסכי LCD, אך הכל משתנה בסוגי מסך שקונים יש המון טכנולוגיות בלעדיות שחברות פיתחו שפוטרות המון מהבעיות, אך עדיין העדפה אישית - פלזמה!
מקווה שעזרתי.
(חלק מן התכונות שנכתבו נלקח מאתרים מקצועיים)