האם בעיית הצריבה חלפה מהעולם ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

1. לגבי אחריות אין מה לעשות, הריי זה ידוע שיש בעיית צריבה בפלזמות ואתה לא יכול להתלונן ליבואן או החנות על זה שהשארת את המסך שלך דולק על שולחן עבודה של מחשב במשך חודש.
אבל מה? יש הגנות, אחת ההגנות זה שומר מסך שמוריד את הניגודיות של המסך וככה הצריבה היא קטנה מאוד.
ויש את ה- screen wash שמציג צבע לבן על כל המסך למשך זמן שאתה תחפוץ ובעצם צורב מחדש את המסך למצב נורמלי.
יש עוד כמה הגנות אבל אלה הבסיסיות שב"כ קיימות במסכים. :)

2. הכל שטויות, לא יפסיקו לייצר פלזמה, בינתיים היא ממשיכה להוביל בטכנולוגיה, אך לצערי אנשים מתנהגים כמו עדר ומצאו טרנד לקנות רק מסכי LCD כי אמרו להם שזה טוב יותר רואים יותר יפה הבלאי יותר נמוך, והמציאו שטויות על פלזמה שהיא יכולה להתפוצץ בגלל שהיא משחררת גז ומלא דברים מטומטמים שאנשים אוכלים כאפות עליהם אפשר לומר. (לדעתי יש שרשור וגם כתבה באתר שממש מסבירה את זה).

3. לכל טכנולוגיה יש מחלות, לפלזמה בעבר המחלה הייתה בעיקר צריבה ולצערי היא עד היום אבל המציאו כל כך הרבה מנגנוני הגנה שבעיית הצריבה נעלמה כמעט לחלוטין וגם אם במקרה הדבר קורה אז יש מנגנוני שטיפה שונים שמחזירים את המסך לקדמותו.
לגבי LCD יש הרבה יותר מחלות מאשר פלזמה...וכמו שכתבתי בתגובתי הקודמת אפרט:

זליגת אור - זו תופעה של אור לבן בצורת כתמים מארבעת פינות המסך בד"כ שבהצגת שחור ניתן לראות אור בוהק מעצבן, יש דגמים של מסכים שגם הזליגה היא באמצע המסך. (קורה לרוב במסכים עם פאנל הכי נחות מסוג TN).

פיקסלים שרופים -מחלה של LCD שעלולה לקרות היא שנקודה במסך "נתקעה" על צבע ונקראת פיקסל שרוף, זה בעיקר מעצבן כשזה קורה באמצע המסך ובמיוחד מעצבן שהאחריות של היבואן היא על מס' מסוים של פיקסלים שרופים ולא על 1.

ניגודיות נמוכה - אחד הדברים הכי גרועים שמסך LCD סובל ממנו הוא ניגודיות נמוכה וזה בגלל מגבלה טכנולוגית שאם אני לא טועה הולכת להיפטר אני מקווה בקרוב ע"י תאורה מבוססת LED במקום פלורסנט. כיום יש פתרונות של ניגודיות דינאמית, אך זה כלל לא דומה לניגודיות האמיתית שקיימת בפלזמות. (אני רוצה לראות אותך רואה סרט עם סצנות שחורות במסך LCD הכי יקר לעומת פלזמה זולה - ותראה מי לוקח)

מריחות (זמן תגובה) -זמן התגובה הוא מדידת הזמן שלוקח לגביש לנוע ממצב מסוים למצב אחר. נמדד ב- ms.
למשל כשאתה רואה כדורגל אתה מאוד תסבול לראות את הכדור נמרח על המסך, למרות שדברים כאלה היום כבר לא קורים משום שהצליחו להוריד את זמני התגובה, וגם להכניס טכנולוגיה שנקראת ה-Overdrive שהיא מנצלת אפקט שבו הפעלת זרם גדול על גביש נוזלי גורמת לו לנוע מהר יותר. אך ל-Overdrive ישנה גם תופעת לוואי הנקראת Over Shoot או פיצוי יתר; במצב זה הצבע לא מתייצב מספיק מהר לאחר תוספת המתח ובמקום לראות את הצבע הנכון אנו רואים צבע אחר, בדרך כלל בהיר, אשר נראה לעין בבירור (מצב זה ידוע גם בשם קורונה, מכיוון שהוא מזכיר את אפקט הקורונה של השמש – להבות המיתמרות מפני השמש לחלל).

צבעים מתכתיים - זה כבר משהו שרואים בעין שמשתנה מאדם לאדם, אני רואה ב-LCD צבעים מאוד מתכתיים כאלה ולא אמיתיים... לעומת פלזמה שהצבע פשוט יותר "חם" יותר חי ונושם.

זה היה רק חלק מהמון חסרונות שקיימות במסכי LCD, אך הכל משתנה בסוגי מסך שקונים יש המון טכנולוגיות בלעדיות שחברות פיתחו שפוטרות המון מהבעיות, אך עדיין העדפה אישית - פלזמה! :)

מקווה שעזרתי.

(חלק מן התכונות שנכתבו נלקח מאתרים מקצועיים)

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #22 

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #23 

אהבתי RINO, ממליץ לקרוא.

uri_av
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

אחרי צפייה של עשרות מסכים, אני יכול לומר מחוויה אישית שמסכי lcd מספקים תמונה לא טובה בעליל לשידורי טלוויזיה.

לך לחנויות ותיווכח בעצמך. הפלזמות פשוט מספקות תמונות טובות יותר.

אם אתה רואה טלוויזיה בעיקר אני לא חושב שיש לך דילמה כי פלזמה תיתן לך תמונה טובה יותר.

אני גם חייב לומר שבקרנבל של אלמ אחרי כל הסיבובים חזרתי ל - q91 של סמסונג.

אורי

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #25 

צקאאוט כתב:
erezsolan כתב:גם אני פחדתי, קניתי PV70, לא עשיתי שום הרצה,
הילדים שלי רואים הופ ללא הפסקה ואין שום צל
של צריבה.

ארז
...
אתה מוכן להקפיא את התמונה ולנסוע לסופ"ש ? אשמח לדעת מה התוצאה :-)

אני לא מוכן להוציא אלפי שקלים, ולהסתכן שבטעות אחת, שיכולה לקרות לכל אחד,
המסך ילך לאבדון.
...
נו, אם כך, אז אתה כלל לא בהתלבטות.
הבהרת שתרחיש כזה, גם אם נדיר, מבחינתך יהרג ובל יעבור.
קנה LCD. לא חושב שתסבול.

אני גם לא חושב שניתן באופן גורף לומר כי LCD נחותה מפלזמה
בשידורי SD. המציאות היא כי מרבית מסכי ה LCD בגדלים של 40"
ומעלה הינן FHD ופשוט דורשות פריסה של אות נחות על הרבה יותר
מדי פיקסלים. זאת לעומת מרבית מסכי הפלזמה עד 50", שעובדים היום
ברזולוצית HDR.

ארז

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #26 

היתרון העיקרי של פלזמה זה בתחום יחס הניגודיות הסטטי, שהוא משמעותית (פי 3 ויותר) טוב יותר מ-LCD הטוב ביותר שקיים כיום. מצד שני, יתרון זה הולך ופוחת בשל השימוש העתידי בתאורת LED אחורית ובגלל תאורה דינמית.

תאורה אחורית דינמית מאוד משפרת את הניגודיות הדינמית של המסך, אך יש כאלה שזה מפריע להם.

מריחה היא הבעיה הגדולה של LCD ועם 100/120HZ במסכים היקרים יותר זה כבר מאוד השתפר ונעלם.

לגבי חדות, יש חדות אמיתית (רזולוציה) שבה אין יתרון לסוג מסך אחד על משניהו אם לשניהם יש את אותה רזולוציה (כלומר, מסך FHD מסוג אחד יתן בדיוק את אותה כמות פרטים כמו מסך FHD מהסוג השני). יש חדות מלאכותית שחברות מסויימות מכניסות למסכים שלהם בכדי לגרום לצופים לחוש כאילו יש עודף פרטים, אך בפועל זה לא מוסיף, אלא גורע פרטים, וכיול צריך להפחית זאת. דרך קלה לזהות את זה היא לראות שיש סביב אובייקטים כהים "הילה" דקה ובהירה.

לגבי צריבה. צריבה היתה קיימת ותמשיך להיות קיימת בפלזמה, בדיוק כפי שיש צריבה מאז ועד היום במסכי CRT. עם זאת, מעולם לא שמעתי על מישהו שנמנע מלרכוש מסך CRT בגלל צריבה. רמת הצריבה בחברות כמו פנסוניק ופיוניר (לא מכיר מספיק מסכי LG או סמסונג בכדי להעיר על כך לטוב או לרע) היא דומה למספרים של CRT. רוצה לומר, אורך החיים שלהם כ"כ ארוך שאלא אם כן תצא מראש מתוך גישה שאתה *רוצה* לצרוב את המסך ותשים שקופית על המסך מסביב לשעון (נניח תשים תמונה סטטית ותצא לכמה שבועות לחו"ל) זה כבר ממש לא פונקציה. הדבר היחיד שאני ממליץ לעשות באופן פעיל כיום זה להמנע מצפיה בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים. מעבר לזה, גם מסכים של לפני שנתיים של פיוניר ופנסוניק כמעט ולא נצרבו...

בקיצור, טעות כמו שמתוארת כאן צריכה להיות מאוד קיצונית בכדי לגרום לצריבה (שקופית רצופה כמה ימים ברצף או אפילו יותר וכו'). זה לא שאם תשכח בלילה לכבות את המסך ותקום בבוקר תגלה שהלך המסך (זה קרה לי לא פעם).

הסיבה להרצה אינה להמנע מצריבה, אלא להפחית טיפה את בעיית ה-UNIFORMITY שעלולה להחמיר טיפה אחרת... עד כמה זה עדיין רלוונטי בהתחשב לפיסקה הקודמת? בחברות שציינתי לטעמי אין כבר צורך לעשות הרצה והייתי עושה אותה יותר במסכי סמסונג למשל שמתמחים בתמונה מאוד בוהקת.

ב-LCD יש בעיות אחרות כמו זליגת אור, UNIFORMITY ו-IMAGE RETENTION. אין טכנולוגיה מושלמת, אז אין טעם להידבק בבעיה ספציפית ולתלות בה אשמה כלשהי. באותה מידה אפשר להגיד שבגלל זליגת אור אני מעדיף לא לרכוש LCD. אין בזה הגיון.

היתרונות הבולטים ב-LCD כיום אל מול פלזמה הם בעיקר עוצמת האור (אל מול יתרון של שחורים בפלזמה), כך שקל יותר לשים אותם בחדר בהיר כך שאם למשל זה בעיקר משמש לעקרת בית בשעות היום לא הייתי בכלל מהסס ולוקח LCD. אם זה לצפיה של סרטים יותר וחויית הקולנוע חשובה, אז פלזמה מתאים יותר.

הבדל נוסף הוא זויותיות ש-LCD מאוד מושפע ממנה, בעוד שבפלזמה אפשר לצפות מכל זוית בלי בעיה.

כיום המרווחים מצטמצמים. יש מסכים מצויינים משתי החברות וכיום צריך לחשוב במונחים של מסך דק ולא על טכנולוגיה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

יש עוד הבדל שלא ציינתי - רפלקציות. בחלק ממסכי הפלזמה יש מסך מבריק בעוד שב-LCD הוא מט. זה לא תמיד נכון, לווה וסמסונג הוציאו מסכי LCD מבריקים, ולפנסוניק יש מסכי פלזמה שאינם מבריקים. מה שהכי חשוב זה לא אם מסך מסויים מט או מבריק כי זה פשוט משפיע על איך האור שמוחזר יוצג - ככתם אור או כרפקלציה שאפשר לזהות אותה כחלון.

מה שחשוב הוא רמת בליעת האור, ובשני המקרים יש שיפור משמעותי בדורות האחרונים של מסכים. גם פנסוניק וגם פיוניר (פיוניר יותר) הציגו טכנולוגיה שמאוד משפרת את בליעת האור. גם סמסונג הציגו פתרונות כאלה גם ל-LCD וגם לפלזמה.

בקיצור, בעיני אין כמעט היום טכנולוגיה או מסך מושלמים, לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

אבא שלי אומר תמיד שאת ההחלטות עושים ב-10 שניות הראשונות ואת כל שאר הזמן מבלים בלנסות ולחפש הסברים מדוע ההחלטה היתה נכונה. לדעתי כבר החלטת על LCD, אז לא כדאי להתלבט יותר מדי - תקנה LCD וזהו...

עומר78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #28 

oferlaor כתב: הדבר היחיד שאני ממליץ לעשות באופן פעיל כיום זה להמנע מצפיה בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים.
...
ההמלצה שלך גם כוללת תכנים מלבניים שמשאירים פסים שחורים למעלה ולמטה? כי אם כן אז זה בעיה... כל התכנים מהאינטרנט הם כאלה.

ועוד שאלה: היה אצלי טכנאי של יס שאמר לי שכדאי פעם בחודש להשאיר את המסך על "הכל לבן" למשך כשעה. האם זה נכון?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #29 

עומר78,

לא, אלא אם כן זה כל התוכן שאתה רואה.

אני צופה בפלזמה מעל הממוצע (ויש עוד 4 כמוני בבית שלי ...), זה לא בעיה.

לגבי מסך לבן, זה בהחלט רעיון טוב ומשפר UNIFORMITY ומנקה את המסך. בעבר הייתי עושה את זה, כיום אני מתעצל.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #30 

RUJI כתב:פשוט אל תשאיר תמונה סטטית, ובמידה ואיי פעם תשאיר ותהיה צריבה ממש חזקה, screen wash אחד למשך שעה בד"כ מסדר את העניין. זה לא כמו פעם.

אני יכול לקטלג לך עכשיו מליון בעיות שיש ל-LCD לעומת פלזמה ועניין הצריבה הוא קטן לעומת החסרונות של LCD.
דוגמאות:
חסרונות LCD:
זליגת אור
פיקסלים שרופים
*** של ניגודיות
מריחות (MS)
צבעים מתכתיים
Overdrive (קורונה)

חסרונות פלזמה:
צריבה (שלא נגרם כבר ובמידה ונגרם אז יש מליון מנגנוני "שטיפה" למסך שמחזיר למצב הקודם)
...

לא מומלץ להשתמש ב screen wash, זה מבזבז את חיי המסך מהר מאד

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #31 

shaymomo כתב:
RUJI כתב:פשוט אל תשאיר תמונה סטטית, ובמידה ואיי פעם תשאיר ותהיה צריבה ממש חזקה, screen wash אחד למשך שעה בד"כ מסדר את העניין. זה לא כמו פעם.

אני יכול לקטלג לך עכשיו מליון בעיות שיש ל-LCD לעומת פלזמה ועניין הצריבה הוא קטן לעומת החסרונות של LCD.
דוגמאות:
חסרונות LCD:
זליגת אור
פיקסלים שרופים
*** של ניגודיות
מריחות (MS)
צבעים מתכתיים
Overdrive (קורונה)

חסרונות פלזמה:
צריבה (שלא נגרם כבר ובמידה ונגרם אז יש מליון מנגנוני "שטיפה" למסך שמחזיר למצב הקודם)
...

לא מומלץ להשתמש ב screen wash, זה מבזבז את חיי המסך מהר מאד
...
זה לא שאנשים משתמשים בזה כל יום, אני התכוונתי רק במידה ונגרמת צריבה קשה אז ניתן לבצע שטיפה שעוזרת.

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #32 

עופר,
הסבר מעולה שבהחלט חתם את הדיון הזה (Y)

shaymomo,
אני אשמח אם תרחיב טיפה על ההאשמה הזאת.

צקאאוט פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #33 

RUJI כתב:1. לגבי אחריות אין מה לעשות, הריי זה ידוע שיש בעיית צריבה בפלזמות ואתה לא יכול להתלונן ליבואן או החנות על זה שהשארת את המסך שלך דולק על שולחן עבודה של מחשב במשך חודש.
אבל מה? יש הגנות, אחת ההגנות זה שומר מסך שמוריד את הניגודיות של המסך וככה הצריבה היא קטנה מאוד.
ויש את ה- screen wash שמציג צבע לבן על כל המסך למשך זמן שאתה תחפוץ ובעצם צורב מחדש את המסך למצב נורמלי.
יש עוד כמה הגנות אבל אלה הבסיסיות שב"כ קיימות במסכים. :)

2. הכל שטויות, לא יפסיקו לייצר פלזמה, בינתיים היא ממשיכה להוביל בטכנולוגיה, אך לצערי אנשים מתנהגים כמו עדר ומצאו טרנד לקנות רק מסכי LCD כי אמרו להם שזה טוב יותר רואים יותר יפה הבלאי יותר נמוך, והמציאו שטויות על פלזמה שהיא יכולה להתפוצץ בגלל שהיא משחררת גז ומלא דברים מטומטמים שאנשים אוכלים כאפות עליהם אפשר לומר. (לדעתי יש שרשור וגם כתבה באתר שממש מסבירה את זה).

3. לכל טכנולוגיה יש מחלות, לפלזמה בעבר המחלה הייתה בעיקר צריבה ולצערי היא עד היום אבל המציאו כל כך הרבה מנגנוני הגנה שבעיית הצריבה נעלמה כמעט לחלוטין וגם אם במקרה הדבר קורה אז יש מנגנוני שטיפה שונים שמחזירים את המסך לקדמותו.
לגבי LCD יש הרבה יותר מחלות מאשר פלזמה...וכמו שכתבתי בתגובתי הקודמת אפרט:

זליגת אור - זו תופעה של אור לבן בצורת כתמים מארבעת פינות המסך בד"כ שבהצגת שחור ניתן לראות אור בוהק מעצבן, יש דגמים של מסכים שגם הזליגה היא באמצע המסך. (קורה לרוב במסכים עם פאנל הכי נחות מסוג TN).

פיקסלים שרופים -מחלה של LCD שעלולה לקרות היא שנקודה במסך "נתקעה" על צבע ונקראת פיקסל שרוף, זה בעיקר מעצבן כשזה קורה באמצע המסך ובמיוחד מעצבן שהאחריות של היבואן היא על מס' מסוים של פיקסלים שרופים ולא על 1.

ניגודיות נמוכה - אחד הדברים הכי גרועים שמסך LCD סובל ממנו הוא ניגודיות נמוכה וזה בגלל מגבלה טכנולוגית שאם אני לא טועה הולכת להיפטר אני מקווה בקרוב ע"י תאורה מבוססת LED במקום פלורסנט. כיום יש פתרונות של ניגודיות דינאמית, אך זה כלל לא דומה לניגודיות האמיתית שקיימת בפלזמות. (אני רוצה לראות אותך רואה סרט עם סצנות שחורות במסך LCD הכי יקר לעומת פלזמה זולה - ותראה מי לוקח)

מריחות (זמן תגובה) -זמן התגובה הוא מדידת הזמן שלוקח לגביש לנוע ממצב מסוים למצב אחר. נמדד ב- ms.
למשל כשאתה רואה כדורגל אתה מאוד תסבול לראות את הכדור נמרח על המסך, למרות שדברים כאלה היום כבר לא קורים משום שהצליחו להוריד את זמני התגובה, וגם להכניס טכנולוגיה שנקראת ה-Overdrive שהיא מנצלת אפקט שבו הפעלת זרם גדול על גביש נוזלי גורמת לו לנוע מהר יותר. אך ל-Overdrive ישנה גם תופעת לוואי הנקראת Over Shoot או פיצוי יתר; במצב זה הצבע לא מתייצב מספיק מהר לאחר תוספת המתח ובמקום לראות את הצבע הנכון אנו רואים צבע אחר, בדרך כלל בהיר, אשר נראה לעין בבירור (מצב זה ידוע גם בשם קורונה, מכיוון שהוא מזכיר את אפקט הקורונה של השמש – להבות המיתמרות מפני השמש לחלל).

צבעים מתכתיים - זה כבר משהו שרואים בעין שמשתנה מאדם לאדם, אני רואה ב-LCD צבעים מאוד מתכתיים כאלה ולא אמיתיים... לעומת פלזמה שהצבע פשוט יותר "חם" יותר חי ונושם.

זה היה רק חלק מהמון חסרונות שקיימות במסכי LCD, אך הכל משתנה בסוגי מסך שקונים יש המון טכנולוגיות בלעדיות שחברות פיתחו שפוטרות המון מהבעיות, אך עדיין העדפה אישית - פלזמה! :)

מקווה שעזרתי.

(חלק מן התכונות שנכתבו נלקח מאתרים מקצועיים)
...
מרשים מאוד, תודה רבה !

1. האם ניתן לומר בבטחון ששילוב של מנגנוני הגנת צריבה + screen wash פותר את הבעיה לחלוטין ?
(בין אם מלכתחילה, ובין אם בדיעבד)

2. אפשר בבקשה לינק לכתבה ? (לא מצאתי אותה בחיפוש)

3. זליגת אור : לא נתקלתי מעולם.. יש אולי תמונה ברשת שמציגה את הבעיה ?

4. פיקסלים שרופים - בד"כ האחריות היא רק החל מ 3 פיקסלים, לא ? ויש גם את עניין הקיבוץ שלהם ?
אגב, בפלזמה אין כלל את עניין הפיקסלים השרופים, בגלל שונות הטכנולוגיה ?

5. ניגודיות נמוכה גורמת לכך ששחור הוא בעצם אפור כהה, ונותנת לפלזמה את יתרון הצבעים העזים ?

6. מהי ניגודיות דינאמית ?

7. זה אותו זמן התגובה במסכי המחשב, נכון ? (מן הסתם, אותה טכנולוגיה..)
האם בפלזמות אין מריחות ?

תודה ! (Y)

צקאאוט פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #34 

oferlaor כתב:היתרון העיקרי של פלזמה זה בתחום יחס הניגודיות הסטטי, שהוא משמעותית (פי 3 ויותר) טוב יותר מ-LCD הטוב ביותר שקיים כיום. מצד שני, יתרון זה הולך ופוחת בשל השימוש העתידי בתאורת LED אחורית ובגלל תאורה דינמית.

תאורה אחורית דינמית מאוד משפרת את הניגודיות הדינמית של המסך, אך יש כאלה שזה מפריע להם.

מריחה היא הבעיה הגדולה של LCD ועם 100/120HZ במסכים היקרים יותר זה כבר מאוד השתפר ונעלם.

לגבי חדות, יש חדות אמיתית (רזולוציה) שבה אין יתרון לסוג מסך אחד על משניהו אם לשניהם יש את אותה רזולוציה (כלומר, מסך FHD מסוג אחד יתן בדיוק את אותה כמות פרטים כמו מסך FHD מהסוג השני). יש חדות מלאכותית שחברות מסויימות מכניסות למסכים שלהם בכדי לגרום לצופים לחוש כאילו יש עודף פרטים, אך בפועל זה לא מוסיף, אלא גורע פרטים, וכיול צריך להפחית זאת. דרך קלה לזהות את זה היא לראות שיש סביב אובייקטים כהים "הילה" דקה ובהירה.

לגבי צריבה. צריבה היתה קיימת ותמשיך להיות קיימת בפלזמה, בדיוק כפי שיש צריבה מאז ועד היום במסכי CRT. עם זאת, מעולם לא שמעתי על מישהו שנמנע מלרכוש מסך CRT בגלל צריבה. רמת הצריבה בחברות כמו פנסוניק ופיוניר (לא מכיר מספיק מסכי LG או סמסונג בכדי להעיר על כך לטוב או לרע) היא דומה למספרים של CRT. רוצה לומר, אורך החיים שלהם כ"כ ארוך שאלא אם כן תצא מראש מתוך גישה שאתה *רוצה* לצרוב את המסך ותשים שקופית על המסך מסביב לשעון (נניח תשים תמונה סטטית ותצא לכמה שבועות לחו"ל) זה כבר ממש לא פונקציה. הדבר היחיד שאני ממליץ לעשות באופן פעיל כיום זה להמנע מצפיה בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים. מעבר לזה, גם מסכים של לפני שנתיים של פיוניר ופנסוניק כמעט ולא נצרבו...

בקיצור, טעות כמו שמתוארת כאן צריכה להיות מאוד קיצונית בכדי לגרום לצריבה (שקופית רצופה כמה ימים ברצף או אפילו יותר וכו'). זה לא שאם תשכח בלילה לכבות את המסך ותקום בבוקר תגלה שהלך המסך (זה קרה לי לא פעם).

הסיבה להרצה אינה להמנע מצריבה, אלא להפחית טיפה את בעיית ה-UNIFORMITY שעלולה להחמיר טיפה אחרת... עד כמה זה עדיין רלוונטי בהתחשב לפיסקה הקודמת? בחברות שציינתי לטעמי אין כבר צורך לעשות הרצה והייתי עושה אותה יותר במסכי סמסונג למשל שמתמחים בתמונה מאוד בוהקת.

ב-LCD יש בעיות אחרות כמו זליגת אור, UNIFORMITY ו-IMAGE RETENTION. אין טכנולוגיה מושלמת, אז אין טעם להידבק בבעיה ספציפית ולתלות בה אשמה כלשהי. באותה מידה אפשר להגיד שבגלל זליגת אור אני מעדיף לא לרכוש LCD. אין בזה הגיון.

היתרונות הבולטים ב-LCD כיום אל מול פלזמה הם בעיקר עוצמת האור (אל מול יתרון של שחורים בפלזמה), כך שקל יותר לשים אותם בחדר בהיר כך שאם למשל זה בעיקר משמש לעקרת בית בשעות היום לא הייתי בכלל מהסס ולוקח LCD. אם זה לצפיה של סרטים יותר וחויית הקולנוע חשובה, אז פלזמה מתאים יותר.

הבדל נוסף הוא זויותיות ש-LCD מאוד מושפע ממנה, בעוד שבפלזמה אפשר לצפות מכל זוית בלי בעיה.

כיום המרווחים מצטמצמים. יש מסכים מצויינים משתי החברות וכיום צריך לחשוב במונחים של מסך דק ולא על טכנולוגיה...
...
תודה תודה (Y)

לאור כל הנאמר (או הנכתב..), אם אני מנטרל את בעיית הצריבה,
ומשווה LCD סביר מול פלזמה HDR סבירה, האם יש בכלל יתרון ל LCD ?
ברור שזה תלוי בדגמים ספציפים, ויש לראות את ההבדלים בעיניים, אבל על הנייר :

לצפייה בטלויזיה - ברור שפלזמה
למחשב/קונסולה - בעבר LCD, אבל מכיוון שהפלזמה היא HDR, אפשר להכריז על תיקו :-)
בשקלול החסרונות/יתרונות של כל טכנולוגיה, הפלזמה גם מובילה...

וכעת ל 3 שאלות מסכמות, אחת תאורטית ושתיים פרקטיות :-)

1. לאור הנ"ל, האם יש סיבה לרכוש LCD ולא פלזמה HDR ?

2. אני זקוק למסך "32 לצפייה בטלויזיה בלבד, האם עלי לחפש פלזמה רגילה בגודל "32 (לא HDR) ?

3. בנוסף, אני זקוק למסך נוסף בגודל "32, שישמש בעיקר לטלויזיה, אך גם לקונסולה,
להבנתי, גם אם השימוש בקונסולה הוא מועט יחסית, הוא מגדיר צורך HDR, אמת ?
האם כאן אני אחפש פלזמה "32 HDR (יש דבר כזה בכלל... (ארץ נהדרת :-)), או "32 LCD ?

תודה ושוב תודה (Y)

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

פיטר כתב:עופר,

shaymomo,
...
בשמחה

ה screen wash היא לא תרופת פלא, צריבה זה מצב שפיקסלים שנמצאים באזור "הצרוב" עבדו (התבזבזו) יותר מהר מאשר הפיקסלים שלא נמצאים באזור "הצרוב". מה screen was עושה הוא מבזבז את הפיקסלים שלא נצרבו כך שהוא "מאפס" את כל הפיקסלים שבמסך כך לא רואים את הצריבה.

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #36 

אתה רוצה להגיד לי שבעצם ע"י הפעלה של "screen wash" אתה צורב את שאר המסך במקום "לסדר" את הפיקסל הדפוק?

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #37 

פיטר כתב:עופר,

shaymomo,
...
פיטר , אל תמהר לחתום דיונים בטח שלא בנושאים שנוגעים בטכנולוגיות,
פלזמה\LCD עוד יתדיין רבות פה בפורום ובכלל,
שום נתונים על הנייר או דעה של מומחה כזה או אחר, יוכלו לקבוע בשביל העין של אותו אדם,

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

פיטר כתב:אתה רוצה להגיד לי שבעצם ע"י הפעלה של "screen wash" אתה צורב את שאר המסך במקום "לסדר" את הפיקסל הדפוק?
...
בדיוק

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #39 

shaymomo כתב:
פיטר כתב:אתה רוצה להגיד לי שבעצם ע"י הפעלה של "screen wash" אתה צורב את שאר המסך במקום "לסדר" את הפיקסל הדפוק?
...
בדיוק
...
נשמע מוזר מאוד..
יש לך סימוכין לזה?

flicker
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #40 

זה לא ממש מדויק.
ה WHITE WASH מיועד להפחתת Retention והוא עושה זאת על ידי אילוץ הפוספרים להציג לבן בוהק. לאחר שעה בערך של מעבר מלבן קיצוני לשחור מוחלט הבעיה בדרך כלל נפתרת. זה לא שונה משימוש בדיסק ההרצה (גוונים של אפור).

יש תהליך דומה בLCD שבו ניתן לשחרר פיקסל תקוע על ידי צבעים משתנים במהירות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”