עד כמה נגן CD יכול לשנות?!
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
Dalamber
לא יודע אם הדוגמה הזו כבר ניתנה כאן בעבר, אבל תחשוב על זה כך: כל חוליה במערכת שלנו היא חלון שאנו מביטים דרכו וכל חוליה נוספת היא חלון נוסף, כך שאנו מביטים אל נוף שנשקף דרך סדרה של חלונות.
מספיק שחלון אחד מלוכלך, כדי שלא נוכל לזהות פרטים קטנים בנוף שאנו מביטים אליו. עכשיו תחשוב מה קורה אם חלק מהחלונות גם צבועים בשכבה דקה (או כתמים) של צבע - האם תוכל לזהות פרטים קטנים בנוף שאתה מביט אליו? כנראה שלא, אבל אתה כן תוכל לזהות את התמונה הגדולה.
עכשיו תחשוב שיש לך שני חלונות עם כתמי לכלוך - האם זה ישנה אם תחליף את החלון שלפניהם בסדרה? כנראה שלא...
לא יודע אם הדוגמה הזו כבר ניתנה כאן בעבר, אבל תחשוב על זה כך: כל חוליה במערכת שלנו היא חלון שאנו מביטים דרכו וכל חוליה נוספת היא חלון נוסף, כך שאנו מביטים אל נוף שנשקף דרך סדרה של חלונות.
מספיק שחלון אחד מלוכלך, כדי שלא נוכל לזהות פרטים קטנים בנוף שאנו מביטים אליו. עכשיו תחשוב מה קורה אם חלק מהחלונות גם צבועים בשכבה דקה (או כתמים) של צבע - האם תוכל לזהות פרטים קטנים בנוף שאתה מביט אליו? כנראה שלא, אבל אתה כן תוכל לזהות את התמונה הגדולה.
עכשיו תחשוב שיש לך שני חלונות עם כתמי לכלוך - האם זה ישנה אם תחליף את החלון שלפניהם בסדרה? כנראה שלא...
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
ברור לי לגמרי ש CDP טוב ככל שיהיה לא ישנה את האופי של הרמקולים שלי,או של ההגברה.LiorShap כתב:סבירות נמוכה שלא יהיה הבדל בכלל. יכול להיות שיהיה לא משמעותי , יכול להיות שכן.
השאלה למה אתה מצפה ? CDP לא ישנה לך את האופי של הרמקולים שלך למשל.
השאלה המרכזית היא האם הבעיה או השינוי ליתר דיוק שאתה מתכוון להגיע אליו קשור דווקא
לCDP ולא לרמקולים או ההגברה.....
מה שכן מן הסתם השינוים אם יהיו,יהיו ברמת הפירוט והדיוק.. ולשינויים האלו אני גם מייחל..
דיוק,פירוט מיקרודינמיקה ובמה יותר טובים.
אני גם שוקל אפשרות להחליף את ה NAD להרמן קרדון טוב,נראה לי שהוא ישתלב טוב יותר עם ה B&W.
- Dalamber
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1090
אני חייב להגיד לכם שכל הדיון הזה מזכיר לי שרשור מאד ארוך שהתרחש לפני שנים רבות בפורום תפוז. הדעות היו חלוקות ועמדנו לפני מבחן מאד רציני בתחום.
אנשים שהתחייבו לזהות הבדלים במבחן עיוור קיבלו רגליים קרות והמבחן בוטל.
שורה תחתונה - יש הרבה הגיון תיאורטי בדברים שנאמרו כאן, עם זאת אני יכול להעיד על עצמי כאחד שבדק את הדיפרנסציה בין מקורות במערכות שונות - פשוט משימה בלתי אפשרית נקודה!
אז אתם יכולים לומר לי שאני טועה ואני עדיין עומד איתן על הטענה שלי. כנראה שנשאר חלוקים.
אנשים שהתחייבו לזהות הבדלים במבחן עיוור קיבלו רגליים קרות והמבחן בוטל.
שורה תחתונה - יש הרבה הגיון תיאורטי בדברים שנאמרו כאן, עם זאת אני יכול להעיד על עצמי כאחד שבדק את הדיפרנסציה בין מקורות במערכות שונות - פשוט משימה בלתי אפשרית נקודה!
אז אתם יכולים לומר לי שאני טועה ואני עדיין עומד איתן על הטענה שלי. כנראה שנשאר חלוקים.
- Dalamber
-
- חבר ותיק

אהבתי את המטאפורה בלי קשר...yairf כתב:Dalamber
עכשיו תחשוב שיש לך שני חלונות עם כתמי לכלוך - האם זה ישנה אם תחליף את החלון שלפניהם בסדרה? כנראה שלא......
-
מתן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 734
אל תחליף את הNAD בהרמן קרדון בשום אופן.
בקשר לשרשור, תשמעו השאלה שלי יא לא האם להחליף מכשיר DVD בסי די כי פה אני יודע שיש הבדל .
השאלה שלי היא מה יקרה שאני אחליף CDP במקרה שלי למשל (AZUR 540C) במכשיר יקר יותר או בדגם אחר, או אפילו סתם של יצרן אחר , האם יהיה שינוי? משהו יורגש?
הרי ברמקולים ובהגברה לכל יצרן יש סוג של גוון שכל הזמן אחנו מדברים עליו, ב CDP אמור להיות גוון לכל יצרן גם כן לא?!
בקשר לשרשור, תשמעו השאלה שלי יא לא האם להחליף מכשיר DVD בסי די כי פה אני יודע שיש הבדל .
השאלה שלי היא מה יקרה שאני אחליף CDP במקרה שלי למשל (AZUR 540C) במכשיר יקר יותר או בדגם אחר, או אפילו סתם של יצרן אחר , האם יהיה שינוי? משהו יורגש?
הרי ברמקולים ובהגברה לכל יצרן יש סוג של גוון שכל הזמן אחנו מדברים עליו, ב CDP אמור להיות גוון לכל יצרן גם כן לא?!
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
- Dalamber
-
- חבר ותיק

מתן,
נתתי את הדוגמא של השוואת DVD למול CDP כדי להקצין את הסוגיה.
אתה יכול להתייס לדיון הזה כפי שהוצג במקור על ידך...
אתה יכול להתייס לדיון הזה כפי שהוצג במקור על ידך...
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
תגיד, אין כאן הפרה של זכויות יוצרים ?yairf כתב:Dalamber
עכשיו תחשוב שיש לך שני חלונות עם כתמי לכלוך - האם זה ישנה אם תחליף את החלון שלפניהם בסדרה? כנראה שלא......
-
מתן
-
- חבר פעיל במיוחד

Dalamber כתב:מתן,
אתה יכול להתייס לדיון הזה כפי שהוצג במקור על ידך......
אני רק רוצה להגיד שכל מקרה לגופו , כבר אין חילוקי דעות בין רוב חברי הפורום על העובדה שDVD פחות מומלץ למוסיקה מאשר CDP .
השאלה היא אחרי הקפיצה הראשונית הגעתי לCDP ברמה מסויימת , האם יהיה שיפור מהותי בשדרוג הבא או שמא השדרוג מיותר ולא מועיל.
- udi13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 766
ועל זה נשאלת השאלה "כמה עולה חליפה ליתום"מתן כתב:Dalamber כתב:מתן,
אתה יכול להתייס לדיון הזה כפי שהוצג במקור על ידך......
אני רק רוצה להגיד שכל מקרה לגופו , כבר אין חילוקי דעות בין רוב חברי הפורום על העובדה שDVD פחות מומלץ למוסיקה מאשר CDP .
השאלה היא אחרי הקפיצה הראשונית הגעתי לCDP ברמה מסויימת , האם יהיה שיפור מהותי בשדרוג הבא או שמא השדרוג מיותר ולא מועיל....
- shaisound
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 834
אני אף פעם לא האמנתי בשינוי שיכול להביא נגן
המערכת שלי מורל אוקטב 5.2+ סאב
הגברה פרה+פאוור ADCOM
נגן DVD שהיה ברשותי LG 200 $ מהדיוטי
כשהנגן שונה ל מרנץ SPACIEL EDITION 52
ההבדל היה מורגש מאוד
יותר פירוט ויותר נפח לצליל
הקול של הזמר נהיה יותר בשרני
אין מילים
במקרה שלך אני הייתי מחליך הגברה או רמקולים
תרגיש שינוי יותר גדול
עדיף רמקולים
אבל זוהי רק דעתי
המערכת שלי מורל אוקטב 5.2+ סאב
הגברה פרה+פאוור ADCOM
נגן DVD שהיה ברשותי LG 200 $ מהדיוטי
כשהנגן שונה ל מרנץ SPACIEL EDITION 52
ההבדל היה מורגש מאוד
יותר פירוט ויותר נפח לצליל
הקול של הזמר נהיה יותר בשרני
אין מילים
במקרה שלך אני הייתי מחליך הגברה או רמקולים
תרגיש שינוי יותר גדול
עדיף רמקולים
אבל זוהי רק דעתי
-
מתן
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה מדבר אלי??
אני לא פרטטי אפילו איזה ציוד יש לי
אני לא פרטטי אפילו איזה ציוד יש לי
- shaisound
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 834
מתן רשמתי על המערכת שלי ואיזה שינוי הנגן נתן
וסליחה התכוונתי למה שנאמר כאן
Dalamber כתב:
אייל,
בוא ניקח את המערכת שלי ונתמקד בסטריאו:
STUDIO 40 V3 כקדמיים מוגברים ע"י YAMAHA DSP AX1, נגן DVD של OPPO.
אני מדגיש - במבחן עיוור אני מוכן להתערב שלא יהיה ניתן להצביע מי מנגן מה גם כאשר יהיה מדובר ב - CDP של 10K.
וסליחה התכוונתי למה שנאמר כאן
Dalamber כתב:
אייל,
בוא ניקח את המערכת שלי ונתמקד בסטריאו:
STUDIO 40 V3 כקדמיים מוגברים ע"י YAMAHA DSP AX1, נגן DVD של OPPO.
אני מדגיש - במבחן עיוור אני מוכן להתערב שלא יהיה ניתן להצביע מי מנגן מה גם כאשר יהיה מדובר ב - CDP של 10K.
- yoramgros
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
ערב טוב
כפי שכתבתי בשרשור הזה לאחר שהחלפתי בסטאפ שלי נגן (סטיברט) צינתי שכאילו והחלפתי את ספרית התקליטורים שלי אני רוצא להבהיר שהנגן לא שינה את אופי הרמקולים בשום אופן אך הפרוט שהוא הביא זה לא יתואר המון פרטים (צלילים) שלא ידעתי שקימים על התקליטורים לפתע התבהרו או שהנגן הקודם היה כל כך גרוע (וזאת אני לא חושב) או שהנגן החדש הוא כל כך טוב.
השינוי גדול אך גם המחיר בהתאם.
יורם
כפי שכתבתי בשרשור הזה לאחר שהחלפתי בסטאפ שלי נגן (סטיברט) צינתי שכאילו והחלפתי את ספרית התקליטורים שלי אני רוצא להבהיר שהנגן לא שינה את אופי הרמקולים בשום אופן אך הפרוט שהוא הביא זה לא יתואר המון פרטים (צלילים) שלא ידעתי שקימים על התקליטורים לפתע התבהרו או שהנגן הקודם היה כל כך גרוע (וזאת אני לא חושב) או שהנגן החדש הוא כל כך טוב.
השינוי גדול אך גם המחיר בהתאם.
יורם
yoramg
-
מתן
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא מסגכים איתך...
ברוב המקרים ניתן להבחין
אני יגיד יותר מזה בעבר השתמשתי בCDP של ימהה 396
שידרגתי אותו בזמנו לAZUR 540C שהוא 24BIT וישר היה אפשר לשים לב שהסאונד פתוח הרבה יותר
ברוב המקרים ניתן להבחין
אני יגיד יותר מזה בעבר השתמשתי בCDP של ימהה 396
שידרגתי אותו בזמנו לAZUR 540C שהוא 24BIT וישר היה אפשר לשים לב שהסאונד פתוח הרבה יותר
- yoramgros
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
על מה אתה לא מסכים הרי כתבתי שהיה שינוי גדול מאוד
yoramg
-
מתן
-
- חבר פעיל במיוחד