תגובות לביקורת: Octava 4x1 HDMI Switch

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948

שליחה

danlior כתב:
ziv_r כתב:הקטע שרסיבר איננו אלטרנטיבה, זהו פתרון לבעיה אחרת אשר לא מתאימה במידה ואנחנו זקוקים למיתוג HDMI.
danlior כתב:רסיבר מכסה כל מה שמנית פרט לתמיכה המלאה ב-HDMI
...
אבל זה בדיוק מה שאנחנו זקוקים לו, מיתוג HDMI. אם אין מיתוג כזה, זהו לא פתרון מתאים.

לגבי קופסת מיתוג ידנית, אני לא הייתי כל כך בטוח במקומך לגבי איכותה, הייתה ברשותי קופסה כזאת.
...
לא אמרתי שכל קופסת מיתוג ידנית איכותית כמו שלא כל כבל HDMI עושה עבודה מושלמת. מה שכן, הקופסא שיש לי שעלתה לי $50 ביד (אחרי הכל) עושה עבודה מדהימה - מיתוג 1:1 שקיפות מלאה.
...
איזו קופסא בדיוק אתה מתכוון? הסבר/לינק יתקבלו בברכה...
:D

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

חשוב לי להדגיש מספר הבדלים בין ממתגים מכנים למבוססי סיליקון.
ממתגים מבוססי סיליקון הינם מבוססי Solid state physics, ללא שום חלקים נעים ונשלטים על ידי תזוזה של אלקטרונים.
לסיליקון יש מספר יתרונות גדולים:
1. איכות הסיגנל אשר עוברת בו כיום תהיה זהה בדיוק לאיכות הסיגנל שתעבור בו בעתיד, לא משנה כמה שימוש יעשה בו.
2. לעולם לא יתבלה.
3. לעולם לא יחליד כמו חלקים מכנים אשר חשופים לחמצן.
4. התבססות על מבנה מסיליקון מאפשר אינטגרציה עם מעגלים אחרים ושאר יתרונות.
הממתג של Octava למשל יודע לעשות Buffering ו Active Equalization על מנת לפצות על Cable losses ו Skews. הוא גם ידע לבצע Output Amplification על מנת להבטיח ש Level הסיגנל משוחזר ל Level הנכון ולבסוף - אינטיליגציה וממשק משתמש נוח על ידי הכללת שלט רחוק ו Smart Scan.

בהשוואה לממתג מכני, כשמו כן הוא - ממתג והוא תמיד יוריד מאיכות הסיגנל (גם אם לא הצלחת להבחין בדבר) ולא יפצה על Degradation.
וזו למשל אחת הסיבות למה לעולם לא נמצא ממתג מכני אשר עבר בדיקות של ATC.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

יש עוד כמה דברים חשובים.

1. כל החיבורים נעשים בו זמנית במתג סיליקוני. במתג מכני יתכן מצב שיהיה הפרשי זמנים בין החיבורים. יתכן מאוד גם שלא בכל המקרים יהיה מגע מלא (חמצון, לכלוך וכו') ואז יתכן שלא הכל יעבור כשורה.

2. השאלה גם לגבי מצב נתק - MAKE BEFORE BREAK או ההיפך. שאלת סדר החיבורים הוא משמעותית.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

ziv_r כתב:חשוב לי להדגיש מספר הבדלים בין ממתגים מכנים למבוססי סיליקון.
ממתגים מבוססי סיליקון הינם מבוססי Solid state physics, ללא שום חלקים נעים ונשלטים על ידי תזוזה של אלקטרונים.
לסיליקון יש מספר יתרונות גדולים:
1. איכות הסיגנל אשר עוברת בו כיום תהיה זהה בדיוק לאיכות הסיגנל שתעבור בו בעתיד, לא משנה כמה שימוש יעשה בו.
2. לעולם לא יתבלה.
3. לעולם לא יחליד כמו חלקים מכנים אשר חשופים לחמצן.
4. התבססות על מבנה מסיליקון מאפשר אינטגרציה עם מעגלים אחרים ושאר יתרונות.
הממתג של Octava למשל יודע לעשות Buffering ו Active Equalization על מנת לפצות על Cable losses ו Skews. הוא גם ידע לבצע Output Amplification על מנת להבטיח ש Level הסיגנל משוחזר ל Level הנכון ולבסוף - אינטיליגציה וממשק משתמש נוח על ידי הכללת שלט רחוק ו Smart Scan.

בהשוואה לממתג מכני, כשמו כן הוא - ממתג והוא תמיד יוריד מאיכות הסיגנל (גם אם לא הצלחת להבחין בדבר) ולא יפצה על Degradation.
וזו למשל אחת הסיבות למה לעולם לא נמצא ממתג מכני אשר עבר בדיקות של ATC.
...
פה אתה כבר נכנס לדיון פילוסופי של האם נכון להריץ עיבוד ואיקוליזציה על סיגנל שאיבד מאיכותו. לדעתי הממתג הידני שלי שקוף לגמרי ולא מאבד איכות (כרגע), אני מספיק חד עין ובדר"כ עולה על דברים שאף אחד לא שם לב אליהם. החיים שלי היו הרבה יותר קלים לו לא הייתי כך.

בכל מקרה, ברור שכל דבר מוריד מאיכות הסיגנל המקורי, כל כבל מוריד, כל אדאפטר מוריד, השאלה היא כמה והאם ניתן להבחין בנפילה. תמיד יש חד עין יותר ממני שאולי יחשוב אחרת אך אחרי שנוכחתי שהמיתוג הידני שלי נותן תוצאה טובה יותר מה-605 שלדעתי פגם באיכות המקור תוף כדי מיתוג, אני בשקט יכול להמליץ עליו ולא על מכשיר פלצני שעולה $250 בארה"ב. בכלל אני נגד ממתגים חשמליים שמעבירים עיבוד על הסיגנל - לפעמים לס איז מור.

אבל בכל מקרה, בפרוש אין פה החלטה נחרצת לכאן או לכאן, זה עניין סוביקטיבי לגמרי. אני חושב שאחלה שחשפת אותנו למוצר איכותי מחו"ל שלא ניתן להשיגו בארץ ושלא היינו עולים עליו לולא הכתבה שלך.

יוסי, לצערי אין לי את הלינק אך אם תתחכה אחר הודעות עבר שלי, תוכל למצוא נושא חדש שפתחתי ושהמלצתי על הממתג.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אני לא חושב שיש פה איזה שהוא דיון פילוסופי, כל ממתג מבוסס סיליקון תקין לא ישנה את הסיגנל הדיגיטלי ורק יבצע Equalization.

רשמת "ברור שכל דבר מוריד מאיכות הסיגנל המקורי, כל כבל מוריד, כל אדאפטר מוריד, השאלה היא כמה והאם ניתן להבחין בנפילה."
משפט זה לא ממש נכון ואפילו שגוי. כאשר אנחנו מריצים לדוגמה קו ארוך במיוחד של HDMI, כל רכיב שנוסיף על הקו אשר יבצע Equalization לא יגרע במאומה מאיכות הסיגנל הסופי. את המשפט האחרון אני ממש לא אגיד בבטחה אם נריץ את אותו קו ללא שום רכיב Equalization אקטיבי...

לגבי חדות העין (מה לגבי השמע?), העין שלנו פשוט איננו מדוייקת מספיק על מנת לבדוק כהלכה העברה תקינה של סיגנל דיגיטלי. במספר מרכזי ATC וגם HQ של Monster Cables, עושים שימוש ב Oscilloscope של חברת Tektronix. מצד אחד מעבירים משהו כמו 6Gbps ומצד שני בודקים כי הסיגנל שיוצא שווה לסיגנל שניכנס על ידי Eye Diagram. כל ממתג ידני שתעביר אותו בדיקה זו סביר להניח כי יכשל (שמעתי כבר מחברות שונות על נסיונות כאלו).

סתם לידיעה, עלות Oscilloscope שכזה עומדת על $700K ורק ה HDMI Lead עולה $10K, לפיכך רק חברות מבוססות גדולות אשר מוצרי HDMI הינן Major issue עבורם - ישקיעו ברכישת ציוד שכזה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אגב, הזכרת את ה Onkyo TX-SR605. עדכון הקושחה האחרון שלו מאפשר תמיכה בכל פורמטי האודיו החדשים ואיזה שהוא תיקון במיתוג HDMI.

mshai
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה

היי,

אני בדיוק מחפש פתרון ל HTPC שלי.
הרסיבר שלי ישן ואין לו HDMI אז חיברתי אותו ל SPDIF (אופטי).
הטלויזיה מחוברת ל HDMI.

הקטע הוא שהמחשב לא יכול להוציא סאונד בו זמנית מה- HDMI ומה- SPDIF.

הפתרון שחשבתי עליו הוא switch חיצוני עם כניסת HDMI ויציאות HDMI+SPDIF.

אני מבין שהמכשיר הזה לא יתן לי פתרון.
מצאתי איזה משהו ב EBAY:
http://cgi.ebay.com/HDMI-2x1-HIFI-switc ... 286.c0.m14

מה אתם אומרים?
One pill makes you larger and one pill makes you small
And the ones that mother gives you don't do anything at all. Go ask Alice when she's ten feet tall

חזור אל “כבלים ואביזרים”