רשמי ביקור אצל המאסטר MASTERMIX (Y) :D

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה

למתעניין במניואל שלו זה הלינק קרדיט לחנן תודה על הלינק : נפתח עם אקרובט רידייר
אגב אני חושב שדיון כזה עוד לא היה הרבה זמן בפורום שבו יש מפגש מעשי לציוד שמע .
נקודה לזכותו של חנן.

http://www.behringerdownload.de/PP400/P ... h_Info.pdf
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

אם הבנתי נכון- "הבונבוניירה" הושוותה לקדם מגבר בעלות 19.99$ :מבולבל:
http://www.music123.com/Behringer-Micro ... 5.Music123
אם אכן- מה הצפי לעלותה, אם וכאשר? ו/או עימות עם קדם איכותי יותר?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

zy כתב:
אם הבנתי נכון- "הבונבוניירה" הושוותה לקדם מגבר בעלות 19.99$
...
האם איכות היא תמיד פונקציה ישרה למחיר?
הבונבוניירה שלי לא עלתה בכלל אגורה שחוקה אחת בתור אב טיפוס. כל הרכיבים היו אצלי בג'אנק מלבד המגברים האופרטיביים. את המארז גם קיבלתי בחינם (בונבוניירה כמתנה).
אני יודע שמשפט יותר נכון הוא שמחיר הוא פונקציה ישרה ל"שם" או למותג ולאיכות זה לא תמיד נכון.
אם הדרייברים של מוראל היו מותקנים ברמקולים של AIWA לדוגמה, היית אומר שזה איכותי או לא? ונניח שההרכב הזה של רמקולים AIWA נשמע מצוין, האם הם היו נכנסים אצלך לקטגוריה אודיופילית? למה משהו אודיופילי חייב להיות במחיר כל כך יקר? אין סיבה אחרת מאשר השם. אם יש פריירים שישלמו אז למה למכור בזול? המחיר הוא לא פונקציה של עלות רכיבים ועלות עבודה ברוב המקרים. הוא פונקציה של מותג, היצע וביקוש.
מה יש ב-BEHRINGER הזה אני לא יודע. אבל אני מניח שהם לא כאלה טיפשים להכניס רכיבים סוג ז' ולמכור בזול. אם תביט לתוך הקרביים של הבונבוניירה תתפלא לגלות שגם בה אין נגדים וקבלים "אודיופילים". השוני הוא כנראה בתכנון ובביצוע המוקפדים יותר. מה גם שהמעגל בבונבוניירה הוא לא מעגל מודפס ייעודי אלא מחווט WIRE-WRAP. אני מעריך שאם הייתי מיישם אותו בעריכה ייעודית ומוקפדת הביצועים עוד היו משתפרים. יש לה עדיין לאן לשאוף.
אני מתייחס למשהו אודיופילי אך ורק מהאספקט הטכני והשמיעתי וזה לא פונקציה של מחיר.
אם ה-BEHRINGER עולה 20 דולר אתה מוכן לשלם עבור הבונבוניירה על ביצועיה היום 2000 דולר? תזכור ברקע מלבד ההבדל בצליל יש הבדל משמעותי של 30 דיבי בסף הרעש.
מעניין...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

zy
אני מנסה להבין או לרדת לסוף דעתך אתה אודיופיל ?
או מתיימר ?
אני יענה לך חלקית לא במקומך, אלא במקומי שלי...
אני כאיש טכני כלומר איש לוחות בקרה ואולפני הקלטה אני אינני ניזון משמות או מותגים או משמועות דרך חברים פורומים כתבות ויחצנות או כל מה שמשתמע מכך...............ויש עוד המון שיטות לדרכי מכירה גם תמצא זאת בחנויות כמו תקליטים אתה תביא למוכר איזה תקליט ותשאל אותו על עדתו מה הוא אומר על התקליט הנ"ל אני כבר יגיד לך מה הוא יגיד בתשובתו = פצצה של תקליט יש לי אותו בבית וכו.....גם שיטה לא ...?
אני אישית מביא ציוד ובודק אותו באולפן שלי אגב אני מקושר לדיי הרבה אנשים בעולם הסאונד וגם בחנויות או יבואנים של ציודים שונים וכיוצא בזאת אומנם אני לא מכיר את כל העולם אבל את מי שצריך וזה הכי חשוב תכיף תבין....עכשיו אם וכאשר יצא שלאחר בדיקות שאני עושה באולפן שלי והציוד כמו בהרינגר נבדק והוא לא מובחר (האמת היא שהבאתי אותו כמשהו זמני מאוד וכתחליף אגב המחיר שהוא עלה לי 25 שקל חדשים ) אבל אני חושב שזו גם אינדיקציה לא מועטת בכדי לבדוק גם את הקדם מגבר של חנן לא שחלילה אני מזלזל בקדם שלו ההיפך הוא הנכון אפרופו זמני אז אם אתה מעלה לי קישור של כמעט 20$ זה אומר שיצאת קצת "פראייר" לא, אם ובוא נגיד שהחלטת לאמץ אותו כמשהו זמני או ניסיוני האם אתה הולך לשלם כזה סכום?
אני אישית כמעט ב-88 עד 90 אחוז יודע מראש את התוצאה אבל היא לא מוחלטת עד שלא מגיעים לתכלס באולפן אחרי חיווטים וכו........
פתאום כאיש מין השורה "ZY" אתה מגלה שייש לך עוד קדם מגבר לבדיקה והריי שאת ההקלטות של חנן שמעת אני מאמין לא פעם אחת
ואני אפילו המלצתי גם בפורום לקנות את פריי ייצורו של חנן כמשהו שהוא "מתנה" אמיתית לחברי הפורום כי אני בדעה שאם יש חברים אז יש חברי אמת שבאמת איכפת להם מהכלל וחשבתי בליבי שכדאי לשכנע אם תסכימו כמובן פשוט לא תפסידו כלום אחרי הכל....
אולי מה שאני יגיד קצת טיפה אולי יכעיס מישהו או אולי לפחות כמה מהחברים בפורום ואולי זה לא יהיה לטובתי אבל זו דעתי שפשוט "האודיופילים" מפספים פה את הזדמנות חייהם וזה עוד לפני שבדקתי את הקדם מגבר של חנן על חיי כמו שהיה בפגישה אצלי באולפן , אז בגדול אתה יכול לאמץ את ההמלצה שלי או לשלול אותה על הסף....
עכשיו השאלה היא שאניי באמת מנסה להבין או לרדת לסוף דעתך אתה אודיופיל אמיתי ?
או מתיימר ?
אני יגיד לך למה אני שואל את השאלה הזו , השאלה ששאלת למעלה אני חושב שהיא לא הולמת אודיופיל אמיתי אל תפגע או תתרגז זו לא המטרה שלי חלילה כל אדם כבודו במקומו .
כשאתה קורא כך לפחות לעצמך אתה צריך להבין שהשם אודיופיל הוא לא סתם ככה נרכש עם השנים אלא עם הידע והבדיקות שעושים אנשיי מקצוע מהתחום, אני לא מנסה חלילה להשפיל אותך בחיי שלא אם תעצור שניה תבין שהשאלה שלך אפילו לא הייתה במקומה הראוי ואולי אני טועה תקן אותי אם כן....
מכיוון שאתה עושה פה השוואה של מחיר או מותג...דהיינו האוזן או הבדיקה האולפנית למעשה לא בראש הבחירה אצלך...מה שמשתמע מכך שאני מבין הוא שאתה אולי טועה בשאלה ששאלת מכיוון שאני חושב שאתה כן אודיופיל כי אתה פה לא ?...?....או שלא?..... :roll: אל תפגע חלילה לא לזה התכוונתי .

מכבד אותך ZY ומצפה לתגובתך... :arrow:
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 24/04/2008 8:33, נערך 5 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

:?: :?: :?:
לדעתי השאלה של zy במקומה. לא צריך לחלק כאן "ציונים" לאודיופילים...
השרשור הזה מהלל את הבונבוניירה, אבל כמובן שזה ביחס לפרה לא בדיוק מה"שורה הראשונה".
ספר לנו מהו פונו סטייג' אודיופילי כדי שנחכים ואילו בדיקות עשית באולפן, באיזה סט-אפ ומול אילו פונו סטייג'ים.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

יא סלאאם מאסטרמיקס, איזה התנפחות, לא מתאים לך אחי (n) אני מציע שכל אחד לא יסתכל מה לא בסדר באחר וכך נוכל לחיות כולם ביחד בשלום.

כאמור zy הידוע גם בכינויו ZY תמה מדוע אתם משווים את הבונבוניירה שחנן חושב למסחר בעתיד (מה שמעציב אותי מאוד כי אז הוא יוגדר עוסק בתחום ויהיה מאוד מוגבל פה בפורום) שנגיד שימכר ב- 20 ש"ח לא כולל מע"מ, הובלה והרכבה למכשיר כל כך זול שגם ככה אני מניח שרוב החברים האודיופילים (אני לא יכול להכלל בחבורה הזאת כי אין לי ניסיון מדהים כמו שלך) משקיעים קצת יותר לכן נכון להשוות אותו למכשיר בליגה הרלוונטית.

זהו ידידי היקר, אני מאחל לך חג שמח, מצטער שאני ואפי לא נוכל להגיע בסוף למופלטה, אבל דבר עם מני הוא רוצה להפגש איתך, וחובה לספק לנו גם תמונות שנקנא.

בכבוד רב,
אלוני
HiFiMusic IL

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

aloni כתב:יא סלאאם מאסטרמיקס, איזה התנפחות, לא מתאים לך אחי (n) אני מציע שכל אחד לא יסתכל מה לא בסדר באחר וכך נוכל לחיות כולם ביחד בשלום.

בכבוד רב,
אלוני
...
אין פה חלילה התנפחות אלא מציאות של תוצאות ונתונים שחור על גבי לבן
תרצו תקנו לא תרצו לא תקנו אין פה אפילו מסע שיכנועים.....
אחרי הכל הצעתי לחברי הפורום לנדב את הקדם מגבר שלהם להמשך בדיקות והייתה דממת אלחוט כמו שהבטחתי שיהיה וכך היה אף אחד לא הציע את עצמו או את הקדם שלו.....
אז בעיניין "הבונבונירה" של חנן היא אלוהים כרגע ונכון לעכשיו אין מתנדבים !
אם אתה חושב שונה אתה מוזמן לנדב את הקדם מגבר שלך לצורכי בדיקה.
את התוצאות והנתונים נעלה לשאר חברי הפורום.
אגב תהיה בטוח שברגע שיכנס גורם שלישי לתמונה זה לא ימכר ב-20 ש"ח.
לצורכי השוואה בסכומים זה לא מדבר אלי..על איכות אין פשרות !

אני ממתין לתגובה קודמת לכן איינני ממשיך להגיב לשאלות מכיוון שנתנו התשובות
והתוצאות הסופיות כבר מבעוד מועד...
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 24/04/2008 8:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

chalmh כתב:
מה יש ב-BEHRINGER הזה אני לא יודע. אבל אני מניח שהם לא כאלה טיפשים להכניס רכיבים סוג ז' ולמכור בזול.
...
ואני מניח שהם לא כאלה טיפשים להכניס רכיבים סוג א' ולמכור בזול :idea:

עוד אני מניח (וזאת מן הרושם שנוצר אצלי מקריאת מגוון דבריך כאן בפורום..) כי הבונבוניירה הזו כשמה כן היא! (ולא רק בגלל הקופסא המדליקה :) ) ולכן טרחתי והארתי/רמזתי כי מן הראוי לעמת אותה גם מול state of the art בתחום (i) וכך אולי ביום מן הימים תוכל בנחת לקטוף בכיף את פירות עמלך ובצדק גמור.

בהצלחה.

ולך MASTERMIX- מה הקשר לכבוד, גם אני מכבד אותך (כמו כל בריה ראויה), אך שוב אני טוען, כי איני מצליח לעקוב אחר שטף המלל הרבגוני של דבריך.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

(Y) שמחתי לקרוא את דבריך ZY אני מקווה שביום מין הימים אכן חנן יקטוף את הפיירות..
אגב לגבי "לכבד" פשוט לא רציתי שתפגע מדבריי מכיוון שלפעמים אני רושם בלשון מעט חריפה ולא במטרה של חלילה לפגוע בך או במשהו אחר אלא חשוב הוא להעביר את המסר העינייני בכדי לפקס את כל הזרקורים על בימת הבדיקה שנעשתה והתוצאות כמובן לפניינו , אשמח אם יצתרפו חברים ומתנדבים חדשים לצורכי בדיקה השוואה והערכה כיוון שהברינגר על פי בדיקתי זולג לא מעט....
כך למעשה נוכל אנו חברי הפורום לדעת בדיוק מי הוא הקדם מגבר הכי טוב מבחינת התוצאות האמיתיות בשטח ולא מבחינת כמה כסף הוא שווה אתה יודע לפעמים כשנכנס מרכיב "הכמה הוא שווה" יש פה מין ההטעיה ולכן חשבתי שאת הבדיקה אשמח לעשות אצלי באולפן בכדי לתת תמונה מפורטת יותר לכסף של כולם פה בפורום ושלא נצא פראיירים מוחלטים.
התמורה תיהיה שווה ערך והמוכרים ידעו שמהפורום הזה מגיעים אנשים שבודקים אותם אחר כך ובכך הם לא ימהרו ואף יזהרו למכור לנו מוצרי רווח ויחצנות במקום מוצרי איכות כמו שאנו זקוקים להם באמת..אני מאמין שזהו משהו שכולם יכולים להסכים איתו בפה מלא.

חג שמח ZY (f) חג שמח לכולם (f)
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 24/04/2008 8:17, נערך 4 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

העיקר שהכול נגמר בשלום בית. לפעמים דברים יוצאים קצת מפרופורציות אם בלהט ההתלהבות ואם מכל סיבה אחרת. אני בטוח שהאנשים בפורום כבר הספיקו להכיר האחד את השני ומשתדלים לנהוג תחת הכותרת "איש TACKLE THE ISSUE AND NO THE".
כשעשינו את ההשוואה מול ה-BEHRINGER" אפילו לא טרחתי לחפש מה ערכו. הדבר היחידי שחיפשתי עליו ועניין אותי הם נתוניו הטכניים בהשוואה לנתונים של הבונבוניירה. בשבילי זאת היתה הזדמנות לאמת את האיכויות של הבונבוניירה וממש לא ה"תחרותיות" שהתפרשה מהדברים. אני יכול לציין בסיפוק (עצמי) שיתכן מאוד שהביצועים של הבונבוניירה לאור ההפרש העצום ההשוואתי מול ה-BEHRINGER עשוי להציב אותה במקום מכובד בליגה (אני מניח שאני לא ה"גאון" התורן ואין כאן משהו "המצאתי" כי בעצם עשיתי בערך מה שייצרני פונוסטייג'ים עושים) ויצא לי משהו איכותי (לדעתי). בשבילי זה היה מעין אתגר לבנות פונו סטייג' שישמש אותי להקלטות (המטרה ב"הא" הידיעה) ולכן תכננתי אותו כפי שתכננתי והשתמשתי ברכיבים מהג'אנק שלי בסלקציה יחסית מבוקרת (סוג ואפיצות). כל זה על מנת להגיע ליחס אות לרעש הכי טוב שאפשר (כמובן בתנאי אבטיפוס). יחס האות לרעש משפיע ישירות על התחום הדינמי, מרחיב אותו ומאפשר לקבל פרטים שנעלמים בפונו סטייג' של BEHRINGER בגלל יחס האות לרעש הפחות טוב משמעותית. אני בטוח שאתם מבינים שציוד המשמש להקלטה הוא לא בדיוק באיכות של ציוד המשמש להשמעה והוא חייב להיות טוב יותר (לדעתי לפחות בסדר גודל אחד אם לא למעלה מזה).
אחרי שסיימתי את הבניה הראשונית לא ליקקתי "דבש" והיו המון בעיות עם המעגל (הארקות וסינון רעשים ושאר מרעין בישין שיש בפיתוח של אבטיפוס) ובעקשנות השקעתי זמן לא מועט לייצב אותו למצבו הנוכחי. אחרי ההקלטה הראשונה שעשיתי אתו הצלחתי לגלות בעצם עד כמה המחרשה שלי באמת מחרשה כי שמעתי ממנה כל מיני רעשים והפרעות שלא היו קודם מכיוון כניסת הפונו ברסיבר שלא היתה באותה רמה ו"בלעה" אותם. זה קצת אכזב אותי כי היתה לי תיקווה שהנה אני מתחיל כבר לעבוד והנה עכשיו יש לי ענין עם המחרשה. לא היה לי בתקציב תכנון לקניית מחרשה ברמה יותר טובה (משמעותית) ולכן נאלצתי לשפץ ולשפר את המחרשה הקיימת (מאמר בנפרד). לקח קצת זמן וגם זה קרה והתגשם.
לאור התוצאות והרצון לעניין אנשים אחרים בפורום חשבתי לנכון להציע את המעגל לבניה עצמית או להעבירו ליזם (מהפורום או חיצוני) שיתעסק עם כל הלוגיסטיקה הנלווית. ההיענות היתה לא "מסחרית" עבור יזם (שהרי הוא לא עובד בהתנדבות). מצד שני גם לא היו בידי תוצאות מעשיות כלשהן והשוואתיות מלבד הפן האישי והשימוש שלי בבונבוניירה.
MASTERMIX התעניין לשמוע אותה "בהופעה חיה" ולכן היה כל הביקור הזה באולפן שלו. גם לי זאת היתה ממש הזדמנות מעשית לפחות להוכיח לעצמי שנעשתה עבודה ראויה. נכון היתה לי ההשוואה הראשונית לעומת מעגל הפונו ברסיבר שלי (וינטאג' של YAMAHA), אבל הבנתי שזה לא מספיק. רק לסבר את האוזן, יש לי בן שגם נדבק בוירוס האנלוגי. בפעם הראשונה שנגינתי תקליט עם הבונבוניירה והמחרשה המשופצת הוא שאל אותי (ויש לו שמיעה מצוינת יותר טובה משלי): "תגיד אבא, אתה לא בטוח שאנחנו שומעים דיסק?" וזה בגלל התחום הדינמי והצליל הפתוח בגלל יחס האות לרעש המצוין.
מכיוון שהבונבוניירה עדיין לא מסחרית אני מרשה לעצמי להתבטא בפורום בשבחה או בגנותה. אני במגעים ראשונים עם יזמים ליצור סדרה מוגבלת של אותה בונבוניירה (ואולי היא תישאר במבנה הייחודי שלה רק בצורה יותר אסתטית). גם לבונבוניירה עצמה יש יתרון טכני לעומת פונו סטייג'ים במארזי אלומיניום וזה חלק נכבד מהאיכות ושיפור יחס האות לרעש. ברגע שהיא תגיע לשלב ייצור (אם בכלל) אני אדיר רגלי מלהגיב עליה לכאן או לכאן כי אז זה הופך אותי לבעל עניין. אני מניח שלא אני אהיה המשווק שלה אלא צד שלישי.
נערך לאחרונה על ידי chalmh ב 24/04/2008 9:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יופי של תגובה חנן אני חושב שזה היה דיון דיי רציני ומעמיק אם ירצו להרחיב אותו
ולהביא אלי עוד קדמי מגברים אחרים ונוספים לאולפן אשמח לשתף לעזור לכולם בפורום ולהעלות המשך לתוצאות הבאות אם יהיה כך הדבר.
אני מניח שבקרוב נשמע בשורות טובות "והאני מאמין" שלי אצלי נשאר באותה החוזקה... (Y)

בהצלחה (f)
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 24/04/2008 10:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

מה קורה פה אני מרגיש שנכנסתי לגן ילדים שמנסים להשוות גודל *** (n)
סך הכל רצו פה לשבח ולפרגן לחנן על פראמפ מגניב ואיכותי שהוא עשה. מה כל הרעש!!!
אז מה אם השוו את זה לברינגר .בעבודתי בסאונד לא פעם השתמשתי בציוד שכביכול הוא "זול" והוא הוציא לי תוצאות יותר טובות ומענינות מציוד שעולה הרבה יותר כסף.
הרבה פעמים השתמשתי בציוד שהרבה אחרים זלזלו בו וכאשר הם שמעו את התוצאה שתקו והלכו בבושת פנים.
בקיצור אני רוצה בובניירה למיקרופון חנן!!!! :lol:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המוח,

יש לך את הפרמטרים של המיקרופון?
עקום היענות, רגישות SPL, מיקרווולטים, דינמי, קיבולי?
אתה בטח רוצה אותו FLAT 20HZ-20KHZ.

שלח לי בפרטי ונראה מה נעשה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”