ישראל מובילה בפיראטיות משחקים? תורידו מחירים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #21 

Malcontent כתב:
אז נכון, לגנוב זה לא בסדר, אבל יש גורמים שמעודדים גניבה, וגם הם, לא פחות מעצם הגניבה, הם חלק מהתרבות שלנו.
...
אין, ואני אחזור על זה: אין שום גורם שמעודד גניבה. לא היצרן שרשאי לגבות על המוצר שלו כמה שבא לו, לא היבואן ולא בעל החנות.
אף אחד מהמתמחרים לא מעודד גניבה. תמחור גבוה מדי משמעותו ירידה בנפח מכירות, ולא גניבה. מי שטוען שמחיר גבוה מדי מעודד גניבה הוא אותו אדם שחושב שזה בסדר לגנוב מרצדס כשהבעלים שלה בחו"ל ולא משתמש בה, רק כי היא יקרה מדי.

דרך אגב: הרעיון של השוואה מחירים בין מוצר בארץ למוצר בארה"ב לפי ערך אבסולוטי הוא שגוי לחלוטין. צריך לקחת בחשבון יוקר מחיה. מסאז' בתאילנד עולה 14 ש"ח, בארץ 200 האם אפשר להסיק מזה משהו על מדיניות תמחור? התשובה היא כמובן: לא.
You are never fully dressed without a smile

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #22 

בעולם אידאלי, הטיעון ש"אין גורמים שמעודדים גניבה" היה נכון. מה לעשות, אנחנו לא חיים בעולם אידאלי. כשאנשים רואים שיש פלייסטיישן, ושבארץ, שבה כח הקניה הוא בערך חצי מבאנגליה המחיר שלו כמעט כפול, הם לא צריכים להיות דוקטורים לכלכלה כדי להבין שמישהו עושה רווח עצום על גבם.

כמובן שבמידה לא מבוטלת, הם בעצמם אשמים במדיניות הרווח העצום הזאת של היבואנים. הרי ברוב העולם תעשיית המשחקים מתפרנסת ממכירת משחקים, אבל בארץ, שבה כולם מעתיקים, התעשייה חייבת להתפרנס ממכירת קונסולות, ואז אין ברירה ליבואנים אלא למכור את הקונסולות ביוקר. קיוויתי שהפלייסטיישן 3 תשנה את העניין הזה, עם הגנת ההעתקות המצויינת שעשו לה (אין לי מושג מה בדיוק ההגנה, אני רק יודע שהX360, עליה הכריזו מיקרוסופט שהיא בלתי ניתנת לפריצה בזמן ההשקה, נפרצה תוך 4 חודשים בלבד). למרבה הצער זה לא קרה.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #23 

Malcontent כתב: דרך אגב: הרעיון של השוואה מחירים בין מוצר בארץ למוצר בארה"ב לפי ערך אבסולוטי הוא שגוי לחלוטין. צריך לקחת בחשבון יוקר מחיה. מסאז' בתאילנד עולה 14 ש"ח, בארץ 200 האם אפשר להסיק מזה משהו על מדיניות תמחור? התשובה היא כמובן: לא.
...
כשאנחנו משווים על פי ערך אבסולוטי אנחנו עושים עם היבואנים חסד.
אם היינו משווים על פי יוקר מחיה ומשכורת ממוצעת, המוצרים בארץ היו צריכים להיות אפילו יותר זולים מאשר בארה"ב / אירופה.

והעובדה שהצליחו לייצר מערכת מוגנת פריצות ב-PS3 רק גרמה לאנשים לעבור לקנות את המשחקים באתרים בחו"ל במקום להעתיק אותם.
אולי בשלב מסויים יבינו את הרמז ויתחילו למכור בארץ במחירים נורמלים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #24 

Malcontent,

לא נראה לך מוזר שהמון אנשים נורמטיבים ושומרי חוק מצדיקים את העתקת התוכנות/משחקים/סרטים? הרי הרוב המוחלט שלנו לא יפרוץ למרצדס של השכנים, ולא ירמה את מס הכנסה. למה זה נראה לנו חוקי? אי אפשר להגיד תמיד "זאת הנורמה בארץ, ואנחנו אשמים". לא תופס יותר.
Silence speaks louder than words

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

הסיבה שהעתקות נתפסות כלגיטימיות בניגוד לגניבת רכב היא שמדובר ב"פשע בלי קורבן". אין מישהו ששילם על העותק שלו, ועכשיו פתאום אין לו את העותק בגלל שהעותק נגנב. אז נכון, לפשע הזה יש קורבן, אבל הקורבן הזה נתפס כעושק ומפקיע מחירים, ולכן לא רק שלא מפריע לאנשים שהוא הקורבן, אלא שיש אפילו הצדקה בפגיעה בו.
בתרבות שבה רובין הוד הוא גיבור, זה באמת מפתיע שאנשים גונבים מבעלי הזכויות העשירים כדי לחלק ללקוחות העניים?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #26 

אני לא חושב שזה נכון להגיד שאנחנו מצדיקים את הגניבה (כי בואו נודה, זו גניבה לשמה),
אלא יותר נכון להגיד שאנחנו חושבים (ופה אפשר להתווכח אם אנחנו צודקים או לא) שיש לנו "נסיבות מקלות".
כולנו יודעים שלהוריד קבצים מוגנים בזכויות זו גניבה, אבל עדיין אנחנו מתייחסים לעבירה זו כקלה עד זניחה בגלל הנסיבות (המחירים יקרים, ישנם דיסקים של מוסיקה שלא ניתן להשיג בארץ, אין קולנוע קרוב למקום המגורים וכו'...).
אפשר להשוות את הדבר (להבדיל אלף אלפי הבדלות) לאדם רעב שגונב כיכר לחם.
הרי גניבה זו גניבה, אבל הנסיבות משנות את ההסתכלות שלנו על הדברים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אני לא חושב שמישהו מדמיין שזה פשע בלי קורבן, לכולנו ברור שיש מישהו בצד השני שהפסיד, אבל כמו שאמרתם, רובנו (כולל אותי) חושבים שמגיע לו להפסיד, כי הוא מנסה לעשות רווחים מטורפים על חשבוננו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #28 

MetalliJoe כתב:אני לא חושב שמישהו מדמיין שזה פשע בלי קורבן, לכולנו ברור שיש מישהו בצד השני שהפסיד, אבל כמו שאמרתם, רובנו (כולל אותי) חושבים שמגיע לו להפסיד, כי הוא מנסה לעשות רווחים מטורפים על חשבוננו.
...
אגב, בהמשך לזה שיש מישהו שמפסיד בצד השני.
אני לא חושב שהמישהו הזה מפסיד, הוא רק מרוויח פחות ממה שהוא היה רוצה...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

איך אפשר בכלל להשוות בין פלייסטיישן ובין כיכר לחם? אחד זה צורך בסיסי להישרדות, השני מותרות. ההשוואה ממש לא במקום. חוץ מזה, לפני לא כל כך הרבה מאות שנים היו תולים אותך על גניבת לחם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #30 

לאורך הדיון כאן יש טיעון שהועלה יותר מפעם אחת על ידי יותר מאדם אחד:
"יש מישהו שרוצה לעשות רווחים על חשבוני ולכן זה ראוי לגנוב ממנו".

1. זה לא "רע" לרצות להרוויח. כל אחד מאיתנו רוצה להרוויח, וכמה שיותר.
2. זה כן רע להרוויח תוך כדי מעבר על החוק (מה שאין כאן).
3. זה כן רע ל"צמצם הוצאות" תוך כדי עבירה על החוק.

טיעון שטותי נוסף הוא טיעון ה"פשע בלי קורבן". הנה דוגמא:
לשכן שלי יש מרצדס חדשה ונוצצת. הוא נסע לחו"ל לשלושה חודשים. האם זה בסדר לגנוב לו את הרכב כאשר הוא נמצא בחו"ל ולהחזיר לו אותו שלם וללא שריטה יום לפני שהוא חוזר לארץ?

גם כאן אין "קורבן" לפשע, אולם אני בטוח שאיש מאנשי הפורום כאן לא היה חושב על לקחת את המרצדס הזו לסיבוב.
You are never fully dressed without a smile

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

Shed כתב:לאורך הדיון כאן יש טיעון שהועלה יותר מפעם אחת על ידי יותר מאדם אחד:

טיעון שטותי נוסף הוא טיעון ה"פשע בלי קורבן". הנה דוגמא:
לשכן שלי יש מרצדס חדשה ונוצצת. הוא נסע לחו"ל לשלושה חודשים. האם זה בסדר לגנוב לו את הרכב כאשר הוא נמצא בחו"ל ולהחזיר לו אותו שלם וללא שריטה יום לפני שהוא חוזר לארץ?

גם כאן אין "קורבן" לפשע, אולם אני בטוח שאיש מאנשי הפורום כאן לא היה חושב על לקחת את המרצדס הזו לסיבוב.
...
עד כמה שאני יודע, פריצת קונסולות לא נחשבת בישראל כעבירה על החוק. לפחות לא אם הפריצה נעשית עם צ'יפ ולא בתוכנה.
כמו כן, גם העתקה לצורך שימוש אישי ולא מסחרי היא גם כן חוקית (או לפחות לא בלתי חוקית).
אז הדיון כאן אינו על האם מישהו כאן עובר על החוק, כי אני לא חושב שיש כאן מישהו שמעתיק משחקים ומוכר לאחרים. השאלה היא האם מוסרית יש כאן בעיה.

ואגב, כשישפאר מבטיחים שישראל תכלל ברשת האונליין של סוני

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3377902,00.html

ועל סמך ההבטחה הזאת אנשים קונים מכשירים ולא מקבלים את מה שהובטח להם, אני חושב שיש כאן רמאות מצד היבואן ועילה לתביעה ייצוגית.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #32 

Malcontent כתב:איך אפשר בכלל להשוות בין פלייסטיישן ובין כיכר לחם? אחד זה צורך בסיסי להישרדות, השני מותרות. ההשוואה ממש לא במקום. חוץ מזה, לפני לא כל כך הרבה מאות שנים היו תולים אותך על גניבת לחם.
...
אני לא משווה(כמו שכתבתי: להבדיל אלף אלפי הבדלות), אני רק נתתי דוגמא לנסיבות מקלות בדבר עבירה כלשהו.

לפני כמה מאות שנים היו תולים אותך אחרי עינויים אם היית אומר שכדור הארץ עגול...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

Shed כתב:לאורך הדיון כאן יש טיעון שהועלה יותר מפעם אחת על ידי יותר מאדם אחד:

...
נכון, זה לא רע לרצות להרוויח. אבל כשברור שאין כל פרופורציה בין המחירים ברחבי העולם ובין מחירי המשחקים בארץ, לא צריך להתפלא כשנוצר מירמור בקרב הלקוחות, ושאנשים תולים את הסיבה לגניבות באותו מירמור. זה שלגנוב זה לא בסדר לא אומר שלעשות רווחים אסטרונומיים על גב הלקוחות זה כן בסדר. ואל תתחיל ל***ן את השכל על "עלויות הפצה" או על "שכירת מחסן עולה כסף". העלויות האלה קיימות בכל העולם, לא רק בארץ, ועדיין בארץ מחירי המשחקים גבוהים במאות אחוזים מבשאר העולם, אם לוקחים בחשבון את יוקר המחיה, או רק פי 2 בערך, אם משווים סכומים אבסולוטיים.
Shed כתב: טיעון שטותי נוסף הוא טיעון ה"פשע בלי קורבן". הנה דוגמא:

...
לפי הדוגמא הזאת, אתה האדם הכי גרוע כאן בפורום. יש פה כמה אנשים שמעתיקים משחקים, או שחושבים שזה בסדר להעתיק משחקים, ואתה מטיף להם מוסר, בזמן שלפי מה שכתבת פה, אתה יודע איך להימנע באופן ודאי מתאונות דרכים, ואתה עדיין מניח לאלפי אנשים למות כל יום ברחבי העולם. תפסיק להשתמש בדוגמא המופרכת הזאת של המרצדס.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #34 

שד
ילד בן 12 שמוריד שיר
של רן דנקר הוא גם גנב רכב בעינייך?
כי אים כן יש לך בערך מיליון גנבים בפוטנציה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #35 

Malcontent,

תרגיע בבקשה ומהר.

amitbak,

ילד בן 12 שגונב מסטיק מחנות שהיא יקרנית מדי זה בסדר?

כמובן שחומרת העונש צריכה להיות פחות חמורה מגניבת רכב, אבל לדעתי כן - גניבת תוכן זה שווה ערך לגניבת מסטיק.

זה שכולם (אפשר להגיד כולנו...) גונבים "מסטיקים וירטואליים" זה עדיין לא הופך את זה לחוקי או למוסרי.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

לא, עפר, זה פשוט לא נכון. הכי קל בעולם להגיד "זה המחיר, לא רוצה אל תקנה". אבל כשברור שעושים על גבנו רווח ענקי, המשפט הזה לא תופס.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

אגב, קונסולה פרוצה היא לא בהכרח למטרות של עבירה על חוק.
כשמשחק עולה בארץ סכום עתק של 450 שקל, האם לא לגיטימי שיהיה למשתמש אפשרות לגבות את המשחקים שהוא קנה?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

רבים כאן מסכימים שזה לא חוקי ולא מוסרי לגנוב מסטיקים וירטואליים, אבל לא על זה הויכוח. הויכוח הוא על האם הגנבים הם האשמים הבלעדיים במצב, או שהמצב נוצר ע"י מי שעושים רווח משוק המשחקים והקונסולות, וישנם צעדים שאותם עושי רווחים יכולים לעשות שיקטינו את תופעת הפיראטיות.
מצד אחד יש את הטוענים שאנשים גונבים כי בא להם לגנוב, ולכן גם אם משחקים מקוריים יחולקו בחינם, אנשים יעדיפו לגנוב אותם.
מנגד יש את אלו שטוענים שמצב נוצר בגלל תנאי השוק, ושינוי של תנאי השוק כמובן שלא יפתור את הבעיה לחלוטין (תמיד יהיו עבריינים, וככל שהעבירה נתפסת כפחות חמורה, יהיו יותר עבריינים שעושים אותה), אבל בהחלט ישפר את המצב.

ההשוואה בין פשעים חמורים (גניבת רכב) לפעולות שלפי החוק הישראלי אפילו לא בטוח שהן מוגדרות כפשע (הורדת משחקים מהאינטרנט) היא מקוממת. אולי עוד מעט גם ישוו בין מורידי תוכנות לרוצחים? הרי זה פשע וזה פשע, לא?

amirbd
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #39 

דיון מעניין.

הסיבה שאנשים גונבים "מסטיקים וירטואליים" ולא "מסטיקים" אמיתיים, היא לא שהיבואן של ה"מסטיקים הוירטואליים" עושה יותר רווח מהיבואן של "מסטיקים" אמיתיים - תסתכלו על "השרשור הגדול על של תלונות על מחירים..." ותראו מספיק דוגמאות למחירים מופקעים בארץ.

הסיבות שגונבים מסטיקים וירטואליים הם:

1. זה קל מאד לביצוע (עבור תכנים דיגיטליים)
2. אין אפשרות מעשית להתפס (ע"ע bit-torrent)
3. הרוב הכריע של האנשים שיכולים לעשות את זה, עושים את זה.
4. אין תחושה ש"מישהו כמוך וכמוני" נפגע מכך (היבואן נתפס כ"רודף בצע").

עם זאת, כפי שציינו רבים - גם עם כל הסיבות לעיל הן נכונות (אני בספק גדול לגבי סעיף 4), הגניבה היא עדיין גניבה, והיא לא חוקית. לגבי מוסריות, זה כבר דבר פונקציה של מוסכמות חברתיות בין השאר- זה גם לא חוקי לנסוע מעל המהירות המותרת, ולשלם לקבלן בניין בצורה שחורה, האם זה לא מוסרי?
אמיר.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #40 

עופר אים זה כל-כך גרוע
מדוע חברות התקליטים דיסקים
לא תובעות את חברות האינטרנט?
ביום שזה יקרה אני מבטיח לך שלא יישאר מנויי אחד