תגובות למאמר בנושא SPDIF

איך משהו עובד? למה זה ככה?
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

1. כן
2. לא - ההבדלים נובעים מכל השאר פרט לקטע הזה...

אני משחק עם כמה רסיברים לאחרונה מחברות שונות, ומדהים אותי עד כמה הטכנולוגיות של כל חברה (בכדי בעצם לעשות את אותו דבר עקרוני) הן שונות כ"כ במהות שלהן...

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

מאמר מצויין! תודה רבה אבל כמה שאלות:
1 . כשאני רואה סרטים דרך המחשב (והמחשב מחובר בRCA לרסיבר יש דרך לשמוע ב-5.1 אמיתי ולא "דיגיטלי" שהרסיבר יוצר?
השאלה כוללת גם מוזיקה? איך אני פותר את העניין?
אני אהיה חייב לקנות כרטיס קול חדש? אם כן אז איזה?
וגם האם יהיה הבדל באיכות אם אני אחבר את המחשב לרסיבר בRCA או באופטי?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

RoNXxX כתב:מאמר מצויין! תודה רבה אבל כמה שאלות:
1 . כשאני רואה סרטים דרך המחשב (והמחשב מחובר בRCA לרסיבר יש דרך לשמוע ב-5.1 אמיתי ולא "דיגיטלי" שהרסיבר יוצר?
השאלה כוללת גם מוזיקה? איך אני פותר את העניין?
אני אהיה חייב לקנות כרטיס קול חדש? אם כן אז איזה?
וגם האם יהיה הבדל באיכות אם אני אחבר את המחשב לרסיבר בRCA או באופטי?
...
-ראשית אני מניח שאתה מדבר על חיבור RCA ביציאה האנלוגית של כרטיס הקול
(אפשר לחבר מחבר RCA גם בשימוש ליציאה הדיגיטלית)
-שנית בכוונתך לסאונד הדיגיטלי שהרסיבר מייצר ,אני מניח שאתה מדבר על עיבוד קול ליצירת אפקט סראונד לאות מקור שלא הוקלט בצורה זו (או נשלח כך לרסיבר). כגון Dolby Pro Logic והמשכו גירסת ה Dolby Pro Logic II

התשובה לשאלה היא שכן זה ניתן בתנאי שיש לך כרטיס קול שתומך ב 5.1 יציאות אנלוגיות (היום כבר הרבה כרטיסים תומכים ב 7.1) ויש לך רסיבר שיש לו 5.1 (או 7.1) כניסות.
במקרה זה אומנם יכולה להיות ירידה כשלהיא באיכות הקול בגלל ההמרה של DAC (המרה של אות דיגיטלי לאנלוגי בכרטיס הקול) אבל אתה כן תקבל סראונד אמיתי.
שים לב שרוב הגיימרים משתמשים באופציה זו ולא בחיבור ה SPDIF הדיגיטלי

gifondo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

היי חברה אני חדש כאן וחדש בתחום ורציתי לשאול נוכח המאמר המעניין קניתי כרטיס די נפוץ 0404 של emu ואני מתקשה להחליט אם לחבר אותו לרסיבר שלי בחיבור אופטי קואקסיאלי או אנלוגי תאורטית מה הכי מומלץ? אשמח גם לשמוע פרקטית מה הכי מומלץ למי שיש כרטיס כזה אני רוצה להוסיף שלא מענינות אותי כל הפונקציות שיש בכרטיס ואני לא מקליט וכו אני מעוניין רק בsq ואמיתות צליל
תודה לכולם

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

gifondo כתב:היי חברה אני חדש כאן וחדש בתחום ורציתי לשאול נוכח המאמר המעניין קניתי כרטיס די נפוץ 0404 של emu ואני מתקשה להחליט אם לחבר אותו לרסיבר שלי בחיבור אופטי קואקסיאלי או אנלוגי תאורטית מה הכי מומלץ? אשמח גם לשמוע פרקטית מה הכי מומלץ למי שיש כרטיס כזה אני רוצה להוסיף שלא מענינות אותי כל הפונקציות שיש בכרטיס ואני לא מקליט וכו אני מעוניין רק בsq ואמיתות צליל
תודה לכולם
...
לכרטיס שלך ,כמדומני ,אין בכלל יציאת 5.1 אנלוגיות ולכן הדרך היחידה להוציא סראונד אמיתי מהמחשב לרסיבר זה שימוש ביציאה האופטית או הקואקסלית שלו ולכן לקבלת סראונד אמיתי זה החיבור היחידי האפשרי אצלך:
http://us.creative.com/products/product ... 0447&nav=1

צריך לשים לב ששוק המשתמשים באודיו במחשב מתחלק בגדול לשלושה סוגים:

1. אלה שצופים בסרטים דרך המחשב ולכן רוצים לשמוע סראונד מלא (DD/AC3 או DTS) :
החיבור הטוב ביותר, היום, שקיים לשימוש זה הוא יציאת ה SPDIF (או שימוש בכרטיסי מסך עם יציאת HDMI שממשים את פרוטוקול SPDIF ביציאה זאת).
* בעתיד הקרוב יצאו לשוק כרטיסי HDMI עם תמיכה מלאה בפרוטוקולי האודיו החדשים כולל תמיכה ב LPCM 7.1 ואז זה יהיה הפתרון האיכותי (והיקר) ביותר

2. אלה שמשתמשים במחשב בעיקר למשחקים:
החיבור, כנראה, הטוב ביותר בשבילם זה שימוש ביציאות האנלוגיות 5.1 של כרטיס הקול (רצוי שהוא יהיה איכותי ככל האפשר).
* שוב בעתיד כרטיסי ה HDMI החדשים יתנו פתרון איכותי יותר (ולא תמיד יקר יותר)

3. אלה שמשתמשים במחשב לצורך שמיעת מוזיקה (בדר"כ סטראו) :
כאן כבר הדעות חלוקות, האם להעדיף להשתמש ביציאת ה SPDIF כדי להעביר סטראו לא מקודד (PCM) או להשתמש ביציאת הסטראו האנלוגית בכרטיס הקול. אני מניח "שהמומחים" יעדיפו שימוש ביציאה האנלוגית של כרטיס קול מאוד איכותי ויקר
*גם כאן השימוש ב LPCM סטריאו דרך יציאת ה HDMI בכרטיסים החדשים יתנו את הפתרון האיכותי ביותר

gifondo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

אני גם רוצה לציין שאני שומע בעיקר סטריאו קבצים בפורמט flac וmp3 באיכות של לא פחות מ256 אז חיבור אנאלוגי יתאים לי יותר מחיבור אופטי? הרסיבר הוא pioneer vsxd712
רמקולים בניה עצמית מכילים דרייברים seasו vifaוהקרוסאובר נבנה בעזרת rta התוצאה מדהימה במיוחד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

gifondo כתב: אני גם רוצה לציין שאני שומע בעיקר סטראו קבצים בפורמט flac וmp3 באיכות של לא פחות מ256 אז חיבור אנלוגי יתאים לי יותר מחיבור אופטי?
...
המספר 256 מתאר את "עוצמת" הדחיסה (kbps) והוא לא רלוונטי לשאלה באיזה חיבור כדאי להשתמש. התשובה לשאלה:
באיזה חיבור כדאי להשתמש לניגון קבצי MP3, FLAC או כל פורמט סטראו מקודד (lossy או lossless) או לא מקודד (סתאם קובץ WAV עם תוכן לא מקודד בפנים),

התשובה לשאלה האם כדאי להשתמש ביציאה הדיגיטלית או ביציאה האנלוגית בנגון תכני סטריאו תלויה במספר גורמים:
1. מהו תדר הדגימה של הקובץ המנוגן (דוגמה לתדרי דגימה נפוצים 44kHz, 48kHz, 96kHz)
2. מהו גודל כל הדגימה של הקובץ המנוגן (דוגמה לגדלים נפצים 8bit,16bit, 24bit)
3. מהם יכולות שידור קצב הדגימה וגודל הדגימה של יציאת ה SPDIF בכרטיס הקול (לדוגמה 48/16, 96/24 וכו)
4. מהם יכולות קבלה ופענוח תדר הדגימה וגודל הדגימה בכניסת ה SPDIF ברסיבר (לדוגמה 48/16, 96/24 וכו)
5. מהם יכולות שידור של קצב דגימה וגודל הדגימה של היציאות האנלוגיות בכרטיס
6. מהם יכולות קבלת ופענוח תדר הדגימה וגודל הדגימה בכניסות האנלוגיות ברסיבר

המטרה היא שתדר וגודל הדגימה של המקור (הקובץ) המשודר לא יעבור בשום שלב "המרה" לתדר או גודל דגימה שונה (נמוך יותר) כי במידה וזה יקרה אז תהיה ירידה באיכות.

לדוגמה: SPDIF כסטנדרט מגדיר שקצב הדגימה יכול להיות עד 48kHz וגודל כל דגימה יכול להיות 16 ביט (במקרים מסוימים יש אפשרות גם לגודל של 24 ביט) ולכן במקרה שאנחנו ננסה לנגן קובץ שבמקור הוקלט בתדר של 96kHz וגודל כל דגימה 24 ביט יתבצע משהו שנקרא downsampling שיפגע באיכות הסאונד.

הערה:
היום כבר יש הרבה כרטיסי קול והרבה רסיברים שתומכים ביציאות וכניסות ה SPDIF שלהם בקצב דגימה של עד 96kHz וגדלי דגימה של עד 24 ביט (למרות שזה חורג מהסטנדרט זה עובד יפה)

הערה קטנה נוספת:
ישנם כרטיסים שיודעים לבצע פעולה שנקראת upsampling (או פעולה די דומה שנקראת oversampling). פעולה זאת "ממירה" קצב דגימה נמוך לקצב דגימה גבוה (מזכיר קצת את פעולת ה Upscaling מעולם הוידאו)
באם פעולה זאת משפרת את האיכות או לא זה כבר משהו שהתשובה בחלקה כבר סובייקטיבית !

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228

שליחה

עוד קושיה למומחים
אני משתמש בכרטיס קול חיצוני CREATIVE EXTIGY המקבל סאונד מהמחשב וגם ממכשיר DVD PIONEER V400 מתוך הנחה שהוא משפר את הסאונד של ה- DVD
למחשב הוא מחובר בUSB , לנגן הDVD הוא מחובר דרך COAXIAL AUDIO או SPDIF ולמגבר אנלוגית
האם עדיף לחבר גם מהמחשב בחיבור SPDIF במקום USB בהנחה שהוא קיים על לוח האם. אני מאזין בעיקר לסטריאו

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

מאמר מקצועי ומעניין (Y)
אריה אתה ממש נכס לפורום הזה. הידע שלך נותן לנו אפשרות ללמוד דברים שבאופן רגיל לעולם לא היינו מגיעים אליהם. תודה!
Enjoy the Silence

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

OferL,
asimo2 כתב:עוד קושיה למומחים
אני משתמש בכרטיס קול חיצוני CREATIVE EXTIGY המקבל סאונד מהמחשב וגם ממכשיר DVD PIONEER V400 מתוך הנחה שהוא משפר את הסאונד של ה- DVD
למחשב הוא מחובר בUSB , לנגן הDVD הוא מחובר דרך COAXIAL AUDIO או SPDIF ולמגבר אנלוגית
האם עדיף לחבר גם מהמחשב בחיבור SPDIF במקום USB בהנחה שהוא קיים על לוח האם. אני מאזין בעיקר לסטראו
...
מהשאלה שלך ניתן לקבל דוגמה לניתוח של יתרונות, חסרונות, יכולות ובחירת היציאות והכניסות הטובות ביותר לשימושנו של כרטיס קול.

הכרטיס שלך הוא כרטיס קול לכל דבר. למרות שהוא כרטיס חיצוני ומחובר למחשב דרך ערוץ USB והוא לא כרטיס פנימי שמחובר דרך ערוץ ה PCI (זה שהוא כרטיס חיצוני יכול לתת לו יתרונות בתחום איכות ההמרות DAC ו ADC אבל זה כבר דורש בדיקה מעמיקה יותר של הכרטיס)
זה פחות או יותר הספק של הכרטיס שלך :
http://us.creative.com/products/product ... =585&nav=1

-ראשית אפשר לשים לב שהוא כן תומך בקבלה דרך ה SPDIF שלו דגימות של עד
96kHz ,24bit
-שנית ניתן לראות שהוא תומך בהמרה גם בכניסות וגם ביציאות האנלוגיות שלו של בדגימות של עד 96kHz, 24bit
-החיסרון שלו הוא שלכרטיס הזה יש אומנם יציאת SPDIF אבל ,לבי הבנתי (מההסבר המוזר שלהם) ,הוא לא יודע להוציא ביציאה זאת SPDIF תקני ולכן לא ניתן להעביר ביציאה זאת סראונד לרסיבר ! ולכן כדי לקבל סראונד מלא חייבים להשתמש ביציאות האנלוגיות שלו
-אגב בלי קשר נתון מאוד מרשים אחר של הכרטיס זה SNR (נתון ה Signal-to-noise ratio ) שמעל 100dB ! למרות שצריך לקחת בחשבון שלא תמיד מה שרשום בפועל זה מה שמקבלים)

לסיכום חיבור SPDIF בין ה DVD שלך לכרטיס הקול וחיבור אנלוגי בין הכרטיס לרסיבר נשמע לי הדרך הטובה בשבילך ליהנות ממה שיש לכרטיס הזה להציע

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238

שליחה

תודה על המאמר, במיוחד על הרחבה חיפשתי מזמן! למעשה יש ברשותי מחשב גיימרים חזק ואני משתמש כבר שנה בכרטיס קול מצוין CREATIVE X_FI FATALTY אשר מצויד ב 7.1 אנלוגי וכניסות\יציאות SPDIF מכל הסוגים ואכן חייבים לחבר את המחשב בשני הדרכים :
1.SPDIF הרסיבר (PRE אצלי ) לDD וDTS לקולנוע ביתי
2. 7.1 \ 5.1 אנלוגי למשחקים כי אחרת לא עובד!!! (שברתי ת"ראש במקלדת חצי שנה ).
מה לדעתך הוא חיבור מומלץ יותר לאודיו דו ערוצי אני משתמש במדיה LOOSLESS ?
לפי ניסיונות שלי זה SPDIF למרות שזה מוזר ?http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=16559
תריתון טכנולוגיות
נציגי HDI DUNE בישראל.

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

[/quote]ראשית אני מניח שאתה מדבר על חיבור RCA ביציאה האנלוגית של כרטיס הקול
(אפשר לחבר מחבר RCA גם בשימוש ליציאה הדיגיטלית)
-שנית בכוונתך לסאונד הדיגיטלי שהרסיבר מייצר ,אני מניח שאתה מדבר על עיבוד קול ליצירת אפקט סראונד לאות מקור שלא הוקלט בצורה זו (או נשלח כך לרסיבר). כגון Dolby Pro Logic והמשכו גירסת ה Dolby Pro Logic II

התשובה לשאלה היא שכן זה ניתן בתנאי שיש לך כרטיס קול שתומך ב 5.1 יציאות אנלוגיות (היום כבר הרבה כרטיסים תומכים ב 7.1) ויש לך רסיבר שיש לו 5.1 (או 7.1) כניסות.
במקרה זה אומנם יכולה להיות ירידה כשלהיא באיכות הקול בגלל ההמרה של DAC (המרה של אות דיגיטלי לאנלוגי בכרטיס הקול) אבל אתה כן תקבל סראונד אמיתי.
שים לב שרוב הגיימרים משתמשים באופציה זו ולא בחיבור ה SPDIF teהדיגיטלי

ואיך אני מחבר את היציאות האנלוגיות לרסיבר? יש לי מאחורה שש יציאות אנלוגיות
REALTEC HD 7.1 CHANNEL + S/PDIF]
או מהאתר של הלוח אם:

ADI® AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ArturZ כתב: מה לדעתך הוא חיבור מומלץ יותר לאודיו דו ערוצי אני משתמש במדיה LOOSLESS ?
לפי ניסיונות שלי זה SPDIF למרות שזה מוזר ?http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=16559
...
ראשית אין טוב מבדיקת אמת ולכן אם אתה שומע טוב יותר אז זה החיבור בו אתה צריך להשתמש !!!

שתי הערות:
-צריך לזכור ששימוש ביציאה אנלוגית של כרטיס הקול יגרום לירידה באיכות (כמה האיכות תרד, זה כבר תלוי הכרטיס)
-תלוי מהו תדר וגודל הדגימה במקור. כלומר זה שאתה מנגן פורמט LOOSLESS לא אומר שבשימוש SPDIF מתבצעת פעולת downsampling ולכן לדוגמה אם כל הרכיבים שלך תומכים ב 96kHz וזהו תדר הדגימה של התוכן המנוגן, אז אתה תקבל את האיכות המירבית בשימוש ה SPDIF (לדוגמה האודיו CD הישן והטוב נדגם סה"כ בתדר דגימה של 44.1kHz)

ניסוי מעניין שאתה יכול לעשות זה לנגן קובץ שנדגם במקור בתדר של 192kHz (הכרטיס שלך תומך בכך) ולראות האם אתה מרגיש הבדל בין היציאה הדיגיטלית לאנלוגית

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

osherov תודה רבה על התגובה . הרסיבר מקבל עד 96\24( מרנץ 5300 ) מSPDIF אבל הפרמטרים של הכרטיס גבוהים יותר! וגם לא ניתן לנגן DVD-AUDIO דרך יציאת SPDIF .השאלה היא למה מעבד D\A של המרנץ נחות בהרבה על הנייר מה X-FI בחיים עובד טוב יותר? אולי חיווט? לא הצלחתי למוצע כבל PL-RCA ברמה שיכנס שלושה בתור לכניסות הדחוסות :(
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי ArturZ ב 30/03/2008 21:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

RoNXxX כתב: ואיך אני מחבר את היציאות האנלוגיות לרסיבר? יש לי מאחורה שש יציאות אנלוגיות
REALTEC HD 7.1 CHANNEL + S/PDIF
...
-לרוב כרטיסי הקול 7.1 יש 4 יציאות אנלוגיות - ראו תמונה 1
1. Front - מוציא Fron Left + Front Right
2. Rear - מוציא Seround Left + Seround Right
3. Center/LFE - מוציא Center + סאב (אגב LFE = Low-frequency effect)
4. Back Surround - מוציא Back Surround Right + Back Surround Left
למי שיש רק 5.1 אז אין לו את יציאה 4

-לרסיבר שתומך ב 7.1 יהיו בדר"כ 8 כניסות אנלוגיות - ראו תמונה 2 (אם הרסיבר תומך ב 5.1 אז יהיו לו רק 6 כניסות)

-כדי לחבר בין כרטיס הקול לרסיבר אתה בדר"כ צריך 4 כבלים מסוג : אודיו 3.5 מ"מ לזוג RCA - ראה תמונה 3 (אם אתה משתמש ב 5.1 אז אתה צריך רק 3 כבלים כאלו)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שאלה נוספת לגורו . העם קיים כרטיס קול אשר משלב גם רמת אודיו משתווה לנגנים\רסיברים מצוידים במעבדים אודיופילים וגם יכולות משחק ?

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה רבה :) ! על ההסבר המפורט סוף סוף הבנתי!

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

חבל לעביר 192 בכבל מסכן של אלפה. :(
תריתון טכנולוגיות
נציגי HDI DUNE בישראל.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android