האם יס יודעים על איזו תחנה אני?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
sickboy666
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

התכוונתי ל RF OUT - כבל אנטנה רגיל. כבל כניסה מהלווין אינו RF.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

Re: אז איך הם יודעים שהזמנתי סרט ב-DVDBOX שלהם כאשר הטלפון ל

שליחה

grahav כתב:משהו לא הגיוני!

אני מזמין סרטים ב-DVDBOX והממיר אינו מחובר בכלל לקו הטלפון בקיר.
אז איך פתאום הממיר פותח את הערוץ המתאים. מאיפה הוא העביר למוקד את המידע לפתוח לי את הערוץ של הסרט שהזמנתי.
חמור מזה - האם יש מצב שהממיר מדבר עם ממיר אחר שמחובר לקו אלפון של בזק דרך חיבורי ה-RF?

זאת השאלה ...
...
אם יש לך רק ממיר אחד בבית, והוא לא מחובר לקו טלפון אתה לא יכול להזמין שום סרט ב-DVDBOX בלי להתקשר בעצמך למוקד לקוחות, ולבקש לראות את הסרט.

אתה מוזמן לנסות בכל רגע.

ל-sickboy-
הלווין משדר את אותו מידע לכל המנויים, ברחבי מדינת ישראל ומחוצה לה (אני אישית קלטתי ערוץ 2 מעמוס בקירגיסטן).
כאשר אין שום ערוץ חוזר אין שום אפשרות לדעת מה נעשה עם המידע שמשודר בכל מקרה. יכול להיות שרואים אותו, יכול להיות שהממיר מכובה, יכול להיות שעושים איתו מליון ואחד דברים.

אני לא מבין את המשפט שלך "לדעתי הם רואים איזה קודים ומידע הכרטיס מושך מהלווין" כדי שהם "יראו" צריך שיהיה ערוץ מידע חוזר... פעם אחרונה שבדקתי, העסק הזה לא עובד עם כדור בדולח...
You are never fully dressed without a smile

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

sickboy666 כתב:התכוונתי ל RF OUT - כבל אנטנה רגיל. כבל כניסה מהלווין אינו RF.
...
אין שום בעיה להעביר נתונים וקצבי נתונים מהירים על כבלי RF. מי שצריך רענון יכול להיזכר בימי ה-coax העליזים (ראשית ימי ה-ethernet).

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

אז איך פתאום הממיר פותח את הערוץ המתאים. מאיפה הוא העביר למוקד את המידע לפתוח לי את הערוץ של הסרט שהזמנתי.
חמור מזה - האם יש מצב שהממיר מדבר עם ממיר אחר שמחובר לקו אלפון של בזק דרך חיבורי ה-RF?

זאת השאלה ...
...
הסרט נפתח ל- 5 או 15 דקות הראשונות באופן אוטומטי.
במקרים שקיבלת סרט חינם (זיכוי או מבצע) אז הממיר יודע מראש. לדעתי הם "טוענים" את מספר הסרטים שאתה זכאי לצפות.

השימוש ב- RF out עם ממיר אחר לא טריביאלי ומחייב חומרה ייעודית לכך.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

הם לא יכולים לדעת מה קורה אצלי בבית ,

מפני שכל הזמן אני מזפזפ בשלט ולא רואה תכנית אחת יותר מ 4 שניות ( ואז מזפזפ הלאה )

אולי יבינו שתוכן השידורים לא מצדיק תשלום חודשי כה יקר 8O

מה שזה מזכיר לי שאני כבר שלושה שבועות מנסה להשיג שלט של YES ללא הצלחה,

מסתבר כי בכל פעם שאני מגיע לדואר , הפקידה כבר "מסמנת לי " שאין שלט ...

לאחר שלב האכזבה מהדואר, פניתי לYES והם היו אמורים לשלוח לי שלט באמצעות שליח.

השליח לא הגיע

השלט לא הגיע

לכן החלטתי לרכוש שלט אוניברסלי שיחליף לי את ערימת השלטים בסלון ...

והנה רעיון ירוק לשמירה על הסביבה :[/b]

להוריד מיסים ומחירים לשלטים אוניברסליים מכיוון שהם חוסכים שימוש בסוללות רבות של השלטים הרבים המונחים בסלון ביתינו ... (i)

tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472

שליחה

תגובת נציגת יס:
אין בידם מעקב לאחר הלקוח והם לא יכולים לדעת באיזה אפיק הוא נמצא בכל עת.
סקר שביעות הרצון מתבצע על ידי חברות חיצוניות וגם באמצעים נוספים

נשמע הגיוני.?...
כנראה...
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

tobenary כתב:תגובת נציגת יס:
אין בידם מעקב לאחר הלקוח והם לא יכולים לדעת באיזה אפיק הוא נמצא בכל עת.
סקר שביעות הרצון מתבצע על ידי חברות חיצוניות וגם באמצעים נוספים

נשמע הגיוני.?...
כנראה...
...
לא ציפיתי שנציג חברה כלשהי יצהיר כי חברתו "עוקבת" אחר משתמשי מוצריה... :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

רונן,

מצד שני, אם יתגלה פעם שהם כן עושים שימוש, הלך עליהם (ע"ע כל החברות האינטרנטיות שעשו דברים כאלה וקיבלו על הראש).

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אכן ...

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407

שליחה

זאת השאלה ...
...

מה שבעצם קורה הוא שהכרטיס החכם רושם את הזמנת הסרט והערוץ נפתח בממיר, אולם החיוב אינו יגיע ישירות למערכת של yes עקב חוסר החיבור לקו בזק. זה לא אומר שהרווחת סרט בחינם, אלא שבפעם הבאה שהממיר שלך יעבור קולבק (לרוב זה קורה בביקורי טכנאי, אם כי ניתן לעשות זאת גם דרך החברה ללא צורך ביקור טכנאי) תחוייב עבור הסרט הנ"ל שהזמנת.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

עידו_F כתב:

זאת השאלה ...
...

מה שבעצם קורה הוא שהכרטיס החכם רושם את הזמנת הסרט והערוץ נפתח בממיר, אולם החיוב אינו יגיע ישירות למערכת של yes עקב חוסר החיבור לקו בזק. זה לא אומר שהרווחת סרט בחינם, אלא שבפעם הבאה שהממיר שלך יעבור קולבק (לרוב זה קורה בביקורי טכנאי, אם כי ניתן לעשות זאת גם דרך החברה ללא צורך ביקור טכנאי) תחוייב עבור הסרט הנ"ל שהזמנת.
...
או כאשר תחבר את חוט הטלפון מהממיר לשקע טלפון בקיר ( בזק ) , חברת YES תתעדכן מיידית ותחייב אותך בחשבונית הבאה :wink:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

עידו_F כתב:

זאת השאלה ...
...

...
התיאור הזה נראה לי מאוד, אבל מאוד לא הגיוני.
לפי התיאוריה הזו, ממיר שאינו מחובר לקו טלפון, ואשר לא מגיע אליו טכנאי לא יחוייב עבור סרטים. אני מנוי של יס שנים רבות והפעם היחידה בה הגיע אלי טכנאי היתה כשעברתי דירה.

אין שום מצב שיס יתנו תוכן היום (קרי סרט) ויחייבו עליו עוד X חודשים כשהמנוי יואיל בטובו לחבר את הממיר לקו טלפון, או כשיהיה ביקור טכנאי כזה או אחר.

נקודה נוספת שפוסלת את המתודה הזו היא העובדה שלטענתך המידע על ההזמנה נשמר לוקאלית בממיר. מה קורה כאשר הממיר יוצא מהשקע? או כאשר יש הפסקת חשמל? הרי לממיר סטנדרטי אין דיסק קשיח, וזכרון ה-flash שלו מצומצם ביותר (משמש רק להחזיק מערכת הפעלה). כאשר הממיר יאבד מתח - הוא יאבד את הרשומות של כל הסרטים שעדיין לא חויבו.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407

שליחה

Shed כתב:
עידו_F כתב:

זאת השאלה ...
...

...
התיאור הזה נראה לי מאוד, אבל מאוד לא הגיוני.
לפי התיאוריה הזו, ממיר שאינו מחובר לקו טלפון, ואשר לא מגיע אליו טכנאי לא יחוייב עבור סרטים. אני מנוי של יס שנים רבות והפעם היחידה בה הגיע אלי טכנאי היתה כשעברתי דירה.

אין שום מצב שיס יתנו תוכן היום (קרי סרט) ויחייבו עליו עוד X חודשים כשהמנוי יואיל בטובו לחבר את הממיר לקו טלפון, או כשיהיה ביקור טכנאי כזה או אחר.

נקודה נוספת שפוסלת את המתודה הזו היא העובדה שלטענתך המידע על ההזמנה נשמר לוקאלית בממיר. מה קורה כאשר הממיר יוצא מהשקע? או כאשר יש הפסקת חשמל? הרי לממיר סטנדרטי אין דיסק קשיח, וזכרון ה-flash שלו מצומצם ביותר (משמש רק להחזיק מערכת הפעלה). כאשר הממיר יאבד מתח - הוא יאבד את הרשומות של כל הסרטים שעדיין לא חויבו.
...

גם בהפסקת חשמל, הכרטיס החכם יידע לשמור את המידע. מה שכן, גם בחיים לא יגיע אליך טכנאי, אם תתנתק, הממיר יעבור קולבק בעת הניתוק ואז תחוייב.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

גם בהפסקת חשמל, הכרטיס החכם יידע לשמור את המידע. מה שכן, גם בחיים לא יגיע אליך טכנאי, אם תתנתק, הממיר יעבור קולבק בעת הניתוק ואז תחוייב.
...
1. כמות הזכרון על הכרטיס החכם מוגבלת, מאוד אפילו. צריך לזכור שנושא החיוב הזה תלוי גם במבצעים כאלה ואחרים, חלקם משותפים לכלל הצופים, חלקם ספציפים למנוי בודד. אי אפשר לעדכן את כל הכרטיסים בכל המידע ולשמור על סנכרון תמידי.

2. לא הבנתי איך הממיר "יעבור קולבק" אם הוא לא מחובר לטלפון. אין שום דרך להעביר את המידע ממנו ליס.

3. אין שום סיכוי בעולם שיס יסכימו לאני אצפה בסרט עכשיו ואשלם עליו באוגוסט 2009.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כפי שציינתי , לדעתי התקשורת אל YES היא באמצעות קו הטלפון בלבד,

הרי על הגג ישנה צלחת וקולט , הקולט - קולט ולא משדר ...

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

Shed כתב:
...
1. כמות הזכרון על הכרטיס החכם מוגבלת, מאוד אפילו. צריך לזכור שנושא החיוב הזה תלוי גם במבצעים כאלה ואחרים, חלקם משותפים לכלל הצופים, חלקם ספציפים למנוי בודד. אי אפשר לעדכן את כל הכרטיסים בכל המידע ולשמור על סנכרון תמידי.

2. לא הבנתי איך הממיר "יעבור קולבק" אם הוא לא מחובר לטלפון. אין שום דרך להעביר את המידע ממנו ליס.

3. אין שום סיכוי בעולם שיס יסכימו לאני אצפה בסרט עכשיו ואשלם עליו באוגוסט 2009.
...
Shed,
הזיכרון שצריך לדבר כזה הוא מינימאלי אין שום בעיה לשמור את המידע הזה. גם אין שום בעיה אם מבצעים ודברים ספציפים למנוי, יש מערכת ההפעלה(הממיר) שדיי חכמה מבחינת לוגיקה. במידה ויש הזמנה אז כל מה שצריך להישמר זה תאריך, שעה, שם סרט, מחיר ואולי גם קוד ממיר. זה אפילו לא 1KB של מידע.

עד כמה שאני יודע יש מספר מוגבל של הזמנות שאתה יכול לעשות מבלי לחייב אותך (כלומר חוסר תקשורת), לאחר מכן לא תוכל להזמין יותר סרטים, ערוצים וכד'.

כמו כן, אני דיי משוכנע שאתה חתום בחוזה שאתה מודע לכך שיש קו טלפון ואסור לך לנתק אותו וכל השטויות האלו.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה

http://service.yes.co.il/service/ConnectTV.aspx#

הסתכלות קלה באתר רואה שאין כבל שמכריח חיבור לטלפון.

מה שאני מבין מזה הוא הדבר הבא:
"לי אין יס, הכל מחשבה לוגית פשוטה"

YES מתקינה צלחת על הגג. ומחברת אותה לממסר/מפצל בתוך הבניין. הדבר הזה בעצם מפצל את החיבור בין כולם.
בנוסף מוציאה YES חיבור משם או מאזור האנטנה לקופסת הניתוב של בזק ו/או חיבור קיים של בזק ו/או הסדר שלהם עם הוט.

הממיר עובד כך היום שאין סיבה לחברו לקו הטלפון אלא הוא שולח את הנתונים חזור ע"י אחת מהתשתיות הללו.

grahav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199

וזה מצדיק את הטענה שהם מקבלים ערוץ חזור קבוע דרך חיבור ה-RF

שליחה

וזה מצדיק את הטענה שהם מקבלים ערוץ חזור קבוע דרך חיבור ה-RF...

ואז הם יכולים לראות שמישהו שאינו מנוי ליס אבל מחובר לתשתית ולקח ממיר שממנוי קיים
מקבל שירות מלא...

תיזהרו...

tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472

שליחה

מה שאתה אומר בעצם - לא חל על בתי קרקע
( אם זה נכון ) - מכיוון שהם עובדים בצורה עצמאית ולא "תלויי שכנים" :roll:
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

sickboy666
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

בפועל, זה אפשרי במידה ויש להם מרכזיה רצינית בכל בית שיכולה לקלוט את הנתונים מכבל COAXIAL של אנטנה ולשדר אותם למוקד כלשהו. או אפילו לשמור אותם בתוכה עד שמישהו יבדוק את זה באופן ידני. כל זה אפשרי, אבל בפועל, קשה לי להאמין שזה קיים. אולי מישהו שעבד\עובד\עבר להוט\ ב YES יכול להגיד מה הולך שם באמת. :wink:
בכל מיקרה, לא מומלץ להתעסק בדברים האלו. אם אתם מרוצים מהשרות, תשלמו ותהנו. ואם לא, תעברו לחברה מתחרה או צלחת פרטית. (Y)
אגב, אם זה נכון שיש תקשורת חוזרת מהממיר, אפילו שתחברו את הממיר לצלחת פרטית, ניתן לדעת שאיפשהו במקום אחר, חסר ממיר. כלומר, לא יגלו איפה יש ממיר לא חוקי, אבל כן יגלו איפה חסר אחד כזה. 8)

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”