מתעניין בבנייה של HTPC - שאלות של מתחילים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952

שליחה

שאלה נוספת:

כרגע יש לי מחשב עם C2D E6600 2.4GHz, זכרון 1GB של 800MHz, כרטיס מסך Nvidia7900GS וXP-Pro.
הורדתי קבצי H.264 ו-MKV והם לא התנגנו. הסרתי כמה מקודדים מיותרים והתקנתי את K-lite Full CODEC Pack (אחרי שגם ממנה הסרתי בזמן ההתקנה כל מיני שמות שנראו לי לא רלוונטיים בעליל) והקבצים הנ"ל (וכן קבצי DivX או Xvid) מתנגנים נפלא.

כשבונים HTPC, למה לא ישר להתקין חבילת מקודדים כזו שמטפלת בכל מה שקיים? אילו התנגשויות וסיבוכים יש?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

השאלה:
Trip כתב: כשבונים HTPC, למה לא ישר להתקין חבילת מקודדים כזו שמטפלת בכל מה שקיים? אילו התנגשויות וסיבוכים יש?
...
והתשובה:
Trip כתב: והתקנתי את K-lite Full CODEC Pack (אחרי שגם ממנה הסרתי בזמן ההתקנה כל מיני שמות שנראו לי לא רלוונטיים בעליל)
...
אתה לא תמיד יודע איזה קודדקים מותקנים אצלך בחבילות האלו שלא לדבר על איזה גירסה מכל קודק מותקנת בנוסף גם הסרה של חבילות לא רצוית אח"כ יכולה לגרום לבעיות בהרצת קבצי מדייה ולכן, לטעמי, הכי בטוח זה להתקין קודק אחרי קודק ממש בפינצטה לפי הדרישות הספציפיות שלך.
לדוגמה זה שיש לו מחשב חלש לוא דווקא יתקין קודק זהה לזה שיש לו מחשב חזק !

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

שליחה

1. בכל מקום אנשים כותבים ש-HTPC זו הרפתקאה ושאח"כ מתחתנים עם הפורומים כדי לפתור את כל הבעיות. אני כבר שנים קונה ובונה מחשבים לבד לעצמי ולחברים, מתקן לכולם תקלות מחשבים ובואפן כללי מתמצא ומנוסה בתחום. מה הופך HTPC-ים לכ"כ מסובכים וברי תקלות בהשוואה לPC רגילים?

אני חושב שיש משהו במה שאתה אומר אבל זה רק להתחלה ,ז"א עד שאתה מצליח לקנפג הכל כמו שצריך שאתה מוצא את הנגן והקודקים הנוחים לך אז ורק אז אתה מתחיל לשבת ופשוט להנות מכך.
אני חושב גם שאלה שיש להם את החיידק המוכר שדרגיטיס גם נוטים לשנות ולשדרג חומרה כך שכל הזמן הם לומדים דברים חדשים ועסוקים בלמקסם את הביצועים.
מה שאני מציע...פשוט תתחיל עם משהו טוב (טוב ביחס כסף כמובן) ואחרי שתמקם הכל כמו שצריך אתה פשוט רק תהנה מזה.
אל תשכח היתרון ביכולת לשחק ולקנפג ולעדכן HPTC היא גם חסרון - וזה מה שמבדיל HTPC מסטרימר .

2. השימושים של ה-HTPC שאני מתעתד לקנות (לפי סדר חשיבות): הקלטה מ-Yes, שידור תכני HD (אני מבין שהפורמט השולט כיום הוא אריזות ה-MKV או H.264). הבחירה בYes Max ועוד מזרים-מדיה חיצוני היא סבירה, אבל פחות פתוחה לשינויים בעתיד (מקודדים חדשים וכו'). האם אכן HTPC היא התשובה?

כפי שכתבתי- זה גם יתרון וגם חסרון,מהר מאוד אתה תבין שזה יתרון,היכולת לעדכן HTPC - גם חומרה וגם בתוכנה יחד עם וורסטיליות זה משהו שמבטל לדעתי שיקול אחר..אבל זה רק אני
3. הקלטה - מתבצעת רק באמצעות כרטיס TV חיצוני? קראתי לא מעט על PVR150 ועל זה שאיכות ההקלטה שלו סבירה מינוס. אילו חלופות איכותיות קיימות?
אל תבנה על איכות של כרטיסי הקלטה-תבחן שוב את הצורך האמיתי בדבר כזה בזמן שיש לך המון המון תכנים באינטרנט .

4. פשטות - ה-HTPC הזה אמור להיות בשימוש של ההורים. הוא חייב להיות פשוט ונוח להקלטה ותפעול הקלטות. האם MCE ו/או תוכנות הקלטה בהן משתמים עונים על דרישה זו?
אם ההורים של יכולים להתעסק עם מחשב יחד עם כתוביות סנכרוני כתוביות וכ' ללא ספק אפשר למצוא ממשק שיהיה להם גם נוח וקריא,אבל שוב...יש סיכוי שיהיה צורך בהתעסקות בנגנים שונים (תלוי בצורך).
5. מחיר - בסכום של 3000 ש"ח אפשר למצוא משהו איכותי לצרכים הנ"ל?

בהחלט
6. אם הבנתי נכון לכרטיסים עם פענוח חומרה לא ניתן כיום להוסיף כתוביות. האם פענוח תוכנתי הוא ענין מורכב או כזה המצריך יותר השקעה בזכרון/מעבד?
לא כל כך הבנתי אותך,אבל בגדול בתקציב שנתת אין ולא תהיה בעיייתיות בקריאת פורמט זה או אחר .

בהצלחה

חזור אל “תוכנה - KODI”