תקליטים תוצרת הארץ , עד כמה נוראה הגזירה ? :)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

מי לא מכיר את "אלגרו" ?
גם אני הייתי שם וגם במרתף של בית התקליט בת"א טיילתי לא מעט....האמת בית התקליט היא חנות איכותית גם הם הביאו הרבה "תוצרת חוצים" למינייהם מבחר גדול ואיכותי בעלי מחיר מפציץ.
אגב חנן "השלט השולט" היתה צריך לקרוא לזה חנן.. (Y) " אין החלפות אין החזרות" היה ידוע מראש !
בבית התקליט לא יכולת להאזין כמעט רק אם היה לך מאפיה עם המוכר ורק אז היית חושב לפעמים אם לקנות או לא או רק לעשות סיור מה שביאס לית'תחת לאאללה ואז הייתי פשוט חוזר בלי כלום .(לא הייתי מספיק מאפיונר שם כנראה..).
לעומת זאת חנויות כמו דיסקו טון של צ'ארלי וג'ינג'י מבת-ים של ישראל בעיניי היו התותחים של אותם שנים הם היו למעשה היחידים שמתפרנסים ממני יופי ואף היו מצ'אפרים אותי באיזה מקסי מעניין שעכשיו נזכרתי , מדי שבוע הייתי משקיע סכום נכבד בשני החנויות הללו משהו כמו 20 סינגלים לחנות לפעמים הייתי פוקד אותם פעמיים בשבוע ...
רק מזה הייתי צריך לנסוע היום על יגואר או מרצדס בנץ 450SEL מהדגם המפואר ולא על סוסיתא כרמל או מהסוג של סוסיתא קוביה ולמכור עוגיות בשוק.

והכל בגלל איזה חברת תקליטים שלא היתה מוכנה "לספק א-ת הסחורה" קרטל המאפיה של חברות התקליטים עד היום ממשיך לעשוק את עמו ולא שכח גם את האומנים הרי גם הם צרכנים.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

תאמינו לי ביזיון בארץ הזאת בדרך שבה מתייחסים למוזיקה וזה כך עד היום! עם היחס לאמנים לדוגמא..
בכל מקרה, אני עשיתי את טעות האנוש וקניתי תקליטים תוצרת ישראל בעברי על מנת לחסוך בעלויות וכדי לבדוק להקות שאני לא מכיר ובכך בעצם לא להשקיע עליהם הרבה כסף, מה שלבסוף התברר כקופץ סדרטי על המחט... הרבה מהתקליטים שקניתי פשוט קופצים ל המחט ללא סיבה, אין שריטות או משהו, ככה פשוט הם הוקלטו! וזה מה שהכי מעצבן בזה...
מה שחשוב שלומדים מטעויות, ואין שום סיכוי שהיום אני אקנה תוצרת ישראל.. רק אם זה ממש ממש ממש נדיר ואין להשגה בתוצרת חוץ..
אני חושב שבארץ היחידים שעוד היו להם הוצאות סבירות אלו "הליקון"... זה עוד נחשב "שמיש" בדרך כזו או אחרת... אבל אם אפשר חוץ כמובן שחוץ..

אגב, מאסטר מיקס אהבתי את התמונה על התקליט..

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

למעט תקליטים בודדים, כמו אלא שהוזכרו וגם של יהודית רביץ....
שנות השמונים תשעים זוועה !!!

מבעד לתופעות שהוזכרו ...
השיא בזלזול לדעתי זה שיש מספר תקליטים שהמדבקה ( הזוויעה גם ככה) הודבקה על חלק מממסלול סיום התקליט.
יש לי הקלטה של CBS הישראלית - Paul Simon And Art - Great Hits שניה לאחר סיום השיר האחרון שבסוף התקליט הזרוע קופצת וחוזרת לאמצע השיר האחרון !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

yuval2d כתב:אגב, מאסטר מיקס אהבתי את התמונה על התקליט..
...
יובל קודם כל תודה על הפירגון אחי
אבל זה לא תקליט אלא "הסטמפר" ממנו מדפיסים את התקליט.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

Tsfir כתב: יש לי הקלטה של CBS הישראלית - Paul Simon And Art - Great Hits שניה לאחר סיום השיר האחרון שבסוף התקליט הזרוע קופצת וחוזרת לאמצע השיר האחרון !!!
...
אולי כדאי לשלוח להם את התקליט הזה תנסה לקבל פיצוי על אובדן מחט בקצב הזה תפשוט את הרגל...
חוצפה ישראלית מוצעת וחוסר השקעה מתמיד של חברות התקליטים לא שיכנע אותם לשיפור מחוסר טביעות האזרח הקטן...

המשך גלישה נעימה .. (f)

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #26 

חנן צודק גם לגבי דיסקים בארץ...
נתקלתי פעם באוסף שירים מחו"ל שחברת הליקון הוציאו.
אני שומע את הסאונד של הדיסק ופשוט נשמע לי מקומפרס ובלי בסים.שמעתי את אותו שיר בדיסק מקורי מח"ול והייתי בשוק!!!! 8O
נשמע מדהים.
מסתבר שהטכנאי שליהק את כל השירים לדיסק אחד החליט כנראה שיכולות טכנאות המאסטרינג שלו יותר טובות מיכולתם של טכנאים
מארה"ב שמקבלים 500$ לשעה ועובדים עם ציוד של מיליונים.הוא החליט לעשות EQ נוסף על פי טעמו ולהעלות את הווליום עם L2 למי שמכיר.הוא פשוט חירב את הסאונד :רותח: .זה כל כך עיצבן אותי ומה שמצחיק בכל הסיפור שאותו טכנאי עשה לי מאסטרינג לאלבוס שאני מיקססתי.כמובן שלא הייתי מופתע מזה שהוא חירב לי את כל המיקס ומחק כל זכר לבסים מתחת ל 60HZ פשוט זוועה.
אני והאמן החלטנו שאני יעשה את המאסטרינג בסופו של דבר לאחר הזוועה שחווינו.
רק שתהיו בעינינים זה טכנאי שעושה מאסטרינג לרוב הדיסקים בארץ!!!
בקיצור אם אתם רוצים להוציא משהו איכותי בארץ תעשו את זה לבד!!!
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #27 

המוח, אתה כנראה די קרוב "לצלחת" ומדבר מהלב. אני לא מכיר את טכנאי הקול בחברות התקליטים אבל בהחלט ישנם כאלו שהייתי שולח בחזרה ללמוד שוב (אם זה היה עוזר). אני מניח שטכנאי קול טוב גם משתכר בהתאם ולכן במסגרת ה"חסכנות" של חברות התקליטים הם שוכרים את אלה עם השכר הנמוך יותר שמן הסתם כנראה פחות "מומחים". כנראה שזה לא משפט גורף וישנם בין אלה גם טכנאי קול מוכשרים.
אני לא מומחה גדול בטכנאות קול וכנראה יש לי עדיין מה ללמוד, אבל ישנם כמה דברים בסיסיים בסאונד שאותם לא כל כך מיישמים בהדפסת דיסקים בארץ. אם מחוסר ידע, חוסר מקצועיות או חסכנות או הכל כחבילה אחת. גם אני הקטן והעלוב שבטכנאים, בודק ומאזין ומתקן אין ספור פעמים כל המרה של תקליט מהאוסף שאני עושה ודואג לשמוע את התוצאה הסופית בכל מיני מערכות, יקרות כזולות כדי להגיע לצליל האופטימלי. אני גם משתף מספר חברים לצורך ביקורת שמיעה (חלקם מן הפורום) ומתקן בהתאם (כשניתן).
כמובן שישנם גם יוצאים מן הכלל. כדוגמה אוכל להצביע על הדיסקים של נאש דידן כדיסקים איכותיים עם מרחב צלילים לאורך לרוחב ולעומק (לפחות לאוזני זה כך נשמע). תחום דינמי ורוחב סרט מעולים. אני חושב שהם מפיקים את הדיסקים שלהם באופן עצמאי ללא שיתוף חברת תקליטים. כנראה שבגלל הסיבה הזאת הדיסקים נשמעים ברמה גבוהה.
לעומת זה אוכל להביא כדוגמה מהפקות חו"ל דיסק של חברת DELOS שנמצא ברשותי עם כל מיני קטעים של מוזיקה שמוקלט מעולה ממש כמו גם דיסק סיני של 12 Girls band המנגנות יצירות אתניות, קלסיות וג'אז (TAKE FIVE) שגם הוא מוקלט חבל"ז (24BIT 96KHZ) ומושקע. אם הסינים יכולים, למה שכאן לא יהיה אותו הדבר?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

ההאאאאחחח כמה נכון כמה נכון חנן והמוח הוצאתם לי את המילים ממש מהפה במיוחד אתה המוח רק אנשי הסאונד וטכנאי הקול מבינים בדיוק למה התכוון המשורר, אנשי המאסטרינג לפעמים כשהם נוגעים הם פשוט "מחרבנים" ותסלחו לי על המילה פשוט עושים ת'איכות לזוועה שלא נבראה ומתחת לכל ביקורת נורמאלית עם טיפת מרחב נשימה הורסים לך את הפנורמה שעבדת עליה אחרי המון מחשבה וזמן השקעה בדיוק איפה למקם את מה ומי והם פשוט לא מבינים עד כמה טכנאי הסאונד עומלים שם לפני מזיזים גיינים מחברים מכשירי אפקטים יש חיבורים טורי ומגבילים המון שעות Q רחב או צר נעשה שם מזיזים משנים בודקים אנטי פאזות פרמטרים זזים לכל כיוון איקיו פרמטריק עובד כמו מטורף פרה פיידר פוסט פיידר ועוד המון פעולות כיוון עד שמגיעים למיקס הסופי יוצאת הנשמה לפעמים עושים מיקס שעות על גבי שעות ומגלים שצריך להקליט שוב איזה קטע מחדש הציוד רותח חברים מי שלא התמקצע בתחום באמת כמו שאני מתאר לעצמי המוח שחווה זאת כנראה לא מעט פשוט לא מבין מה שקורה שם ובסוף מה בסוף בא לך איזה אחד שהוא "חכמולג" שהוא חושב שהוא ידוע הכל והוא מלך ועושה לך "נה" ...באוזן מול העיניים לך תבין מה עבר לו בראש באותו יום או רגע שהוא עבד יעני עבד על המיקס הסופי והוא מבשל לך תמאסטרינג אולי הוא רב עם אישתו...באותו יום לא יודע איכס לא אוהב אותם !
ופשוט מה שאני קורה לזה "משתין לך על הציוד" ותסלחו לי שוב פשוט אני כל כך מזדהה עם המוח כטכנאי סאונד ועד כמה חבל שכך פשוט קורה פה שכל אחד לא מכבד את עבודתו של החבר שעבד לפניו לא מעט זמן......

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

אני חייב להודות שאני פשוט מסכים עם כל מילה שאתם אומרים.
קניתי בדיוק לפני יומיים אוסף של שנות ה-50 וה-60 בדיסק, אוסף תוצרת הארץ, כתוב שם את השם של מי שהכין, והוא הרס את כל הסאונד שבשירים שאת חלקם יש לי בתקליט כך שאני יכול להבחין ולבחון את זה.
the great pretender של הפלטרס נשמע גרוע!!!!!! הקול מעומעם כזה, אין באסים, שומעים "פסססס" לכל אורך השיר ולא רק ברצועה הזו באוסף, פשוט החריב את הקלאסיקות הללו שנמצאות שם.
בישראל לא יודעים לעשות מאסטרינג איכותי האנשים שעובדים בחברות התקליטים. פשוט ככה זאת עובדה! *** של סאונד.
משהו שכן חשבתי לציין אותו, היא חברת התקליטים "פונקול" שיש לי כמה וכמה תקליטים שלה שנשמעים יחסית בסדר...
ל-CBS אסור להתקרב!!!!!!!!!!!!!!!! בשום מצב גם אם זה חינם, אל תיקח!
מה שכן, אמרתם ששנות ה-90 זוועה, לי יש תקליט של סטינג הוצאת הליקון שנשמע נהדר, אני לא יודע אם זה הליקון קשורים או שפשוט סטינג הקליט באולפנים כל כך איכותיים שגם בארץ לא יכלו להרוס לו את זה, אין לי מושג, אבל זה התקליט nothing like the sun שלו. נשמע ממש טוב.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #30 

yuval2d כתב:
לי יש תקליט של סטינג הוצאת הליקון שנשמע נהדר, אני לא יודע אם זה הליקון קשורים או שפשוט סטינג הקליט באולפנים כל כך איכותיים שגם בארץ לא יכלו להרוס לו את זה, אין לי מושג, אבל זה התקליט nothing like the sun שלו. נשמע ממש טוב.
...
ההוצאה תוצרת חוץ של התקליט הזה הוא בעצם סט כפול של 12 שירים כאשר בכך תקליט יש 3 שירים לצד. אני לא יודע אם ההדפסה בארץ היא גם כפולה או שעשו לה ZIP לתקליט אחד עם 6 שירים לצד. המרתי את הסט הכפול ל-CD והוא נשמע פנטסטי. ההקלטה על התקליטים היא כל כך מעולה שאין מילים. פיזור השירים על שני תקליטים אפשר לעשות תקליט עם תחום דינמי עצום (יחס אות לרעש ממש מעולה). הייתי צריך להנחית את פוטנציומטר הפונו סטייג' (הבונבוניירה) למינימום כדי הכנס לנקודת העבודה האופטימלית שזה בערך כ-10 דציבל פחות מתקליט ממוצע אחר. ה-10 דציבל הללו פשוט משפרים את יחס האות לרעש והתקליט נשמע נקי כמעט כמו CD.
דוגמית שהומרה מהתקליט: http://www.fileflyer.com/view/YnobYA0
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

כן כן חנן זה בדיוק מה שנמצא אצלי, 2 תקליטים באריזה אחת, בכל צד שלושה שירים בלבד! אבל כתוב הליקון...וזה נשמע מדהים כמו בדיסק! עוצמתי ונקי!!! תקליט אדיר!!! הליקון עשו כמו תוצרת חוץ העתק אחד לאחד?

skook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510

שליחה #32 

בס"ד

אני קונה תקליטים בהקלטה ישראלית רק למוזיקה ישראלית

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

skook כתב:בס"ד

אני קונה תקליטים בהקלטה ישראלית רק למוזיקה ישראלית
...
skook (Y) קלעת בול בבחירה שלך אחי .

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

אין ברירה אחרת לצערנו, אם ישראלים היו מדפיסים בעבר בחו"ל מי היה חושב בכלל על הארץ...

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

yuval2d כתב:אין ברירה אחרת לצערנו, אם ישראלים היו מדפיסים בעבר בחו"ל מי היה חושב בכלל על הארץ...
...
יובל זוכר את עופרה חזה ?
יש לה כמה וכמה תקליטים שהוקלטו בחו"ל כולל המקסי סינגל גלבי ועם ננעלו ועוד כמה שייש לי ...לגבי האלבומים אם אני לא טועה הוקלטו בלונדון.
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 16/03/2008 16:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

skook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

yuval2d כתב:אין ברירה אחרת לצערנו, אם ישראלים היו מדפיסים בעבר בחו"ל מי היה חושב בכלל על הארץ...
...
בס"ד

יש ישראלים להקליטו והוציאו בחו"ל
כמו לדוגמא "החלונות הגבוהים" שהקליטו באנגלית

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #37 

באמת סטינג נשמע טוב על תקליט??
אתם יודעים שסטינג מקליט הכל דיגטלי למוות.....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

skook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

בס"ד

יש לי תקליט של סטינג ואני לא יכול לשמוע אותו ... עדיף דיסקים.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

תכיף מגיע האוטו של האלטיזעכן קונה הכל ...skook תעמיס אותו ....

המשך גלישה נעימה .. (f)

skook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #40 

בס"ד

מבחינתי הוא למסירה.
קשה לי ותסלחו לי אבל ממש קשה לי עם שנות השמונים.....
אני פשוט לא יכול ....
יש לי חבר שהוא בדיוק הפוך ממני. אני לא קולט אותו !

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”