מיקרוסופט מודה: ישנם תהליכים שבהם חלונות XP מהירה מוויסטה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #21 

חברים אתם שוכחים שכיום חלק מהחומרה שויסטא כיוונה אליה שתאיץ ביצועים עוד לא זמינים \יקרים מאד (כמו HDD היברידי עם FLASH), אינטל הודיעה של שווק של 32 CORES עד סוף שנה זו וכבר יש לה במעבדות 64 CORES המחירים של חומרה יורדים מאד.
החוזק של ויסטא הוא בכך שהיא יודעת לטפל במולטיקור \מולטי פרוסס בצורה טובה יותר
המערכות חיפוש שלה חזקות יותר (מובנות במערכת) ושלא יקשקשו לי על GOOGLE DESKTOP
בתור משתמש עסקי בלפטופ ופרטי לוידאו בבית יש לי וסיטא ואני מאושר ממנה, יכולת העבודה שלה ברשת (ומספר רשתות בו זמנית), יכולת סינכרון ספריות ועוד אינסוף, כך שבודקים ויסטא אל תסתכלו היום (כמו ש-XP יצא לפני 5 שנים כמעט) על מהירות אלא על יכולות חדשות ומשופרות.
כמשתמש עסקי אני לא מבין מי שבמחשב חדש לוקח XP יש לי נייד חדש ואני עובד עם VISTA ULTIMATE כבר מספר חודשים ואני חייב לציין שאני מאושר ממנו ומהיכולות שלו.

מקווה שהוספתי דלק לויכוח :-).
יום טוב מפורטוגל.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

דורון, אז לפי מה שאתה טוען, אפשר היום להחליף את כל תחנות הדלק בתחנות חשמל ונחיה עם זה? :wink:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #23 

הכל אולי נכון ברמה התיאורטית אבל המשתמש העיסקי הטיפוסי לא מבלה את חייו עם הפרצוף במערכת ההפעלה אלא בהפעלת יישומים הנדרשים לעבודתו. לא כל כך מעניין אותו מה מפעיל את המחשב כל הזמן שהעבודה זורמת ואת זה XP עושה לא פחות טוב מ vista בסביבה העיסקית הטיפוסית.

בבית הסיפור שונה. למשתמש הביתי הטיפוסי שאין לו הכוח/יכולת/רצון לנבור בנבכי מערכת ההפעלה ושעבורו רק המחשבה על HTPC כתחביב תגרום לו לגלגל עיניים השמיימה בהשתאות ה vista טובה יותר ולו רק בגלל שרוב מה שהוא צריך כבר נמצא בפנים לעוס מראש - מפענח mpeg-2, סביבת מדיה סנטר וכו'.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

שלום Catskinner,

איני מסכרים איתך משתמש עסקי פשוט אולי נכון, אך משתמשים עסקיים שעובדים עם מספר מערכות כבדות ובונים ורואים דווחים ועובדים עם רשתות ודווחים למספר מדינות הסיפור שונה.
מבחינת יכולות לויסטא יש יכולות של-XP אין בפני עצמו.
פשוט תסתכלו (למשל הצפנה, גיבויים שעובדים! עמידות גבוהה יותר בפני פרצות אבטחה ועוד) היכולת עבודה ברשת שלו פנומנלית, וזה נובע מכך ש-XP עם כל הכבוד מערכת בת 5 שנים כמעט (חצי עשור!) היה אז 386
:-) אין מה לעשות הדרישות משתנות ועוד 5 שנים גם ויסטא תתישן וידרשו עוד תכונות הן ביתיות והן עסקיות שהיום לא קיימות עקב תכנולוגיות חדשות.

אני מאמין ש-VISTA זה הדבר האמיתי (כלומר לא ME) אלא מערכת רצינית.
בעוד מספר שנים כולנו נסתכל ונאמר כמו על 98 ן-98) שהיו מערכות הפעלה טובות אך זמנם עבר.
אך זה בעוד מספר שנים נראה רק.
אני מציע שאת הדיון התיאורטי נעזוב, כי גם לפי הדווח שויסטא מהיר יותר\איטי יותר נעזוב כי הוא שולי (חצי שניה.. באמת) ואל תשכחו ש-XP יצא היה איטי כי החומרה הייתה איטית יותר.
סה"כ מי שעובר לויסטא ועובד רואה שהיא הרבה יותר יציבה (אצלי בחברה עובדה) אשמח לענות לטיעון ישיר ואמיתי שרואים בעיות שלא נותנות לעבוד.
יום טוב.

ofird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1047
נתן תודות: 25 פעמים

שליחה #25 

אנ י קניתי את ויסטה באופן חוקי, תכננתי את המעבר במשך שבועות, ו -זה הדבר הכי גרוע שעשיתי מאז הHTPC הראשון שלי (ועברו כבר איזה 10 שנים)

בלי מחשב- על, זה פשוט לא מגנן טוב, חווית המשתמש איטית להחריד ומסורבלת (אני עם AMD 3.2 ו2 GB זיכרון, כרטיס מסך ATI 2600XT).

חוץ מהעברית לMCE, אין לאן להתקדם מעבר לXP, אני ממש ממליץ לא לעבור למי שלא עבר עדיין, באופן אישי אני מרחק של שבת או שניים מלחזור חזרה לXP.

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #26 

doron_amedey כתב:שלום Catskinner,
אשמח לענות לטיעון ישיר ואמיתי שרואים בעיות שלא נותנות לעבוד.
יום טוב.
...
matlab - לא עובד עדיין - קורס כל הזמן

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אצלי ה-FAE שלי עובד איתו (אנו עובדים עם DSP) אני יכול לשאול אותו ביום א, מה הוא עשה?
לגבי תוכנות CORPORATE עובדים עם כולם חלק (אפילו מהר יותר) הגדרת המדפסות אצלי קלה לעומת ה-XP בסדרי גודל!
מי היום מייצג את MATLAB (זה לא אומריקון כבר)... איתי קנט שידע הכל..

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #28 

תראו אני דווקא לא כמו הרוב פה בשרשור :wink:
ואני כן מודה שאני חסיד של מיקרוסופט ולא רק בגלל המוצרים אלא בגלל הדרך והצורה שהם הגיעו לאן שהם הגיעו.
מי שמכיר את הסיפור הארוך שלה עוד מימי ה MS-DOS העליזים מול הענק הכחול (IBM) שהוציא את ה PC-DOS דרך תחרות מול ה OS2 של IBM ודרך ניצחון מול המקינטוש המהולל של Apple, שהרבה לא יודעים אבל חלק גדול מזה ש Apple עדיין חייה ונושמת זה בגלל מיקרוסופט. כמובן גם כל התחרות שלהם בשנות ה 90 מול Netscape ו AOL בתקופה שהם היו כבר מובילי השוק וזה ממשיך גם לשנות ה 2000 דרך התחרות מול ה PS2 ועכשיו מול גוגל ויאהו

זה מאוד קל לצאת נגד הגדולים ביותר ולהגיד שיש להם מוצר גרוע ושה MAC OS מערכת הפעלה הרבה יותר טובה ושלינוקס הרבה יותר יציבה ושפיירפוקס דפדפן הרבה יותר מהיר ושה PS2 זה בכלל עולם אחר ושלא לדבר על זה שגוגל עוד רגע בולע אותם.
אבל במציאות אנחנו עדיין כולם (כמעט) משתמשים במערכת הפעלה שלהם וגולשים בדפדפן שלהם וכותבים מסמכים באופיס שלהם
(לדעתי גם יום אחד נשתמש במנוע החיפוש שלהם ונשחק בקונסולה שלהם ואולי אפילו נשתמש בנגן שלהם)
ולמרות שאנחנו תמיד אומרים שפשוט אין לנו ברירה אחרת. הסיבה האמיתית לזה שאנחנו עושים את זה כי זה פשוט טוב לנו ונוח (מה מונע מאיתנו ללכת ולקנות מחשב MAC ?!)
זה הרבה יותר קל להיות חברה של מוצר אחד (Google) או חברה שמה שיש לה זה Cool-יות שלה וכל מה שהם "עושים" זה להכריז על מוצר מגניב פעם בשנה (I-Pod, I-Phone ומחשב הדף נייר הזה שאני לא זוכר את שמו :roll:) אבל בעצם לא באמת מתחרים בעולם של הגדולים !!
החוכמה בעולם הזה זה לדעת לשרוד, ללמוד מטעויות ובעיקר להבין לאן הרוח נושבת ולחדש ומיקרוסופט עד היום לפחות הכי טובים בזה (דוגמה קטנה לזה אפשר לראות בזה שמיקרוסופט דווקא כן הלכו עם טושיבה ונגני ה HD-DVD אבל לא הכניסו אותו כחלק מה XBOX שלהם כמו שעשו סוני עם ה PS3 ולכן גם לא הושפעו יותר מידי מהתחרות ומההפסד ל Blue-Ray. תארו לכם איזה נפילה הייתה לסוני אם במקרה ה HD-DVD היה מנצח ולא ה Blue-Ray !!!)

ואם נחזור לעניינו אצלי דווקא הויסטה וה VMC רצים יפה מאוד בלי שום בעיות או תקיעות
וכמו שכבר אמרתי בהודעה קודמת הבעייה שלי (וכנראה של מיקרוסופט) עם ויסטה זה לא שויסטה מערכת הפעלה גרועה כמו Win Me הייתה וגם לא שצריך מחשב חזק להריץ אותה (עוד ביום שהויסטה יצאה לשוק נתון זה היה די ברור)
הבעייה של ויסטה היא דווקא ה XP !!!
שפשוט עושה את העבודה שלה טוב מידי ואין סיבה מיוחדת להחליף אותה

אגב, אני לא עובד ולא עבדתי במיקרוסופט (למרות שיצא לי פה ושם לעבוד מולם)

dudib פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #29 

osherov
שלא תחשוב שאני נגד מיקרוסופט , פשוט בפרוייקט הספציפי הזה בעבודה עם matlab התבררו כמה דברים , עם xp אתה מוגבל ל-3.5 ג'יגה של זיכרון וכך גם עם vista אם רוצים להגדיל את טווח הזיכרון צריך vista 64 bit ולזה אין גרסת matlab שעובדת טוב.
הפיתרון היה להוסיף לצוות הזה עוד 6 מחשבי suse linux שעבדו עם matlab הרבה יותר מהר מ- xp / vista ולא קרסו .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #30 

doron_amedey אני לא הולך לחפש כאן דברים ובעיות ש"לא נותנות לעבוד" ב vista עבור המשתמש העיסקי. זה לא היה הטיעון שלי מלכתחילה אז אין טעם שאחפש לו אישורים.

מצד שני מאוד מעניין אותי מהם היתרונות ב vista business לעומת XP Pro כי עד עכשיו לא ראיתי ולו יישום אחד שרץ ב vista ושמסרב לרוץ ב XP לא פחות טוב. ועזוב אותי מ"גיבויים שעובדים" מבחינתי זה לא מטלה של משתמש קצה ודווקא כל הקשור בעבודה ברשת היא נקודה מאוד חלשה כרגע ב vista. החל מקצבי העברת קבצים שערורייתיים ועד לקביעת הגדרות הרשת בתפריטים ומסכים מתוסבכים מידי שבמקום לפשט את העבודה רק הופכים אותה למעיקה יותר. שלא לדבר על ה explorer ב vista שאין לו שום אפשרות להחזיר אותך רמה אחת למעלה כשאתה משוטט בעץ הספריות ברשת.

מבחינת עבודה ב Media Center - שזה מה שמעניין אותי במסגרת פורום זה - vista כל כך גרועה שזה אפילו לא מצחיק. היתרונותות היחידים שלה הם renderer טוב יותר ו audio stack משופר. כל סביבת ה MC מבחינת ממשק נראית כמו ניסיון למציאת קואורדינטות במרחב, חלוקת הנושאים הראשיים היא סהרורית, שיטת בניית ספריית האודיו מעיקה (למען האמת זו בעיה שהייתה גם ב MCE2005) ומהירות התגובה של ה MC רחוקות מלהרשים.

אולי יש למיקרוסופט הרבה דברים שהם יכולים להתגאות בו ב vista אבל מה שהם עשו ל MC הוא בפרוש לא אחד מהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

תמיד יש חסרונות למערכת חדשה, אל תשכח ש-XP עם SP2 ובקרוב SP3 ו-VISTA עדיין בלי SP1...
לגבי ה-VMC יש לי אותו בבית עובד, ויש לו חסרונות (EPG בעיקר) למשל לערוץ 1 יש בקרים לערבים בעיות עם מידע ואין הקלטות (למשל של CSI אתמול), אבל הקלות של ההפעלה לעומת שקודמת (יש לי מאמרים איך) לא קלים בכלל.
אז עדיף להתאזר בסבלנות.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”