עזרה בבחירת מקרן (אפשרות לקניה בארה"ב)
- driveman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
shaymomo,
השחור בצג שלי (Samsung 4671F) הוא לא כמעט אבסולוטי, או פשוט אבסולוטי. זה אותו שחור כמו המסגרת של הצג.
וה dynamic contrast אינו פעיל. ה- gray scale, ו- shadow detail הם פשוט נהדרים.
השחור בצג שלי (Samsung 4671F) הוא לא כמעט אבסולוטי, או פשוט אבסולוטי. זה אותו שחור כמו המסגרת של הצג.
וה dynamic contrast אינו פעיל. ה- gray scale, ו- shadow detail הם פשוט נהדרים.
- yesh49
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
אתה צודק מאד בנוגע ל-DLP ,ראיתי כמה מקרנים שלא ענו על ציפיותי ,ואלה שהתקרבו היו בטכנולוגיה של DLP/
אני לא מצליח למצא פרטים על שארפ 21 K ,אולי תוכל לתת לי קישור?
מה זה 3DLP ..? האם יש לך המלצות על מקרנים כאלה?
קראתי בשקיקה את הכתבה שלכם על ה HC5000 מיצובישי ,זה נשמע מאד מתלהב
אך זה כתבה מ 2006 אני מניח שהרבה התחדש מאז.
תודה
ושבת שלום
אני לא מצליח למצא פרטים על שארפ 21 K ,אולי תוכל לתת לי קישור?
מה זה 3DLP ..? האם יש לך המלצות על מקרנים כאלה?
קראתי בשקיקה את הכתבה שלכם על ה HC5000 מיצובישי ,זה נשמע מאד מתלהב
אך זה כתבה מ 2006 אני מניח שהרבה התחדש מאז.
תודה
ושבת שלום
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- diz1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1022
אוקי-שער הדולר עושה את שלו-אני בפנים
הגיע הזמן להחליף את המקרן-למרות שהשימוש בו בעיקר על ידי הילדים.
נראה לי הגיוני עבורי להוציא משהו סביב (אולי השרפ , אולי משהו אחר)3-4K
מקריאה של כל מיני פוסטים כאן ושם-יש משהו בסיסי שלא מובן לי:
היות ויש הבדל בין מקרנים, אבל מצד שני הם צרכים כיול-איך בכלל ניתן להשוות(אני מתכוון למשתמש רגיל ולא כותב ביקורת) והאם ההבדלים באיכות לא נמהלים ביכולת כיול בעייתית?
נראה לי הגיוני עבורי להוציא משהו סביב (אולי השרפ , אולי משהו אחר)3-4K
מקריאה של כל מיני פוסטים כאן ושם-יש משהו בסיסי שלא מובן לי:
היות ויש הבדל בין מקרנים, אבל מצד שני הם צרכים כיול-איך בכלל ניתן להשוות(אני מתכוון למשתמש רגיל ולא כותב ביקורת) והאם ההבדלים באיכות לא נמהלים ביכולת כיול בעייתית?
- MartinHSabag
-
- מנהל

- diz1
-
- חבר ותיק

כמובן שהמינומים להתקנה הוא שימוש DVD יעודי לעינייו כמו אויה ודומיו-שעוזרים לכיול הבסיסי.
על פי הטענה-כיול אמיתי ומקצועי (ותת טענה כאן בפורום, שאין אנשים בארץ שיודעים ורוצים לבצע זאת במחיר של 200-300$)
מאפשרת להביא את המקרן לאיכות תמונה שמאפשר המכשיר.
היות וכיול מקצועי הוא דבר לא נגיש -יתכן והמשמעות של השוואות בין מקרינים בעיתונים מקצועים הוא לא רלוונטי למשתמש "הרגיל".
על פי הטענה-כיול אמיתי ומקצועי (ותת טענה כאן בפורום, שאין אנשים בארץ שיודעים ורוצים לבצע זאת במחיר של 200-300$)
מאפשרת להביא את המקרן לאיכות תמונה שמאפשר המכשיר.
היות וכיול מקצועי הוא דבר לא נגיש -יתכן והמשמעות של השוואות בין מקרינים בעיתונים מקצועים הוא לא רלוונטי למשתמש "הרגיל".
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
- israeli2k
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
צג LCD עם BACKLIGHT סטנדרטי עם תמונה עמוקה כמו של פלאזמה (ועוד קורו..)? קצת קשה להאמין. מחכה לראות את המסך בארץ.driveman כתב:shaymomo,
וה dynamic contrast אינו פעיל. ה- gray scale, ו- shadow detail הם פשוט נהדרים....
- MartinHSabag
-
- מנהל

- diz1
-
- חבר ותיק

$1=3.3 ש"ח
זה נתון מספיק עבורי בכדי לרכוש מקרן צנוע בארה"ב.
מקווה שיגיע שלם ופועל ושלא יעלה לי יותר מ 10,000 ש"ח , כמו מחירו של המקרן הראשון שרכשתי בזמנו, "במבצע" בחנות בסוף דיזינגוף שאיננה קיימת .
לגבי הכיול-"נשבור את הראש" בהמשך או סתם נסתפק בדי וי די יעודי לכיול ב 20$ ושעתיים התעסקות.
מקווה שיגיע שלם ופועל ושלא יעלה לי יותר מ 10,000 ש"ח , כמו מחירו של המקרן הראשון שרכשתי בזמנו, "במבצע" בחנות בסוף דיזינגוף שאיננה קיימת .
לגבי הכיול-"נשבור את הראש" בהמשך או סתם נסתפק בדי וי די יעודי לכיול ב 20$ ושעתיים התעסקות.
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 27/05/2008 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- diz1
-
- חבר ותיק

Thanks
ערן,driveman כתב:הדיל הכי טוב שאתה יכול לקבל היום על מקרן בארה"ב הוא $2800 עבור Sharp DT-5000 שהוא זהה לחלוטין ל- Sharp XV-Z20000 שזכה לביקורות אוהדות ביותר (גם באתר זה). מקרן זה עולה בד"כ $7000.
לגבי היכולת של מקרן להגיע לאיכות תמונה של פלזמה או LCD, אני בספק. למרות שהקונטרסט של מקרנים חדישים הוא מעולה, לא ראיתי שום מקרן שמסוגל להתחרות עם ה- black level של פלזמה או LCD טוב. זה בולט בעיקר כאשר אתה רואה סרט 2:35 (פורמט רחב). במקרה זה תראה שני פסים אפורים מעל ומתחת התמונה שמודגשים ע"י המסך הלבן עליו מקרין המקרן. לעומת זאת, בפלזמה או LCD, אתה תראה פסים שחורים לחלוטין (לפחות בסמסונג LCD שלי). המסך פשוט שחור מלכתחילה. אפשר לעשות אופטימיזציה לתמונה של המקרן באמצעות חדר כהה, מסקינג של המסך וכו'.
אך איכות תמונה היא לא הקריטריון היחיד על פיו שופטים טכנולוגית תצוגה. ה- WOW Factor שמקרן מספק לא ניתן לעימות ע"י שום פלזמה....
תודה על ההמלצה ועל הקישור למוכר .
לקח זמן עד שהם שלחו אבל הקופסא עם השרפ הגיעה שלימה.
עכשיו הבאסה בלהתעסק עם כיולים ושאר ירקות
בכל אופן עבורי נראה לי עסקה נחמדה עבור 3100$ עד הבית (לא כולל מיסים ששולמו כפי שהתבקשתי על ידי המכס)
מדהים לאן מחירי המקרנים הגיעו.
המחיר שנדרש עבור מקרן כזה בארץ לא מיועד לאנשים פרטיים "רגילים" אלא לחברות או אילו שבאמת המחיר לא משנה להם
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
Re: Thanks
diz1 כתב:driveman כתב:הדיל הכי טוב שאתה יכול לקבל היום על מקרן בארה"ב הוא $2800 עבור Sharp DT-5000 שהוא זהה לחלוטין ל- Sharp XV-Z20000 שזכה לביקורות אוהדות ביותר (גם באתר זה). מקרן זה עולה בד"כ $7000.
לגבי היכולת של מקרן להגיע לאיכות תמונה של פלזמה או LCD, אני בספק. למרות שהקונטרסט של מקרנים חדישים הוא מעולה, לא ראיתי שום מקרן שמסוגל להתחרות עם ה- black level של פלזמה או LCD טוב. זה בולט בעיקר כאשר אתה רואה סרט 2:35 (פורמט רחב). במקרה זה תראה שני פסים אפורים מעל ומתחת התמונה שמודגשים ע"י המסך הלבן עליו מקרין המקרן. לעומת זאת, בפלזמה או LCD, אתה תראה פסים שחורים לחלוטין (לפחות בסמסונג LCD שלי). המסך פשוט שחור מלכתחילה. אפשר לעשות אופטימיזציה לתמונה של המקרן באמצעות חדר כהה, מסקינג של המסך וכו'.
אך איכות תמונה היא לא הקריטריון היחיד על פיו שופטים טכנולוגית תצוגה. ה- WOW Factor שמקרן מספק לא ניתן לעימות ע"י שום פלזמה....
ערן,
תודה על ההמלצה ועל הקישור למוכר .
לקח זמן עד שהם שלחו אבל הקופסא עם השרפ הגיעה שלימה.
עכשיו הבאסה בלהתעסק עם כיולים ושאר ירקות
בכל אופן עבורי נראה לי עסקה נחמדה עבור 3100$ עד הבית (לא כולל מיסים ששולמו כפי שהתבקשתי על ידי המכס)
מדהים לאן מחירי המקרנים הגיעו.
המחיר שנדרש עבור מקרן כזה בארץ לא מיועד לאנשים פרטיים "רגילים" אלא לחברות או אילו שבאמת המחיר לא משנה להם...
מתוך סקרנות,
כמה יצאו לך המיסים?
- yesh49
-
- חבר שרק התחיל

באמת מעניין הדיל שעשית,ראשית תתחדש ותהנה.
אולי אתה יכו לשתף אותנו בפרטים ,עלויות מסובכות המשלוח והשחרור מהמכס וכו.
אולי גם תזכיר את הקישור למוכר.
אם אתה כבר לאחר ההתקנה ,ספר על חווית הצפיה.היכן אפשר להתרשם ממקרן זה?
תודה ותתחדש
אולי אתה יכו לשתף אותנו בפרטים ,עלויות מסובכות המשלוח והשחרור מהמכס וכו.
אולי גם תזכיר את הקישור למוכר.
אם אתה כבר לאחר ההתקנה ,ספר על חווית הצפיה.היכן אפשר להתרשם ממקרן זה?
תודה ותתחדש
- diz1
-
- חבר ותיק

העלויות כפי שציינתי הם העלות הכוללת הובלה עד הבית ב HDL או דומיו. רמת שילוח היא מדלת לדלת עם TRACKING NUMBER.
לגבי מכס-לא סגור על זה אבל בגדול משהו בסביבות שליש מהמחיר ששולם בפועל עבור המקרן ולא ממחיר מחירון רישמי מסויים שקיים באיזה טבלה במכס.
המכשיר נקנה מהחברים הללו-http://stores.ebay.com/AV-WHAREHOUSE
שזו חברה אמיתית במיאמי.השירות די איטי ולוקח איזה שבוע בין התשלום לזה שהם מתחילים לעשות קולות של שולחים את המוצר.
הבנתי מהם בזמנו שנשארו להם 5 מקרנים כאילו במלאי וקצב המכירה שלהם מהחברה במיאמי מאוד מהיר.(כלומר אני לא בטוח שנשאר להם)
לגבי חווית צפיה-אין לי הרבה מה לספר-אני לא מאוד בעניין של וידאו והתעמקות האם השחור הוא בידיוק כזה או אחר.(אני ברמת הבנה במקרנים חופפת לרמת הבנה באודיו של מישהו שחושב שרסיבר שמחובר לרמקול זה מספיק עבור הקשבה למוזיקה)
יצא לי לראות בפועל מספר מקרנים FULL HD בעבר. בחלקם אהבתי יותר את התמונה וחלקם פחות.
ערן המליץ על העסקה שנראת לי כדאית במקרן שראיתי בעבר סרט במקרן כזה שעל פי זכרוני היה מוצלח(התמונה). שער הדולר נמוך -כל זה הספיק להחלטה.
כנראה אזמין התקנה "מקצועית"= בתשלום , מאחר ואין לי כל כך זמן ורצון להתעסק עם זה.
בסופו של עיניין- כולה מקרן וכזה שמחירו כמו איזו טלוויזיה שטוחה "במחסני חשמל"
לגבי מכס-לא סגור על זה אבל בגדול משהו בסביבות שליש מהמחיר ששולם בפועל עבור המקרן ולא ממחיר מחירון רישמי מסויים שקיים באיזה טבלה במכס.
המכשיר נקנה מהחברים הללו-http://stores.ebay.com/AV-WHAREHOUSE
שזו חברה אמיתית במיאמי.השירות די איטי ולוקח איזה שבוע בין התשלום לזה שהם מתחילים לעשות קולות של שולחים את המוצר.
הבנתי מהם בזמנו שנשארו להם 5 מקרנים כאילו במלאי וקצב המכירה שלהם מהחברה במיאמי מאוד מהיר.(כלומר אני לא בטוח שנשאר להם)
לגבי חווית צפיה-אין לי הרבה מה לספר-אני לא מאוד בעניין של וידאו והתעמקות האם השחור הוא בידיוק כזה או אחר.(אני ברמת הבנה במקרנים חופפת לרמת הבנה באודיו של מישהו שחושב שרסיבר שמחובר לרמקול זה מספיק עבור הקשבה למוזיקה)
יצא לי לראות בפועל מספר מקרנים FULL HD בעבר. בחלקם אהבתי יותר את התמונה וחלקם פחות.
ערן המליץ על העסקה שנראת לי כדאית במקרן שראיתי בעבר סרט במקרן כזה שעל פי זכרוני היה מוצלח(התמונה). שער הדולר נמוך -כל זה הספיק להחלטה.
כנראה אזמין התקנה "מקצועית"= בתשלום , מאחר ואין לי כל כך זמן ורצון להתעסק עם זה.
בסופו של עיניין- כולה מקרן וכזה שמחירו כמו איזו טלוויזיה שטוחה "במחסני חשמל"
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
- yesh49
-
- חבר שרק התחיל

תודה על האינפורמציה
שתהיה לך הנאה שלמה
שתהיה לך הנאה שלמה
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
הקונטרסט של מקרנים מהשנים האחרונות הוא מדהים. הבעיה שעודנה נשארה הוא עניין השחורים. לכל מטרה מעשית (חדר עם קירות לבנים), אין דבר כזה שחור מוחלט במקרנים, רק אפור כהה.mayavi כתב:שלום חברים יקרים .
שאלה: האם קיימים מקרנים בשוק (סליחה על הבורות) בתקציב בלתי מוגבל שיכולים להציג תמונה טובה יותר ממסך פלזמה FULL HD 60 קורו של פיוניר או למשל מסך כל מסך LCD טוב שקיים בשוק?
כמובן בתנאים אופטימלים למקרן חושך מוחלט וכדומה...
אני יודע שיש מקרנים עם מפרטים מטורפים אבל לא יצא לי לראות אחד כזה מוצג.
ניתן בכלל להשוות?
תודה מראש לעונים....
בLCD ופלזמה חדשים שחור הוא שחור.
- noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
עם מקרן, גם בחדר עם קירות שחורים אין דבר כזה שחור מוחלט, אבל אין סיבה שבטלוויזיות LCD כן יהיה, מכיוון שעד כמה שידוע לי, טלוויזיות LCD אינן בעלות קונטרסט טוב יותר ממקרנים (בד"כ להיפך).הקונטרסט של מקרנים מהשנים האחרונות הוא מדהים. הבעיה שעודנה נשארה הוא עניין השחורים. לכל מטרה מעשית (חדר עם קירות לבנים), אין דבר כזה שחור מוחלט במקרנים, רק אפור כהה.
בLCD ופלזמה חדשים שחור הוא שחור....
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
הסיבה שבLCD אכן יש שחור מוחלט היא בגלל החומר.
מקרן מקרין על בד/קיר לבן. מסך LCD, כאשר אתה מכבה אותו, אינו לבן. הוא דיי כהה.
לא קשור כלל לניגודיות.
לא קשור כלל לניגודיות.
- noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
ב LCD אתה צופה בגביש הנוזלי עצמו, והגביש הנוזלי לא מסוגל להגיע לקונטרסט שיאפשר שחור אמיתי.הסיבה שבLCD אכן יש שחור מוחלט היא בגלל החומר.
לא קשור כלל לניגודיות....
תעשה את הניסיון הבא: תכבה את כל האורות בבית (בלילה), ותן למסך ה LCD שלך לשדר תמונה של מסך שחור. אני מבטיח לך שתראה תמונה אפורה ולא שחורה (אני די משוכנע שתוכל לקרוא עיתון באור שיהיה בחדר). אם תבצע את אותו הדבר עם מקרן טוב, רוב הסיכויים שהשחור במקרן יראה הרבה יותר עמוק.