כיצד פותרים בעיה של גלים עומדים?
יש לי כרטיס קול מקצועי ומיקרופונים דינמיים שעושים את העבודה מצויין, תנוח דעתךאורי_ו כתב:יש לך בפורום תפוז את אריאל אריאלי.
בנוסף יש יבואן אודיו שראיתי אצלו דברים כאלו , שמו טרומולו בחיפה.
בכל שתי שאלות :
איך מדדת את הבעיה עם המחשב?
האם יש לך כרטיס קול מקצועי + מקרופון קונדנסר איכותי שבו מדדת זאת נכון ? האם בדקת את זה בנק' השמיעה שלך?
מה בעצם אתה מרגיש שאתה שומע ?
או שלא הרגשת כלום ואז מישהו הביא לך תוכנת מחשב כזו, מדדת , ראית 2 מספרים והכחלטת שהמחשב צודק ובאמת אתה שומע?...
מלכודות בס הן בהכרח קונסטרוקצה מגושמת.
THIN FILM יכול להיות שלא - אבל לא ראיתי דיווחים על מוצרים כאלו או על ניסיון עם זה.
באמת דבר הכי פשוט זה להתחיל לשחק עם מיקום של הרמקולים ושל נקודת האזנה.
ולא רק באותו מישור - שינויי גובה גם משנים הרבה מאוד.
שוב - מה המידות של החדר?
ראיתי 3.15 וגובה 3.20.
מהי המידה השלישית?
אילו רמקולים אלו?
אתה יושב דבוק לקיר מאחוריך?
THIN FILM יכול להיות שלא - אבל לא ראיתי דיווחים על מוצרים כאלו או על ניסיון עם זה.
באמת דבר הכי פשוט זה להתחיל לשחק עם מיקום של הרמקולים ושל נקודת האזנה.
ולא רק באותו מישור - שינויי גובה גם משנים הרבה מאוד.
שוב - מה המידות של החדר?
ראיתי 3.15 וגובה 3.20.
מהי המידה השלישית?
אילו רמקולים אלו?
אתה יושב דבוק לקיר מאחוריך?
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
היי גנאדי
תקרה 320
מרחק בין הקיר האחורי לקדמי 360
החדר סגור רק מצידו האחד, מהצד השני הוא נפתח למטבח, פינת אוכל ומסדרון המוביל ליתר חלקי הבית.
הספה כמעט צמודה לקיר האחורי, הרמקולים במרחק 60 סמ" מהקיר הקדמי בערך כשהרמקול הימני הצמוד לקיר התוחם את החדר נמצא כ40-50 ס"מ ממנו (מהקיר).
הרמקולים רצפתיים, עומדים במרחק 2 מ' זה מזה ופונים מעט פנימה (toe in).
אין הרבה מה לעשות עם המיקום של הספה והרמקולים מטעמים פונקציונליים/ עיצוביים (אני גם צריך לחיות בבית הזה
)
המקום היחיד שאני יכול לפנות בו מקום ללוכדי בס זה בפינות, השאלה אם זה יעזור?
תודה, יונתן.
תקרה 320
מרחק בין הקיר האחורי לקדמי 360
החדר סגור רק מצידו האחד, מהצד השני הוא נפתח למטבח, פינת אוכל ומסדרון המוביל ליתר חלקי הבית.
הספה כמעט צמודה לקיר האחורי, הרמקולים במרחק 60 סמ" מהקיר הקדמי בערך כשהרמקול הימני הצמוד לקיר התוחם את החדר נמצא כ40-50 ס"מ ממנו (מהקיר).
הרמקולים רצפתיים, עומדים במרחק 2 מ' זה מזה ופונים מעט פנימה (toe in).
אין הרבה מה לעשות עם המיקום של הספה והרמקולים מטעמים פונקציונליים/ עיצוביים (אני גם צריך לחיות בבית הזה
המקום היחיד שאני יכול לפנות בו מקום ללוכדי בס זה בפינות, השאלה אם זה יעזור?
תודה, יונתן.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יונתן, נסה להרים את הרמקולים.
10-15 ס"מ עושים פלאים לבסים.
10-15 ס"מ עושים פלאים לבסים.
גנאדי
תודה גנאדי אני אנסה את זה.Croc כתב:יונתן, נסה להרים את הרמקולים.
10-15 ס"מ עושים פלאים לבסים....
לדעתי כל עוד המקרופון מדויק מבחינה טונאלית (התדר החשמלי במוצא תואם את תדירות גלי הקול) אין בעיה להשתמש בקונדנסר, מיקרופון דינמי או ריבון. אני לא מנסה לשכנע אותך - מותר לך לחשוב אחרת ואם כך בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ונסתפק בזה.אורי_ו כתב: מקרופון דינמאי לא מספיק טוב לכזו בדיקה.
אתה חייב לעשות אותה עם קונדסר ללא שימוש בכפתור HPF בפעולה....
עוד אופציה - טיונר דיגיטלי פשוט, כזה המשמש לכיוון גיטרה וכלים אחרים. אם יצא לך לראות אחד מקרוב, אני יכול להבטיח לך שהמקרופון המובנה לתוכם הוא לא קונדנסר איכותי ובכל זאת ניתן להגיע איתם לדיוק של 1 cent.
לגבי כרטיס הקול - RME Fireface 800 והתכנה - Peterson Strobosoft.
יש גם אופציות שלא מחייבות שימוש בחמרה. למשל, אם מדובר במדיה דיגיטלית (או אחרי המרה למדיה דיגיטלית) אפשר להשתמש בתוכנות עריכת קול שמציגות את האות כגל (למשל Sound Forge, Audition, WaveLab) ולבדוק את התדירות של הצלילים הבעייתיים.
לשאלה קודמת שלך - איך אני יודע שיש בעיה של הדהוד? אני חושב שכל מי ששר במקלחת מכיר את התופעה.
EQ סטנדרטי (לא משהו היי אנד נוסח deqx) זה משהו שגם אני לא הייתי משתמש בו על
הרמקולים שלי, אבל על הסאבוופר זה דבר נפוץ למדי היום. ה EQ לא מקלקל כלום "באיכות"
הסאונד של הסאב שממילא מפיק תחום תדרים קטן למדי.
לדוגמא החדר אצלי הוא 4.5X2.7X3 והתדרים הבעיתיים הם 50-70 הרץ שנשמעים פשוט
חזק מדי (לא צריכים להיות סאונדמן בשביל להבחין בזה) ולאחר EQ העסק נשמע הרבה יותר
מאוזן.
צירפתי גרף של לפני ואחרי עם הסאב הישן שלי :
הרמקולים שלי, אבל על הסאבוופר זה דבר נפוץ למדי היום. ה EQ לא מקלקל כלום "באיכות"
הסאונד של הסאב שממילא מפיק תחום תדרים קטן למדי.
לדוגמא החדר אצלי הוא 4.5X2.7X3 והתדרים הבעיתיים הם 50-70 הרץ שנשמעים פשוט
חזק מדי (לא צריכים להיות סאונדמן בשביל להבחין בזה) ולאחר EQ העסק נשמע הרבה יותר
מאוזן.
צירפתי גרף של לפני ואחרי עם הסאב הישן שלי :
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
טוב, כמו שכתבתי בהרבה שרשורים ,אתה יכול להמשיך לבזבז כסף לחינם.
הרבה מוכרים נהנהים מדברים כאלו.
הבדיקות שלך לא נכונות ולא בנויות נכון.
הרבה מוכרים נהנהים מדברים כאלו.
הבדיקות שלך לא נכונות ולא בנויות נכון.
נערך לאחרונה על ידי אורי_ו ב 29/02/2008 23:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
למה?
הוא פרייאר וזה מה שאני חושב. אין פה משהו מיוחד.
הוא עושה בדיקות לא נכונות בתחושה שהוא כן, לפעמים כדי לעזור לאנשים צריך להסביר להם בצורה קשה יותר.
לא רוצה לא צריך בעיה שלו. אני חושב שזה פורום פתוח , ואם דעתי היא שהוא עושה טעות קשה אז אני אגיד את זה.
הוא פרייאר וזה מה שאני חושב. אין פה משהו מיוחד.
הוא עושה בדיקות לא נכונות בתחושה שהוא כן, לפעמים כדי לעזור לאנשים צריך להסביר להם בצורה קשה יותר.
לא רוצה לא צריך בעיה שלו. אני חושב שזה פורום פתוח , ואם דעתי היא שהוא עושה טעות קשה אז אני אגיד את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שים לב !
לא אמרתי לך מה להגיד אלא איך להגיד.
אפשר להעביר את אותו מסר ולטעון כל טענה בדרך תרבותית, נעימה יותר שבה אתה מסביר ומלמד את הצד השני למה אתה חושב שהוא טועה, מבלי להשתמש בשמות גנאי (כן, פראייר זו מילת גנאי) ולהעליב.
אתה תורם רבות לאתר ולקהילה, הידע והניסיון שלך גדולים, אבל תרבות הדיון ונועם הדיון חשובים לנו יותר.
אני מבקש שוב, תערוך את ההודעות שלך.
לא אמרתי לך מה להגיד אלא איך להגיד.
אפשר להעביר את אותו מסר ולטעון כל טענה בדרך תרבותית, נעימה יותר שבה אתה מסביר ומלמד את הצד השני למה אתה חושב שהוא טועה, מבלי להשתמש בשמות גנאי (כן, פראייר זו מילת גנאי) ולהעליב.
אתה תורם רבות לאתר ולקהילה, הידע והניסיון שלך גדולים, אבל תרבות הדיון ונועם הדיון חשובים לנו יותר.
אני מבקש שוב, תערוך את ההודעות שלך.
בהצלחה רבה, אם מדובר במקסימום. גם חדר שלי סובל מבעיה דומה (גל עומד ב-55Hz), ו-Behringer מקטין את עוצמת האות בתדירות הזו עד לרמה של שאר התדירויות במקום הישיבה, אין שום איבודי מידע. מה שכן - מערכת RC צריכה להיות בעלת כושר הפרדה גבוהה כדי לטפל נקודתית בתדירות הרצויה.MartinHSabag כתב:יאיר,
יכול להיות שאני מפספס משהו.
איך RC יכול לטפל בבעיה של גל עומד?...
ויטלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ויטאלי,
זה ברור, וכתבתי את זה, אבל זה לא פותר את הבעיה, כלומר, אם תזוז לנקודה אחרת בחדר, התדר הזה ייעלם לגמרי (נקודת NULL) ועכשיו שהורדת את העוצמה של התדר הזה, אז גם נקודות אחרות שבהם האות הזה היה בעוצמה מסויימת, האקולייזר הוריד אותו כבר לרמה נמוכה ביותר שלא נשמע.
שוב, זה תיקון נקודתי ולא פתרון לבעיה.
זה ברור, וכתבתי את זה, אבל זה לא פותר את הבעיה, כלומר, אם תזוז לנקודה אחרת בחדר, התדר הזה ייעלם לגמרי (נקודת NULL) ועכשיו שהורדת את העוצמה של התדר הזה, אז גם נקודות אחרות שבהם האות הזה היה בעוצמה מסויימת, האקולייזר הוריד אותו כבר לרמה נמוכה ביותר שלא נשמע.
שוב, זה תיקון נקודתי ולא פתרון לבעיה.
מרטין,
וודאי ש-RC מאפשר לרסן מקסימום (אם יש) רק בנקודת האזנה, אבל אתה לא מטייל בחדר תוך כדי האזנה למוסיקה. ואם יש צורך לשנות את מקום ההאזנה באופן קבוע- מקוונים את המערכת מחדש.
וודאי ש-RC מאפשר לרסן מקסימום (אם יש) רק בנקודת האזנה, אבל אתה לא מטייל בחדר תוך כדי האזנה למוסיקה. ואם יש צורך לשנות את מקום ההאזנה באופן קבוע- מקוונים את המערכת מחדש.
נכון , במיוחד אם מדובר באיקוולייזר גראפי. בכלל, RC מבוסס EQ גרפי לא אפקטיבי לטיפול בגלים עומדים, כי האפיקים הקיימים ב-EQ ברוב המקרים יהיו שונים מ"תדירות בעייתית" בחדר. EQ פרמטרי בו ניתן לכוון רוחב פס לצר מאד, ישפיע הרבה פחות על תדירויות אשר סמוכות לתדירות המטופלת. ואם ב-DSP יש גם feedback destroyer , אפשר לטפל במקסימום של גל עומד (בנק' האזנה) בלי השפעה מוחשית על שאר תדירויות.MartinHSabag כתב:אז גם נקודות אחרות שבהם האות הזה היה בעוצמה מסויימת, האקולייזר הוריד אותו כבר לרמה נמוכה ביותר שלא נשמע....
ויטלי
יש לך פרטים על התוכנה? הייתי שמח להכין גראף של החדר שלי.HazooM כתב:לא, מדובר על סאב DIY, ה EQ הוא חיצוני והתוכנת כיול היא חינמית.shineon כתב:איזה יופי - הסאב הגיע עם מיקרופון ותוכנת כיול?......
הרצתי אתמול תקליט שרץ על כל התדרים מ30Hz ועד 30KHz ומעניין היה לראות איך העוצמה של האות בנקודת הישיבה שלי משתנה כל הזמן. היו גם רצועות בתקליט עם אות בפאזה ומחוץ לפאזה. בנקודת הישיבה ניתן היה לשמוע את האות בכל מקרה (בגלל החזרים מהקירות?), מטר לפנים לכיוון הרמקולים האות מחוץ לפאזה ביטל את עצמו.
זה שהחדר שלי לא מושלם מבחינה אקוסטית זה ברור - אי אפשר גם להביא אותו למצב כזה - מה שאני רוצה לעשות זה תיקונים קטנים על מנת לפתור את הבעיות המציקות.