אצלי המטבח והסלון זה יחידה אחת פתוחה ומתקבל חלל בגודל 8x6 מ', יש לי סאב "10 Paradigm PDR10 שממוקם בפינת הסלון, עם הסאב הזה בחצי ווליום הספה רועדת תחתי, הוופר מופנה אליי ולא כלפי מטה.
סאב וופר -קוטר האלמנט ביחס לגודל החדר ?
לא שמתי לב שאתה מחפש סאב לקולנוע בייתי
אצלי המטבח והסלון זה יחידה אחת פתוחה ומתקבל חלל בגודל 8x6 מ', יש לי סאב "10 Paradigm PDR10 שממוקם בפינת הסלון, עם הסאב הזה בחצי ווליום הספה רועדת תחתי, הוופר מופנה אליי ולא כלפי מטה.
....
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
איזה צירוף מקרים, אורי בזמן שאתה כותב לי בדיוק קפץ אלי חבר , והוא אומר לי בדיוק את מה שכתבת , הוא בונה גיטרות חשמליות וכו....יש לו ידיים מאוד טובות , אבל לא רציתי להטריח אותו , אז אחר כך הוא מביט על ה AR במחסן , הוא אומר לי אם אתה לא רוצה שאני אבנה לך מההתחלה תן לי את הסאב הזה אני מחליף לך רק את ההגברה ..........
Yarino
מה שכתבת לי זה חדשות טובות , לא צריכה להיות לי בעיה עם דאון פיירינג ? או שיש הבדלים ניכרים ?
Yarino
מה שכתבת לי זה חדשות טובות , לא צריכה להיות לי בעיה עם דאון פיירינג ? או שיש הבדלים ניכרים ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אבל לא אמור להיות איזה קשר ? אני יכול לדחוף איזו הגברה שבא לי200 -300 וואט ,או שזה צריך להיות זהה בעוצמה למה שהיה לפני
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אני אנסה את זה מעניין , הוא בדק מאחור את הנתונים והוא אומר לי זה כולה 115 וואט
זה הספיק לך ? אמרתי כן
ואני חשבתי שיש לי 200 וואט..........לא זוכר למה אפילו , בקיצור אני אנסה למצוא הגברה של 200-250 , אני אראה את המחיר ואני אחליט , הלוואי שיצא מזה משהו
אלמנט אני לא רוצה להחליף
זה הספיק לך ? אמרתי כן
ואני חשבתי שיש לי 200 וואט..........לא זוכר למה אפילו , בקיצור אני אנסה למצוא הגברה של 200-250 , אני אראה את המחיר ואני אחליט , הלוואי שיצא מזה משהו
אלמנט אני לא רוצה להחליף
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

כן , מעניין כמה צריכה לעלות לי הגברה כזו ?
ראה את הנתונים כאן הם שונים http://www.odoodo.com/index.html?id=sho ... =1211&rm=1
ראה את הנתונים כאן הם שונים http://www.odoodo.com/index.html?id=sho ... =1211&rm=1
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
וואלה.
יש סיכוי טוב שהם צודקים. לרוב אלמנטים כאלו מאוד נצילים וצריך רק איזה 150 RMS להזיז אותם.
תנסה לחבר את הסאב למגבר לבד על ערוץ אחד (את האלמנט כמובן) ותראה איך הוא נשמע בערך בהגברה של המגבר שלך.
יש סיכוי טוב שהם צודקים. לרוב אלמנטים כאלו מאוד נצילים וצריך רק איזה 150 RMS להזיז אותם.
תנסה לחבר את הסאב למגבר לבד על ערוץ אחד (את האלמנט כמובן) ותראה איך הוא נשמע בערך בהגברה של המגבר שלך.
אתה מחפש שיפור או לא ?הסאב המדובר של AR הוא מתחת לממוצע כיום. הדגםבסופו של יום כל אחד עושה מה שטוב לו , אבל מן הראוי שאם אתה מייעץ לי ,
ואתה ממליץ / שולל לגמרי אופציה מסוימת אז לפחות תסביר .......תן כיוון ....
של REL לא יהווה שיפור ניכר (אם בכלל) והוולודין אולי ישפר רק במעט. מצד שני יכול
להיות שאתה לא מרוצה מהתוצאה בגלל איך שהסאב נשמע בחדר המיועד. הבעיה מספר
אחת בסאוופרים בתוך חדר הוא גלים עומדים, וללא EQ או חדר שבו הקירות/תקרה/רצפה
אינם מקבילים אחד לשני, אין דרך להימנע מזה. גלים עומדים במידה ואתה לא יודע במילים
פשוטות זה תופעה אקוסטית שגורמת להדגשת העוצמה של תדרים מסויימים, תלוי בגודל
החדר. מצד שני החדר שלך די גדול ככה, שיכול להיות שזה בכלל לא הבעיה.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

לא , אני לא מחפש שיפור , אני רק רוצה משהו שיעשה את העבודה כמו הסאב הישן , שימלא את החדראתה מחפש שיפור או לא ?...
איזה שיפור ? איזו תוצאה ? אני כרגע ללא סאב בכלל ואני לא ממש זקוק ליותר ממה שהיה לי לפני כןמצד שני יכול
להיות שאתה לא מרוצה מהתוצאה בגלל איך שהסאב נשמע בחדר המיועד...
הדגם
של REL לא יהווה שיפור ניכר (אם בכלל) והוולודין אולי ישפר רק במעט...
כמו שאתה שם לב הסאב של AR הוא די צעצוע ביחס לסאבים הנ''ל וקצת קשה לי להמאין שסאבים של 4000 - 5000 ש''ח מחברות שמתמחות בסאבים לא יהוו שיפור מהסאב הנ''ל .....אבל אולי אתה צודק
הבעיה מספר
אחת בסאוופרים בתוך חדר הוא גלים עומדים, וללא EQ או חדר שבו הקירות/תקרה/רצפה
אינם מקבילים אחד לשני, אין דרך להימנע מזה. גלים עומדים במידה ואתה לא יודע במילים
פשוטות זה תופעה אקוסטית שגורמת להדגשת העוצמה של תדרים מסויימים, תלוי בגודל
החדר...
ולכן אתה ממליץ לי על ולודיין 15 אינץ' ??? במחילה ממך לא הבנתי איך אתה עושה את הקשר ?
עדיף להימנע מה REL והימאה ולבדוק את גרסת ה 15 של הוולודין...
אני לא מחפש לייצר חורים בכיס , אם אפשר להגיע לתוצאה סבירה במחיר מאופק עדיף מבחינתי
חבר המליץ לי לנסות סאב של אודיו פרו , חברה שוודית , 10 אינץ ,450 watt rms ,
שעולה 350 יורו . שזה זול יחסית
http://www.audiopro.com/templates/audio ... oducts=428#
Type: Powered subwoofer with built-in ace-bass® amplifier, bass reflex
Amplifier: 450 W rms
Woofer: 10” long-throw
Frequency range: 23-100 Hz
Lo-pass filter: 50-100 Hz, variable 24 dB/octave
Hi-pass filter: 100 Hz, 6 dB/octave
Dimensions (WxHxD): 362x383x405 mm
Weight: 20 kg
Connectors: Line and speaker level input, heavy duty binding posts and RCA-input
Adjustments: Auto standby, variable level adjustment, variable frequency adjustment 50-100 Hz, phase adjustment 0-180°
Cabinet: MDF
לטענתו - לאחר שראה את ה AR והנתונים שלו , הוא טוען שזה יעשה את העבודה יופי, עוד יומיים הוא מביא לי את הסאב לכאן לנסות