"הגנת העתקה נכשלה" - YES מעבירה אתכם מ-HDMI -ל-COM
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אז אפשר להרגע, זה מופיע כמעט בכל סוגי המסכים...
לדעתי יש להם מימוש לא תקין של פרוטוקול HDCP.
היום קיבלתי את זה בשני מסכים שונים (אחד סוני ואחד פיוניר). התיקון היה פשוט - השארתי את הערוץ במקומו, הוצאתי לשתי דקות את כבל ה-HDMI וכשהחזרתי הכל היה תקין...
די נדנוד כמובן ולא פיתרון סופי, אבל זה WORK AROUND טוב שמונע את הצורך בקומפוננט.
לדעתי יש להם מימוש לא תקין של פרוטוקול HDCP.
היום קיבלתי את זה בשני מסכים שונים (אחד סוני ואחד פיוניר). התיקון היה פשוט - השארתי את הערוץ במקומו, הוצאתי לשתי דקות את כבל ה-HDMI וכשהחזרתי הכל היה תקין...
די נדנוד כמובן ולא פיתרון סופי, אבל זה WORK AROUND טוב שמונע את הצורך בקומפוננט.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
לא מזמן נפתחו מספר שרשורים אשר עוסקים בנושא HDMI Switcher's. ניתן לרכוש ממתג איכותי ממותג בעלויות נמוכות בהרבה. רצוי לרכוש ממתג כזה רק אם מספר המקורות הדיגיטלים שלכם עולה על מספר הכניסות במסך וברסיבר, לא כפתרון עבור HDCP ב yes.Om70 כתב:ממתג איכותי מתחיל מאזור ה 900 ש"ח פלוס מינוס...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: אולי אפשר
למה "לחץ" כשאפשר בנועם ובשיתוף פעולה.giliati כתב:להפעיל לחץ דרך הפורום הזה על חברת YES.
אולי נפתח שרשור חדש שכל אחד ירשום את סוג המסך שברשותו עם הבעיה הזאת כי זה כבר בלתי נסבל....
למה אתם חושבים ש-YES לא מודעים לבעיה או לא רוצים לפתור אותה?
נכון, זה לוקח יותר זמן ממה שהיה רצוי ובכלל לא היה צריך להיות מלכתחילה. זה חלק מהמחיר שאנחנו, כ-EARLY ADAPTERS משלמים (להזכירכם, אף אחד לא חייב אף אחד להתחבר).
אנחנו בקשר טוב עם YES (דבר שלא ניתן לצערי, להגיד עם HOT) וברמות הכי גבוהות שרלוונטיות.
כל הדיווחים הללו מרוכזים למיילים שנשלחים אליהם כל הזמן בנוסף לשיחות טלפון כשזה דחוף.
הם עובדים על פתרון. אני יודע את זה.
אז ככה
אני הרבה זמן בקשר עם YES בנוגע לבעיה הזאת.
היה אצלי טכנאי שאמר: "אני אחבר לך את זה עם קומפוננט זה בדיוק אותה האיכות".
למרות שידעתי שזה לא נכון אמרתי לו לבוא לחבר, הוא בא וגילה "להפתעתו" שזה ממש לא אותה האיכות. ואז בא אליי טכנאי בכיר שאמר שלמרות שהטלויזיה שלי היא 720p אני צריך לכוון ל 1080p ואחרי כמה בדיקות אחרי שהוא הלך ראיתי שזה לא עוזר.
YES לא מודים שהבעיה היא אצלהם, הם טוענים שהטלויזיה שלי לא בסדר.
אז אני אומר מה לא בסדר? תראה לכמה אנשים יש את הבעיה הזאת פה, תחשוב לעוד כמה אנשים יש את הבעיה הזאת שהם לא רשומים פה בפורום.
לדעתי YES לא עושים הכל כדאי לפתור את הבעיה , אני חושב שאם הם היו אומרים שהבעיה אכן אצלהם והם עושים הכל כדאי לתקן אותה והיו שומרים על קשר עם הלקוחות שזה קורה להם אז זה היה נראה אחרת.
איך אתה מסביר את זה שהבעיה לא היתה בהתחלה , רק בזמן האחרון זה התחיל וזה נהיה יותר ויותר גרוע, פעם זה היה קורה פעם ב... עכשיו זה כל הזמן פשוט בלתי נסבל.
היה אצלי טכנאי שאמר: "אני אחבר לך את זה עם קומפוננט זה בדיוק אותה האיכות".
למרות שידעתי שזה לא נכון אמרתי לו לבוא לחבר, הוא בא וגילה "להפתעתו" שזה ממש לא אותה האיכות. ואז בא אליי טכנאי בכיר שאמר שלמרות שהטלויזיה שלי היא 720p אני צריך לכוון ל 1080p ואחרי כמה בדיקות אחרי שהוא הלך ראיתי שזה לא עוזר.
YES לא מודים שהבעיה היא אצלהם, הם טוענים שהטלויזיה שלי לא בסדר.
אז אני אומר מה לא בסדר? תראה לכמה אנשים יש את הבעיה הזאת פה, תחשוב לעוד כמה אנשים יש את הבעיה הזאת שהם לא רשומים פה בפורום.
לדעתי YES לא עושים הכל כדאי לפתור את הבעיה , אני חושב שאם הם היו אומרים שהבעיה אכן אצלהם והם עושים הכל כדאי לתקן אותה והיו שומרים על קשר עם הלקוחות שזה קורה להם אז זה היה נראה אחרת.
איך אתה מסביר את זה שהבעיה לא היתה בהתחלה , רק בזמן האחרון זה התחיל וזה נהיה יותר ויותר גרוע, פעם זה היה קורה פעם ב... עכשיו זה כל הזמן פשוט בלתי נסבל.
עופר,כתב שהפתרון פשוט ,אתה מוציא את הכבל HDMI ,מחכה 2 דקות ,והבעיה נפתרה.
אז עופר נכבדי ,יש מסכים ששם זה לא עוזר, במסך הפיוניר שלי ,שהוא 720p בלבד, לא full HD ,הוצאת הכבל גם ליום שלם לא פותרת כלום,אני תקוע כעת עם COMPONENT ],ושלא תגיד לי שרואים אותו דבר כי לא רואים אותו דבר, יש ירידת איכות ,וזה לא צריך לקרות, מכיון שראיתי משך יותר מחודש וחצי מצויין ,כשאני מחובר לכבל HDMI ,בלי שאפילו פעם אחת תופיע לי השיקופית הנהדרת (והמתורגמת לעברית באדיבות חברת YES ),ולפתע פתאם אני לא יכול להשתמש באותו הכבל, ואני לא קולט שידורי HDומסבירים לי ,מומחי המומחים של החברה הנהדרת כי אני מחזיק במסך מאיכות לא טובה("פיוניר"). ושעלי להחליפו ,ולא שחס וחלילה התקלה אצלם ,ומבהירים לי בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים ,שאם לא אתחבר לחיבור COMPONENT אני יכול רק להתנתק ,וזו הבעיה שלי.
זה לא שרות ,זו לא דרך לנהוג עם לקוח, וביחוד שאין לי ספק שהבעיה מוטלת לפתחם, ולא שהבעיה אצלי ,שאם לא כן, איך ראיתי מצוין כל כך הרבה זמן.
הבעיה לדעתי ,ובלי שאני מומחה ואו מבין גדול, היא בשדרוג התוכנה .
יום אחד ,בתוכנה בגרסה הקודמת ,היה לי מסך מצוין ,ולאחר שדרוג הגרסה אצל YES , הפך המסך שלי לבלתי תקין ובלתי ראוי לשידורי YES HD,לא יתכן מצב כזה ,ואני לא מתכון לכתוב להם את דעתי ,מכיון שכשמחיתי כבר בעבר ובכתב על הזלזול בלקוחות שלהם מבחינת רמת וכמות התכנים שהם נותנים למנויים, שלחו אותי ובכתב ל...(את תוכן מכתבם הפצתי בשרשור אחר באתר זה).
אז מה עושים הלאה, האם נידונתי לראית HD באיכות נמוכה???, שהרי אין זו כפי שכולם יודעים רק הבעיה שלי ,כנראה שכולכם, מוקדם או מאוחר יותר, תיזכו "להנות", ממסכת היסורים שעברתי עד שסימתי עם COMPONENT במקום HDMI.
אז עופר נכבדי ,יש מסכים ששם זה לא עוזר, במסך הפיוניר שלי ,שהוא 720p בלבד, לא full HD ,הוצאת הכבל גם ליום שלם לא פותרת כלום,אני תקוע כעת עם COMPONENT ],ושלא תגיד לי שרואים אותו דבר כי לא רואים אותו דבר, יש ירידת איכות ,וזה לא צריך לקרות, מכיון שראיתי משך יותר מחודש וחצי מצויין ,כשאני מחובר לכבל HDMI ,בלי שאפילו פעם אחת תופיע לי השיקופית הנהדרת (והמתורגמת לעברית באדיבות חברת YES ),ולפתע פתאם אני לא יכול להשתמש באותו הכבל, ואני לא קולט שידורי HDומסבירים לי ,מומחי המומחים של החברה הנהדרת כי אני מחזיק במסך מאיכות לא טובה("פיוניר"). ושעלי להחליפו ,ולא שחס וחלילה התקלה אצלם ,ומבהירים לי בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים ,שאם לא אתחבר לחיבור COMPONENT אני יכול רק להתנתק ,וזו הבעיה שלי.
זה לא שרות ,זו לא דרך לנהוג עם לקוח, וביחוד שאין לי ספק שהבעיה מוטלת לפתחם, ולא שהבעיה אצלי ,שאם לא כן, איך ראיתי מצוין כל כך הרבה זמן.
הבעיה לדעתי ,ובלי שאני מומחה ואו מבין גדול, היא בשדרוג התוכנה .
יום אחד ,בתוכנה בגרסה הקודמת ,היה לי מסך מצוין ,ולאחר שדרוג הגרסה אצל YES , הפך המסך שלי לבלתי תקין ובלתי ראוי לשידורי YES HD,לא יתכן מצב כזה ,ואני לא מתכון לכתוב להם את דעתי ,מכיון שכשמחיתי כבר בעבר ובכתב על הזלזול בלקוחות שלהם מבחינת רמת וכמות התכנים שהם נותנים למנויים, שלחו אותי ובכתב ל...(את תוכן מכתבם הפצתי בשרשור אחר באתר זה).
אז מה עושים הלאה, האם נידונתי לראית HD באיכות נמוכה???, שהרי אין זו כפי שכולם יודעים רק הבעיה שלי ,כנראה שכולכם, מוקדם או מאוחר יותר, תיזכו "להנות", ממסכת היסורים שעברתי עד שסימתי עם COMPONENT במקום HDMI.
Kwinter
מסכים לחלוטין , יס מאשימים את הטלוויזיה זאת בניגוד למה שמרטין טוען כאילו הם מכירים בבעיה .
זו בכלל תופעה נפוצה במחוזותינו להטיל אחריות על אחרים, הייתי מוכן לקבל מהם תשובה הוגנת כגון: מודעים לבעייה ועושים הכל על מנת לפתור אותה בהקדם.
יס מעדיפה במקום לא לומר את האמת ללקוחות ולנסות להתחמק מאחריות.
מרטין: זו לא חוכמה להכיר בבעיה בפניך ,השקיפות צריכה להיות בפני כל הלקוחות למרבה הצער יס בחרה לא לומר את האמת כאסטרטגיה.
מסכים לחלוטין , יס מאשימים את הטלוויזיה זאת בניגוד למה שמרטין טוען כאילו הם מכירים בבעיה .
זו בכלל תופעה נפוצה במחוזותינו להטיל אחריות על אחרים, הייתי מוכן לקבל מהם תשובה הוגנת כגון: מודעים לבעייה ועושים הכל על מנת לפתור אותה בהקדם.
יס מעדיפה במקום לא לומר את האמת ללקוחות ולנסות להתחמק מאחריות.
מרטין: זו לא חוכמה להכיר בבעיה בפניך ,השקיפות צריכה להיות בפני כל הלקוחות למרבה הצער יס בחרה לא לומר את האמת כאסטרטגיה.
- oferlaor
- מנהל

kwintner,
לא אני אשם בבעייתך, וטיפה נועם לא יזיק לך - שהרי אני מנסה לעזור לך...
גם אני בעל מסך פיוניר וגם לי יש בעיה דומה, אם כי קלה יותר (כי אצלי זה פועל כשאני מנתק ומחבר בחזרה).
לא אמרתי שמעבר לקומפוננט הוא זהה באיכותו, אלא רק שהוא פיתרון זמני (WORK AROUND) עד שהנושא יטופל.
אני דוגל בפתרונות כאלה על פני דפיקה חוזרת ונשנית של ראש בקיר...
מצד שני, ברור לי לחלוטין (וכך אני גם אומר ליס) שזה פיתרון זמני ביותר ושהם צריכים לטפל בזה באופן גורף, שהרי זו הבעיה הקריטית ביותר של הממיר ברגע זה.
הבעיה אינה רק אצלך. ראיתי את התופעה במסכי של פיליפס, שארפ (שם הבעיה חריפה במיוחד ב-WD1), סוני, טושיבה ו-LG.
זה שטכנאי בשטח אינו מודה שהבעיה בצד של יס לא ממש משנה כי אין לו מושג מה הגורם לכך.
אין שום דבר תקול במסך שלך (אלא אם כן הוא אינו תומך ב-HDCP, אך ניתן לבדוק זאת בקלות רבה עם נגן DVD עם UPSCALER).
זה שראית קודם ללא בעיות לא משנה דבר. הסיבה לכך היא שלא כל הערוצים היו עדיין מוגנים ב-HDCP (זה התחיל בערוץ הספורט, וכרגע זה מכסה את כל הערוצים). זה לא נגרם בגלל שדרוג בתוכנת הממיר, אלא בגלל זה שפתחו HDCP על כל ערוצי ה-HD.
מדוע הם צריכים לעשות כך? זה החוזה בינם לבין בעלי זכויות התוכן, שמכריחים אותם להפעיל את הפונקציה הזו.
הכשל מגיע בגלל מימוש לא נכון בתוכנה של NDS לפרוטוקול ה-HDCP. אין לי ספק שהנושא יפתר, רק שזה עלול לקחת זמן עד אשר NDS יזהו את הכשלים ויתקנו אותם.
לא אני אשם בבעייתך, וטיפה נועם לא יזיק לך - שהרי אני מנסה לעזור לך...
גם אני בעל מסך פיוניר וגם לי יש בעיה דומה, אם כי קלה יותר (כי אצלי זה פועל כשאני מנתק ומחבר בחזרה).
לא אמרתי שמעבר לקומפוננט הוא זהה באיכותו, אלא רק שהוא פיתרון זמני (WORK AROUND) עד שהנושא יטופל.
אני דוגל בפתרונות כאלה על פני דפיקה חוזרת ונשנית של ראש בקיר...
מצד שני, ברור לי לחלוטין (וכך אני גם אומר ליס) שזה פיתרון זמני ביותר ושהם צריכים לטפל בזה באופן גורף, שהרי זו הבעיה הקריטית ביותר של הממיר ברגע זה.
הבעיה אינה רק אצלך. ראיתי את התופעה במסכי של פיליפס, שארפ (שם הבעיה חריפה במיוחד ב-WD1), סוני, טושיבה ו-LG.
זה שטכנאי בשטח אינו מודה שהבעיה בצד של יס לא ממש משנה כי אין לו מושג מה הגורם לכך.
אין שום דבר תקול במסך שלך (אלא אם כן הוא אינו תומך ב-HDCP, אך ניתן לבדוק זאת בקלות רבה עם נגן DVD עם UPSCALER).
זה שראית קודם ללא בעיות לא משנה דבר. הסיבה לכך היא שלא כל הערוצים היו עדיין מוגנים ב-HDCP (זה התחיל בערוץ הספורט, וכרגע זה מכסה את כל הערוצים). זה לא נגרם בגלל שדרוג בתוכנת הממיר, אלא בגלל זה שפתחו HDCP על כל ערוצי ה-HD.
מדוע הם צריכים לעשות כך? זה החוזה בינם לבין בעלי זכויות התוכן, שמכריחים אותם להפעיל את הפונקציה הזו.
הכשל מגיע בגלל מימוש לא נכון בתוכנה של NDS לפרוטוקול ה-HDCP. אין לי ספק שהנושא יפתר, רק שזה עלול לקחת זמן עד אשר NDS יזהו את הכשלים ויתקנו אותם.
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
אולי פיספסתי פה משהו אבל לא כל כך ברור לי האם זה קורה בכל סוגי המסכים משמע גם HD READY וגם FULL HD?
אמורים לחבר אותי לשירות HD של YES ביום שלישי הבא ואם זו בעיה גורפת אני מבטל את ההתקנה
אמורים לחבר אותי לשירות HD של YES ביום שלישי הבא ואם זו בעיה גורפת אני מבטל את ההתקנה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עופר ,אני ממש לא מתקיף אותך אני מקטרג על שרות YES,לך אני מודה יום יום על כך שאתה מעניק לנו ההדיוטות מהידע העצום שלך,אני מוחה על כך שYES אינם אומרים אמת ,ואינם מסבירים לצרכן הקטן ו/או מתנצלים,כאשר הם אשמים, ויפה אמר Om70 ,- שלא צריך להתחמק מאחריות אלא יש להודות במחדל,להסביר ,לפצות,להתחייב לתיקון בפרק זמן סביר, ולא לומר לצרכן, אם זה לא מוצא חן בעיניך אז תתנתק, וזה מה שיש -COMPONENT או כלום,אני מאמין שאפילו לא הייתי כועס אם מישהו היה מסביר לי שזה פתרון זמני בלבד,ושבתאריך יעד נתון כלשהו ,הבעיה תיפתר ,ובנתיים לומר לי:- קבל פצוי ,מכיון שאנו אשמים בבבעיה, אבל להסביר לי שיש לי ברירה להתנתק או לראות דרך כבל מסוג נחות, להסביר לי שהבעיה אצלי ולא בממיר שלהם,כשאין זו האמת,נו,זו לא ממש דרך ראויה.
קראתי את ההסבר של עופר לתקלה ,קראתי והבנתי שאף אחד לא יודע מתי זה יתוקן,אם בכלל,אז בעצם אם הבנתי נכון ,רצוי שאחפש לי אלטרנטיבה, בעלות כספית לא מבוטלת ,כפי שהסבירו לי בתגובות בשרשור הזה, אם אני רוצה לראות באיכות, ודרך HDMI .
חבל!!!.
קראתי את ההסבר של עופר לתקלה ,קראתי והבנתי שאף אחד לא יודע מתי זה יתוקן,אם בכלל,אז בעצם אם הבנתי נכון ,רצוי שאחפש לי אלטרנטיבה, בעלות כספית לא מבוטלת ,כפי שהסבירו לי בתגובות בשרשור הזה, אם אני רוצה לראות באיכות, ודרך HDMI .
חבל!!!.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
עופרoferlaor כתב:kwintner,
מדוע הם צריכים לעשות כך? זה החוזה בינם לבין בעלי זכויות התוכן, שמכריחים אותם להפעיל את הפונקציה הזו....
ב- YES יכולים, לנסות לפחות, להתמודד עם הבעיה.
הם יכולים לפנות לבעלי זכויות התוכן, להסביר שיש להם בעיה לממש את הפרוטוקול כרגע, ובעד פיצוי כספי, לבטל את עניין ה- HDCP ל- X זמן.
אלא אם ל- YES אין קצה חוט כרגע.
גם מול הלקוחות יש חוזה, אי אפשר לקחת אותם כיוון אחד..oferlaor כתב:kwintner
מדוע הם צריכים לעשות כך? זה החוזה בינם לבין בעלי זכויות התוכן, שמכריחים אותם להפעיל את הפונקציה הזו....
...
- oferlaor
- מנהל

kwintner,
אני יודע שהם עובדים על זה ומודעים לזה בדרגות הכי גבוהות (סמנכ"ל ההנדסה של החברה ענה לי שזה בראש הרשימה והם בהחלט מודעים לבעיה ומייחסים לה את מלוא החשיבות).
Giliboy,
יש חוזה, בחוזה כתוב להם שהם לא יכולים לשדר בלי הצפנה... זה סוף הסיפור...
זו גם הסיבה לבעיה של HOT לשחרר תכנים מסויימים. מדהים שהם משדרים את ספורט 5 HD ללא הצפנה, סביר להניח שהם מחליקים אותה, כי עד כמה שאני יודע גם זה בעייתי...
אני יודע שהם עובדים על זה ומודעים לזה בדרגות הכי גבוהות (סמנכ"ל ההנדסה של החברה ענה לי שזה בראש הרשימה והם בהחלט מודעים לבעיה ומייחסים לה את מלוא החשיבות).
Giliboy,
לא ברור לך מה התשובה של בעלי התוכן? פשוט תבטלו את הערוצים הבעייתיים עד שהבעיה תיפטר...הם יכולים לפנות לבעלי זכויות התוכן, להסביר שיש להם בעיה לממש את הפרוטוקול כרגע, ובעד פיצוי כספי, לבטל את עניין ה- HDCP ל- X זמן....
יש חוזה, בחוזה כתוב להם שהם לא יכולים לשדר בלי הצפנה... זה סוף הסיפור...
זו גם הסיבה לבעיה של HOT לשחרר תכנים מסויימים. מדהים שהם משדרים את ספורט 5 HD ללא הצפנה, סביר להניח שהם מחליקים אותה, כי עד כמה שאני יודע גם זה בעייתי...
[
למיטב ידיעתי, הם נקנסים היטב מדי חודש על הפרת זכויות.
זו גם הסיבה לבעיה של HOT לשחרר תכנים מסויימים. מדהים שהם משדרים את ספורט 5 HD ללא הצפנה, סביר להניח שהם מחליקים אותה, כי עד כמה שאני יודע גם זה בעייתי......
- oferlaor
- מנהל