תגובות לביקורת רסיבר ק"ב: סוני STR - DA5300 :!:

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

עוד דבר לגבי הסוני - מחירו בחו"ל נמוך בלפחות 30% משאר הרסיברים הנבחנים כאן. זה שבארץ החליטו לתמחר אותו ב-1,000 ש"ח יותר מה-LX70 משום מה לא שיפר את ביצועיו :)

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

(Y) (Y) (Y)
סקירה מעניינת ומקצועית (f)
Enjoy the Silence

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

איני מבין גדול ברסיברים ובמיוחד לא בחדישים...אבל יופי של עבודה..

אם יורשה לי הערה קטנה - היה מקום לתמונות קצת יותר איכותיות...

שלמה

reuven_br
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361

שליחה

varon כתב:אבי,

:אחלה: מאמר מצוין !! :אחלה:

יש פה השקעה עצומה שמתחילה עם קריאת למעלה מ-300 עמודים של המדריך למשתמש של הרסיבר הזה.

אבי.
...
קצת הגזמת, 300 עמודים כוללים יפנית,סינית,רוסית,ספרדית וכוי :lol:

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

אוי לא, אל תמשכו אותנו שוב!
עד הרסיבר האחרון כבר ייצאו דגמים חדשים :(

denonhometheater
טרול
טרול
תגובות: 122

שליחה

לי נראה שהמבחן מתפרסם מהפחות טוב להכי טוב זה הסדר

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437

שליחה

בהתחשב במחירו הוא יכול לשמש בקונפיגורציית PRE/PRO
וזה ישלים את החלק החלש שבו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46459

שליחה

danlior כתב:חבל שלא נבדקו הביצועים ב-DPLII ו NEO6
...
אין ממש טעם לבדוק את זה. הצ'יפים אשר משמשים לפענוח לרוב נרכשים מספק חיצוני וכולם עובדים בדיוק לפי אותו Spec מדוייק של Dolby Labs.

varon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638

שליחה

reuven_br כתב:
varon כתב:אבי,

:אחלה: מאמר מצוין !! :אחלה:

יש פה השקעה עצומה שמתחילה עם קריאת למעלה מ-300 עמודים של המדריך למשתמש של הרסיבר הזה.

אבי.
...
קצת הגזמת, 300 עמודים כוללים יפנית,סינית,רוסית,ספרדית וכוי :lol:
...
reuven_br,

:lol: יש הגזמה, אבל לא בסדר גודל שאתה מציג.
החוברת של ה-310 עמודים היא בשתי שפות בלבד, מהם 148 עמודים נטו באנגלית.

סתם להשוואה, החוברת של הימהה 3800 היא בת 169 עמודים באנגלית, ואילו ה-3808 של דנון הוא בן 107 עמודים "בלבד".

חומר קריאה של 5 רסיברים = הארי פוטר האחרון ללא המתח והדימויים ;-)

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

אין ספק שהמאמץ שאבי השקיע כאן הוא מדהים. אין הרבה בינינו שיקראו מדריך שלם של מכשיר שהם קנו. לא כל שכן רק בודקים אותו. כל הכבוד (Y)
Enjoy the Silence

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

(Y)
כל הכבוד!
יופי של ביקורת

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:
danlior כתב:חבל שלא נבדקו הביצועים ב-DPLII ו NEO6
...
אין ממש טעם לבדוק את זה. הצ'יפים אשר משמשים לפענוח לרוב נרכשים מספק חיצוני וכולם עובדים בדיוק לפי אותו Spec מדוייק של Dolby Labs.
...
אך, הלוואי והיית צודק. חלק גדול מהדילמה שלי הייתה נפתרת לה. מה לעשות שיש לי הארמן קארדון ופיוניר בבית, היה לי את האונקיו 605 למשך שבוע לבדיקה.

ב-605 כל האופציות של הדמיית 5.1 מ-2.0 DPL DPLII NEO6 היו מאוד דומות עם מעט מאוד מידע באחוריים. בהארמן המצב דומה עם מעט שיפור. בפיוניר לעומת זאת המילה הטובה ביותר לתיאור זה קרנבל. מה שהוא עושה מהשידור הסטריאופוני של ערוץ 10 צריך לבוא ולשמוע כדי להאמין. DD לפעמים מחוויר לידו (תלוי במיקס כמובן). אתה שומע בפירסומות המון אפקטים. בפרומו של קרב סכינים ז"ל שמעתי את הסכינים מתעופפים בחדר ובשידורי המשחקים של מכבי אתה שומע את הקהל גועש מסביבך כאילו אתה שם.

כמו כן במוסיקה ב-605 ובהארמן שאתה מעביר למצב 5.1 הסאונד מאבד מעט את הפאנצ'יות שלו ונהיה כאילו יותר אנמי. בפיוניר יש הבדל מהותי בין כל המצבים וב-NEO6 מוסיקה אתה יכול להישבע שמדובר במקור 5.1

אותו הדבר? הלוואי!

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

danlior
אתה שומע את הפרסומות?
בשביל זה להשקיע במערכת?
:lol:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

danlior,
מה יהיה, אנחנו ממחזרים דיונים? :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78948
שם מלא: עפר לאור

שליחה

danlior,

גם אני חשבתי כך (הבדלים בין אונקיו לבין הדנון) עד שגיליתי שחלק מהפרמטרים של DPLII היו שונים בין הרסיברים.

ברגע שהשוואתי את הפרמטרים (רוחב הבמה ועוד 2-3 פרמטרים שונים) זה נשמע זהה (מעבר לנושא ההבדלים בהגברה ובאופי הצליל כמובן)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זיו, רק כשנתקלים באי הבנה :)

עופר, זה מעניין! לצערי לכל שלושת הרסיברים הנידונים אין את הפרמטרים האילו, אפילו לא ב-605. ב-605 הרמקולים האחוריים היו מתים לגמרי.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

danlior
אני רואה שאתה מייחס חשיבות גדולה ל DPLII ,NEO6, האם בסופו של דבר זה מה שיטה את הכף בבחירת רסיבר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

danlior,
אני רואה שמשום מה זה לא הולך איתך :)
שים לב כי בשביל להנות כהגון מ DPLII, יש צורך כי הסיגנל המוזן יהיה סטריאופוני בעל קידוד לערוצים האחוריים. במידה ויוזן אות סטריאופוני בלבד (כמו שאתה עשית), רק הרמקולים שבחזית ישאו בכל הנטל ואילו שברירי צלילים בלבד יגיעו לרמקולים האחוריים בשל מקדמי הפילטרים במפענח אשר ממוקם ברסיבר.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ziv_r כתב:danlior,
אני רואה שמשום מה זה לא הולך איתך :)
שים לב כי בשביל להנות כהגון מ DPLII, יש צורך כי הסיגנל המוזן יהיה סטריאופוני בעל קידוד לערוצים האחוריים. במידה ויוזן אות סטריאופוני בלבד (כמו שאתה עשית), רק הרמקולים שבחזית ישאו בכל הנטל ואילו שברירי צלילים בלבד יגיעו לרמקולים האחוריים בשל מקדמי הפילטרים במפענח אשר ממוקם ברסיבר.
...
מדוע אתה אומר זאת? הרי בפירוש כתבתי שמדובר בערוץ 10 (תכניות אולפן, פרסומות וספורט) ושם בפירוש יש מידע מקודד לערוצים האחוריים.

YARINO, בהחלט אחד משלושת הפרמטרים העיקריים. יש לי את ההארמן קארדון 7000 - אני חולה עליו. הוא כל מה שאני צריך באודיו. ה-DD וה-DTS שלו משובחים וההגברה מדהימה אך DPLII אין לו וה-LOGIC7 שאמור להחליף לא משהו לכן הוספתי את הפיוניר 812 ואני משתמש בו כפרוססור חיצוני לNEO וDPLII . לדעתי השילוב של שניהם מפיל הרבה ספינות דגל שעלו הרבה יותר משניהם יחדיו. כיום שיצאו הפורמטים החדשים ואני צריך מיתוג HD עליי לעבור הלאה ואני ממש, ממש בבעיה.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אני במקומך הייתי משלב רסיבר ומגבר, אם אתה טוען שפיוניר הוא טוב יותר משאר הרסיברים ברב ערוצי קח אותו ובעתיד תשלב מגבר לסאריאו, אני קניתי את ה 3800 וזה מה שאני עומד לעשות.

דרך אגב! עם ה 3800 ב NEO6, DPLII אני שומע באחוריים מצויין גם בערוצי הסרטים וגם בערוץ 10.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”