3100 -מישהו יודע מהן כל היציאות (צורת המחבר וסוג האות היוצא)
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
הילה,
עשית סלט...
1. החיבורים הקיימים לטלוויזיה לא צריכים להשתנות – את החומר המוקלט תוכלי לראות דרך DVI, ואת הטלוויזיה – דרך RGBs.
2. RGBs – זה לא סוג מיוחד של RGB אלא S+RGB (ה-S הוא סנכרון ובפועל זה אות Composite שנלקח מ-SCART), לכן ה-Pioneer בהחלט תומך בזה (בשלב מסוים הוא היה מחובר אצלי ככה לפלזמה).
3. רסיבר לא צריך לתמוך ב-RGB, את משרשרת דרכו רק סאונד (ל- Pioneer יש יציאת סאונד נפרדת).
4. להקליט מ- Compositeזה רעיון גרוע, אי-אפשר לשבח את הזבל הזה. יש לי מעבד תמונה יעודי (שהוא טוב יותר לפחות בסדר גודל מכל המעבדים המובנים). המעבד משפר כמובן את Composite, אבל התמונה עדיין מטושטשת. חבל להפסיד את פוטנציאל ה-DVR שקנית.
שבוע טוב
ויטלי
עשית סלט...
1. החיבורים הקיימים לטלוויזיה לא צריכים להשתנות – את החומר המוקלט תוכלי לראות דרך DVI, ואת הטלוויזיה – דרך RGBs.
2. RGBs – זה לא סוג מיוחד של RGB אלא S+RGB (ה-S הוא סנכרון ובפועל זה אות Composite שנלקח מ-SCART), לכן ה-Pioneer בהחלט תומך בזה (בשלב מסוים הוא היה מחובר אצלי ככה לפלזמה).
3. רסיבר לא צריך לתמוך ב-RGB, את משרשרת דרכו רק סאונד (ל- Pioneer יש יציאת סאונד נפרדת).
4. להקליט מ- Compositeזה רעיון גרוע, אי-אפשר לשבח את הזבל הזה. יש לי מעבד תמונה יעודי (שהוא טוב יותר לפחות בסדר גודל מכל המעבדים המובנים). המעבד משפר כמובן את Composite, אבל התמונה עדיין מטושטשת. חבל להפסיד את פוטנציאל ה-DVR שקנית.
שבוע טוב
ויטלי
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

- תגובות: 76
אי ויטלי אנא תשאר על הקו
אני לא עשיתי סלט, תאמין לי.
אולי אני לא מבינה מה היתה התשובה הקודמת שלך. אנא קרא את תשובתך שוב וראה למה אני מתכוונת.
כתשובה לשאלתי מה לעשות עם חסרון יציאת SVIDEO ממהממיר אמרת לי לשרשר וכן שאלת אותי מדוע אני מתעקשת לחבר כל אחד מן המכשירים (DVR והממיר) כל אחד בנפרד למסך. כך שאלת - ולכן הנ"ל היתה תשובתי. וכמו כן הוספתי שהרסיבר שלי אינו תומך ב RGB כדי לאמר לך שהאופציה של להכניס RGB מהממיר לרסיבר ומשם למסך ולDVR אינה קיימת אצלי (הצעה שהוצעה לי ע"י פיוניר)
אז אעשה סדר שוב:
(וסליחה שאני מעתיקה שוב מתגובתי הקודמת)
1 - הממיר (פייס 1000) מחובר (מזה 3 שנים) למסך (NEC 42VR5 משופע הכניסות) בכבל משובח שהוא מצד אחד סקארט (לממיר) ומצד שני 4 BNC. והסיגנל הוא RGB אחלה (כמובן שסקארט זה בממיר הוגדר כ RGB. שהוא RGBS אצל יס).
2 - הDVR פיוניר החדש (DVD מקליט הכי טוב שמצאתי) חובר עכשו למסך בכבל משובח HDMI -->DVI לכניסת ה DVI במסך הנ"ל.
עכשו אני צריכה להכנס סיגנל מהממיר לDVR הנ"ל כדי שיהיה לו מה לאכול לא?.אז הבעיה היא הסקראט השני של הפייס 1000 אינו ניתן להגדרה כיותר מקומפוזיט (לאחר שהסקארט הקודם כאמור הוגדר כ RGB ראה לעיל).
לזה נתת לי תשובה לשרשר, אבל איך השרשור שהצעת מסתדר עם החיבורים הטובים הנ"ל שיש לי כבר?
אנא אל תשאיר אותי לבד בחושך ותסביר
תודה

אולי אני לא מבינה מה היתה התשובה הקודמת שלך. אנא קרא את תשובתך שוב וראה למה אני מתכוונת.
כתשובה לשאלתי מה לעשות עם חסרון יציאת SVIDEO ממהממיר אמרת לי לשרשר וכן שאלת אותי מדוע אני מתעקשת לחבר כל אחד מן המכשירים (DVR והממיר) כל אחד בנפרד למסך. כך שאלת - ולכן הנ"ל היתה תשובתי. וכמו כן הוספתי שהרסיבר שלי אינו תומך ב RGB כדי לאמר לך שהאופציה של להכניס RGB מהממיר לרסיבר ומשם למסך ולDVR אינה קיימת אצלי (הצעה שהוצעה לי ע"י פיוניר)
אז אעשה סדר שוב:
(וסליחה שאני מעתיקה שוב מתגובתי הקודמת)
1 - הממיר (פייס 1000) מחובר (מזה 3 שנים) למסך (NEC 42VR5 משופע הכניסות) בכבל משובח שהוא מצד אחד סקארט (לממיר) ומצד שני 4 BNC. והסיגנל הוא RGB אחלה (כמובן שסקארט זה בממיר הוגדר כ RGB. שהוא RGBS אצל יס).
2 - הDVR פיוניר החדש (DVD מקליט הכי טוב שמצאתי) חובר עכשו למסך בכבל משובח HDMI -->DVI לכניסת ה DVI במסך הנ"ל.
עכשו אני צריכה להכנס סיגנל מהממיר לDVR הנ"ל כדי שיהיה לו מה לאכול לא?.אז הבעיה היא הסקראט השני של הפייס 1000 אינו ניתן להגדרה כיותר מקומפוזיט (לאחר שהסקארט הקודם כאמור הוגדר כ RGB ראה לעיל).
לזה נתת לי תשובה לשרשר, אבל איך השרשור שהצעת מסתדר עם החיבורים הטובים הנ"ל שיש לי כבר?
אנא אל תשאיר אותי לבד בחושך ותסביר
תודה
- vitalyi
-
- חבר ותיק

הילה ,
אני חנוק כעת בעבודה, אז התשובה תבוא מאוחר יותר (יתכן שאפילו בערב). תהיי חזקה
אני חנוק כעת בעבודה, אז התשובה תבוא מאוחר יותר (יתכן שאפילו בערב). תהיי חזקה
ויטלי
- vitalyi
-
- חבר ותיק

הילה,
תמונה אחת שווה מליון מילים
– ראי בתמונה את החיבור עליו אני מדבר. בצפיה בטלוויזיה תעבירי אותה לכניסה RGBs, בצפית בתכני DVR – לכניסה HDMI, וכך לא תפסידי כלום. את הממיר ואת ה-DVR תחברי לרסיבר באפיקים דיגיטאליים (אופטי או קואקס). אגב, אם אפשר להגדיר Macro בשלט הרסיבר שלך, תוכלי להעביר את כניסות הרסיבר בהתאם לכניסות הוידיאו של הטלוויזיה.
בהצלחה.
תמונה אחת שווה מליון מילים
בהצלחה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

יופי, הבנתי תודה רבההההההה ....
אז אם כך , אם אני משתמשת בסקראט אחד בלבד של הממיר , אני גם אחליף את הממיר (פייס 1000) ל 3100S שעופר מדבר בשבחו כל כך בקישור שנתת לי קודם.
אהבתי את ה" וכך לא תפסידי כלום" זה בדיוק הראש שלי
ואכן יש לי אפשרות ליצור מאקרו בשלט של הרסיבר ואני אעשה את זה.
נשאר לי לבדוק לאחר הכל אם צריך להדליק את הDVR כדי לראות TV או לא. בפיוניר אמרו לי היום שכן. אבל קראתי במניואל שאפשר להגדיר את ה DVR הזה כך שלא יהיה צורך להדליקו על מנת לראות TV.
כשאסיים את הפרויקט אוסיף תגובת סיכום ותוצאות.
תודה ויטלי על הסבלנות לשאלות שלי ולשטויות שלי וכל זה כשאתה כל כך עסוק
- vitalyi
-
- חבר ותיק

תתחדשי ותהני 
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

אז זהו, חיברתי לפי הצעתו של ויטלי .
שתי הערות:
במבט ראשון חשבתי שהDVR סקארט (RGB) ----- > טלויזיה , אולי יהיה מיותר, במיוחד מאחר שה"הבטחה" היא שה HDMI אמור לעשות UPSCALING לסיגנל שמגיע מהממיר. (אבל חשבתי מילא, זה יעזור לי להפרד פרידה הדרגתית ופחות כואבת מן הכבל הישן והיקר הזה
אז חיברתי את שניהם. והתוצאה המפתיעה הראשונה היתה שדרך ה סקראט RGB אני רואה טלביזיה בלי צורך להדליק את ה DVR (יש צורך להשאיר את ברירת המחדל POWER SAVE--> OFF .)
עכשו ערכתי בדיקה בין איכות התמונה (צבע וחדות) בין שני החיבורים.
בדקתי במסך של ערוץ 6 ב YES שם יש תמונה סטטית צבעונית לבדיקת הצבע וכן כיתוב סטטי לבדיקת החדות.
הלוך ושוב הלוך ושוב - אין!! פשוט לא ראיתי הבדל. חד וחלק. התמונה שיש לי ב RGB תמיד היתה מעולה.
אז לסיכום יש לי טלביזיה בלי כל הבוז'אראס של הדלקת מאה ברזלים.
הערה שניה: סורפרייז סורפרייז, ל DVR-555H S של פיוניר אין כניסה לאודיו דיגיטלי (לא קואקס ולא אופטי) . ז'תומרת שהוא מקליט אנאלוגי וזהו. יש לו יציאת סאונד דיגיטלי (לרסיבר) לצרכי צפיה ב DVD מוקלט מראש (סרטים קנויים). כך שנאלצתי להכניס אליו אודיו אנאלוגי.
הבעיה הנ"ל, המניואל המחפיר והשרות הגרוע. הם המינוסים היחידים שמצאתי במכשיר עד עכשו . וכבר בדקתי את רוב הפונקציות. ויש הרבה.
נתונים וחוויות אפרסם בהקדם בנפרד.
תודה ויטלי אמרתי? :- )
שתי הערות:
במבט ראשון חשבתי שהDVR סקארט (RGB) ----- > טלויזיה , אולי יהיה מיותר, במיוחד מאחר שה"הבטחה" היא שה HDMI אמור לעשות UPSCALING לסיגנל שמגיע מהממיר. (אבל חשבתי מילא, זה יעזור לי להפרד פרידה הדרגתית ופחות כואבת מן הכבל הישן והיקר הזה
אז חיברתי את שניהם. והתוצאה המפתיעה הראשונה היתה שדרך ה סקראט RGB אני רואה טלביזיה בלי צורך להדליק את ה DVR (יש צורך להשאיר את ברירת המחדל POWER SAVE--> OFF .)
עכשו ערכתי בדיקה בין איכות התמונה (צבע וחדות) בין שני החיבורים.
בדקתי במסך של ערוץ 6 ב YES שם יש תמונה סטטית צבעונית לבדיקת הצבע וכן כיתוב סטטי לבדיקת החדות.
הלוך ושוב הלוך ושוב - אין!! פשוט לא ראיתי הבדל. חד וחלק. התמונה שיש לי ב RGB תמיד היתה מעולה.
אז לסיכום יש לי טלביזיה בלי כל הבוז'אראס של הדלקת מאה ברזלים.
הערה שניה: סורפרייז סורפרייז, ל DVR-555H S של פיוניר אין כניסה לאודיו דיגיטלי (לא קואקס ולא אופטי) . ז'תומרת שהוא מקליט אנאלוגי וזהו. יש לו יציאת סאונד דיגיטלי (לרסיבר) לצרכי צפיה ב DVD מוקלט מראש (סרטים קנויים). כך שנאלצתי להכניס אליו אודיו אנאלוגי.
הבעיה הנ"ל, המניואל המחפיר והשרות הגרוע. הם המינוסים היחידים שמצאתי במכשיר עד עכשו . וכבר בדקתי את רוב הפונקציות. ויש הרבה.
נתונים וחוויות אפרסם בהקדם בנפרד.
תודה ויטלי אמרתי? :- )
- vitalyi
-
- חבר ותיק

היי הילה,
יש לי הערות על ההערות שלך
.
קודם כל, אני רוצה להרגיע אותך: לאף DVR שהוא מותג (ולא איזה *** סיני אלמוני) לא יכולה להיות כניסה דיגיטאלית לסאונד/וידיאו כי העתקה דיגיטאלית אסורה לפי חוק זכויות היוצרים. יש יוצא מן הכלל –פורמט DV, אבל זה לא פורמט "מסחרי" , וגם שם יש הגנה מהעתקת התוכן – CPRM.
בנוגע להבדל RGB/HDMI, ההבדל כן נראה במסכים גדולים (מה גודל המסך שלך?). אני יכול לשער דבר ששווה בדיקה:
אם המסך שלך הוא HD ready ולא FHD, ואם ה-DVR שלך מוציא כעת 1080P - תנסי לרדת ל-720P או ל-1080i (במידה וניתן) כי יתכן שיכולת downscaling של הטלוויזיה שלך לא מספיק טובה. אם המסך הוא לא HD או גודלו קטן, ההבדל בין RGB ו-HDMI באמת פחות דרמטי. ועוד – תמונות סטטיות של YES (במיוחד בערוץ 6) הן מלהתחילה ברזולוציה נמוכה. תעלי את EPG של YES כדי לראות את ההבדל בבירור.
יש לי הערות על ההערות שלך
קודם כל, אני רוצה להרגיע אותך: לאף DVR שהוא מותג (ולא איזה *** סיני אלמוני) לא יכולה להיות כניסה דיגיטאלית לסאונד/וידיאו כי העתקה דיגיטאלית אסורה לפי חוק זכויות היוצרים. יש יוצא מן הכלל –פורמט DV, אבל זה לא פורמט "מסחרי" , וגם שם יש הגנה מהעתקת התוכן – CPRM.
בנוגע להבדל RGB/HDMI, ההבדל כן נראה במסכים גדולים (מה גודל המסך שלך?). אני יכול לשער דבר ששווה בדיקה:
אם המסך שלך הוא HD ready ולא FHD, ואם ה-DVR שלך מוציא כעת 1080P - תנסי לרדת ל-720P או ל-1080i (במידה וניתן) כי יתכן שיכולת downscaling של הטלוויזיה שלך לא מספיק טובה. אם המסך הוא לא HD או גודלו קטן, ההבדל בין RGB ו-HDMI באמת פחות דרמטי. ועוד – תמונות סטטיות של YES (במיוחד בערוץ 6) הן מלהתחילה ברזולוציה נמוכה. תעלי את EPG של YES כדי לראות את ההבדל בבירור.
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

ויטלי
כמובן שאתה צודק פעמיים (מה יהיה??)
בקשר לכניסת אודיו דיגיטלי, טעות שלי. נדמה היה לי שסימנת לי להכנס עם אודיו דיגיטלי. אז כמו ילדה טובה חיפשתי כניסה דיגיטלית. אבל אתה לא סימנת לי כך וגם אין.
וצודק פעם שניה: ויטלי , לא צריך להעלות EPG, אנ'לא יודעת מה קרה לי,(אולי עבודת הנגרות להכין לDVR מקום התישה אותי) אבל רק לראות את התמונה בערוצי הסרטים זה הבדל ענק - דרמטי , כמו שאמרת
התמונה דרך ה HDMI היא רוויית צבע כמו שמעולם לא ראיתי בפלזמה הזאת. צבע רווי כזה וחדות כזו ראיתי עד עתה רק בפיליפס "21 CRT שבחדר השינה. ושלכן חביבה כל כך על מר הילה.
המכשיר פשוט מדהים , אני עדיין בירח דבש, טרם בדקתי הכל.
אני מאד רוצה לבדוק הכל ולספר בנפרד.
ה DVR נותן לי אפשרות להגדיר את יציאת ה HDMI ל: רזולוציות שונות . מאחר שהמסך שלי אומר שהוא משדר 1080i כיוונתי ל אופציה 1080i X 1920 (יש לו גם אפשרות לבחירה ברזולוציות נמוכות יותר וגם 1080P X 1920 לא יודעת מה זה.)
בכל אופן זה המסך שלי ואני מניחה שבחרתי נכון:
http://www.expandore.com/product/add/NEC/PX42VR5.htm
שיפסיקו להמציא פטנטים זה כבר לא בשביל הגיל שלי.....
כמובן שאתה צודק פעמיים (מה יהיה??)
בקשר לכניסת אודיו דיגיטלי, טעות שלי. נדמה היה לי שסימנת לי להכנס עם אודיו דיגיטלי. אז כמו ילדה טובה חיפשתי כניסה דיגיטלית. אבל אתה לא סימנת לי כך וגם אין.
וצודק פעם שניה: ויטלי , לא צריך להעלות EPG, אנ'לא יודעת מה קרה לי,(אולי עבודת הנגרות להכין לDVR מקום התישה אותי) אבל רק לראות את התמונה בערוצי הסרטים זה הבדל ענק - דרמטי , כמו שאמרת
המכשיר פשוט מדהים , אני עדיין בירח דבש, טרם בדקתי הכל.
אני מאד רוצה לבדוק הכל ולספר בנפרד.
ה DVR נותן לי אפשרות להגדיר את יציאת ה HDMI ל: רזולוציות שונות . מאחר שהמסך שלי אומר שהוא משדר 1080i כיוונתי ל אופציה 1080i X 1920 (יש לו גם אפשרות לבחירה ברזולוציות נמוכות יותר וגם 1080P X 1920 לא יודעת מה זה.)
בכל אופן זה המסך שלי ואני מניחה שבחרתי נכון:
http://www.expandore.com/product/add/NEC/PX42VR5.htm
שיפסיקו להמציא פטנטים זה כבר לא בשביל הגיל שלי.....
- vitalyi
-
- חבר ותיק

הילה כתב:שיפסיקו להמציא פטנטים זה כבר לא בשביל הגיל שלי........
לי דווקא פטנטים חדשים עוזרים להישאר צעיר (בנפש) - עבודה מאומצת של המוח מונעת את הצטמקותו
לגבי הטלוויזיה שלך - היא HD Compatible ולא HD Ready, לכן כדאי לך להמשיך לשחק אם הרזולוציות של DVR כי כעת את עושה up scaling ב-DVR ומייד - downscaling ב-TV. זה לא מטיב על התמונה...
נסי את 576p ואולי (?) 720p .
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

ויטלי, סליחה שלא עניתי (להגנתי: הייתי רחוקה מחופי הארץ)
בענין ה"צעירות" - לקחתי לתשומת ליבי: מעכשו כל שבוע מכשיר.....
בענין HD Compatible , ניסיתי לשנות כמו שאמרת ובאמת לא ראיתי הבדל, להיפך מרגע ששיניתי ל 720 התמונה היתה טיפה פחות חיה.- או שזה פסיכולוגי??
ע"י ה UP SCALING של ה DVR הזה גיליתי את מסך הפלזמה שלי מחדש. הצבעים הם לא מה שראיתי אי פעם, ממש חגיגה אמיתית.
נראה לי שיותר חי מזה האנשים מהמסך יעברו לגור אצלי בבית, ואני אין לי מקום בשבילם. אבל ברצינות : אם זה לאחר שהמסך עושה DOWN SCALING אז קשה לי לתאר מה יכול להיות יותר צבעוני וחי מזה.
תודה על כל העזרה. הקליטה של המכשיר היתה קשה מאד, בגלל מניואל אסוני!! מלא שגיאות , אי דיוקים, מכשיר שונה טוטאלית בכמה דברים חשובים מן המניואל המצורף וחוסר עזרא (או חוסר סבלנות) מצד החברה. אבל אני נהנית מכל רגע. בעוד 10 שנים אשכח את קשיי הקליטה ואהנה לגמרי ..... רק שאז יצוץ מכשיר חדש שלא ידע את יוסף...
בענין ה"צעירות" - לקחתי לתשומת ליבי: מעכשו כל שבוע מכשיר.....
בענין HD Compatible , ניסיתי לשנות כמו שאמרת ובאמת לא ראיתי הבדל, להיפך מרגע ששיניתי ל 720 התמונה היתה טיפה פחות חיה.- או שזה פסיכולוגי??
ע"י ה UP SCALING של ה DVR הזה גיליתי את מסך הפלזמה שלי מחדש. הצבעים הם לא מה שראיתי אי פעם, ממש חגיגה אמיתית.
נראה לי שיותר חי מזה האנשים מהמסך יעברו לגור אצלי בבית, ואני אין לי מקום בשבילם. אבל ברצינות : אם זה לאחר שהמסך עושה DOWN SCALING אז קשה לי לתאר מה יכול להיות יותר צבעוני וחי מזה.
תודה על כל העזרה. הקליטה של המכשיר היתה קשה מאד, בגלל מניואל אסוני!! מלא שגיאות , אי דיוקים, מכשיר שונה טוטאלית בכמה דברים חשובים מן המניואל המצורף וחוסר עזרא (או חוסר סבלנות) מצד החברה. אבל אני נהנית מכל רגע. בעוד 10 שנים אשכח את קשיי הקליטה ואהנה לגמרי ..... רק שאז יצוץ מכשיר חדש שלא ידע את יוסף...
- vitalyi
-
- חבר ותיק

אני שמח שהפנמת את הרעיון, את בדרך הנכונההילה כתב:בענין ה"צעירות" - לקחתי לתשומת ליבי: מעכשו כל שבוע מכשיר........
UP SCALING/DOWN SCALING משפיעים על חדות התמונה ולא על הצבעים.בענין HD Compatible , ניסיתי לשנות כמו שאמרת ובאמת לא ראיתי הבדל, להיפך מרגע ששיניתי ל 720 התמונה היתה טיפה פחות חיה.- או שזה פסיכולוגי??
נראה לי שיותר חי מזה האנשים מהמסך יעברו לגור אצלי בבית, ואני אין לי מקום בשבילם. אבל ברצינות : אם זה לאחר שהמסך עושה DOWN SCALING אז קשה לי לתאר מה יכול להיות יותר צבעוני וחי מזה....
טוב שבדקת את כל האופציות, עכשיו את יכולה להיות בטוחה שה-setup שלך הינו האופטימאלי.
הרבה שעות הנעה מהסרטים המוקלטים
ויטלי
-
הילה
-
- חבר פעיל

אני לא יודעת מה עושה SCALER רגיל אבל הקופסה הזאת שלי גם גורמת לחדות מדהימה של התמונה וגם נותנת BOOST רציני לצבעים. התמונה הופכת כמעט לתלת מימדית וחיבור ה RGB שבו נאחזתי .. כל כך קודםUP SCALING/DOWN SCALING משפיעים על חדות התמונה ולא על הצבעים.
.
...
הכי משמח אותי שהשחורים הם שחור קטיפה עמוק והלבנים זוהרים. חשוב לאוסף סרטי השחור לבן שלי. כבר חשבתי לקנות לי איזה CRT "34 בשקל וחצי רק כדי לראות את סרטי השחור-לבן כראוי. אבל באמת שעכשו אני לא צריכה.
זהו, וכמו שהבטחתי כל יום מכשיר חדש?? ראה הודעה נפרדת שלי על ה GREX של DIMAX שאני הולכת לאמץ עכשו.