קליטת הערוצים החופשיים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

תודה רבה
יש לי שקע גם ליד הטלויזיה, אז נחסך ממני הצורך במפצל, אבל סריקת הערוצים לא מעלה דבר - כלומר רואים בבירור שיש כל מיני תחנות, אבל עם המון רעש ושלג, כך שהסורק אפילו לא ננעל עליהן... כנראה שזה מה שהמגבר בין השקע לכניסת האנטנה אמור לעשות, אבל אין לי מושג איזה ואיפה משיגים, וגם כל המקומות אליהם התקשרתי, כולל החנות חשמל שבה קניתי את האנטנה הרגילה לא יודעים. הוט יודעים, כמובן, אבל לא רוצים לעזור.
לעופר - כשאני פונה להוט לעזור בסידור הקליטה של ערוצים 1 ו-2, הוט משחקים ראש קטן, ועוד יותר מזה - מתייחסים כמו לזבל. מדברים בגסות, באדנות, אפילו באכזריות. מגעילים ממש - איחס. וזה ממנהלת בשימור לקוחות, לא פחות. היא כן אמרה לי שיש איזה מגבר (וקראה לזה ב"ידענות" מתנשאת - "אנטנה"...) , אבל כשחזרתי אליה לאחר שלא הצלחתי לברר - לא רק שלא עזרה, אלא... מה שציינתי לעיל. וכשביקשתי שיחזור אלי מנהל מעליה, ואמרתי שאינני מוכנה להמשיך לדבר איתה, ושתשלח לי בדואר כיצד להתנתק... תחזיק חזק - קבעה בשבילי באדנות ובצעקות, שלא צריך בדואר, אלא שנקבע עכשיו מתי יבוא הטכנאי לנתק, ושמספיק לי לדבר איתה (ולא עם מנהל\ת מעליה), וכשניתקתי לה לבסוף... התקשרה שוב ושוב!... (וכשעניתי פעם אחת, צרחה באזני שזה לא מנומס לנתק!... וכשניתקתי שוב - התקשרה שוב...) אז ... אבדוק איך להמשיך עם זה. מה שבטוח - אני מצטערת על השניה שהשתכנעתי להתחבר לרשת דרכם.
:roll:

"תודה. הסיבה שאני מתעניין בעניין היא שממילא רוב הצפייה שלי מסתכמת במהדורות החדשות. נוסיף על זה את העושק של חברות הכבלים והלווין שהעניין כבר הפך לעקרוני."
- גם אני בדיוק ככה - צריכה את הערוצים בשביל החדשות. וחותמת על מה שאמרת בעניין העושק.
להוציא את הטלויזיה בגללם - זה כמו להוציא את המחשב בגלל תכנות הריגול והמזיקים האחרים - זהו מדיום שמזמן כבר לא שייך לשום ערוץ או תשתית, תודה לאל...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #22 

נמוש,

אאוץ' - טוב שעושים חוק שיאפשר ניתוק פשוט יותר.

החשש שלי הוא שהם יגזימו בכיוון ההפוך מה שיאפשר לכל אחד לנתק כל אחד רק על ידי שליחת דואל...

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #23 

oferlaor כתב:נמוש,

לפנות להוט ולבקש שיבצעו זאת.

gsk,

הקליטה מ-RF אכן לא הכי איכותית, בעבר לא ידענו איך נראה וידאו טוב...
...
לעופר - אני לא הצלחתי למצוא את נוסח החוק שמחייב אותם. האם תוכל להפנות אותי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #24 

נמוש,

כאמור, אין חוק כזה - זה נעשה מתוך רצון טוב של הוט בלבד.

זה נעשה בעבר בתוקף הסכם בין הוט לבין קבלנים במודיעין. במודיעין יש חוק עירוני שאינו מאפשר הצבת אנטנות (מסיבות אסטטיות) על גגות הבתים (בזמנו גם צלחות לויין היו בעייתיות עד הגעת "חוק יס"). הפיתרון שהוצע הוא ההסכם מול הוט. בהמשך נולד ערוץ 10, והוט לא הוסיפה אותו. גם אני קיבלתי את השירות (עדיין יש לי את הפילטר על הקו) אולם איכות התמונה "לא משהו".

גם במודיעין ניסוי זה לא כ"כ הצליח ורבים לא מקבלים את השידורים כלל, במידה והטכנאי החליט לא לחבר או שהבית של אותו אדם אינו במסגרת הסכם הקבלנים... יש איזורים שלמים במודיעין שהוט מסרבת לחבר, זה נושא לדיון קבוע בעיתונות המקומית.

במקומות אחרים בארץ הסיפור תלוי ברצון הטוב של הוט. עקרונית זה כל הסיפור - רצון טוב מצד הוט, מכיוון שלדעתי אין חוק או תקנה שמכריחים אותם לעשות זאת.

כרגע נראה שתוך כחצי שנה נזכה לראות את מערכות השידור הדיגיטליים באוויר, מה שיתן לך פיתרון טוב ללא צורך באנטנה. עד אז, אם אין לך קליטה של הערוצים ב-RF, האמת שאין הרבה מה לעשות. הפיתרון היחיד שאני יכול להציע הוא צלחת לויין (לכיוון לויין עמוס) זה עלות של כ-1500 ש"ח עבור כל הסיפור ויש לך את ערוצים 1,2,10 בחינם לכל החיים (עד שישנו את שיטת השידור...).

נמוש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

תודה רבה. :?
מישהו שפעם עבד בהוט אמר לי שהם חייבים... נו מילא.
מה שכן - בנתיים מצאתי את החברה שהולכת לעשות את העבודה של התשתית (מכשור וכד) לשידורים הדיגיטליים. היו מאוד מקצועיים ורציניים, ויש להם יופי של אתר, לדעתי. מסתבר שאפשר לקנות מהם אנטנה מקצועית מאוד ב - 230 שקל ולחבר לדוד שמש ולכוון לירושליים (הרי הורידו אצלנו את כל התרנים. מישהו הציע לי להתחבר לתורן של צלחת יס שעל גגנו, אבל הם אומרים שלא בטוח שזה חכם), והם אומרים שהקליטה בקיץ בעייתית, וכמובן - בלי ערוץ 10 ו-23 (שים לב למקצועיות, להגינות ולדיוק...) אלא רק 1 ו-2 .
קוראים להם טל-חץ. יכול להיות שזה יהיה הפתרון לחצי שנה הקרובה... לא נראה לי שכדאי להשקיע 1500 שקל לחצי שנה בלבד... סליחה על הפגיעה בפרנסה... (אבל תמיד יהיו פריקים של גאדג'טים שירצו, כמו שכבר כתבתי, את קמצ'טקה, אז יש עתיד לצלחות. :pizza: )

אם מישהו בטעות "נופל" על המגבר המסתורי ששלחה אותי תהילה (מנהלת בשימור לקוחות של הוט) להשיג - אנא עדכנני בהקדם האפשרי...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”