מגברים עם בקרי טון-כן או לא

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #21 

FLAT זה נחמד, אבל לפעמים אנחנו כן רוצים קצת אפשרות משחק באקווליזציה, בין אם להתגבר על עודף (או חוסר) בהירות של חדר, או בשביל להשתלט על איזה גל עומד סורר, אלא שאז לא יעזרו לנו כפתורי באס וטרבל כי: הם גורמים לעיוות פאזה משמעותי, והם לא נותנים את הכיוון הנקודתי שדיברתי עליו. הפתרון האלגנטי היחיד שאני מכיר הוא Room Correction, כזה הנעזר בפילטרים דיגיטליים (DSP), שנותנים גמישות מוחלטת בכיוונים ומאפשרים לנו לעצב את הטונאליות כרצוננו, מבלי לפגוע במאפיינים חשובים של הסיגנל המוזיקלי כמו השהיית פאזה וכו'

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #22 

כנראה שלבוב דילן יש מערכת על הפנים-אני שומע בעיקר גאז וקלאסי מהקלטות של שנות החמישים ועד היום

בכל הטווח הזה אתה יכול למצוא הקלטות גרועות אם אתה נורא מתעקש,
אמן מייסר

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #23 

dudib כתב:יורם
לא הבנת אותי כנראה , אין שום לחצן שמעביר למצב flat ב-audiolab כשכתבתי flat התכוונתי ללא כפתורי בס וטרבל "שלא קיימים" במכשיר פיזית וקיימים במכשירים אחרים .
ב-audiolab יש רק כפתור הדלקה , כפתור בחירה של מצב עבודה (integrated , pre וכו') כפתור בחירת כניסות וכפתור בחירת כניסות להקלטה וזהו .
...

אכן טעות. ה 8000S חף מכל אפשרות כיוון של טונים. מקור הטעות כנראה בקודמו של ה S, הלא הוא ה 8000A, בו יש לחצן לניטרול בקרי הטון שקיימים בו.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

אכן אליו התכוונתי,הוא היחיד שנשמע לי בימים ההם בזמן ההוא מגבר כייפי עם סאונד חם
אמן מייסר

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #25 

יורם

לדעתי, קיומם או היעדרם של כפתורי בקרת טון לא מעיד בהכרח על איכות המגבר.

הדיעה האודיופילית הרווחת (והפלצנית לדעתי) היא שכמה שפחות גורמים בדרכו של הסיגנל / האות החשמלי ככה הצליל יותר איכותי .

לכן, חברות המתהדרות במגברי היי אנד ובאיכות המגברים, למען אותה איכות צליל כביכול, יוותרו על הכפתורים של הבס והטרבל. זה עוזר לתדמית האיכותית של המוצר שלהם ומתיישב עם הדיעה האודיופילית הרווחת.

בפועל לדעתי לאפשרות בקרת הצליל לא אמורה להיות השפעה על איכות המגבר ואיכות הצליל שלו מה גם שתמיד יש אפשרות לעקוף כפתורים אלו על ידי כפתור הדיירקט.

שלמה

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #26 

שלמה,

לדעתי זה הרבה מעבר ל"פוזה" אודיופילית.

אני מסכים עם יאיר: ללא ספק, ישנן הקלטות שדורשות איזון - אבל התערבות בקרת טון היא "פולשנית" מדי. במקום לתת טיפול נקודתי בתדירויות בודדות, בקרת טון משנה את ספקטרום ההקלטה בטווח רחב. לכן, יחד עם תיקון התדירויות הנדרשות, בקרת טון משנה גם את הגברת תדירויות הסמוכות (שאין צורך לשנות אותה) ובכך מעוותת צליל. בנוסף, היא משנה פאזה - וזה פוגע באימג'ינג.
רק תוספת קטנה למה שיאיר כתב: רצוי לחבר DSP דיגיטאלית בין טרנספורט ו-DAC.
ויטלי

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #27 

ישנם ,או יותר נכון,בד"כ צריך קצת לתת תוספת בגבוהים או בנמוכים,לא תמיד FLAT זה הכי איכותי לשמוע.
בד"כ אדיופילים אוהבים לומר,אני שומע רק ב FLAT, לפעמים גם משכנעים את עצמם שכך שומעים יותר טוב,אבל זה לא בהכרח נכון.
הקלטה ווקאלית בד"כ יותר נעימה לאוזן ב FLAT , אבל לומר שהכל נשמע יותר טוב ב FLAT , זה ממש שטויות במיץ.

הכל בראש.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

אז אני רוצה שתסביר לי איך אתה משפר בעזרת טרבל ובס או דומיהם סקסופון,קלרינט,גיטרה אקוסטית או קלאסית

פסנתר אקוסטי,פסנתר חשמלי,כלי הקשה,תופים,חצוצרה,אבוב,קרן יער,נבל,חליל צד,ועוד הרשימה ארוכה

זה לא רק וואקלי 8O
אמן מייסר

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #29 

לא משפרים כלים, משפרים את איך שהם נשמעים בהקלטה, שיכולה לעוות את הצליל הטבעי שלהם לכאן או לכאן, וכמובן את הצליל שמוציא המגבר או הרמקול, שגם יכולים להדגיש או לבלוע תדרים מסוימים.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

בסדר,אמרת אותו דבר בהגדרה אחרת-ואתה רוצה לאמר לי שכלים שכאילו עוותו בהקלטה ,ואתה שומע את זה,,,,,

אתה יכול לשפר את זה-אז יש לי חדשות לך ידידי-אתה יכול רק להזיק
אמן מייסר

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #31 

אין כמו יהירות טובה לסיים את היום... (n)

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
קיבל תודות: 0

שליחה #32 

"אותו דבר בהגדרה אחרת" זה אחד הביטוים היותר מצחיקים שיצא לי להתקל בהם. תודה על הבידור.

ולא הבנתי למה אני יכול "רק להזיק". במקרים מסוימים אפשר להזיק, באחרים - לשפר, אפילו אם זהו שיפור סובייקטיבי לטעמו של השומע, ויהיה זה אפילו השומע ההדיוט, שחושב שהוא שומע טוב יותר לאחר השינוי. משום שלא כל המאזינים למוזיקה הם מומחים לפסיכו-אקוסטיקה, הרי שהכלי הנגיש והבסיסי הזה הוא אופציה בהחלט מתקבלת על הדעת במוצרים שמכוונים אל השוק הרחב.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

תראו-המושג שטויות במיץ מעמיד פה כמה חברה כולל אותי במעמד מדברי שטויות במיץ שזה ממש בידור במיטבו

אבל אין ספק שה יכול לעורר יהירות
אמן מייסר

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #34 

אין פה קשר לשיפורים.
יש פה קשר לחווית שמיעה. כל אחד שומע איך שבא לו.
האופציה לשינוי טונאלי הוא עניין של אנשים .

כמו שהסברתי בדוגמא שלי , כשמרחיבים מעבר לג'אז וקלאסי , וגם בהם, וכשיש אקוסטיקה לא מדהימה ואין מה לעשות צריך לפעמים את זה.

זה לא אומר שהמגבר רע. זה לא אומר עליו כלום חוץ מזה שיש לו את זה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

הקטע הוא, אורי, שלכאורה העובדה שיש עוד דברים בדרך של הסיגנל, שמונעים ממנו את המסלול הקצר ביותר והאיכותי ביותר....כמו שלמשל הפוטנציומטרים של מכווני הבאס והטרבל.
אם חושבים על זה בהגיון פשוט, זה הגיוני, אבל רק בהנחה והפוטנציומטרים האלה אכן משבשים את הסיגנל במידת מה.

כרגע אין לי דעה בנושא, כי הנסיון שלי, אם אלה ואם אלה, לא ממש קיים.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #36 

תגידו אתם לא ישנים?

אורי ,ודאי שכל אחד ישמע איך שהוא רוצה,אפשר לנתק גם רמקול אחד,ולראות שחור לבן,כל האופציות פתוחות

למשל אפשר לשמוע בלי רעלה-אני חולק עליך בקשר שיש למגבר את זה וזה לא אומר כלום עליו

שים לב קודם לכך שהמגברי הפלאט של אותה חברה מסוימת עולים הרבה יותר ממגברי הבס וטרבל שלהם

תבדוק אותי-כלומר לדעתכם הם סתם יקרים,,,,,,כפי שאופיר טוען לחוסר נסיון בנושא-לי יש מעט ניסיון ואני לא

מתקרב למגברים עם פילטרים בוא נאמר אנלוגיים,תמיד הם היו רעים והבס והטרבל היו כמו כוס רוח למת
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #37 

הי יורם
לגבי השאלה למה צריך Tone control, בנוסף למה שכתבתי קודם, יש גם את העניין של טכנאיה הקלטות שיושב בזמן המיקס הסופי ומחליט איך "לצבוע" את התוצאה הסופית. ההחלטה מתבצעת לפי שיקולים שזרים לנו (האודיופילים) לחלוטין. למשל - הוא יושב ומקשיב באמצעות מוניטורים שהם על פי רוב בהירים עד מוות, למשל - הוא מייעד את ההקלטה כך שתשמע היטב במערכות זולות שעולות פחות מעשירית ממה שיש לך בבית (עם פשרות בהתאם וכו). עכשיו קשה עד בלתי אפשרי לעשות Reverse engineering ולמקסס מחדש את ההקלטה, אבל כן אפשר לתקן כמה "עיוותים" שנעשו במתכוון.
לגבי שאלת המחיר - למה מגברים נטולי Tone controls עולים יותר - זהו שיקול שיווקי נטו - הרי זה מה שרוצה פלח השוק העליון יותר, אז ניתן לו את זה! אני מעריך שבעוד כ-5 שנים נוכל למצוא מנגנון RC חכם מבוסס DSP בכל המגברים (מה שמתחיל היום ברסיברים ק"ב), וזה יתפוס גם במגברים הסטנדרטיים יותר (ראה TACT של היום).

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

יאיר,ההסבר מתקבל-אבל בוא נניח שאני מתעלם או לא מודע למחירים-או מכל מידע לא הכרחי לגבי תהליך ייצור

אלה צליל נטו-איזה מגבר בעל בקרים אתה מכיר אני מתכוון לייצור של כל חברה בנפרד-נניח מגבר של נד עם או בלי

שנשמע טוב כמו מגבר ללא

אני אישית לא אהבתי שום מגבר בעל בקרים-לדעתי הם נשמעים רע
אמן מייסר

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

yairf כתב:... אני מעריך שבעוד כ-5 שנים נוכל למצוא מנגנון RC חכם מבוסס DSP בכל המגברים (מה שמתחיל היום ברסיברים ק"ב), וזה יתפוס גם במגברים הסטנדרטיים יותר (ראה TACT של היום).
...
אתה חושב?
האמת שאני מוצא את האופציות האלה ממש מיותרות. :?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #40 

אז כנראה שעוד לא שמעת RC מכוון היטב

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”