לא קבוצת שחרור ABC אלה NEWS GRPS A.b.x.m לדוגמא. השאלה שאני שואל היא בעצם אם אני משתמש במנוע חיפוש של נגיד NEWZBIN אני אוכל להוריד עדיין את התוכן שבו עם השירות של נגיד usenetserver ? איך הטכנולוגיה של החיפוש בעצם עובדת ומה אני מקבל ? קראתי את המדריך וקצת ממה שניסיתי להבין מהבנה שלי זה שיש נגיד מעלים שמעלים את הסרטים. נגיד פה
(Usenetforums.com) [59/62] - "American.Gangster.DVDRip.XVID-rBg.part.vol063+059.par2" yEnc
אז נגיד החבר'ה מUSENET FORUMS האלו אז הם מעלים לקהל הרחב ? הם מעלים לשרתים אבל לאיזה שרתים ? לשרתים שאני משלם עליהם ? ואיך מנוע החיפוש עובד בכלל, הוא מחפש בשרתים שאני משלם להם את המידע שהקלדתי או שמחפש ב
לא בדיוק.
כולם מעלים לשרת כלשהוא ומשם זה מופץ על בסיס תשתית ה-Usenet בין השרתים השונים באופן שווה פחות או יותר.
ספקי שירות כמו usenetserver אינם מעלים שום תוכן בעצמם, אלא מספקים לך אפשרות חיבור לשרתים פרטיים שלהם שמושכים תוכן משרתי הרשת.
אחד ההבדלים העיקריים בין ספקי השירות הוא איזה תוכן הם מושכים (איזה קבוצות הם מחזיקים), וכמה זמן הם מחזיקים בו (retention).
רשימת הקבוצות המדוייקת שכל ספק מחזיק דומה (לפחות הספקים המתמחים בקבוצות בינאריות) אבל לא בהכרח זהה, ולכן ייתכן שקבוצות מסויימות יהיו נגישות דרך ספק אחד, ולא זמינות לחלוטין דרך ספק אחר.
שירות חיפוש שנותן לך הספק מחפש בתוך התוכן שהוא עצמו מחזיק, ולכן רבים הסיכויים שמה שתמצא בחיפוש גם יהיה זמין להורדה.
סיבה אפשרית לתוצאות שונות בשירות חיפוש כללי כמו newzbin היא שהם מבצעים חיפוש על שרתים של ספקים אחרים המחזיקים קבוצות אחרות ולכן גם חשופים לתכנים אחרים.
קובץ ה-NZB שתוריד (ממנוע חיפוש או מכל מקום אחר) יפנה את הקליינט שלך להודעות ספציפיות שנמצאות על הרשת בלי קשר לאיזה שרת משמש אותך להתחבר לרשת, כך שבתשובה לשאלה שלך - כן, אתה יכול להוריד NZB מ-Newzbin ולהשתמש בו בחשבון של usenetserver, אבל זה לא מבטיח לך ב-100% ש-usenetserver אכן מחזיקים בהודעות האלה.